Walk The Line

"Rock n Roll Hall of fame", "Songwriters Hall of fame", "Country Music Hall of fame", ένας θρύλος πολύ διαφορετικός από όλους τους άλλους.
 Ο μαυροντυμένος τραγουδοποιός Johnny Cash, ο οποίος ξεκίνησε από το Μέμφις μόνο με τα όνειρα του στις βαλίτσες του, για να φτάσει στην καταξίωση, και στην αναγνώριση ως εκείνου που κατάφερε να παντρέψει την ροκ μουσική με την κάντρι. Ο δρόμος της επιτυχίας του όμως, και η ζωή του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.
 Όλα ξεκίνησαν με μία κλασική κιθάρα, που κρατούσε στα χέρια του ένας νεαρός απλοϊκά ντυμένος με μαύρα ρούχα. Όπου και να τραγουδούσε τράβαγε πάντα επάνω του τα βλέμματα του κοινού και τις καλύτερες κριτικές των ειδικών. Εκεί κάπου στο 50 η σκοτεινή, βαθιά χροιά του Κας άγγιζε κάθε καρδιά και έπαιζε με τις χορδές κάθε ψυχής. Δυστυχώς καμία αγάπη, ούτε αυτή για την μουσική, ούτε αυτή για την ζωή, ούτε αυτή για τις γυναίκες, ούτε αυτή των θαυμαστών, δεν αποτέλεσε ισχυρό παράγοντα για να τον αποτρέψει από την χρήση ψυχοτροπικών ουσιών. Ίσως βέβαια, όλα αυτά να τον προέτρεψαν και εκεί. Όπως και να χει ήταν γνωστή η αυτοκαταστροφική του διάθεση, και η αγάπη του στις καταχρήσεις.
 Το πεντάγραμμο του χρωστάει πολλά και το κοινό ακόμη περισσότερα γιατί έδωσε την ευκαιρία ο κόσμος να περάσει σε νέα ακούσματα!
 Walk the line λοιπόν, για έναν άνθρωπο που ακροβατούσε πάντα πάνω στην λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει την δημιουργία από την καταστροφή.
 Η ταινία έχει μεταφέρει πιστότατα κάθε στοιχείο της ζωής του Κας, σε σημείο που δεν φοβάται πόσο θα τρομάξει. Ο Κας δεν φοβήθηκε ούτως ή άλλως ποτέ την γνώμη του κόσμου, και ήταν και ένας εκ των συγγραφέων. Τον ρόλο του Κας, παίζει ο Joaquin Phoenix, το πάθος του και η υποκριτική του ικανότητα, οι εκφράσεις του και η αποτύπωση πιστά του ρόλου, πραγματικά είναι κάτι που αξίζει να προσέξεις. Γενικά, βέβαια, όλο το καστ του έργου είναι ιδιαίτερα αξιόλογο και όλοι οι ηθοποιοί έδωσαν ερμηνείες αντάξιες μίας τέτοιας ταινίας.
 Η σκηνοθετική άποψη δεν χαρίστηκε σε καμία σκληρή λεπτομέρεια της ζωής του Κας, μάλιστα τόνισε πολύ την καταστροφή του, για να δώσει πάλι ένταση στην επάνοδο και την καταξίωση.
 Στην ταινία ακούγονται πολλά τραγούδια μεταξύ των οποίων και το θρυλικό "Ring of fire" ...







 

 

 π.

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger