Catch Me If You Can

 Νέα Υόρκη 1963, Ο Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) ένας πολύ εύστροφος 16χρονος, ζει με τους γονείς του Frank Abagnale Sr. (Christopher Walken) και την Γαλλίδα μητέρα του Paula Abagnale (Nathalie Baye), στην θαλπωρή μιας δεμένης οικογένειας. Οι οικονομικές δυσκολίες θα είναι η απαρχή των προβλημάτων των γονιών του με αποτέλεσμα να χωρίσουν λίγο καιρό μετά. Μπροστά στο δίλημμα που τίθεται στον Frank Jr. όταν καλείται να επιλέξει με ποιον από τους δυο γονείς του θα μείνει, εκείνος επιλέγει την φυγή. Μόνος πια εκμεταλλεύεται το μεγάλο προσόν που διαθέτει, την ευφυΐα του. Πρώτο θύμα του, ο ίδιος του ο πατέρας που του είχε δώσει μια κάρτα πληρωμής σε βενζινάδικα και εκείνος εκμεταλλευόμενος την συνωνυμία ξεκινά να αγοράζει προϊόντα σε περαστικούς παίρνοντας σε αντάλλαγμα μετρητά!
 Η αρχή είχε γίνει και τώρα δεν έχει σταματημό, ο Frank Williams, Robert Conrad, Frank Adams, η αλλιώς Robert Monjo θα γυρίσει όλο το κόσμο, θα πλαστογραφήσει επιταγές εκατομμυρίων και θα συλληφθεί από τον μεγάλο του αντίπαλο πράκτορα του F.B.I Carl Hanratty (Tom Hanks), πριν καν κλείσει τα 19...
 Ο Steven Spielberg αποτυπώνει άψογα την εποχή εκείνη στον κινηματογραφικό του φακό που συνοδεύεται από υπέροχα κοστούμια, σκηνικά και την ανεπανάληπτη μουσική επένδυση του John Williams. Ο κινηματογραφικός Abagnale (DiCaprio) αποδίδει τον ρόλο του άνετα, πλαισιωμένος από τον μοναδικό Tom Hanks στο ρόλο του "αποστειρωμένου" πράκτορα του F.B.I και τον "παλιό" Walken στον ρόλο του συναισθηματικού πατέρα που παραδίδουν μαθήματα υποκριτικής.
 Βιογραφική κωμική περιπέτεια το "Catch Me If You Can" αποτελεί την μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου από τον ίδιο τον Frank Abagnale που εκδόθηκε το 78'.
 Μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή με ένα παιδί μόλις 16 χρονών που έμελλε να χαρακτηριστεί ως ο νεότερος και τολμηρότερος απατεώνας καθώς κατάφερε σε μια τριετία να γίνει πιλότος, γιατρός, δικηγόρος εξαπατώντας του πάντες και πολύ περισσότερο ολόκληρο F.B.I που τον κυνηγούσε ανά το κόσμο! 
 Η θεαματική ιστορία ζωής του Abagnale δεν σταματά στους τίτλους τέλους της ταινίας αφού από τις πλαστογραφήσεις και την ικανότητα του στις αποδράσεις περνάμε στην συνεργασία του με το F.B.I που κρατά μέχρι και σήμερα, στην ίδρυση εταιρειών κολοσσών που ασχολούνται με τις εταιρικές απάτες, στην περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων καταλήγοντας στην σημαντική φιλία του με τον άλλοτε διώκτη του Hanratty που κράτησε μέχρι και τον θάνατο του δεύτερου. 
 Σήμερα ο 64χρονος πια Frank Abagnale ζει στην Νότια Καρολίνα και απολαμβάνει ότι έχτισε... Κάπως έτσι προέκυψε η φράση "δούλευε μικρός για να έχεις μεγάλος" μόνο που ο Frank το παράκανε...










ዞር
  
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger