Recent Movies

Walk The Line

"Rock n Roll Hall of fame", "Songwriters Hall of fame", "Country Music Hall of fame", ένας θρύλος πολύ διαφορετικός από όλους τους άλλους.
 Ο μαυροντυμένος τραγουδοποιός Johnny Cash, ο οποίος ξεκίνησε από το Μέμφις μόνο με τα όνειρα του στις βαλίτσες του, για να φτάσει στην καταξίωση, και στην αναγνώριση ως εκείνου που κατάφερε να παντρέψει την ροκ μουσική με την κάντρι. Ο δρόμος της επιτυχίας του όμως, και η ζωή του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.
 Όλα ξεκίνησαν με μία κλασική κιθάρα, που κρατούσε στα χέρια του ένας νεαρός απλοϊκά ντυμένος με μαύρα ρούχα. Όπου και να τραγουδούσε τράβαγε πάντα επάνω του τα βλέμματα του κοινού και τις καλύτερες κριτικές των ειδικών. Εκεί κάπου στο 50 η σκοτεινή, βαθιά χροιά του Κας άγγιζε κάθε καρδιά και έπαιζε με τις χορδές κάθε ψυχής. Δυστυχώς καμία αγάπη, ούτε αυτή για την μουσική, ούτε αυτή για την ζωή, ούτε αυτή για τις γυναίκες, ούτε αυτή των θαυμαστών, δεν αποτέλεσε ισχυρό παράγοντα για να τον αποτρέψει από την χρήση ψυχοτροπικών ουσιών. Ίσως βέβαια, όλα αυτά να τον προέτρεψαν και εκεί. Όπως και να χει ήταν γνωστή η αυτοκαταστροφική του διάθεση, και η αγάπη του στις καταχρήσεις.
 Το πεντάγραμμο του χρωστάει πολλά και το κοινό ακόμη περισσότερα γιατί έδωσε την ευκαιρία ο κόσμος να περάσει σε νέα ακούσματα!
 Walk the line λοιπόν, για έναν άνθρωπο που ακροβατούσε πάντα πάνω στην λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει την δημιουργία από την καταστροφή.
 Η ταινία έχει μεταφέρει πιστότατα κάθε στοιχείο της ζωής του Κας, σε σημείο που δεν φοβάται πόσο θα τρομάξει. Ο Κας δεν φοβήθηκε ούτως ή άλλως ποτέ την γνώμη του κόσμου, και ήταν και ένας εκ των συγγραφέων. Τον ρόλο του Κας, παίζει ο Joaquin Phoenix, το πάθος του και η υποκριτική του ικανότητα, οι εκφράσεις του και η αποτύπωση πιστά του ρόλου, πραγματικά είναι κάτι που αξίζει να προσέξεις. Γενικά, βέβαια, όλο το καστ του έργου είναι ιδιαίτερα αξιόλογο και όλοι οι ηθοποιοί έδωσαν ερμηνείες αντάξιες μίας τέτοιας ταινίας.
 Η σκηνοθετική άποψη δεν χαρίστηκε σε καμία σκληρή λεπτομέρεια της ζωής του Κας, μάλιστα τόνισε πολύ την καταστροφή του, για να δώσει πάλι ένταση στην επάνοδο και την καταξίωση.
 Στην ταινία ακούγονται πολλά τραγούδια μεταξύ των οποίων και το θρυλικό "Ring of fire" ...







 

 

 π.

The Last Stand

 Ο Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) σερίφης πλέον της μικρής συνοριακής πόλης Sommerton Junction της Arizona, αφού αποσύρθηκε από την θέση του στο Los Angeles, είναι υπεύθυνος για το ήσυχο χωριό, τελευταίο σταθμό πριν τα σύνορα του Mexico. Την ησυχία του θα χαλάσει η απόδραση του περιβόητου βαρώνου των ναρκωτικών και λάτρη των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Ο τελευταίος καταφέρνει να αποδράσει από ένα κομβόι κρατουμένων και με την βοήθεια της ομάδας του που του "ανοίγει" δρόμο, φτάνει στο Sommerton Junction κρατώντας όμηρο την πράκτορα του FBI Ellen Richards (Génesis Rodríguez). Ο Cortez έχει ένα τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για την ελευθερία και δεν είναι άλλο από τον σερίφη Owens...
 Ταινία δράσης η παραπάνω και τι άλλο θα μπορούσε να είναι με τον γερο-λύκο Arni στον πρωταγωνιστικό ρόλο, πλαισιωμένο από τον απόλυτα "καμένο" Knoxville και τον πάντα σοβαρό Whitaker. Το trailer παίζει αρκετό καιρό και η ταινία έχει ήδη προβληθεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού αφήνοντας ανάμεικτες εντυπώσεις.
 Εμείς θα την απολαύσουμε στο σινεμά οπωσδήποτε γιατί πολύ απλά έχει όλα όσα χρειάζονται. Μπόλικη δράση, αρκετό πιστολίδι, ολίγον από χιούμορ και μια πρέζα "ψέμα" είναι η μαγική συνταγή για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας στην σκοτεινή αίθουσα!









Le pacte des loups

 Οι κάτοικοι του απομονωμένου Gevaudan έχουν κυριευθεί από τον τρόμο. Βρισκόμαστε στο 1766. Εδώ και ένα χρόνο ένα κτήνος σκοτώνει και αφήνει πίσω του το θάνατο, επιτιθέμενο σε γυναίκες και παιδιά. Καμία προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε αποτέλεσμα, και το κτήνος αυτό συνεχίζει να σκορπά τον τρόμο. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται απλώς για έναν λυκάνθρωπο, αλλά για ένα σατανικό τέρας, μια θεόσταλτη μάστιγα. Ο Λουδοβίκος ο ΙΕΑ αποφασίζει να δώσει ένα τέλος στον τρόμο - και το σκάνδαλο - στέλνοντας τον Chevalier de Fronsac (Samuel Le Bihan), έναν προικισμένο επιστήμονα, φυσιοδίφη αλλά και παράτολμο τυχοδιώκτη. Εκείνος θα μεταβεί στο Gevaudan μαζί με τον Mani (Mark Dacascos), τον ολιγόλογο και μυστηριώδη συνοδό του. Η έρευνά του θα αποδείξει την ύπαρξη του κτήνους, αλλά ποια είναι η προέλευσή του; Είναι μια μια κατάρα ή μια τρομερή συνομωσία;
 Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά περιστατικά, και αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στα Γαλλία.
 Από άποψη ηθοποιών, σεναρίου και μουσικής, η ταινία αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις με την γνωστή οπτασία Monica Bellucci, να είναι το κερασάκι στην τούρτα! Η ταινία χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά περίτεχνη "φωτογραφία" και τα μυστηριώδη γαλλικά τοπία, που σε συνδυασμό με τον αίσθημα που αληθινού "θρύλου", σε διεγείρουν απίστευτα.
 Την έχω δει 12 φορές....τα συμπεράσματα δικά σας!



π.

Premium Rush

 Μια μικρή γεύση από το αξέχαστο "Time Crisis" στο PS1, από τότε που ήμασταν μικροί!
 Περιπέτεια περιορισμένης δράσης βέβαια, αλλά καλογυρισμένης και ευχάριστης. Ο σκηνοθέτης της ταινίας βάζει έναν περίτεχνο ποδηλάτη να γυρίσει ολόκληρη την Νέα Υόρκη, για να ξεφύγει από την μαφία και από πληρωμένους μπάτσους, ενώ ταύτοχρονα οργανώνει και αγώνα ταχύτητας με τον αντίζηλο του!
 Κατά την γνώμη μου, θα μπορούσαν να βάλουν κάποια "extra" κολπάκια με το ποδήλατο, για να συγκινηθούν και λίγο οι "BMXακηδες" θεατές, γιατί αλλιώς μοιάζει με βόλτα του ΓΑΠ, με το θεατή να περιμένει να φύγει η αλυσίδα. Όπως και να χει πέρασε μιάμιση ωρίτσα γρήγορα, δεν ένιωσα πιο σοφός, δεν ήταν και ο σκοπός μου, οπότε οι φιλοσοφημένοι μην την δείτε, οι υπόλοιποι έχετε δει και χειρότερες!

Υ.Γ. Έχει ωραίο trailer όμως!





James Bond 007 Tribute (Part 1)

 Όταν έχεις συμπληρώσει ήδη τα πρώτα 50 χρόνια ως κινηματογραφικός ήρωας και πας για τα επόμενα 50, προφανώς δεν τα έχεις καταφέρει τυχαία! Ο λόγος για τον μεγάλο Βρετανό υπερπράκτορα James Bond ή απλά 007. Φανατικοί θαυμαστές του ή όχι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, δημιούργημα του μεγάλου συγγραφέα  Ian Fleming, έχει συμπληρώσει με το τελευταίο Skyfall, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές, τα 50 έτη παρουσίας στις κινηματογραφικές αίθουσες με συνολικά 23 ταινίες.  
  Αυτό και μόνο το γεγονός τον αναγάγει μάλλον στον πιο διάσημο και διαχρονικό κινηματογραφικό χαρακτήρα όλων των εποχών! Αυτό που λίγοι γνωρίζουν όσο αφορά την σειρά ταινιών είναι πως στην πραγματικότητα υπάρχουν 24 ταινίες, με το Never say never again του 83΄(με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Sean Connery) να περνάει στα ψηλά καθώς παραγωγός της ταινίας ήταν άλλος απο την Eos Production και έτσι δεν προσμετράται στα siquel.
 Η σύλληψη της ιδέας ενός πράκτορα πιστού στο Στέμμα γεννήθηκε πριν 70 χρόνια περίπου και το 1953 εκδίδεται το πρώτο μυθιστόρημα με τίτλο "Casino Royale". Τα επόμενα 11 βιβλία του Fleming μαζί με αυτό έγιναν best seller συνεχίζοντας τις πωλήσεις και μετά το θάνατο του διάσημου συγγραφέα το 64'.
 Πλήθος συγγραφέων συνέχισαν το έργο του Fleming μεταξύ των οποίων οι Kingsley Amis, Christopher Wood, John Gardner και Raymond Benson εκδίδοντας διηγήματα με τις περιπέτειες του 007.
 Πρωταγωνιστές μέχρι τώρα 6 όλοι κι όλοι, με πρώτο και καλύτερο τον Sean Connery το 62', να ηττάται κατά μια συμμετοχή συνολικά στο ρόλο του James Bond, από τον Roger Moore. Την πρώτη δεκαετία ο Connery ήταν ο απόλυτος πράκτορας. Το μόνο ατόπημα της Eοs ήταν το 69' και ακούει στο όνομα George Lazenby. Ο Αυστραλός εμφανίζεται για μια και μοναδική φορά στο On Her Majesty's Secret Service ...και καλά έκανε δε χρειαζόταν παραπάνω...!!!

Ακολουθούν οι πρώτες 6 ταινίες της δεκαετίας του 60'...Μείνετε συντονισμένοι!!!



Generated imageGenerated imageGenerated image
Generated imageGenerated imageGenerated image


ዞር


The Flintstones


Yaba daba do!!!!!!!!!!!!!!!!! Πόσοι από εμάς δεν το  έχουμε φωνάξει από χαρά όταν ήμασταν μικροί!! Οι Flintstones είναι μια κινούμενη, στο prime time αμερικανική τηλεοπτική κωμική σειρά που προβλήθηκεαπό τις 30 Σεπτεμβρίου 1960 έως 1η Απριλίου του 1966, στο ABC. Βρισκόμαστε στη Λίθινη Εποχή στο Bedrock. Οι δεινόσαυροι, οι τίγρεις, τα μαλλιαρά μαμούθ συνυπάρχουν με τους ανθρώπους των  σπηλαίων. Ζουν σε δύο επιπέδων σπίτια, τρώνε φαγητό σε εστιατόρια, ενώ τα πάντα λειτουργούν με τη βοήθεια των  ζώων. Τα αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα από πέτρα, ξύλο και δέρματα ζώων, και κινούνται από τα πόδια των επιβατών. Ο κύριος χαρακτήρας, ο Fred είναι επιρρεπής στα ατυχήματα των εργαζομένων του λατομείου και αποτελεί την κεφαλή της γενιάς Flintstone. Είναι οργισμένος συνήθως για ασήμαντα πράγματα, αλλά πολύ τρυφερός σύζυγος και πατέρας. Η Wilma Flintstone, σύζυγος του Fred είναι πιο έξυπνη και ψύχραιμη από το σύζυγό της, αν και έχει τη γνωστή συνήθεια των γυναικών, να ξοδεύει δηλαδή τα χρήματα του άντρα της(Και καλά έκανε!!!!) Η Pebbles( Σταλίτσα) Flintstone κόρη των Flintstones  γεννήθηκε κοντά στο τέλος της τρίτης σεζόν. Ο Dino, ο δεινόσαυρος κατοικίδιο γαβγίζει και γενικά λειτουργεί σαν ένα σκυλί. Ο Barney Rubble είναι ο καλύτερος φίλος του Fred και γείτονας του. Η Betty, η γυναίκα του Barney είναι η καλύτερη φίλη της Wilma. Ο Bamm-Bamm Rubble είναι ο υιοθετημένος γιος του ζευγαριού. Το όνομά του προέρχεται από τη μόνη φράση που έλεγε ως μωρό «Bamm, Bamm!» Η σειρά είχε αρχικό στόχο το ενήλικο κοινό. Ήταν η πρώτη αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων που απεικόνισε δύο άτομα του αντίθετου φύλου (Fred και Wilma, Barney και Betty) να κοιμούνται μαζί σε ένα κρεβάτι, αν και ο Fred και η Wilma μερικές φορές απεικονίζονται σαν να κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια. Τα περισσότερα επεισόδια Flintstones είναι αυτοτελή ιστορίες αν και υπάρχουν και επεισόδια με συνέχειες. Είναι η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων στην ιστορία που αντιμετωπίζει το θέμα της στειρότητας αν και διακριτικά( υιοθεσία Bamm Bamm).







Girly


Dukes of Hazzard

 Τα γνωστά ξαδέρφια Bo και Luke Duke, με τη βοήθεια της σέξι ξαδέρφης τους Daisy και του θείου Jesse αγωνίζονται να σώσουν τη φάρμα τους από τα χέρια του κακού και άπληστου Boss Hogg που ελέγχει την τοπική αστυνομία μέσω του σερίφη Roscoe P. Coltrane. Τέσσερις γραμμές είναι όσο χρειάζεται για να περιγράψεις την υπόθεση της κινηματογραφικής μεταφοράς της ομώνυμης και πολύ πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς των 80's, που μας καθήλωνε κάθε εβδομάδα στους δέκτες της τότε κρατικής τηλεόρασης. Άλλωστε και η υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς σε παραλλαγές του ίδιου θέματος κινούταν πάντα, δίνοντας ουσιαστικά το άλλοθι για ιλιγγιώδη κυνηγητά στους χωματόδρομους του Hazzard County, ανάμεσα στο πορτοκαλί Dodge Charger του Α69 και των V8 περιπολικών του Roscoe και της παρέας του.
  Η αλήθεια είναι ότι πάντα όταν πρόκειται για μεταφορά άλλου έργου στον κινηματογράφο, μπαίνουμε στην αίθουσα «κρατώντας μικρό καλάθι», αλλά στην περίπτωση των Dukes Of Hazzard η κατάσταση παραπάει. Το 2005 οι νοσταλγοί της σειράς  απογοητεύθηκαν οικτρά από αυτή την παρωδία των Dukes, ενώ οι νεώτεροι που θα δουν την ταινία για πρώτη φορά, θα δουν απλά μια αρκετά καλή κωμωδία!
 Για όσους απλά γουστάρουν την δράση, το τρελό κυνηγητό και την σέξυ Jessica Simpson, το έργο θα τους αρέσει πάαρα πολύ!







Catch Me If You Can

 Νέα Υόρκη 1963, Ο Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) ένας πολύ εύστροφος 16χρονος, ζει με τους γονείς του Frank Abagnale Sr. (Christopher Walken) και την Γαλλίδα μητέρα του Paula Abagnale (Nathalie Baye), στην θαλπωρή μιας δεμένης οικογένειας. Οι οικονομικές δυσκολίες θα είναι η απαρχή των προβλημάτων των γονιών του με αποτέλεσμα να χωρίσουν λίγο καιρό μετά. Μπροστά στο δίλημμα που τίθεται στον Frank Jr. όταν καλείται να επιλέξει με ποιον από τους δυο γονείς του θα μείνει, εκείνος επιλέγει την φυγή. Μόνος πια εκμεταλλεύεται το μεγάλο προσόν που διαθέτει, την ευφυΐα του. Πρώτο θύμα του, ο ίδιος του ο πατέρας που του είχε δώσει μια κάρτα πληρωμής σε βενζινάδικα και εκείνος εκμεταλλευόμενος την συνωνυμία ξεκινά να αγοράζει προϊόντα σε περαστικούς παίρνοντας σε αντάλλαγμα μετρητά!
 Η αρχή είχε γίνει και τώρα δεν έχει σταματημό, ο Frank Williams, Robert Conrad, Frank Adams, η αλλιώς Robert Monjo θα γυρίσει όλο το κόσμο, θα πλαστογραφήσει επιταγές εκατομμυρίων και θα συλληφθεί από τον μεγάλο του αντίπαλο πράκτορα του F.B.I Carl Hanratty (Tom Hanks), πριν καν κλείσει τα 19...
 Ο Steven Spielberg αποτυπώνει άψογα την εποχή εκείνη στον κινηματογραφικό του φακό που συνοδεύεται από υπέροχα κοστούμια, σκηνικά και την ανεπανάληπτη μουσική επένδυση του John Williams. Ο κινηματογραφικός Abagnale (DiCaprio) αποδίδει τον ρόλο του άνετα, πλαισιωμένος από τον μοναδικό Tom Hanks στο ρόλο του "αποστειρωμένου" πράκτορα του F.B.I και τον "παλιό" Walken στον ρόλο του συναισθηματικού πατέρα που παραδίδουν μαθήματα υποκριτικής.
 Βιογραφική κωμική περιπέτεια το "Catch Me If You Can" αποτελεί την μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου από τον ίδιο τον Frank Abagnale που εκδόθηκε το 78'.
 Μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή με ένα παιδί μόλις 16 χρονών που έμελλε να χαρακτηριστεί ως ο νεότερος και τολμηρότερος απατεώνας καθώς κατάφερε σε μια τριετία να γίνει πιλότος, γιατρός, δικηγόρος εξαπατώντας του πάντες και πολύ περισσότερο ολόκληρο F.B.I που τον κυνηγούσε ανά το κόσμο! 
 Η θεαματική ιστορία ζωής του Abagnale δεν σταματά στους τίτλους τέλους της ταινίας αφού από τις πλαστογραφήσεις και την ικανότητα του στις αποδράσεις περνάμε στην συνεργασία του με το F.B.I που κρατά μέχρι και σήμερα, στην ίδρυση εταιρειών κολοσσών που ασχολούνται με τις εταιρικές απάτες, στην περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων καταλήγοντας στην σημαντική φιλία του με τον άλλοτε διώκτη του Hanratty που κράτησε μέχρι και τον θάνατο του δεύτερου. 
 Σήμερα ο 64χρονος πια Frank Abagnale ζει στην Νότια Καρολίνα και απολαμβάνει ότι έχτισε... Κάπως έτσι προέκυψε η φράση "δούλευε μικρός για να έχεις μεγάλος" μόνο που ο Frank το παράκανε...










ዞር
  

Seven Pounds

 Με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Will Smith) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί. Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Ο Μπεν Τόμας βάζει σε λειτουργία το σχέδιό του και όλα δείχνουν να εξελίσσονται όπως τα είχε προγραμματίσει. Στην πορεία όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Rosario Dawson), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της. Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή. 
 Πολύ καλή ταινία. Φαίνεται ότι ο γοισ έψαχνε άλλο ένα δράμα για να κάνει επιτυχία μετά το " The Pursuit of Happyness" και τα κατάφερε. Αν και λίγο βαρετή κατά την ταπεινή μου άποψη, η ταινία αξίζει τον χρόνο που σπατάλησα για να την δω...







Extremely Loud & Incredibly Close

if things were easy to find, they wouldn't be worth finding"

 11 Σεπτεμβρίου Νέα Υόρκη, το γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο και πολλές οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Ανάμεσα τους και ο 11χρονος  Oskar (Thomas Horn) ένας ιδιαίτερος νεαρός, πολυάσχολος και εξαιρετικά ευφυής, που βιώνει την απώλεια του πατέρα του Thomas Schell (Tom Hanks). Ένα κλειδί που θα βρει σε ένα φάκελο στα πράγματα του πατέρα του θα δώσει το έναυσμα για μια αναζήτηση σε όλη την πόλη. Το μοναδικό στοιχείο ένα όνομα, Black και η αναζήτηση για την κλειδαριά που ανοίγει, σε μια πόλη 9 εκατομμυρίων κατοίκων ξεκινά...
 Δραματική ταινία παραγωγής 2011 προτάθηκε για 2 Oscar και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Jonathan Safran Foer. Παρουσιάζει σαφώς από υποκειμενική σκοπιά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2001, κρατώντας αποστάσεις από οποιαδήποτε εθνικιστική ή απλά πατριωτική οπτική. Περιγράφει το συμβάν μέσα από την αφήγηση του μικρού Oscar, μένοντας σε αυτό και όχι χρησιμοποιώντας το σαν εφαλτήριο για μια άλλη παράλληλη ιστορία τύπου Remember Me.
 Ο σκηνοθέτης  Stephen Daldry μας μεταφέρει την πορεία των ηρώων από την οδύνη της απώλειας στην συνειδητοποίηση της, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Σημαντικό ρόλο συμβουλευτικά στην ταινία είχαν και αρκετές Μ.Κ.Ο, ανάμεσα τους η Tuesday's Children που ασχολήθηκε ακριβώς με την επιρροή του τρομοκρατικού χτυπήματος στην ψυχολογία των παιδιών που έχασαν τους γονείς τους.
 Συνοψίζοντας, είναι μια ιδιαίτερα συμπαθής ταινία, με σημαντικούς ηθοποιούς στους κεντρικούς ρόλους, σίγουρε με κάποια κενά, που παραβλέπουμε όμως χάρη της καλής θέλησης του δημιουργού της...Καλή προβολή!!!









ዞር
  

Homeland

Η σειρά που συγκλονίζει την Αμερική, διότι βάζει στην εικόνα τους φόβους μιας αυτοκρατορίας, που μπορεί να πέσει από μόνη της ή καλύτερα εκ των έσω.
Η σειρά επεξεργάζεται την επιστροφή ενός πεζοναύτη του Nicolas Brody  ο οποίος διασώζεται μετά από 8 χρόνια ομηρίας από την Αλ-Κάιντα. Τα πράγματα μπερδεύονται όταν η Carrie Mathison αρχίζει και τον υποψιάζεται ως επίδοξο τρομοκράτη που προσυλητίστηκε από τον Μουσουλμανισμό.
 Το κατασκοπικό δράμα είναι συναρπαστικό, όχι τόσο από άποψη δράσης, όπως είχαμε συνηθήσει από το 24 Hours για παράδειγμα. Είναι σαγηνευτικό γιατί η δράση προχωρά μέσω της ψυχολογίας των χαρακτήρων.
 H δική μου άποψη, για να πω την αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ακούω γύρω μου. Την θεωρώ απλά μία βαρετή σειρά, που ουδεμία σχέση έχει το θέμα της με δράση και αγωνία. Οι Αμερικάνοι απλά εμπορεύονται τον κίνδυνο που νιώθουν οι ίδιοι απένταντι στους τιμωρούς τους και δικαιολογούν και την εγκληματικά πολεμοχαρή συμπεριφορά τους. Όσον αφορά τους ηθοποιούς και ιδιαίτερα την πράκτορα της CIA, Carrie Mathison, κατά κόσμον, Claire Danes, εχώ δει αγγούρια αλλά κοπέλα μου εσύ είσαι ασυναγώνιστη. Η μόνη που ξεχωρίζει δυστυχώς με μικρό ρόλο είναι η  Morena Baccarin γνωστή από την σειρά "V" που κόπηκε χωρίς λόγο και είχε πολύ μεγαλύτερο κοινό...Tο "Homeland" διανύει ήδη τον δεύτερο κύκλο του!!!


π.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger