Dracula 1992


 Βασισμένη στο βιβλίο του Μπραμ Στροκερ, η ταινία “Dracula” αποτελεί ένα σημείο αναφοράς γύρω από τον μύθο τον βρικολάκων. Ο Στροκερ εκμεταλλευόμενος την ιστορία του Vlad Dracula, πρίγκιπα της Ρουμανίας και όλα τα βίαια γεγονότα που ήταν βασικό στοιχείο στην ζωή του δημιούργησε έναν κόσμο που μένει ακόμα και σήμερα ζωντανός σε κάθε τρομακτική ιστορία.

 Ο Vlad τυφλωμένος από τον χαμό του ερωτά του, πριγκίπισσας Ελιζαμπέτα, υποτάχθηκε στις σκοτεινές δυνάμεις προκειμένου να ζήσει αιώνια και να συναντήσει ξανά την αγάπη.

 Το βιβλίο έχει αποδοθεί πολύ περίτεχνα, για την εποχή (1992), στην μεγάλη οθόνη από τον Κόπολα και οι ηθοποιοί έμειναν στην ιστορία. Οι ηθοποιοί ήταν ο Γκάρι Όλντμαν στο ρόλο του Κόμη Δράκουλα / Βλαντ Ντράκουλα, Γουϊνόνα Ράιντερ στο ρόλο της Μίνα Χάρκερ, Άντονι Χόπκινς στο ρόλο του Αβραάμ Βαν Χέλσινγκ, Κιάνου Ριβς στο ρόλο του Τζόναθαν Χάρκερ, Ρίτσαρντ Γκραντ στο ρόλο του Τζακ Σιούαρντ, Κάρι Έλγουες στο ρόλο του Άρθουρ Χόλμγουντ, Μπίλι Κάμπελ στο ρόλο του Κουίνσι Μόρις, Σάντι Φροστ στο ρόλο της Λούσι Γουεστένρα, Τομ Γουέιτς στο ρόλο του Ρ.Μ. Ρένφιλντ, Μόνικα Μπελούτσι στο ρόλο της Νύφης του Δράκουλα

 Με προϋπολογισμό 40.000.000 δολάρια, η ταινία έκανε άνοιγμα τριημέρου στην 1η θέση με 30,5 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά συγκέντρωσε 82,5 εκατομμύρια στο αμερικανικό box-office και 133,3 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο. Παγκοσμίως απέφερε 215,8 εκατομμύρια δολάρια

 To παρασκήνιο της ταινίας είναι ότι σαν σενάριο ανακαλύφθηκε από την πρωταγωνίστρια Γουϊνόνα Ράιντερ, η οποία το πρότεινε στον Κόπολα και η πρώτη σκέψη ήταν να ονομαστεί “D” για μην θυμίζει άλλες μεταφορές του βιβλίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τόσο κλασσικό.





π.

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger