Mr. Nice

 Βρισκόμαστε στο 2010 σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο. Στη σκηνή ένας 65χρονος πρώην μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο Howard Marks, διηγείται την ιστορία της ζωής του. Και πάει κάπως έτσι...

 Ο νεαρός Ουαλός Howard γεννημένος σε ένα απομακρυσμένο χωριό κερδίζει μια υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εκεί μαζί με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις θα επιδοθεί και στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών. Το αγαπημένο του?...Η μαριχουάνα. Από χρήστης και μικροδιακινητής ο Howard στα επόμενα χρόνια θα φτάσει να ελέγχει το 10% της παγκόσμιας διακίνησης Χασίς στο κόσμο! Μεταμορφώνεται σε Mr. Nice, συνεργάζεται με τον IRA και την MI6 και γίνεται ο πλέον καταζητούμενος μεγαλέμπορος σε Ευρώπη και Η.Π.Α! 

 Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές σε ένα βαθμό θεμιτό καθώς πρόκειται για βιογραφική ταινία. Προσωπική θέση είναι πως ο χαρακτήρας του Marks αποδίδεται εξαιρετικά από τον πρωταγωνιστή Rhys Ifans, καθώς επίσης και σκηνοθετικά η πρώτη αίσθηση του φιλμ είναι ότι βρίσκεσαι στα 70's. Η φωτογραφία, η τεχνολογία των μέσων της εικόνας όλα παραπέμπουν σε εκείνη την δεκαετία. Το σύνολο των πρωταγωνιστών είναι συμπαθητικό, ξεχωρίζοντας τον David Thewlis στο ρόλο του επαναστάτη Jim McCann που τα σπάει! 

 Γενικότερα παρατηρείται πως οι ταινίες που έχουν να κάνουν με εξαπάτηση των αρχών, παρανομία και γρήγορο πλουτισμό είναι ιδιαίτερα ελκυστικές (βλ.Catch me if you can) και η παραπάνω, πέρα από όλα τα άλλα, είναι μια απ αυτές...Καλή προβολή...!



Director: Bernard Rose Writers: Bernard Rose,  Stars: David Thewlis

ዞር 


Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger