Recent Movies

Coriolanus

 Ένας εξόριστος ήρωας από τις συμμαχικές δυνάμεις της Ρώμης, o Tullus Aufidius, προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από τον ορκισμένο εχθρό του στρατηγό Caius Martius... 

 Ταινία του σήμερα σε κείμενα του 1600 η παραπάνω παραγωγή, δοκιμάζει τα νεύρα μας και την υπομονή μας για 100 και πλέον λεπτά! Παρουσιάζει την σύγκρουση του Caius στρατηγού της Ρώμης και του επαναστάτη Tullus, που οδηγεί σε αιματοχυσίες και μάχες μέχρι θανάτου, πλαισιωμένες από εμφατικές και γεμάτες στόμφο ερμηνείες. Ο θεατρικός Fiennes και ο απόλυτα εμπορικός Butler έρχονται αντιμέτωποι σε μια τραγική και άκρως κουραστική περιπέτεια. 

 Εάν έχετε δει την άλλη "σπουδαία" μεταφορά του Σαίξπηρ στην μεγάλη οθόνη Ρωμαίος και Ιουλιέτα με πρωταγωνιστή τον DiCaprio ξέρετε τι να περιμενετε…Υπομονη λοιπόν και καλή προβολή για όποιον το λέει η καρδούλα του!!!


Director: Ralph Fiennes Writers: John Logan, William Shakespeare Stars: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox

ዞር


Mr. Nice

 Βρισκόμαστε στο 2010 σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο. Στη σκηνή ένας 65χρονος πρώην μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο Howard Marks, διηγείται την ιστορία της ζωής του. Και πάει κάπως έτσι...

 Ο νεαρός Ουαλός Howard γεννημένος σε ένα απομακρυσμένο χωριό κερδίζει μια υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εκεί μαζί με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις θα επιδοθεί και στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών. Το αγαπημένο του?...Η μαριχουάνα. Από χρήστης και μικροδιακινητής ο Howard στα επόμενα χρόνια θα φτάσει να ελέγχει το 10% της παγκόσμιας διακίνησης Χασίς στο κόσμο! Μεταμορφώνεται σε Mr. Nice, συνεργάζεται με τον IRA και την MI6 και γίνεται ο πλέον καταζητούμενος μεγαλέμπορος σε Ευρώπη και Η.Π.Α! 

 Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές σε ένα βαθμό θεμιτό καθώς πρόκειται για βιογραφική ταινία. Προσωπική θέση είναι πως ο χαρακτήρας του Marks αποδίδεται εξαιρετικά από τον πρωταγωνιστή Rhys Ifans, καθώς επίσης και σκηνοθετικά η πρώτη αίσθηση του φιλμ είναι ότι βρίσκεσαι στα 70's. Η φωτογραφία, η τεχνολογία των μέσων της εικόνας όλα παραπέμπουν σε εκείνη την δεκαετία. Το σύνολο των πρωταγωνιστών είναι συμπαθητικό, ξεχωρίζοντας τον David Thewlis στο ρόλο του επαναστάτη Jim McCann που τα σπάει! 

 Γενικότερα παρατηρείται πως οι ταινίες που έχουν να κάνουν με εξαπάτηση των αρχών, παρανομία και γρήγορο πλουτισμό είναι ιδιαίτερα ελκυστικές (βλ.Catch me if you can) και η παραπάνω, πέρα από όλα τα άλλα, είναι μια απ αυτές...Καλή προβολή...!



Director: Bernard Rose Writers: Bernard Rose,  Stars: David Thewlis

ዞር 


Prisoners

 Ο Kell Dover (Huch Jackman) ένας ξυλουργός στο επάγγελμα και βαθιά θρήσκος άνθρωπος ζει με την οικογένεια του στην επαρχία της Πενσιλβάνια. Βρισκόμαστε στην περίοδο των Χριστουγέννων και η οικογένειά περνά ήσυχα το βράδυ των Ευχαριστιών μαζί με τους γείτονες τους, τους Βirch. Μετά το δείπνο η κόρη τους Anna, εξαφανίζεται μαζί με την κόρη των Birch και ξεκίνα η αγωνιώδης αναζήτηση τους. Ο Kell μη μπορώντας να παραμένει άπραγος, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και αναζητά μόνος του την κόρη του περιπλέκοντας την ήδη σκοτεινή υπόθεση και κάνοντας την άκρως επικίνδυνη για την ζωή της  Anna και του ίδιου. Σύμμαχο σε αυτή την περιπέτεια θα έχει τον νεαρό Ντετέκτιβ Loki (Jake Gyllenhaal) αλλά και τον πατέρα του άλλου της Joy (η δεύτερη εξαφανισμένη!), Franklin Birch.

 Καθηλωτική ταινία βασισμένη στο σενάριο του Aaron Guzikowski και άψογα σκηνοθετημένη από τον Denis Villeneuve, το Prisoners ήρθε για να μαγέψει τους λάτρεις των σκοτεινών και τυχοδιωκτικών θρίλερ. Σε μια πλοκή που επί 2 και κάτι ώρες δεν βαριέσαι ούτε λεπτό, έρχεται να προστεθεί η ξεχωριστή και μάλλον από εδώ και πέρα σημείο αναφοράς ερμηνεία του Hugh Jackman, για να απογειώσει το φιλμ σε άλλα επίπεδα συγκαταλέγοντας το άνετα στις καλύτερες της χρονιάς! 

 Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και την πολύ καλή ερμηνεία του  Jake Gyllenhaal στο πλευρό του Jackman(που δεν ξέρω αν το ανέφερα...τα σπάει!!!) καθώς και την εξαιρετική φωτογραφία του Roger Deakins...Καλή προβολή...!!!


The Iceman

 Αμερικανική γκανγκστερική ταινία του 2012 σε σκηνοθεσία Ariel Vromen, του οποίου αποτελεί και την πρώτη του ενδιαφέρουσα δουλειά. Η ταινία μας βασίζεται σʼ αληθινά γεγονότα και πραγματεύεται τη ζωή του Richard Kuklinski (Michael Shannon) ενός αδίστακτου Πολωνού εκτελεστή της μαφίας που υπολογίζεται πως στα χρόνια δράσης του ήταν υπεύθυνος για το θάνατο πάνω από 100 ανθρώπων. Η ταινία μας παρουσιάζει την βιογραφία του Kuklinsi, ο οποίος είχε καταφέρει να έχει διπλή ζωή χωρίς να το αντιληφθεί κανείς απο το περιβάλλον του. Από τη μια ήταν ένας σωστός οικογενειάρχης που πρόσφερε τα πάντα στη γυναίκα (Winona Ryder) και τις κόρες του και από την άλλη ένας ατρόμητος και ψυχρός φονιάς χωρίς ηθικούς φραγμούς. Στο ρόλο του αρχιμαφιόζου Roy Demeo o ιδανικός για τέτοιους ρόλους Ray Liotta, o οποίος αντιλαμβάνεται τις ικανότητες του Kuklinski και τον μετατρέπει σε φονική μηχανή. Η ατμόσφαιρα είναι όσο σκοτεινή θα έπρεπε κι ο πρωταγωνιστής μας λιγομίλητος και ψυχρός. Δεν παρατηρούμε κάποια καινοτομία, αρκετά τυπική στα πλαίσια του είδους με σημάδια βιασύνης στη πλοκή της υπόθεσης κι έλλειψη φαντασίας. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι συγκλονιστικό στην απόδοση του Michael Shannon που γι΄ άλλη μια φορά περνά αδιάφορος. Το ότι ο πρωταγωνιστής μας είναι υπαρκτό πρόσωπο είναι ένας καλός λόγος νʼ ασχοληθείς, δεν θα σε συναρπάσσει ούτε θα σʼ απογοητεύσει. Τέλος να τονίσουμε τη θετική επανεμφάνιση στη μεγάλη οθόνη του David Schwimmer (γνωστού μας από ʼΤα Φιλαράκιαʼ) και την φτωχή ερμηνεία της Winona Ryder της οποίας ο ρόλος επιεικώς δεν της ταιριάζει...




Stellas Constantinos


Populaire

 Μια γλυκιά ρομαντική κομεντί σε σκηνοθεσία  Regis Roinsard, του οποίου αποτελεί και την πρώτη του προσπάθεια στην μεγάλη οθόνη. Γαλλική παραγωγή του 2012 με πρωταγωνιστές τον συμπαθή Romain Duris και την ανερχόμενη Deborah Francois. Η ιστορία διαδραματίζεται στην δεκαετία του ʼ50 ,η Rose Pamphylle (Deborah Francois) ζει σε μια μικρή πόλη στην Νορμανδία και δουλεύει στο παντοπωλείο του πατέρα της. Στη βιτρίνα του μαγαζιού θα βρει μια γραφομηχανή κι έτσι το όνειρο αρχίζει... 

 Το επάγγελμα της γραμματέας αποτελεί μόδα της εποχής, έτσι η Rose αποφασίζει να κυνηγήσει την τύχη της και να πάει σε μια συνέντευξη όπου ζητείται γραμματέας για ένα ασφαλιστικό γραφείο που κατέχει ο Louis Echard (Romain Duris). Στην συνέντευξη ο Louis βλέπει ότι η Rose είναι κακή γραμματέας, όμως παρατηρεί το σπάνιο ταλέντο της να γράφει απίστευτα γρήγορα στην γραφομηχανή χρησιμοποιώντας μόνο τα δυο της δάχτυλα. Έτσι του μπαίνει μια τρελή ιδέα, να κάνει την Rose την πιο γρήγορη δακτυλογράφο στον κόσμο. Μετατρέπεται λοιπόν σε προπονητή της και αναπτύσσεται σιγά σιγά μια έλξη μεταξύ του απρόσιτου συναισθηματικά κι αυστηρού Louis και της γλυκιάς Rose. 

 Καλογυρισμένη ταινία που πλημμυρίζει από χρώματα, η ιστορία της Rose μας θυμίζει μια μοντέρνα σταχτοπούτα που από ένα απλό κορίτσι μετατρέπεται σε μια πριγκίπισσα. Μια ευχάριστη ρομαντική κομεντί που δεν χρειάζεται πολύ σκέψη και διαδραματίζεται στην ιδανική πόλη του Παρισιού με ωραίες εικόνες και ένα πολύ καλό πρωταγωνιστικό δίδυμο. Μια καλή ταινία για το είδος της που πολλές στιγμές μας θυμίζει παραμύθι και αποτελεί μια από τις πιο ακριβές παραγωγές της Γαλλίας για το 2012...




The Walking Dead

 Το "The Walking Dead" είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά από τον Frank Darabont και βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ των Robert Kirkman και Tony Moore. Έκανε πρεμιέρα στις 31 Οκτωβρίου 2010 με ένα 90-λεπτο επεισόδιο.

 Η σειρά αφηγείται την ιστορία και το επακόλουθο μιας καταστροφής και ακολουθεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ταξιδεύουν σε όλη την Αμερική ψάχνοντας για το καινούργιο τους σπίτι, μακριά από τις ορδές των ζόμπι! Την ομάδα οδηγεί ο Rick Grimes, ένας πρώην αστυνομικός. Όσο η κατάσταση χειροτερεύει, οι επιζώντες θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να παραμείνουν ζωντανοί.

 Ότι πρέπει δηλαδή για όσους λατρεύουν το κυνήγι ζόμπι κ τα "splatter".....H σειρά σήμερα βρίσκεται στο τέλος του 3ου κύκλου συνεχίζοντας να κρατάει τις καλές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει. Ο κόσμος πλέον δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους "περπατητές" αλλά και την δική του οργή και τρέλα.

 To κυνηγητό μεταξύ ανθρώπων θα γίνει κεντρικό σημείο αναφοράς της τρίτης κατά σειράς σεζόν, με νέα πρόσωπα να μπαίνουν στο παιχνίδι!

Pacific Rim

 Ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Guillermo Del Toro με πολλές επιρροές από άλλες πολύ γνωστές sci-fi ταινίες. Αμερικάνικη παραγωγή του 2013 στην οποία ο Del Toro έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο γνωστους τίτλους (όπως Alien,Godzilla,Transformers κ.α) προσπαθώντας ν΄ευχαριστήσει όλους τους fans των sci-fi ταινιών. 

 Η Γη κινδυνεύει από εξωγήινους (Aliens) που εισέρχονται στο πλανήτη μας  μέσω μιας πύλης στον ειρηνικό ωκεανό, οι εξωγήινοι αυτοί είναι τεράστια τέρατα τα οποία ονομάζονται Κaijus (=Tέρας στα Ιαπωνικά) και μας θυμίζουν το Godzilla ,αλλα πολλές φορές μοιάζουν και με δεινοσαύρους. Οι άνθρωποι απο την μεριά τους για νʼ αντιμετωπίσουν τα Kaijus έχουν φτιάξει ειδικά εξοπλισμένα Robot τα Jaegers(=Κυνηγοί στα Γερμανικά), τα οποία για να λειτουργήσουν χρειάζονται δυο πιλότους νοητικά συνδεδεμένους μεταξύ τους. Έτσι έχουμε επικές μάχες ανάμεσα σε Kaijus (Godzilla) και Jaegers (Transformers με πιλότους). Τα Kaijus μάχη με μάχη δείχνουν να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται, γεγονός που κάνει την αποστολή των Jaegers όλο και πιο δύσκολη. 

Δεν θα δεις κάτι καινούργιο, η ημέρα της ΄αποκάλυψης΄ πλησιάζει και οι ήρωες μας ψάχνουν τρόπο να την αποτρέψουν, μια ταινία πιστή στʼ αμερικανικά πρότυπα. Φτωχό casting, σφιγμένο και σχεδόν αδιάφορο, το οποίο προσπαθούν να ισορροπήσουν στην ταινία τ΄ αρκετά εντυπωσιακά εφέ. Πολλές φορές οι μάχες μοιάζουν λες κι είναι βγαλμένες απο video game ,αν είσαι 10 χρονών σίγουρα μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου ταινία ,διαφορετικά θα πρέπει να σʼ αρέσει πολύ το είδος για να σπαταλήσεις 2 ώρες. Ο Del Toro γιʼ άλλη μια φορά μας απογοητεύει καθώς μετά το ενδιαφέρον El Espinazo del diablo (2001) και το αριστουργηματικο Pan's Labyrinth(2006) πλέει σε ρηχά νερά τύπου Hellboy, ίσως και χειρότερα...




Director:  Writers:  Stars: 

Stellas Constantinos


                                                

Blue Jasmine

 Θλιμμένη’ και δικαίως, αφού τα χάνει όλα στη ζωή της, η Jasmine (Cate Blanchett) αναγκάζεται να μετακομίσει απ’ τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο για να ζητήσει βοήθεια και στέγη απ την αδερφή της προκειμένου να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Καταρρακωμένη από όλες τις απόψεις…. και κυρίως συναισθηματικά προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, κάνοντας ότι μπορεί να αντέξει την ίδια της τη ζωή και δη αν σ’ αυτή βρίσκεται και η αδερφή της. Οι ‘κρίσεις’ της όμως δεν τη βοηθούν, ποτέ δεν τη βοήθησαν τόσο για να αποφασίζει όσο και για να μην πανικοβάλλεται…

 Καταπληκτική και κάποιες στιγμές άκρως συνταρακτική η ερμηνεία της Cate Blanchett. Ζει στην πολυτέλεια και ξαφνικά, το μόνο που της μένει είναι μια πανάκριβη βαλίτσα με χαραγμένα τα αρχικά της, γιατί απλά δε μπορεί να την πουλήσει… Ο Woody Allen δε θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα τη γυναικεία ψυχολογία όταν νιώθεις τον κόσμο σου να χάνεται και ψάχνεις απεγνωσμένα από πού να κρατηθείς. Και κάπου εκεί εμφανίζεται συνήθως κάποιος άντρας ως εκ θαύματος…. Οι συναισθηματικές εναλλαγές στο πρόσωπο της Cate Blanchett αντιπροσωπεύουν και ταυτίζονται με κάθε γυναίκα που έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Τη μία ζει με τον εαυτό της και την άλλη τον βλέπει όπως θα ήθελε να είναι….


 Όχι ότι δεν έχει στιγμές χιούμορ, αλλά το καταθλιπτικό συναίσθημα της Jasmine κυριαρχεί… Αν έχετε σκοπό να τη δείτε στο cinema, καλύτερα να τη δείτε νωρίς και να πάτε κάπου μετά να διασκεδάσετε… Αν πάλι είστε απ αυτούς που τη βρίσκουν με τα δράματα κλείστε εισιτήριο άμεσα….






Ε.Κ.


Malavita (Επικίνδυνη Οικογένεια)

 O Fred Manzoni (Robert De niro) είναι ένας επικίνδυνος πρώην μαφιόζος-οικογενειάρχης. Εκείνος και η επίσης επικίνδυνη οικογένεια του έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και ζουν ήρεμα (ο Θεός να το κάνει!) σε μια επαρχία της Νορμανδίας.

 Δυστυχώς για κακή τους τύχη ο πρότερος βίος τους έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια πάνω τους με αποτέλεσμα η εγκληματική τους φύση να μην τους αφήνει σε χλωρό κλαρί! Κάπως έτσι θα κατρακυλήσουν πάλι στις κακές συνήθειες της ζωής τους στην Νέα Υόρκη. Και καθώς τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα κάποιοι πρώην συνεργάτες τους θα αντιληφθούν την ύπαρξη τους με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ένα μεγάλο ταξίδι αναζητώντας εκδίκηση!

Η απόβαση των μαφιόζων στην Νορμανδία λοιπόν από 10/10 στους κινηματογράφους!Σε σκηνοθεσία Luc Besson και παραγωγή Martin Scorsese, η εκρηκτική περιπέτεια "The Family" σηματοδοτεί την επιστροφή του μεγάλου σκηνοθέτη σε ταινίες τέτοιου είδους. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο De niro- Pfeiffer δε, μας υπόσχεται φοβερές στιγμές σε μια κωμωδιοπεριπέτεια που αναμένεται να κόψει πολλά εισιτήρια στις αίθουσες !!!...Καλή Προβολή...!








ዞር


Agents of S.H.I.E.L.D.

 Επιτέλους και μία σειρά που είναι βασισμένη στα κόμικ της Marvel. Συγκεκριμένα η σειρά αποτελεί μία συνέχεια της ταινίας "Avengers" και έχει να κάνει με την μυστική υπηρεσία "S.H.I.E.L.D." η οποία μετά την ταινία κρύβει πολλές εκπλήξεις στους θεατές.

 Η σειρά πραγματεύεται το κλασσικό! Μία επίλεκτη ομάδα από πολεμιστές, φυσικούς, επιστήμονες και γκατζετάκηδες, που προσπαθεί να δώσει τέλος στα παράνομα σχέδια των κακών. Βέβαια, στην προκειμένη φάση οι κακοί έχουν υπερδυνάμεις ή τις αποκτούν μέσα από πειράματα όχι και τόσο συνηθισμένων κακών, αυτό είναι και το διαφορετικό γι αυτό θα την γουστάρουμε κιόλας αυτή την σειρά!!!!






π.

The Blacklist

 Μία αστυνομική σειρά εγκλήματος, με πολύ καλή υπόθεση που θα ξεχωρίσει από την τεράστια μάζα των άπειρων αστυνομικών σειρών.

 Κάθε χρόνο πέντε με δέκα αστυνομικές σειρές ξεπηδούν στην μικρή μας οθόνη. Δεν λέω ότι είναι όλες κακές, ούτε ότι είναι και όλες πετυχημένες ή ότι κάνουν την διαφορά. Η φαντασία γύρω από αυτό το είδος έχει εκλείψει. Άλλες θα επαναφέρουν με διάφορους τρόπους τον Σέρλοκ, σε άλλες σειρές θα δημιουργούν ομάδες με επίλεκτους από ολόκληρο τον κόσμο και πάει λέγοντας.

 Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η σειρά; Απολύτως τίποτα.... Έχει καλούς ηθοποιούς και η υπόθεση στηρίζεται σε έναν από τους πιο περιζήτητους κακοποιούς του FBI, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του με σκοπό να πουλήσει πληροφορίες στους πράκτορες σχετικά με εχθρούς του, βάζοντας πάντα τους όρους του. Πάντως κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτόν τον τύπο και την πράκτορα που έχει θέσει ως όρο να διαχειρίζεται τις πληροφορίες του..... Δεν είναι από τις σειρές που κολλάς είναι η αλήθεια αλλά αξίζει να περιμένεις να δεις που το πάει.






π.

Sleepy Hollow

 Ένας αστικός μύθος του αμερικάνικου εμφυλίου πολέμου, που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με μεγάλη επιτυχία και πρωταγωνιστή των Johnny Depp, από φέτος θα βρίσκεται και στις μικρές οθόνες.

 Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη είναι λίγο πολύ γνωστός και είναι της μόδας πλέον να μεταφέρουμε τα πάντα στην σημερινή εποχή. Η υπόθεση βέβαια πάντα θα έχει παραλλαγές και τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι κακό διότι αλλάζουν και οι εικόνες που έχουμε συνηθίσει να γίνονται βαρετές.

 Η σειρά είναι πολύ καλά δομημένη με λίγο χαρακτήρα από Supernatural βέβαια και δαιμόνια, τα οποία μιλάνε σπαστά ελληνικά, αλλά έχει δράση και δείχνει να το πηγαίνει κάπου. Οι κάτοικοι του Sleepy Hollow αποκεφαλίζονται και περιμένουν την Αποκάλυψη να έρθει. Μία αστυνομικός όμως και ένας άνθρωπος ψυχικά συνδεδεμένος με τον "Ακέφαλο" προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο στους τέσσερις καβαλάρηδες. 







π.

L ‘ amico di famiglia

 Ο Geremia (Giacomo Rizzo) σε τίποτα δε φαντάζει παραπάνω από το γνωστό προφίλ τοκογλύφων. Ο σκηνοθέτης όμως  και σεναριογράφος Paolo Sorrentino προσθέτει στο ρόλο του πρωταγωνιστή την ασχήμια, τη μιζέρια και την αθλιότητα που αναδύεται από ανθρώπους εξαρτημένους από το χρήμα και ακόμα χειρότερα όταν έχουν και πολλά ερωτικά απωθημένα για πάνω από μισό αιώνα… Η ζωή του; H φροντίδα της κατάκοιτης μητέρας του αλλά και των οικογενειών που φροντίζει ως «οικογενειακός φίλος» ( lamico di famiglia ) προκειμένου να είναι σίγουρος ότι τα χρήματα του θα αξιοποιηθούν σωστά ώστε να επιστρέψουν διπλάσια ή και τριπλάσια… Μία απ τις «οικογένειες του» και αυτή της πανέμορφης Rosalda ( Laura Chiatti ). Ο γάμος της και τα έξοδα που πρέπει να καλυφθούν είναι η αιτία που οι γονείς της θα χτυπήσουν την πόρτα του Geremia….Tι θα γίνει όμως όταν ο Geremia χτυπήσει τη δική τους πόρτα και γνωρίσει τη Rosalda; Έρωτας.; Ισως… και αν ναι ποιος ερωτεύεται ποιον;

 Δύο χρόνια μετά την παγκόσμιας επιτυχίας ταινία του Paolo Sorrentino ‘Οι συνέπειες του έρωτα’(Le conseguenze dell'amore),το Μάιο του 2006 στο Φεστιβάλ των Καννών προβάλλεται το L ‘ amico di famiglia αποσπώντας Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη ταινία και κάνοντας την αρχή για το συνολικό αριθμό των 11 βραβείων σε παγκόσμιο επίπεδο…. Η αγάπη του Sorrentino για τον «έρωτα με διαφορά ετών» τον οδηγεί για άλλη μια φορά σε μία ταινία που πλουτίζει το χαρακτήρα και την ομορφιά  ή μη των πρωταγωνιστών και πτωχεύει τις εναλλαγές τοπίων  επί οθόνης, ιδιαίτερες ενδυμασίες και κάποιες φορές ακόμα και τα λόγια των συμπρωταγωνιστών… Ταινία που αντιπροσωπεύει τον ιταλικό κινηματογράφο και την πραγματικότητα της ζωής τόσο στην Ιταλία όσο και άλλες χώρες που τα χρήματα κινούν τα νήματα της ζωής…..





Director: Paolo Sorrentino, Writer: Paolo Sorrentino, Stars: Giacomo Rizzo, Laura Chiatti, Luigi Angelillo

E.K.

Two And a Half Men

Καθώς η σειρά έφτασε στην 11η σεζόν, όλο κ περισσότερο μας λείπει ο ασυναγώνιστος  Charlie Sheen . Η σειρά ξεκίνησε το 2003 με τους καλύτερους οιωνούς , ήταν πραγματικά όχι μία τόσο πρωτότυπη ιδέα , όσο το ότι ο πρωταγωνιστής απλά διηγούταν κάποια πραγματικά γεγονότα της ζωής του.

 Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο κ οι περισσότεροι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς "ξενέρωσαν" όταν οι παραγωγοί απέλυσαν τον Sheen για τα σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο γερολάτρης - τεκνός Ashton Kutcher  να καταφέρει να κάνει είδωλο τον gay κ πολύ συμπαθή πρωταγωνιστή της επίσης επιτυχημένης σειράς  "How I Met Your Mother" Neil Patrick Harris.

 Απο τη άλλη πλευρά όμως η σειρά παραμένει ψηλά σε νούμερα κ να προκαλεί γέλιο. 


La migliore offerta (The Best Offer)

 Ο Virgil Oldman (Geoffrey Rush) είναι ένας εκκεντρικός δημοπράτης και συλλέκτης έργων τέχνης. Μοναχικός και πολύ ιδιαίτερος όντας, περνά μια ζωή περιτριγυρισμένος από πίνακες κυρίως αντικαθιστώντας την παρουσία των ανθρώπων που τόσο αποφεύγει. Μια νεαρή κληρονόμος η Claire Ibbetson (Sylvia Hoeks) θα ζητήσει τις υπηρεσίες του στην εκτίμηση της τεράστιας περιουσίας της. Η Claire μια αγοραφοβική κοπέλα που δεν δέχεται να την δει κανείς θα τραβήξει το ενδιαφέρον του ηλικιωμένου γκαλερίστα βάζοντας τον σε ένα ερωτικό παιχνίδι μυστηρίου με αβέβαιο τέλος...

 Ο Ιταλός συγγραφέας και σκηνοθέτης Giuseppe Tornatore μας παρουσιάζει την νέα του ταινία The Best Offer. Δραματικη με έντονα τα χιτσοκικα στοιχεία η παραπάνω παραγωγή, ήρθε και στην χώρα μας στις 5 Σεπτεμβρίου, με τις καλύτερες κριτικές, έτοιμη να συναρπάσει. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον οσκαρικό Geoffrey Rush να αποδίδει υπέροχα τον σνομπ δημοπράτη. Στο πλευρό του πέρα από την ακριβοθώρητη (στην ταινία) Sylvia Hoeks, βρίσκουμε ένα πολλά υποσχόμενο νέο ηθοποιό και κατά πολλούς τον καλύτερο της γενιάς του, τον Jim Sturgess. Να σημειώσουμε δε πως το soundtrack του Ennio Morricone είναι ένα από τα σημεία που κάνουν την ταινία ξεχωριστή...Καλή προβολή...!!!

We're the Millers

 Ένας συνοικιακός ντίλερ μαριχουάνας αναγκάζεται να αναλάβει τη μεταφορά μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από το Μεξικό στις ΗΠΑ. Για να μην κινήσει υποψίες, νοικιάζει ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και μια οικογένεια, τους Μίλερ.

 Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια οι κωμωδίες έχουν καταλήξει βαρετές ως και κακόγουστες. Έχοντας στο νου μου ελάχιστες εξαιρέσεις όπως "Hangover", "Harold and Kumar" και δύο τρεις ταινίες ακόμα, έβαζα στοίχημα ότι πάλι θα τα κλαίω τα λεφτά μου. Βέβαια από το καλοστημένο τρέιλερ είχα μία ελπίδα ότι θα δω την Aniston με εσώρουχα! 

 Πάλι καλά που δεν έβαλα στοίχημα, η ταινία ήταν γεμάτη από σεξουαλικά τετριμμένα υπονοούμενα με πολύ μεγάλη δόση σχολικής αβελτηρίας κ χαζογυμνασιακού χιούμορ, όχι αυτό το κατάλοιπο της καφρίλας, αλλά αυτό που σου αφήνει το αυθόρμητο γέλιο να σε κάνει ρεζίλι στο σινεμά..... Τι άλλο να ζητήσεις από μία κωμωδία ?!

 Για τους ρόλους των εκ δια μέτρου αντιθέτων χαρακτήρων της τρελής και αλλοπρόσαλλης οικογένειας επιστρατεύτηκαν οι γείτονες του Sudeikis, ή κατά την ταινία David Clark, που ομολογουμένως αν έχεις τέτοιους γείτονες μη βγαίνεις από το σπίτι σου!!!





Director: Rawson Marshall Thurber  Writers: Bob Fisher, Steve Faber  Stars: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts



π.



American Horron Story : Coven

 Στην τρίτη σαιζόν της επιτυχημένης σειράς “American Horror Story”, η οποία θα προβληθεί στις οθόνες μας στις 9 Οκτωβρίου, έχοντας εξερευνήσει ένα στοιχειωμένο σπίτι και ένα στοιχειωμένο άσυλο, οι παραγωγοί της σειράς επιλέγουν αυτή την φορά να μας μεταφέρουν σε μία άλλη δεκαετία πιο σκοτεινή και προσηλωμένη στους αστικούς μύθους.

 Εποχή 1830 και οι μάγισσες του Σάλεμ και της Ορλεάνης έχουν την τιμητική τους, αιμομιξίες, φόνοι και μαγεία θα γεμίσουν και αυτόν τον χειμώνα μας με το ίδιο εξαιρετικό κάστινγκ ηθοποιών να αλλάζει πρόσωπα και ρόλους διαρκώς. Οι συνεχείς παραλληλισμοί του σήμερα με το 1830 δημιουργούν την γνώριμη ατμόσφαιρα του “American Horror Story” μέσα σε ένα χρονικό συνεχές μίας αστικής «αλήθειας» που λίγο πολύ ξεκινάει ως μύθος και οι εποχές την μεταφέρουν ως πραγματικότητα.

 Οι παραγωγοί υλοποίησαν μία αρκετά πρωτότυπη ιδέα. Μας απεικονίζουν ιστορίες της αμερικάνικης σύγχρονης «μυθολογίας» και μας ξεναγούν σε μέρη στοιχειωμένα και απόκρυφα. Η ιδέα βέβαια από μόνη της είναι καλή αλλά η ευλάβεια των παραγωγών στην ποιότητα των ηθοποιών είναι μοναδική, καθώς η υποκριτική τους ικανότητα είναι κορυφαία και αυτό βέβαια φαίνεται στην εναλλαγή ρόλων και χαρακτήρων του κάθε ηθοποιού μέσα σε αυτές τις σαιζόν που έχουμε παρακολουθήσει...


Creators: Brad Falchuk, Ryan Murphy Stars: Evan Peters, Jessica Lange, Lily Rabe

π. 

A Hardworking Robber

 Μια ανατρεπτική κωμωδία που μας ταξιδεύει στις απίστευτες πράξεις ενός ληστή, που αναγκάζεται να κερδίσει χρήμα όχι μόνο με το ατσαλένιο του όπλο, αλλά και με τις ικανότητες του ως πωλητής. Το άγρυπνο μάτι του νόμου είναι αρκετό για να το σταματήσει; Ή κοιμάται; Μια ταινία που γεμίζει ταμεία.
  

 Ένας άντρας μπαίνει αποφασισμένος στο μαγαζί με είδη δώρων του Μάκη, για να το ληστέψει. Εκεί όμως τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη: το ταμείο είναι άδειο! Έτσι αποφασίζει να κλειδώσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος (Μάκη) στο υπόγειο και να αναλάβει ο ίδιος τη δουλειά στο μαγαζί, μέχρι να μπορέσει να βγάλει τα επιθυμητά χρήματα . Μια αρχικά παράτολμη και ριψοκίνδυνη πράξη, που αποδεικνύεται στην συνέχεια κερδοφόρα. Την στιγμή που κλείνει το μαγαζί και είναι έτοιμος να αδειάσει την λεία του που γεμίζει το ταμείο του μαγαζιού  και με κόπο ενός ολόκληρου μεροκάματου έχει μαζέψει. Καταφθάνει ο αδελφός του Μάκη – μαγαζάτορα, που τυγχάνει να επαγγέλλεται μπάτσος. Τότε αναγκάζεται ο δύσμοιρος ληστής να επιστρατεύσει αυτή την φορά και τις ικανότητές του στην υποκριτική, ώστε ο αστυνομικός να μην καταλάβει τίποτα από ό,τι έχει προηγηθεί. Στην συνέχεια έρχεται η αληθινή δοκιμασία για τον ληστή... Ο αστυνομικός ζητά να του δώσει το δαχτυλίδι που του είχε κρατήσει ο Μάκης για να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της ζωής του... Που είναι το πρόβλημα;;; Ο Ληστής μας, έχει πουλήσει το δαχτυλίδι... Όμως με το πολυμήχανο μυαλό του καταφέρνει να τα βγάλει πέρα και ξεγλιστράει με περίτεχνο τρόπο από όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Εκτός από την στιγμή βλακείας του συνάδελφου του μπάτσου που μέσο της λαιμαργίας και της τσαπατσουλιάς, όπου ξεσκέπασε τον ληστή μας.

 Μια χιουμοριστική προσέγγιση μιας ληστείας μέσα από την οποία  θα ήθελα να δείξω ότι όλοι μας έχουμε κλίση σε κάποιο τομέα, απλά πρέπει να τον ανακαλύψουμε και να τον καλλιεργήσουμε. Το Σενάριο έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό σεναρίων που διοργάνωσε η T-short ανάμεσα σε 250 άλλα σενάρια. Η Ταινία ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και δεν έχει κάνει ακόμα Πρεμιέρα. Φιλοδοξεί να σας κάνει να χαμογελάσετε. Καλή προβολή!

A Separation


 Δραματική ταινία η οποία πραγματεύευεται ένα χωρισμό όπως μας λέει κι ο τίτλος, όμως δεν μένει εκεί κι όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Ιρανική παραγωγή του 2011 που την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αsghar Farhadi, ένας νέος Ιρανός σκηνοθέτης τον όποιο οι περισσότεροι γνωρίσαμε από το αξιόλογο About Elly. 

 H ταινία μας γνώρισε τεράστια αναγνώριση, κέρδισε πάνω από 50 βραβεία σε αρκετά φεστιβάλ, με σημαντικότερο όλων το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το 2012. Η ταινία ξεκινά απότομα σε μια αίθουσα δικαστηρίου του Ιράν  με τους δυο πρωταγωνιστές(ανδρόγυνο) ν΄ αντιδικούν. Το ζευγάρι μας είχε αποφασίσει να πάει στο εξωτερικό αφού εκεί θα υπήρχε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερες ευκαιρίες για την 11χρονη κόρη τους, το σχέδιο όμως χαλάει όταν ο άνδρας αποφασίζει ότι δεν μπορεί να φύγει από το Ιράν καθώς ο πατέρας του(ο οποίος μένει μαζί τους) πάσχει από Alzheimer και δεν θέλει να τον αφήσει. Έτσι έχουμε την πρώτη σύγκρουση κι η γυναίκα φεύγει προσωρινά από το σπίτι αναγκάζοντας τον πρωταγωνιστή μας να προσλάβει μια ξένη γυναίκα για να προσέχει τον πατέρα του, μέχρι που ένα ατυχές γεγονός θ΄ ανατρέψει τις ζωές όλων... 

 Το ιδιαίτερο σ' αυτήν την ταινία είναι ότι με αφορμή ένα χωρισμό ο σκηνοθέτης μας παρουσιάζει με έναν έμμεσο τρόπο την κοινωνία του Ιράν, η οποία δείχνει να προσπαθεί να υιοθετήσει έναν μοντέρνο τρόπο ζωής που να υπακούει παράλληλα στον αυστηρό ισλαμικό νόμο, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Στο ζευγάρι μας αντικατοπτρίζεται η μεσαία τάξη του Ιράν, ξεκινάμε με σύγκρουση συναισθημάτων μεταξύ των δυο ηρώων και αθόρυβα μέσω του ατυχούς γεγονότος καταλήγουμε σε σύγκρουση κοινωνικών τάξεων. Θα δούμε τα γεγονότα που λαμβάνουν μέρος στην ταινία μας από διαφορετικές οπτικές γωνίες, από κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά. Ο καθένας έχει μια διαφορετική αίσθηση της αλήθειας και στο τέλος καλείται ο θεατής ν' αποφασίσει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές. 

 Τέλος η ταινία είναι αριστοτεχνικά δομημένη, αφού καταφέρνει και περνάει πολλά διαφορετικά μηνύματα στον θεατή χωρίς να του προκαλεί σύγχυση. Μια μικρογραφία του σύγχρονου Ιράν που αξίζει να δείτε...



Director: Writer:
Stars: , ,


Stellas Constantinos

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger