Home » , , , , , » Pacific Rim

Pacific Rim

 Ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Guillermo Del Toro με πολλές επιρροές από άλλες πολύ γνωστές sci-fi ταινίες. Αμερικάνικη παραγωγή του 2013 στην οποία ο Del Toro έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο γνωστους τίτλους (όπως Alien,Godzilla,Transformers κ.α) προσπαθώντας ν΄ευχαριστήσει όλους τους fans των sci-fi ταινιών. 

 Η Γη κινδυνεύει από εξωγήινους (Aliens) που εισέρχονται στο πλανήτη μας  μέσω μιας πύλης στον ειρηνικό ωκεανό, οι εξωγήινοι αυτοί είναι τεράστια τέρατα τα οποία ονομάζονται Κaijus (=Tέρας στα Ιαπωνικά) και μας θυμίζουν το Godzilla ,αλλα πολλές φορές μοιάζουν και με δεινοσαύρους. Οι άνθρωποι απο την μεριά τους για νʼ αντιμετωπίσουν τα Kaijus έχουν φτιάξει ειδικά εξοπλισμένα Robot τα Jaegers(=Κυνηγοί στα Γερμανικά), τα οποία για να λειτουργήσουν χρειάζονται δυο πιλότους νοητικά συνδεδεμένους μεταξύ τους. Έτσι έχουμε επικές μάχες ανάμεσα σε Kaijus (Godzilla) και Jaegers (Transformers με πιλότους). Τα Kaijus μάχη με μάχη δείχνουν να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται, γεγονός που κάνει την αποστολή των Jaegers όλο και πιο δύσκολη. 

Δεν θα δεις κάτι καινούργιο, η ημέρα της ΄αποκάλυψης΄ πλησιάζει και οι ήρωες μας ψάχνουν τρόπο να την αποτρέψουν, μια ταινία πιστή στʼ αμερικανικά πρότυπα. Φτωχό casting, σφιγμένο και σχεδόν αδιάφορο, το οποίο προσπαθούν να ισορροπήσουν στην ταινία τ΄ αρκετά εντυπωσιακά εφέ. Πολλές φορές οι μάχες μοιάζουν λες κι είναι βγαλμένες απο video game ,αν είσαι 10 χρονών σίγουρα μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου ταινία ,διαφορετικά θα πρέπει να σʼ αρέσει πολύ το είδος για να σπαταλήσεις 2 ώρες. Ο Del Toro γιʼ άλλη μια φορά μας απογοητεύει καθώς μετά το ενδιαφέρον El Espinazo del diablo (2001) και το αριστουργηματικο Pan's Labyrinth(2006) πλέει σε ρηχά νερά τύπου Hellboy, ίσως και χειρότερα...




Director:  Writers:  Stars: 

Stellas Constantinos


                                                

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger