Home » , , , , , » Extremely Loud & Incredibly Close

Extremely Loud & Incredibly Close

if things were easy to find, they wouldn't be worth finding"

 11 Σεπτεμβρίου Νέα Υόρκη, το γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο και πολλές οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Ανάμεσα τους και ο 11χρονος  Oskar (Thomas Horn) ένας ιδιαίτερος νεαρός, πολυάσχολος και εξαιρετικά ευφυής, που βιώνει την απώλεια του πατέρα του Thomas Schell (Tom Hanks). Ένα κλειδί που θα βρει σε ένα φάκελο στα πράγματα του πατέρα του θα δώσει το έναυσμα για μια αναζήτηση σε όλη την πόλη. Το μοναδικό στοιχείο ένα όνομα, Black και η αναζήτηση για την κλειδαριά που ανοίγει, σε μια πόλη 9 εκατομμυρίων κατοίκων ξεκινά...
 Δραματική ταινία παραγωγής 2011 προτάθηκε για 2 Oscar και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Jonathan Safran Foer. Παρουσιάζει σαφώς από υποκειμενική σκοπιά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2001, κρατώντας αποστάσεις από οποιαδήποτε εθνικιστική ή απλά πατριωτική οπτική. Περιγράφει το συμβάν μέσα από την αφήγηση του μικρού Oscar, μένοντας σε αυτό και όχι χρησιμοποιώντας το σαν εφαλτήριο για μια άλλη παράλληλη ιστορία τύπου Remember Me.
 Ο σκηνοθέτης  Stephen Daldry μας μεταφέρει την πορεία των ηρώων από την οδύνη της απώλειας στην συνειδητοποίηση της, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Σημαντικό ρόλο συμβουλευτικά στην ταινία είχαν και αρκετές Μ.Κ.Ο, ανάμεσα τους η Tuesday's Children που ασχολήθηκε ακριβώς με την επιρροή του τρομοκρατικού χτυπήματος στην ψυχολογία των παιδιών που έχασαν τους γονείς τους.
 Συνοψίζοντας, είναι μια ιδιαίτερα συμπαθής ταινία, με σημαντικούς ηθοποιούς στους κεντρικούς ρόλους, σίγουρε με κάποια κενά, που παραβλέπουμε όμως χάρη της καλής θέλησης του δημιουργού της...Καλή προβολή!!!









ዞር
  
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger