Recent Movies

L ‘ amico di famiglia

 Ο Geremia (Giacomo Rizzo) σε τίποτα δε φαντάζει παραπάνω από το γνωστό προφίλ τοκογλύφων. Ο σκηνοθέτης όμως  και σεναριογράφος Paolo Sorrentino προσθέτει στο ρόλο του πρωταγωνιστή την ασχήμια, τη μιζέρια και την αθλιότητα που αναδύεται από ανθρώπους εξαρτημένους από το χρήμα και ακόμα χειρότερα όταν έχουν και πολλά ερωτικά απωθημένα για πάνω από μισό αιώνα… Η ζωή του; H φροντίδα της κατάκοιτης μητέρας του αλλά και των οικογενειών που φροντίζει ως «οικογενειακός φίλος» ( lamico di famiglia ) προκειμένου να είναι σίγουρος ότι τα χρήματα του θα αξιοποιηθούν σωστά ώστε να επιστρέψουν διπλάσια ή και τριπλάσια… Μία απ τις «οικογένειες του» και αυτή της πανέμορφης Rosalda ( Laura Chiatti ). Ο γάμος της και τα έξοδα που πρέπει να καλυφθούν είναι η αιτία που οι γονείς της θα χτυπήσουν την πόρτα του Geremia….Tι θα γίνει όμως όταν ο Geremia χτυπήσει τη δική τους πόρτα και γνωρίσει τη Rosalda; Έρωτας.; Ισως… και αν ναι ποιος ερωτεύεται ποιον;

 Δύο χρόνια μετά την παγκόσμιας επιτυχίας ταινία του Paolo Sorrentino ‘Οι συνέπειες του έρωτα’(Le conseguenze dell'amore),το Μάιο του 2006 στο Φεστιβάλ των Καννών προβάλλεται το L ‘ amico di famiglia αποσπώντας Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη ταινία και κάνοντας την αρχή για το συνολικό αριθμό των 11 βραβείων σε παγκόσμιο επίπεδο…. Η αγάπη του Sorrentino για τον «έρωτα με διαφορά ετών» τον οδηγεί για άλλη μια φορά σε μία ταινία που πλουτίζει το χαρακτήρα και την ομορφιά  ή μη των πρωταγωνιστών και πτωχεύει τις εναλλαγές τοπίων  επί οθόνης, ιδιαίτερες ενδυμασίες και κάποιες φορές ακόμα και τα λόγια των συμπρωταγωνιστών… Ταινία που αντιπροσωπεύει τον ιταλικό κινηματογράφο και την πραγματικότητα της ζωής τόσο στην Ιταλία όσο και άλλες χώρες που τα χρήματα κινούν τα νήματα της ζωής…..





Director: Paolo Sorrentino, Writer: Paolo Sorrentino, Stars: Giacomo Rizzo, Laura Chiatti, Luigi Angelillo

E.K.

Two And a Half Men

Καθώς η σειρά έφτασε στην 11η σεζόν, όλο κ περισσότερο μας λείπει ο ασυναγώνιστος  Charlie Sheen . Η σειρά ξεκίνησε το 2003 με τους καλύτερους οιωνούς , ήταν πραγματικά όχι μία τόσο πρωτότυπη ιδέα , όσο το ότι ο πρωταγωνιστής απλά διηγούταν κάποια πραγματικά γεγονότα της ζωής του.

 Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο κ οι περισσότεροι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς "ξενέρωσαν" όταν οι παραγωγοί απέλυσαν τον Sheen για τα σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο γερολάτρης - τεκνός Ashton Kutcher  να καταφέρει να κάνει είδωλο τον gay κ πολύ συμπαθή πρωταγωνιστή της επίσης επιτυχημένης σειράς  "How I Met Your Mother" Neil Patrick Harris.

 Απο τη άλλη πλευρά όμως η σειρά παραμένει ψηλά σε νούμερα κ να προκαλεί γέλιο. 


La migliore offerta (The Best Offer)

 Ο Virgil Oldman (Geoffrey Rush) είναι ένας εκκεντρικός δημοπράτης και συλλέκτης έργων τέχνης. Μοναχικός και πολύ ιδιαίτερος όντας, περνά μια ζωή περιτριγυρισμένος από πίνακες κυρίως αντικαθιστώντας την παρουσία των ανθρώπων που τόσο αποφεύγει. Μια νεαρή κληρονόμος η Claire Ibbetson (Sylvia Hoeks) θα ζητήσει τις υπηρεσίες του στην εκτίμηση της τεράστιας περιουσίας της. Η Claire μια αγοραφοβική κοπέλα που δεν δέχεται να την δει κανείς θα τραβήξει το ενδιαφέρον του ηλικιωμένου γκαλερίστα βάζοντας τον σε ένα ερωτικό παιχνίδι μυστηρίου με αβέβαιο τέλος...

 Ο Ιταλός συγγραφέας και σκηνοθέτης Giuseppe Tornatore μας παρουσιάζει την νέα του ταινία The Best Offer. Δραματικη με έντονα τα χιτσοκικα στοιχεία η παραπάνω παραγωγή, ήρθε και στην χώρα μας στις 5 Σεπτεμβρίου, με τις καλύτερες κριτικές, έτοιμη να συναρπάσει. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον οσκαρικό Geoffrey Rush να αποδίδει υπέροχα τον σνομπ δημοπράτη. Στο πλευρό του πέρα από την ακριβοθώρητη (στην ταινία) Sylvia Hoeks, βρίσκουμε ένα πολλά υποσχόμενο νέο ηθοποιό και κατά πολλούς τον καλύτερο της γενιάς του, τον Jim Sturgess. Να σημειώσουμε δε πως το soundtrack του Ennio Morricone είναι ένα από τα σημεία που κάνουν την ταινία ξεχωριστή...Καλή προβολή...!!!

We're the Millers

 Ένας συνοικιακός ντίλερ μαριχουάνας αναγκάζεται να αναλάβει τη μεταφορά μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από το Μεξικό στις ΗΠΑ. Για να μην κινήσει υποψίες, νοικιάζει ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και μια οικογένεια, τους Μίλερ.

 Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια οι κωμωδίες έχουν καταλήξει βαρετές ως και κακόγουστες. Έχοντας στο νου μου ελάχιστες εξαιρέσεις όπως "Hangover", "Harold and Kumar" και δύο τρεις ταινίες ακόμα, έβαζα στοίχημα ότι πάλι θα τα κλαίω τα λεφτά μου. Βέβαια από το καλοστημένο τρέιλερ είχα μία ελπίδα ότι θα δω την Aniston με εσώρουχα! 

 Πάλι καλά που δεν έβαλα στοίχημα, η ταινία ήταν γεμάτη από σεξουαλικά τετριμμένα υπονοούμενα με πολύ μεγάλη δόση σχολικής αβελτηρίας κ χαζογυμνασιακού χιούμορ, όχι αυτό το κατάλοιπο της καφρίλας, αλλά αυτό που σου αφήνει το αυθόρμητο γέλιο να σε κάνει ρεζίλι στο σινεμά..... Τι άλλο να ζητήσεις από μία κωμωδία ?!

 Για τους ρόλους των εκ δια μέτρου αντιθέτων χαρακτήρων της τρελής και αλλοπρόσαλλης οικογένειας επιστρατεύτηκαν οι γείτονες του Sudeikis, ή κατά την ταινία David Clark, που ομολογουμένως αν έχεις τέτοιους γείτονες μη βγαίνεις από το σπίτι σου!!!





Director: Rawson Marshall Thurber  Writers: Bob Fisher, Steve Faber  Stars: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts



π.



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger