Oliver Twist

 Στην Βικτωριανή Αγγλία μεταφερόμαστε όπου συναντάμε τον μικρο Oliver, ένα παιδί κατατρεγμένο από την πρώτη κιόλας φορά που αντίκρισε το φώς του κόσμου. Αμέσως μετά την γέννηση του η άτυχη μητέρα του ξεψύχησε και εκείνος πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ορφανοτροφεία, άσυλα και ανάδοχες οικογένειες. Όταν τελικά αποφάσισε στα 9 του χρόνια να ξεφύγει από όλους αυτούς τους κακούς ανθρώπους γνώρισε ένα συνομήλικο του, τον Jack Dawkins, ένα μικρο αλητάκο που του υπόσχεται ένα ζεστό σπίτι για παρατημένα παιδιά σαν και εκείνον. Εκεί θα ξεκινήσει και η πραγματική περιπέτεια του μικρού Oliver...
 Ο Oliver Twist είναι μεταφορά του πολύ γνωστού επίσης μυθιστορήματος του Charles Dickens. Το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του που γράφτηκε περίπου 170 χρόνια πριν, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον μεγάλο Roman Polanski και έγινε ταινία το 2005.
 Πέρα από την παρουσία του μικρού Barney Clark (Oliver Twist) που σε κερδίζει απόλυτα, ξεχωρίζουν οι Jeremy Swift και Ben Kingsley σε ρολους κακών αμφότεροι. Προσεγμένη ταινία, μας μεταφέρει έντονα την μάχη μεταξύ καλού-κακού (αγαπημένη του Dickens), τον διαχωρισμό μεταξύ πλουσίων και πάμφτωχων καθώς και τον μέχρι γελοιότητας καθωσπρεπισμό που διακατείχε το σύνολο της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου τον 19ο αιώνα. Ταινία που δεν είχε μεγάλη απήχηση η αλήθεια είναι (άδικα κατά την γνώμη μου) αλλά ένεκα των ημερών βάλτε την κ' αυτή στο πρόγραμμα... Καλή Προβολή!








Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger