Recent Movies

Christmas on Me


 Οι γιορτές ίσως είναι οι μοναδικές στιγμές που σε κάνουν να έχεις αυτήν την περίεργη αίσθηση χαράς χωρίς να έχεις κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Ιδιαίτερα η λαμπερή και πολυστολισμένη περίοδος των Χριστουγέννων εμένα προσωπικά με κάνει να νιώθω πολύ ευχάριστα. 
 Βέβαια, από τα παιδικά μου χρόνια είχα συνδυάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ως περιόδους χαλάρωσης μακρυά από το διάβασμα, με περισσότερη τηλεόραση και φίλους. Ήταν και η εποχή άλλωστε που όλα τα κανάλια τότε ξεκινούσαν από τις αρχές του Δεκέμβρη να μας βομβαρδίζουν με ότι χριστουγεννιάτικη ταινία και παιδικό μπορούσαν να ξεθάψουν. Λίγο με τον Άγιο Βασίλη, λίγο με τον Ρούντολφ και η λίστα συνεχίζεται και είναι πολύ μεγάλη. Αυτή η τηλεοπτική μαγεία, βέβαια, στις μέρες μας έχει χαθεί. Τα τηλεοπτικά χριστούγεννα δεν κρατάνε πια τόσο πολύ, για αυτό και εμείς εφαρμόζουμε άλλες μεθόδους
 Ποιές θα ήταν λοιπόν οι κατάλληλες ταινίες για να ευχαριστηθούμε σε αυτές τις διακοπές?
  Θεωρώ ότι νούμερο ένα και πιο "must" ταινία που πρέπει να δει κάποιος τα Χριστούγεννα είναι το "Home Alone". Ο μικρός Macaulay Culkin, μένει μόνος στο σπίτι και το προστατεύει με όπλα του την φαντασία και τα παιχνίδια του, από τους επιτήδειους κλέφτες τον εορτών!
 Συνεχίζοντας την λίστα, προτείνω ανεπιφύλακτα την ταινία "Scrooge" , που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Charles Dickens, με την ιστορία του σπαγγοραμένου Scrooge να μεταφέρεται στις οθόνες μας για να μας διδάξει το πνεύμα τον χριστουγέννων.
 Τρίτη ταινία είναι η "Christmas Vacation", όπου η τρελή και απρόβλεπτη οικογένεια των Griswold παραδίδει μαθήματα χαρούμενων οικογενειακών χριστουγέννων!
 Ας μην ξεχνάμε όμως και τα παιδιά ή όσους αισθανόμαστε παιδιά και να προτείνουμε τις ταινίες "How the Grinch Stole Christmas", όπου ο ασυναγώνιστος m Carrey κλέβει τα χριστούγεννα, και το υπέροχο και ατμοσφαιρικό "The Polar Express".

 *Καλά Χριστούγεννα σε όλους και καλές γιορτές*
 

Oliver Twist

 Στην Βικτωριανή Αγγλία μεταφερόμαστε όπου συναντάμε τον μικρο Oliver, ένα παιδί κατατρεγμένο από την πρώτη κιόλας φορά που αντίκρισε το φώς του κόσμου. Αμέσως μετά την γέννηση του η άτυχη μητέρα του ξεψύχησε και εκείνος πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ορφανοτροφεία, άσυλα και ανάδοχες οικογένειες. Όταν τελικά αποφάσισε στα 9 του χρόνια να ξεφύγει από όλους αυτούς τους κακούς ανθρώπους γνώρισε ένα συνομήλικο του, τον Jack Dawkins, ένα μικρο αλητάκο που του υπόσχεται ένα ζεστό σπίτι για παρατημένα παιδιά σαν και εκείνον. Εκεί θα ξεκινήσει και η πραγματική περιπέτεια του μικρού Oliver...
 Ο Oliver Twist είναι μεταφορά του πολύ γνωστού επίσης μυθιστορήματος του Charles Dickens. Το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του που γράφτηκε περίπου 170 χρόνια πριν, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον μεγάλο Roman Polanski και έγινε ταινία το 2005.
 Πέρα από την παρουσία του μικρού Barney Clark (Oliver Twist) που σε κερδίζει απόλυτα, ξεχωρίζουν οι Jeremy Swift και Ben Kingsley σε ρολους κακών αμφότεροι. Προσεγμένη ταινία, μας μεταφέρει έντονα την μάχη μεταξύ καλού-κακού (αγαπημένη του Dickens), τον διαχωρισμό μεταξύ πλουσίων και πάμφτωχων καθώς και τον μέχρι γελοιότητας καθωσπρεπισμό που διακατείχε το σύνολο της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου τον 19ο αιώνα. Ταινία που δεν είχε μεγάλη απήχηση η αλήθεια είναι (άδικα κατά την γνώμη μου) αλλά ένεκα των ημερών βάλτε την κ' αυτή στο πρόγραμμα... Καλή Προβολή!








Christmas Vacation

 Ταινία που κανονικά θα έμπαινε στις cult, λόγω επικαιρότητας όμως προτείνεται ως η πιο ενδιαφέρουσα και light του είδους και των ημερών. Αμερικάνικη κωμωδία toy 1989 που όλοι έχουμε δει και μας αρέσει, ανεξάρτητα αν δεν το παραδεχόμαστε, με τον ανεκδιήγητο Chevy Chase να σατιρίζει όλες τις «ζεστές» χριστουγεννιάτικες στιγμές αμερικανικής οικογενειακής παράδοσης και να τις γδύνει μέχρι να μείνουν τσίτσιδες. Εντάσσεται στη γνωστή σειρά ταινιών του ιδίου και της κινηματογραφικής οικογένειάς του με θέμα τις διακοπές και όχι μόνο. Ο απόλυτος χαβαλές. Το σινεμά δεν είναι όπερα. Chevy Chase rules!






How the Grinch Stole Christmas

 Ο Ρον Χάουαρντ σκηνοθετεί τον… έντονα μακιγιαρισμένο Jim Carrey και την νεαρή Taylor Momsen (πλέον γνωστή κυρίως από το Gossip Girl) σε μια προσαρμογή του σουρεαλιστικού διηγήματος του Dr Seuss. Παρά τις διαφορετικές και αμφιλεγόμενες κριτικές που εισέπραξε όταν βγήκε, το παραμύθι του καλικάντζαρου είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην χριστουγεννιάτικη παράδοση των ΗΠΑ που αξίζει μια θέση στην 5αδα.
 Ο καλικάτζαρος της ιστορίας, χωρίς να έχει καμία συναίσθηση σχετικά με το νόημα των χριστουγέννων, αποφασίζει να απογοητεύσει όλα τα παιδάκια στο όνομα του Άγιου Βασίλη... διάφορα ευτράπελα όμως θα γίνουν και θα του αλλάξουν γνώμη!





Director: Ron Howard Writers:  Dr. Seuss (book), Jeffrey Price Stars: Jim Carrey, Taylor Momsen and Jeffrey Tambor
 


π.

The Polar Express

 Παραμονή Χριστουγέννων 1950, στην επαρχία  Grand Rapids του Michigan, ένα παιδί αποκαρδιωμένο από γονείς και φίλους που συνεχώς αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, αναζητά στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο. Ο billy ζει την κάθε του μέρα περιμένοντας τα Χριστούγεννα και γι' αυτό η πίστη του στο πνεύμα των εορτών θα ανταμειφθεί αφού θα δεχθεί μια απρόσμενη επίσκεψη, όχι από τους τάρανδους και τον καλοσυνάτο γεράκο με τα κατάλευκα γένια αλλά από το πολικό εξπρές που θα τον οδηγήσει στον Βόρειο Πόλο και το σπίτι του Άι Βασίλη, το μαγικό εκείνο βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων... 
 Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του  Chris Van Allsburg. Διασκευασμένο και σκηνοθετημένο από τον σπουδαίο βετεράνο πια σκηνοθέτη  Robert Zemeckis, το πολικό εξπρές παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004 με την τεχνολογία motion capturing δίνοντας μας την δυνατότητα να απολαύσουμε έναν ξεχωριστό Tom Hanks στο ρόλο του εισπράκτορα. Ταυτόχρονα δάνεισε την φωνή του και σε πέντε ακόμα χαρακτήρες του έργου!
 Μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα του βιβλίου αν και λίγο μονοδιάστατο σεναριακα, παρόλα αυτά αποτέλεσε μια πολύ καλή ταινία και ιδιαίτερα πρωτότυπη τεχνολογικά που συγκινεί ακόμα και σήμερα τους μικρούς μας φίλους...Καλή προβολή...!!!



 





ዞር

  

Home Alone

  Μόνος στο σπίτι ο Macaulay Culkin, που από το 1990 μέχρι σήμερα μας χαρίζει γέλιο κάθε φορά που βλέπουμε αυτήν την ταινία.
 Μία από τις κορυφαίες χριστουγεννιάτικες ταινίες που όλοι έχουμε δει και συνεχίζει να παίζεται κάθε χρόνο στην τηλεόραση για 23 χρόνια. 
 Η ταινία αυτή βέβαια δεν έχει να κάνει τόσο με το νόημα των Χριστουγέννων, ούτε καν με τον Άγιο Βασίλη, αλλά με ένα παιδί με άδεια να σκοτώνει με την φαντασία του, και απλά αυτό συμβαίνει την περίοδο τον Χριστουγέννων! 
 Ο μικρός Kevin περνάει δύσκολες στιγμές μέσα στην οικογένεια του καθώς νιώθει ο πιο παραμελημένος, λόγω της ηλικίας του. Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, και ενώ ετοιμάζεται όλο το σόι να φύγει διακοπές ο Kevin θα κάνει μία ευχή. Θα ευχηθεί να μείνει μόνος του, και αυτό θα συμβεί.
 Δεν θα αργήσει βέβαια να συνηθίσει την μοναξιά του καθώς πλέον θα είναι ο κύριος του σπιτιού, μέχρι που θα καταλάβει ότι κάποιοι σχεδιάζουν να διαρρήξουν το σπίτι. Εκεί θα επιστρατεύσει κάθε ιδέα και κάθε κόλπο που θα φανταστεί για να εμποδίσει αυτές τις δύσμοιρες βλακόφατσες από το να κλέψουν το σπίτι...
 Πoλύ γέλιο και σκηνές που έχουν μείνει ανάγλυφες στις μνήμες μας!  Μία οικογενειακή κωμωδία ...χωρίς οικογένεια!
 







 

π. 

Scrooge

Η ιστορία μας λίγο πολύ γνωστή, ξεκινάει στο Λονδίνο του 19ου αιώνα. Σε ένα χιονισμένο τοπίο όλοι προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Ανάμεσα τους ένας πικρόχολος, κακεντρεχής και μίζερος άνθρωπος ο Ebenezer Scrooge που απεχθάνεται και απωθεί ότι "μυρίζει"  έστω, Χριστούγεννα σκεπτόμενος μόνο την βολή του. Ακριβώς 7 χρόνια μετά από τον θάνατο του συνεταίρου του Jacob Marley, δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη από το...φάντασμα του! Και εκείνα τα Χριστούγεννα είναι που θα αλλάξουν την ζωή του για πάντα...
   Αναμφίβολα η πιο γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία είναι η νουβέλα του Charles Dickens, που γράφτηκε μόλις...το 1843! "A Christmas Carol" ο τίτλος του βιβλίου που από τότε συνεχίζει να διαβάζεται μέχρι σήμερα από εκατομμύρια μάτια και έγινε ουκ ω λίγες φορές ταινία, σειρά, μιούζικαλ, θεατρικό έργο ακόμα και όπερα.
  Ένα βιβλίο που ταλαιπώρησε αρκετά τον Dickens καθώς του έφερε δικαστικές διαμάχες με άλλους συγγραφείς της εποχής που "δανείστηκαν" την ιδέα του και πολύ λίγα έσοδα για αρχή. Χαρακτηρίστηκε ακόμη και υποστηρικτής του πρωίμου τότε καπιταλισμού παρουσιάζοντας ένα άνθρωπο που λειτουργεί ανεξάρτητα και με μόνο γνώμονα το κέρδος. Παρόλα αυτά ο Dickens αναγνωρίστηκε και ανταμείφθηκε ηθικά καθώς άλλαξε συνήθειες, επηρέασε, πρόσθεσε ακόμη και νέες εκφράσεις στο λεξικό όπως "Scrooge" αλλά και με το αξέχαστο "Bah! Humbug!" ,κάθε φορά που άκουγε χριστουγεννιάτικα. Άλλαξε τα Χριστούγεννα, επηρέασε ακόμη και επιχειρηματίες που καθιέρωσαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων, δίνοντας δώρα στους υπαλλήλους τους τις ήμερες αυτές, παραδεχομενοι πως το έκαναν μετά την ανάγνωση του βιβλίου!
  Όσο αφορά το κινηματογραφικό κομμάτι η διάσημη ιστορία παρουσιάστηκε πολλές φορές και χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία με εξαίρεση την παραγωγή του 51' με πρωταγωνιστή τον  Alastair Sim αλλά και το musical του 70' με τον τότε Scrooge,  Albert Finney, που σημειωτέον ήταν και η μοναδική παραγωγή μέχρι σήμερα που βραβεύτηκε στα Golden Globe Award και προτάθηκε για Oscar.
  Από εκεί και έπειτα έχουμε άπειρες εμφανίσεις και παραλλαγές της νουβέλας  όχι απαραίτητα με το ίδιο όνομα κάθε φορά, με άξιες αναφοράς: το "The Muppet Christmas Carol", το "Scrooged" με τον Bill Murray και την ομότιτλη "A Christmas Carol" του 2009 με τον Jim Carrey.
  Ότι πρέπει να δειτε κάποια από τις προαναφερθείσες δεδομένο, η επιλογή είναι δική σας. Εμεις σίγουρα σεβόμενοι τον μεγαλύτερο ίσως νοβελίστα της εποχής του, προτείνουμε εκείνη του 70' που εκφράζει την ουσία της ιστορίας με τρόπο ξεχωριστό...Καλή προβολή και καλά Χριστούγεννα!!!








Wedding Band

 Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά ..... o Brian Austin Green, γνωστός από την διαχρονική σειρά, που έχει χαραχτεί στην μνήμη μας σχεδόν όσο και το " Baywatch ", Beverly Hills, 90210 (David Silver) του 1990, έχει μαζέψει ένα τρελό παρεάκι και ροκάρουν... σε γάμους και βαφτίσια!
  Η σειρά είναι αρκετά πρωτότυπη και την βλέπεις τρομερά ευχάριστα. Πέρα από τις πολύ ωραίες διασκευές, που για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να ακούσω, οι ηθοποιοί έχουν πολύ καλά μουσικά και υποκριτικά στοιχεία. Εντάξει επειδή σίγουρα θα το δείτε... την σειρά βοηθάνε πάρα πολύ και τα εκάστοτε   " guest star " που εμφανίζονται, όπως εκείνο της Mega Fox. Αλλά, σε γενικές γραμμές είναι καλοστημένη σειρά χωρίς ψαγμένη υπόθεση  και ούτε παρατραβηγμένα αστεία.
  Η μπάντα προσπαθεί να εδραιωθεί στην μουσική σκηνή που ασχολείται αποκλειστικά με εκδηλώσεις. Αυτό και να εκμεταλλευτούν και αρκετά μεθυσμένες κοπέλες σε αυτές τις εκδηλώσεις. ROCK ON......


The Man With The Iron Fist

Σε ένα μικρο χωριό της Κίνας του 19ου αιώνα ξεκινά η ιστορία που θέλει ένα ξένο σιδερά να υπερασπίζεται τους ντόπιους και κατατρεγμένους κάτοικους από τις εγκληματικές φατρίες που λυμαίνονται την περιοχή.
 Το Jungle village είναι ο τόπος όπου όλοι οι εγκληματίες βρίσκουν καταφύγιο, εκεί και ο τοπικός σιδεράς (RZA) αναγκασμένος να φτιάχνει φονικά όπλα για εκείνους, μέχρις ότου έχει τα απαραίτητα χρήματα ώστε να φύγει με τον έρωτα της ζωής του, την εξωτική Lady Silk (Jamie Chung). Σύντομα ο πόλεμος μεταξύ των φατριών θα ξεκινήσει και εκείνος θα κληθεί να υπερασπιστεί το χωριό έχοντας για σύμμαχο τον μυστηριώδη επισκέπτη Jack Knife (Russell Crowe) και τον γιο του δολοφονημένου αρχηγού της φατρίας των λιονταριών, Zen Yi (Rick Yune)...
 Η απόλυτη υπέρ-cult ταινία της χρονιάς είναι γεγονός!!! Το The Man With The Iron Fist είναι η πρώτη επίσημη σκηνοθετική προσπάθεια του γνωστού από τους Wu-Tang Clan, RZA. Το σενάριο υπογράφει ο Eli Roth και σε όλο αυτό κάπου ανακατεύεται και ο Tarantino, με το ύφος της ταινίας να το επιβεβαιώνει απόλυτα. Πίδακες αίματος να λερώνουν τις κάμερες, απίστευτα cult σκηνές σχεδόν σε κάθε μάχη και μαύρες έως κατάμαυρες ατάκες να βγαίνουν από τα στόματα ,των ξεχωριστών κατά τα άλλα πρωταγωνιστών, χωρίς σταματημό! Ταινία πολεμικών τεχνών, λάτρεις των οποίων όλοι οι παραπάνω που δεν έχει προβληθεί ακόμη στη χώρα μας και είναι πολύ πιθανό να μην περάσει από τις μεγάλες αίθουσες. Το ότι απευθύνεται μόνο σε fan του είδους εξυπακούεται...Οπότε όλοι εμείς οι tarantinioi μπορούμε να καούμε άφοβα, οι υπόλοιποι υπομονή θα περάσει! Καλή προβολή!









Director:RZA Writers:Eli Roth, RZA 
Stars:Russell Crowe, Cung Le and Lucy Liu 


ዞር

  

Gangster Squad

Λος Άντζελες, 1949. Ο αδίστακτος μαφιόζος Μίκι Κοέν (Σον Πεν) έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης, αποκτώντας περιουσία από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που παίζεται στα δυτικά του Σικάγο. Κι όλα αυτά, απολαμβάνοντας την προστασία όχι μόνο των πρωτοπαλίκαρων του, αλλά της αστυνομίας και των πολιτικών που κρατάει στο χέρι. Με τόση δύναμη, είναι εύκολο να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους αστυνομικούς της πιάτσας... εκτός ίσως, από μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Αστυνόμο Τζον Ο΄Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ), που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον κόσμο του Κοέν...
 Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρούμπεν Φλάισερ, η ταινία αποτελεί μια ευφάνταστη αφήγηση της προσπάθειας της Αστυνομίας του Λος Άντζελες να ανατρέψει έναν από τους πιο επικίνδυνους μαφιόζους όλων των εποχών και να πάρει πίσω την πόλη.
 Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Oscar, Σον Πεν (“Milk,” “Mystic River”) στο ρόλο του Μίκι Κοέν, ο υποψήφιος για Oscar, Τζος Μπρόλιν (“Milk,” “True Grit”), στο ρόλο του Τζον ο’ Μάρα, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Ράιαν Γκόσλινγκ (“Half Nelson”, “Blue Valentine”, “Drive”), στο ρόλο του Τζέρι Γούτερς, ο υποψήφιος για Oscar, Νικ Νόλτε (“Affliction,” “The Prince of Tides”) στο ρόλο του Αστυνόμου «Ουίσκι Μπιλ» Πάρκερ και η Έμα Στόουν, στο ρόλο της Γκρέις Φάραντεϊ, του «καρφιού» του Κοέν και αντικείμενο του πόθου του Γούτερς. Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Γουίλ Μπιλ (τηλεοπτικό “Castle”) και βασίζεται σε μια σειρά άρθρων του Πολ Λίμπερμαν με τίτλο “Tales From the Gangster Squad”...







Argo

 Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Argo” αποτελεί το χρονολόγιο μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης έξι Αμερικανών, που διαδραματίζεται στα παρασκήνια της κρίσης του Ιράν – μια αλήθεια που επί σειρά δεκαετιών δεν έφτανε στην κοινή γνώμη.
  Ο Βραβευμένος με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ (“The Town,” “Good Will Hunting”) σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, της οποίας υπογράφει και την παραγωγή.
Στην παραγωγή συναντούμε, επίσης, τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ (“Syriana”), και τον υποψήφιο για Όσκαρ, Γκραντ Χέσλοφ (“Good Night, and Good Luck”). 

 Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Άφλεκ) καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει...
 Μαζί με τον Άφλεκ. Στην «Επιχείρηση ‘Αργώ’» συμπρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ, Άλαν Άρκιν (“Little Miss Sunshine”), ο Μπράιαν Κράνστον (τηλεοπτικό “Breaking Bad”) και ο Τζον Γκούντμαν (“You Don’t Know Jack”). Το καστ συμπληρώνουν οι Κέρι Μπισέ, Κάιλ Τσάντλερ, Ρόρι Κόκρεϊν, Κρίστοφερ Ντέναμ, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλέα Ντιβάλ, Βίκτορ Γκάρμπερ, Ζέλικο Ιβάνεκ, Ρίτσαρντ Κάιντ, Σκοτ ΜακΝέρι, Κρις Μεσίνα, Μάικλ Παρκς και Τέιλορ Σίλινγκ.
 Το σενάριο του Κρις Τέριο βασίζεται στο The Master in Disguise του Αντόνιο Τζ. Μέντεζ και στο άρθρο του Τζόσουα Μπέαρμαν, “The Great Escape” που δημοσιεύτηκε στο Wired Magazine...Καλή προβολή...












Gambit

Ένας Λονδρέζος εκτιμητής τέχνης, ο Harry Deane (Colin Firth), θέλοντας να πάρει εκδίκηση από το αφεντικό του Lionel (Alan Rickman) για όλα τα δεινά που έχει τραβήξει, οργανώνει το τέλειο σχέδιο. Την αγορά ενός Μονέ που μόνο τέτοιος δεν είναι. Το καταπληκτικό του σχέδιο συμπληρώνει μια βλάχα Αμερικάνα, η PJ (Cameron Diaz), ως κληρονόμος του σπάνιου αυτού πίνακα. Προφανώς επειδή το λέει το σενάριο αλλά και λόγω απειρίας του Harry, το σχέδιο πάει ολόστραβα και όλοι στο τέλος κυνηγούν ότι προλαβαίνουν...
 Κωμωδία απόλυτα Εγγλέζικη από τους αδερφούς Coen. Αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 66΄με τότε πρωταγωνιστές τους Michael Caine και Shirley MacLaine. 
 Αχρείαστη θα την χαρακτήριζα και πέρα από το ομολογουμένως πολύ καλό casting ,μάλλον ανάξια των χρημάτων που θα δώσετε για να τη δείτε...










 ዞር

  

Αν... (What If)

 
Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία αλλά και τις επιλογές του Δημήτρη (Christoforos Papakaliatis).

Ένας
σκηνοθέτης, νέος, έξυπνος και κατασταλαγμένα μοναχικός, που "συζεί" με την σκυλίτσα του, "Μοναξιά". Ο Δημήτρης όπως και όλοι μας λειτουργεί και κρίνεται από τις επιλογές του. Έτσι ένα βράδυ που κάθεται στο σπίτι του βαριεστημένος και η Μοναξιά γαβγίζει ακατάπαυστα για βόλτα, έχει 2 επιλογές: να βγει στα σοκάκια της Πλάκας για ένα βραδινό περίπατο ή να μείνει σπίτι στην ησυχία της απομόνωσης του. Επιλογή είναι και αναπόφευκτα θα διαλέξει μια... Αν όμως επιλέξει το αντίθετο, η ζωή του όλη θα είναι διαφορετική.

 Η πρώτη απόπειρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο κινηματογράφο "Αν" έχει ήδη σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Το στόρυ συνηθισμένο και αναμενόμενο για τα δεδομένα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου, πρωταγωνιστή, μπούμαν, μοντέρ και ότι άλλο, Χριστόφορου! 
 Αυτό που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο είναι οι απόλυτα σουρεάλ σκηνές που το ζευγάρι αλλάζει  ρούχα κυριολεκτικά με την αλλαγή της εποχής στο ίδιο πλάνο, φερμένο εύστοχα, μάλλον απο το θεατρικό σανίδι και βεβαίως ο Παπακαλιάτης (Δημήτρης) άνεργος, όταν στους περισσότερους ρόλους τον έχεις συνηθίσει άεργο ή απο τη μάνα Γη χρηματοδοτούμενο! Αποκρουστική  αλήθεια είναι η αταλαντοσύνη του υποκριτικά, σε ορισμένα σημεία αλλά και η δίχως άλλο ποζεριά του σε λίγο λιγότερες από... όλες τις σκηνές του δίπλα στην συμπαθέστατη συμπρωταγωνίστρια του, Μαρίνα Καλογήρου. Για να μη μείνουμε προσκολλημένοι σε ένα και μόνο πρόσωπο (κάτι που σχεδόν με τη βία κάνει ο Chris Pap.), να αναφέρουμε πως το ζεύγος Κωνσταντίνου-Κοντού (Αντωνάκης-Ελενίτσα), προκαλώντας απανωτές επικλήσεις σε συναισθήματα και μνήμες από τον παλιό κινηματογράφο, ξεχωρίζει  παρά την μικρή συμμετοχή τους. Οι προσθήκες των  Φάνη Μουρατίδη, Τάκη Σπυριδάκη καθώς και του σπουδαίου για την ηλικία του Β. Χαραλαμπόπουλου, παρόλο τον κραυγαλέο παραγκωνισμό τους προσμετρώνται στα θετικά του φιλμ, μαζί με την αντικειμενικά πολύ προσεκτική και υψηλού επιπέδου σκηνοθεσία. Μια ταινία για την κρίση, τον έρωτα, τις φοβίες, το σήμερα και το αύριο...
  Το "Αν" θα πρέπει να την δείτε τώρα ή σε ένα χρόνο στην τηλεόραση, δική σας επιλογή... Μη ξεχνάτε όμως, γι' αυτές κρινόμαστε...











The Hobbit: An Unexpected Journey

 Το νέο ταξίδι προς την Μέση Γη ξεκινά με οδηγό τον Bilbo Baggins. Η ιστορία εκτυλίσσεται 60 χρόνια πριν από εκείνη του αξεπέραστου Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και παρουσιάζει την δύσκολη αποστολή του Bilbo (Martin Freeman) για την απελευθέρωση του χαμένου βασιλείου των Νάνων, Elrond. Σύμμαχοι του στο δύσκολο έργο του θα είναι 13 νάνοι πολεμιστές ανάμεσα τους ο θρυλικος Thorin Oakenshield (Richard Armitage)! 
 Όλοι οι κοντοί του J.R.R. Tolkien μαζεμένοι λοιπόν, χωρίς βέβαια από την παρέα να λείπει ο Gandalf the Grey (Ian McKellen), η Galadriel (Cate Blanchett) και πολλοί άλλοι απο την σειρά ταινιών Lord Of The Rings.
 Μια ακόμη επική περιπέτεια από τα αριστουργήματα του Tolkien, έρχεται σε 3D στις μεγάλες αίθουσες από τον Peter Jackson! 











ዞር

  

Madagascar 3: Europe's Most Wanted

 Ο Άλεξ, ο Μάρτι, ο Μέλμαν και η Γκλόρια μετά από την περιπέτεια τους στην Αφρική και μετά από 6 σχεδόν χρόνια από την εξαφάνιση τους, βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι που περνάει όμως ...από την Ευρώπη! Αφού φτάσουν κολυμπώντας στο Μόντε Κάρλο και αναστατώσουν το μισό Παρίσι, ανακαλύπτουν ένα περιοδεύων τσίρκο, την τέλεια κάλυψη για να πετύχουν το στόχο τους και να επιστρέψουν στο πάρκο της Νέας Υόρκης! Άραγε αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν ?
Από την αγαπημένη παρέα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι πιγκουίνοι και ο "I like to move it" Βασιλιάς Τζουλιάν και οι κομπανία του.

 Είναι όλοι εκεί για ακόμα μια φορά στην συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ταινίας  κινουμένων σχεδίων "Μadagascar", της DreamWorks Animation για να μας χαρίσουν πολύ πολύ γέλιο!!!







Ted

H ευχή του 8χρονου John να αποκτήσει ζωή ο αρκούδος του Ted, θα γίνει πραγματικότητα. Ο αρκούδος μιλά, έχει προσωπικότητα και ... συνήθειες! Μεγαλώνοντας οι κακές συνήθειες του Ted (γυναίκες, κραιπάλες!!!) θα βάλει σε κρίση την σχέση του με τον ενήλικο πια John Bennett (Mark Wahlberg) αλλά και του δεύτερου με την αγαπημένη του Lori Collins (Mila Kunis) ...               
  Μετά το Beaver και την μελαγχολική πλευρά του πλουσίου Mel Gibson άλλο ένα λούτρινο κουκλάκι στην προκειμένη περίπτωση αρκούδος έρχεται να γίνει συντροφιά του ανθρώπου. Σε πιο παραμυθιάρικο ύφος η ιστορία και σαφώς πιο ευχάριστη, με ένα πετυχημένο καστ και τον ταλαντούχο Seth MacFarlane να γραφει, να σκηνοθετεί και να δανείζει την φωνή του στον άξεστο και πρόστυχο Ted. H συμμετοχή δε της Kunis αναγάγει την ταινία σε must see...












ዞር 


Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger