Blue Jasmine

 Θλιμμένη’ και δικαίως, αφού τα χάνει όλα στη ζωή της, η Jasmine (Cate Blanchett) αναγκάζεται να μετακομίσει απ’ τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο για να ζητήσει βοήθεια και στέγη απ την αδερφή της προκειμένου να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Καταρρακωμένη από όλες τις απόψεις…. και κυρίως συναισθηματικά προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, κάνοντας ότι μπορεί να αντέξει την ίδια της τη ζωή και δη αν σ’ αυτή βρίσκεται και η αδερφή της. Οι ‘κρίσεις’ της όμως δεν τη βοηθούν, ποτέ δεν τη βοήθησαν τόσο για να αποφασίζει όσο και για να μην πανικοβάλλεται…

 Καταπληκτική και κάποιες στιγμές άκρως συνταρακτική η ερμηνεία της Cate Blanchett. Ζει στην πολυτέλεια και ξαφνικά, το μόνο που της μένει είναι μια πανάκριβη βαλίτσα με χαραγμένα τα αρχικά της, γιατί απλά δε μπορεί να την πουλήσει… Ο Woody Allen δε θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα τη γυναικεία ψυχολογία όταν νιώθεις τον κόσμο σου να χάνεται και ψάχνεις απεγνωσμένα από πού να κρατηθείς. Και κάπου εκεί εμφανίζεται συνήθως κάποιος άντρας ως εκ θαύματος…. Οι συναισθηματικές εναλλαγές στο πρόσωπο της Cate Blanchett αντιπροσωπεύουν και ταυτίζονται με κάθε γυναίκα που έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Τη μία ζει με τον εαυτό της και την άλλη τον βλέπει όπως θα ήθελε να είναι….


 Όχι ότι δεν έχει στιγμές χιούμορ, αλλά το καταθλιπτικό συναίσθημα της Jasmine κυριαρχεί… Αν έχετε σκοπό να τη δείτε στο cinema, καλύτερα να τη δείτε νωρίς και να πάτε κάπου μετά να διασκεδάσετε… Αν πάλι είστε απ αυτούς που τη βρίσκουν με τα δράματα κλείστε εισιτήριο άμεσα….






Ε.Κ.


Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger