Home » , , » James Bond 007 Tribute (Part 1)

James Bond 007 Tribute (Part 1)

 Όταν έχεις συμπληρώσει ήδη τα πρώτα 50 χρόνια ως κινηματογραφικός ήρωας και πας για τα επόμενα 50, προφανώς δεν τα έχεις καταφέρει τυχαία! Ο λόγος για τον μεγάλο Βρετανό υπερπράκτορα James Bond ή απλά 007. Φανατικοί θαυμαστές του ή όχι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, δημιούργημα του μεγάλου συγγραφέα  Ian Fleming, έχει συμπληρώσει με το τελευταίο Skyfall, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές, τα 50 έτη παρουσίας στις κινηματογραφικές αίθουσες με συνολικά 23 ταινίες.  
  Αυτό και μόνο το γεγονός τον αναγάγει μάλλον στον πιο διάσημο και διαχρονικό κινηματογραφικό χαρακτήρα όλων των εποχών! Αυτό που λίγοι γνωρίζουν όσο αφορά την σειρά ταινιών είναι πως στην πραγματικότητα υπάρχουν 24 ταινίες, με το Never say never again του 83΄(με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Sean Connery) να περνάει στα ψηλά καθώς παραγωγός της ταινίας ήταν άλλος απο την Eos Production και έτσι δεν προσμετράται στα siquel.
 Η σύλληψη της ιδέας ενός πράκτορα πιστού στο Στέμμα γεννήθηκε πριν 70 χρόνια περίπου και το 1953 εκδίδεται το πρώτο μυθιστόρημα με τίτλο "Casino Royale". Τα επόμενα 11 βιβλία του Fleming μαζί με αυτό έγιναν best seller συνεχίζοντας τις πωλήσεις και μετά το θάνατο του διάσημου συγγραφέα το 64'.
 Πλήθος συγγραφέων συνέχισαν το έργο του Fleming μεταξύ των οποίων οι Kingsley Amis, Christopher Wood, John Gardner και Raymond Benson εκδίδοντας διηγήματα με τις περιπέτειες του 007.
 Πρωταγωνιστές μέχρι τώρα 6 όλοι κι όλοι, με πρώτο και καλύτερο τον Sean Connery το 62', να ηττάται κατά μια συμμετοχή συνολικά στο ρόλο του James Bond, από τον Roger Moore. Την πρώτη δεκαετία ο Connery ήταν ο απόλυτος πράκτορας. Το μόνο ατόπημα της Eοs ήταν το 69' και ακούει στο όνομα George Lazenby. Ο Αυστραλός εμφανίζεται για μια και μοναδική φορά στο On Her Majesty's Secret Service ...και καλά έκανε δε χρειαζόταν παραπάνω...!!!

Ακολουθούν οι πρώτες 6 ταινίες της δεκαετίας του 60'...Μείνετε συντονισμένοι!!!



Generated imageGenerated imageGenerated image
Generated imageGenerated imageGenerated image


ዞር


Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger