Recent Movies

On The Road

 Νέα Υόρκη 1947, ο νεαρός συγγραφέας Sal Paradise (Sam Riley) ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης μαζί με την σύζυγο του Marylou (Kristen Stewart). Λίγο μετά τον χαμό του πατέρα του ο Sal νιώθει την ανάγκη να ζήσει την περιπέτεια που θα του δώσει ξανά λόγο ύπαρξης. Συντροφιά του εκτός από την Marylou έχει ένα χαρισματικό, πρόσφατα αποφυλακισμένο νεαρό, τον Dean Moriarty (Garrett Hedlund). Ο ανοριοθέτητος Dean εκτός από την ευχάριστη παρέα του θα χαρίσει στο ζευγάρι εμπειρίες που δεν είχε ζήσει μέχρι τώρα σε μια επαναπροσέγγιση του όρου ερωτική σχέση...

 Η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες του Jack Kerouac μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του συγγραφέα που εκδόθηκε το 1957 με τον ίδιο τίτλο. Μια ιστορία που καταπιάνεται με την κατάσταση της εποχής τότε, στις Η.Π.Α, τον πόλεμο, την οικονομική καταστροφή απο τη μια και απ΄την άλλη την ανάγκη νέων ανθρώπων να ξεφύγουν από όλα και να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Πάρτι, τσιγαριλίκια, αλκοόλ και ερωτικά "ψαχουλεματα" έχουν την τιμητική τους σε μια μεταφορά βιβλίου που αναμένεται να μην ενθουσιάσει...Για όσους την επιλέξουν, καλή προβολή...!

Απο 25 Ιουλίου στους κινηματογράφους


The Lone Ranger


 Ο Ινδιάνος πολεμιστής Tonto(Johnny Depp) έρχεται στην μεγάλη οθόνη και μας αφηγείται τις περιπέτειες του John Reid(Armie Hammer),ενός ανθρώπου του νόμου που η απέχθεια του για την  αδικία και την διαφθορά, τον μετέτρεψαν σε ένα θρύλο της δικαιοσύνης!

 Η νέα ταινία δράσης και περιπέτειας της Disney είναι γεγονός! Την τιμητική της αυτή την φορά έχει μια κλασσική ιστορία που έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε ραδιοφωνικό σταθμό, το 1933. Από τότε έχει γίνει κινούμενο σχέδιο, σειρά και τώρα έφτασε η ώρα να δούμε την ιστορία του Μοναχικού Καβαλάρη και στον κινηματογράφο.

 Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Armie Hammer ερμηνεύει τον χαρακτήρα του μοναχικού καβαλάρη ενός πρώην Τεξανού Ρέιντζερ και δικηγόρου που αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Στον δρόμο θα αποκτήσει έναν συναγωνιστή, τον Αρχηγό-Ινδιάνο, Tonto. Η διαφορά των χαρακτήρων τους χαοτική και οι διενέξεις μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν. Ο σκοπός τους όμως παραμένει ίδιος, η απόδοση δικαιοσύνης σε μια άγρια δύση βουτηγμένη στα εγκλήματα, την διαφθορά και τα παιχνίδια εξουσίας της εποχής! 


 Η συνέχεια στις αίθουσες από 4 Ιουλίου...Καλή προβολή...!!!


Les seigneurs

 Ο Ζοζέ Γκαρσία ενσαρκώνει έναν παλιό θρύλο του γαλλικού ποδοσφαίρου, που πλέον έχει ξεπέσει λόγω αλκοολισμού και ενός διαζυγίου που κινδυνεύει να του στερήσει την κηδεμονία της κόρης του. Μετά από δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία πρέπει να βρει μια σταθερή δουλειά, δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει στη Μολέν, ένα μικρό νησί της Βρετάνης, προκειμένου να αναλάβει την τοπική ομάδα. 

 Βλέποντας τον ερασιτεχνισμό όμως, που επικρατεί, θα προσπαθήσει να πείσει τους παλιούς του συμπαίκτες να έρθουν και να τον βοηθήσουν να βάλει τη μικρή αυτή ομάδα στο κλαμπ των μεγάλων! Από 8 Αυγούστου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!




The Internship

 Δυο ταλαντούχοι πωλητές που η δουλειά τους πήρε την κάτω βόλτα, ο Billy (Vince Vaughn) και ο Nick (Owen Wilson) ψάχνουν αγωνιωδώς το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Οι δυο φίλοι και συνεργάτες θα ανακαλύψουν πως είναι πια ξεπερασμένοι καθώς η εταιρεία που εργάζονταν για χρόνια έκλεισε.

 Όλα πλέον γίνονται από το ίντερνετ ακόμα και οι πωλήσεις, κάπως έτσι λοιπόν ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής δηλώνουν συμμέτοχη σε ένα πρόγραμμα πρακτικής της Google! Όταν κατά ένα περίεργο λόγο καταφέρνουν να γίνουν δεκτοί ως εκπαιδευόμενοι του ιντερνετικού κολοσσού, πέρα από την παντελή έλλειψη γνώσεων πάνω στο αντικείμενο, θα έρθουν αντιμέτωποι και με ένα στρατό από ιδιοφυή σπασικλάκια από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης! Οι "δεινόσαυροι" πωλητές μας θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και τις ικανότητες τους έχοντας για όπλο μονο την αστειρευτη φαντασια τους!!! Η περιπέτεια των nooglers ηρώων μας μόλις ξεκίνησε...

 H δεύτερη συνεργασία στην μεγάλη οθόνη για το αχτύπητο δίδυμο είναι γεγονός! Οι  Owen Wilson & Vince Vaughn επιστρέφουν μετά το 2005 και το Wedding Crashers  στην επίσης γκαφατζίδικη και ευχάριστη κωμωδία "The Internship".

 Η υπέρτατη διαφήμιση της Google λοιπόν για τα μάτια μας μόνο από 27 Ιουνίου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!








ዞር

The Enforcer

 Κλασσικό film noir του σχετικά άσημου σκηνοθέτη ʼBritaigne Windustʼ το οποίο είναι κι η καλύτερη ταινία που εχει να μας επιδείξει ο συγκεκριμένος.  Το ότι πρόκειται για καλή ταινία μας το εγγυάται ο πρωταγωνιστής της ταινίας Humphrey Bogart (σίγουρα θα τον ξανακούσετε απ΄εμένα)  Αν σας αρέσουν τʼ ασπρόμαυρα film noir, σίγουρα θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Πολύ καλή πλοκή  και μυστήριο που σε κρατάει μέχρι το τέλος.

 Το ξεχωριστό σʼ αυτήν την ταινία είναι ότι βασίζεται με δόση φαντασίας σε πραγματική έρευνα της αστυνομίας και κάνει την εμφάνιση της  για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη η έννοια του ʼοργανωμένου έγκληματοςʼ κοινώς της μαφίας ,καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η αστυνομία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει κάτι που δεν γνωριζει και προσπαθει να αποκωδικοποιησει τα μηνύματα.

 Η ιστορίας ξεκινάει με την αστυνομία να έχει στα χέρια της το αφεντικό της μαφίας και την επόμενη μέρα γίνεται η δίκη , έχει ακόμα υπο την φρούρηση της κι έναν μάρτυρα έναν γκάνγκστερ ο οποίος αποφασίζει να καταθέσει κατα του πρωην αρχηγού του για να σώσει το κεφάλι του, όμως το πρόβλημα είναι πως ποτέ κανένας μάρτυρας δεν κατάφερε να μείνει ζωντανός για να καταθέσει σε δίκη. Όροι όπως ʼσυμβόλαιο θανάτου (killing-contract)ʼ, ʼχτύπημα (hit)ʼ και ʼεταιρεία θανάτουʼ μπαίνουν στον χάρτη του κινηματοφράφου και ξετυλίγουν το μυστήριο της υπόθεσης. Θα καταφέρει λοιπόν ο κατήγορος Μartin Ferguson (Humphrey Bogart) και η αστυνομία να κρατήσουν ζωντανό τον μάρτυρα και να ενώσουν τα κομμάτια της υπόθεσης ώστε να καταδικάστει ο αρχηγός της μαφίας που τους έχει ξεγλιστρήσει αλλεπάλληλες φορές;

 Aτμοσφαιρική ταινία που σε βάζει εύκολα στο κλίμα και ακόμα καλύτερες ερμηνείες, σε όλες αυτες τις ταινίες τέτοιας εποχής και ίδιου τύπου είναι αξιοσημείωτη η εκφραστικότητα των ηθοποιών και το ότι προσδίδουν στην ταινία έντονα το θεατρικό στοιχείο κάνοντας την πιο κλασσική . Η συνέχεια επι της οθόνης...

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία




  

Stellas Constantinos

World War Z


  O  υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, Gerry Lane (Brad Pitt) και η οικογένεια του βρίσκονται  αντιμέτωποι με ένα θανάσιμο ιό που "μεταμορφώνει" σε ζόμπι  όσους εκτίθενται σε αυτόν. Όλα ξεκινούν σε ένα κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης όπου μια πολύ δυνατή έκρηξη από μετεωρίτη καταστρέφει τα πάντα και προκαλεί τον πανικό στο σύνολο του πληθυσμού. Ενώ αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες περνούν ξυστά δίπλα τους και ελικόπτερα κατευθύνονται προς το μέρος τους οι Lanes βρίσκουν τρόπο διαφυγής και καταλήγουν σε ένα αεροπλανοφόρο στις ακτές της Νέας Υόρκης. Ο Gerry θα αφήσει την οικογένεια του ασφαλή και θα ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο ώστε να σταματήσει την πανδημία που απειλεί με καταστροφή ολόκληρη την ανθρωπότητα...

 Η νέα ταινία Αποκάλυψης του Marc Forster με πρωταγωνιστή τον εντυπωσιακό Brad Pitt στο ρόλο του αγωνιστή πατέρα, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Max Brooks. Το βιβλίο κάνει εκτενής αναφορές στο πως αυτή η πανδημία των ζόμπι εξαπλώνεται ξεκινώντας την ιστορία από την Κίνα και ένα μικρο παιδί που φέρει πρώτο τον ιό (αναφερόμενο και ως patient-zero). Η ταινία που θα δούμε απ την άλλη περιλαμβάνει μετεωρίτες, ζόμπι εξελιγμένα που κινούνται σαν αιλουροειδή και έναν κακό χαμό σε ολόκληρη τη Γη. Υποψιαζόμαστε δε πως στο τέλος ο ομορφάντρας μας, θα δώσει την λύση και ταυτόχρονα θα αφήσει με νόημα να εννοηθεί ότι έχει και συνέχεια! 

 Γενικότερα η ιστορία είναι χιλιοειπωμένη! Σαφώς και θα δούμε μια διαφορετική προσέγγιση αλλά δεν παύει η ουσία του φιλμ να μας φέρνει στο μυαλό πολύ εύκολα τουλάχιστον 5 παρόμοιες παλαιότερες παραγωγές. Εφετζίδικη ταινία με την συμμετοχή του υπέρτατου κράχτη και δικαίως, Brad Pitt λοιπόν, από 27 Ιουνίου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...! 




The Treasure of the Sierra Madre

 Συναρπαστική περιπέτεια με μικρές δόσεις western, πολύ κλασσική ταινία, ένα αριστούργημα της 7ης τέχνης. Σκηνοθεσία John Houston (σκηνοθέτησε και το΄The Maltese Falcon΄) στα καλύτερα του και πρωταγωνιστής ο Humphrey Bogart στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του. Μετά από αυτή την ταινία θεωρώ δεδομένο ότι ο θεατής θα κολλήσει με τον Bogart. Πολύ δυνατό σενάριο, εξαιρετική σκηνοθεσία και καταπληκτικές ερμηνείες. Είναι η πιο αντιπροσωπευτική ταινία που ασχολείται τόσο διεξοδικά με την έννοια της απληστίας και που αυτή οδηγεί, μας παραθέτει επίσης πως η μεγαλομανία του ανθρώπου για δύναμη και πλούτο μας οδηγούν σχεδόν μαθηματικά στην παράνοια. 

 Η υπόθεση μας εξελίσσεται στην πόλη Ταμπίκο του Μεξικού (από τις πρώτες ταινίες του Hollywood που έγιναν γυρίσματα εκτός Η.Π.Α) όπου ο ήρωας μας είναι ο Dobbs(Bogart) ένας Αμερικανός  που ζητιανεύει για να ζήσει καθώς δεν μπορεί να βρει δουλειά ώστε να τα βγάλει πέρα, γνωρίζει λοιπόν έναν ακόμα Αμερικάνο τον Curtin στην ίδια κατάσταση μʼ αυτόν και προσπαθούν να επιβιώσουν. Μετά από συνεχείς απογοητεύσεις θα συναντήσουν ένα γέρο πολυλογά που μιλάει για τις περιπέτειες του ως χρυσοθήρας , δεν θα το σκεφτούν πολύ και η περιπέτεια μας θʼ αρχίσει, οι 3 άντρες θα ξεκινήσουν για κυνήγι θησαυρού στα βουνά της Sierra Madre. 


 Πολλές ηθικές συγκρούσεις μεταξύ ενός σοφού γέρου και ενός παρανοϊκού μεσήλικα που πλαισιώνονται από έναν νέο άνδρα που απλώς διαλέγει το μέρος του ενός ή του άλλου. Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να πλουτίσουν και ποιο θα είναι το τίμημα; Η ταινία απέσπασε 3 Oscar (σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και Βʼ Ανδρικού ρόλου)και πληθώρα άλλων βραβείων και θεωρώ μεγάλο σκάνδαλο το ότι δεν κατάφερε να πάρει και το Αʼ Ανδρικού. Είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, πολύ υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Καλή προβολή σε όλους...!

Ένα μικρό μέρος της ταινίας του 1948 προβάλλεται εδώ...




  
Stellas Constantinos

The Big Wedding


 O γάμος του νεαρού Alejandro (Ben Barnes) και της αγαπημένης του Missy (Amanda Seyfried) είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ενωθεί ξανά μια μεγάλη και ξεχωριστή οικογένεια! Ο Don (Robert De Niro)και η Elli (Diane Keaton) είναι οι γονείς των Lyla, Jared και του υιοθετημένου Alejandro. Παρόλο την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο δεν κατάφεραν να μείνουν μαζί ωστόσο ο επικείμενος γάμος του μικρού τους γιου θα τους φέρει και πάλι κοντά... περισσότερο απ' όσο νομίζουν!

 Η άφιξη της βιολογικής μητέρας του Alejandro θα σημάνει συναγερμό στις τάξεις της οικογένειας καθώς η Donna (Patricia Rae) είναι μια φανατική καθολική που δεν πιστεύει στα διαζευγμένα ζευγάρια! Έτσι οι θετοί γονείς του Alejandro και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, γνωστοί, λοιποί και συγγενείς μπλέκονται σε ένα παιχνίδι ρόλων με καταστροφικά και πολύ αστεία αποτελέσματα...

 Η νέα ταινία του Justin Zackham που μετά το "Βucket List" επιλέγει να κάνει το remake της Γαλλικής ταινίας "Mon frère se marie". Ευχάριστη και μέχρι εκεί χαρακτηρίζεται εύκολα και χωρίς δεύτερη σκέψη, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχουμε συνυπολογίσει και την συμμετοχή των σπουδαίων Robert De Niro, Robin Williams, Diane Keaton! Να την δείτε αλλά όχι στο σινεμά...Ξέρετε εσείς ;) Καλή προβολή...!



Από 20 Ιουνίου στους κινηματογράφους!

Man of Steel

 Η ιστορία μας είναι πολύ έως πάρα πολύ γνωστή! Ένα βρέφος φυγαδεύεται λίγο πριν την καταστροφή του πλανήτη Crypton και προσγειώνεται στην Γη όπου και βρίσκει καταφύγιο στο ζεστό σπιτικό του Jonathan (Kevin Costner) & Μartha Kent (Diane Lane). Οι θετοί γονείς του ανακαλύπτουν από πολύ νωρίς τις υπερφυσικές δυνάμεις του Clark και φροντίζουν να τον προστατέψουν όσο μπορούν δίνοντας του την δυνατότητα ομαλά να διαπιστώσει και ο ίδιος ποιος πραγματικά είναι. Ο νεαρός πια Clark (Henry Cavill) σύντομα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης για την ιστορία, τις ρίζες του και τον ίδιο του τον εαυτό...

 Οι Zack Snyder και Christopher Nolan αναλαμβάνουν την σκηνοθεσία και την παραγωγή αντίστοιχα, της επαναφοράς του Superman στην μεγάλη οθόνη. Μια περιπέτεια που πολύ θέλουν να δουν, χωρίς να γνωρίζουν τι θα δουν στην πραγματικότητα. Η συμμετοχή του Nolan στην παραγωγή σημαίνει και την δεδομένη συμμετοχή του στην σκηνοθεσία! Το συγκεκριμένο γγίνεται κάτι παραπάνω από εμφανές απλά παρακολουθώντας τα teaser trailers, αφού διαπιστώνουμε πολλές ομοιότητες με προηγούμενες επιτυχίες του διάσημου παραγωγού και σκηνοθέτη. Πατώντας πάνω στην πρόσφατη επιτυχία της τριλογίας The Dark Knight λοιπόν, ο Nolan μας παρουσιάζει έναν πιο σκοτεινό και "γήινο" χαρακτήρα από αυτόν που έχουμε συνηθίσει στις πρώτες ταινίες, που φωτίζεται σιγά-σιγά και μεταμορφώνεται στο τέλος στον Άνθρωπο από Ατσάλι!

 Η επιλογή του cast ειναι κάτι παραπάνω από ευφυής και απόλυτα εύστοχη αφού συναντάμε σε ρόλους-κλειδιά τους κράχτες Kevin Costner και Russell Crowe και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον νέο πολλά υποσχόμενο Βρετανό ηθοποιό, Henry Cavill. Από 20 Ιουνίου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!



The Hunt (Jagten)

 Ένα εξαιρετικά δυνατό κοινωνικό δράμα , που απέσπασε αρκετά βραβεία με σημαντικότερο όλων του  A΄ Ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Κανών για το 2012. Αν σας αρέσουν οι  σινεφίλ ταινίες πρέπει να την δείτε οπωσδήποτε. Σκηνοθεσία Τhomas Vinterberg, κατά την ταπεινή μου άποψη ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής μας ο οποίος έχει στο βιογραφικό του σημαντικές ταινίες όπως το "It's all about Love"(2003), ʽʼDear Wendy"(2004) και πάνω απʼ όλα το αριστούργημα "Festen"(1998). 

 O Vinterberg μας δείχνει με το "The Hunt" πως συνεχώς εξελίσσεται  και περνάει πολλά μηνύματα στον θεατή με κάθε ταινία του .Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο ηθοποιός ʼαποκάλυψηʼ κατά την γνώμη μου για το 2012 "Mads Mikkelsen" που μας έδειξε ότι μπορεί νʼ αντεπεξέλθει με επιτυχία σε διάφορους ρόλους (συναισθηματικούς-A Royal Affair,κοινωνικοδραματικούς-The Hunt, ψυχολογικού θριλερ-Hannibal series), αποδεικνύοντας πως μόνο μονοδιάστατος δεν είναι κι ότι σίγουρα θ΄ ασχοληθούμε μαζί του και στο μέλλον.

 Στην ταινία μας λοιπόν βρισκόμαστε σε ένα χωριό της Δανίας όπου ο κεντρικός μας ήρωας(Mads Mikkelsen) είναι ένας δάσκαλος o οποίος δουλεύει στο νηπιαγωγείο. Έχει πολύ καλή σχέση με όλους κι είναι αγαπητός και από τα παιδιά,παράλληλα όμως βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγο του και παλεύει για την επιμέλεια του γιου του. Όλα πάνε καλά έως ότου ένα μικρό κοριτσάκι λέει ένα ψέμα συνδυάζοντας στο μυαλό του πράγματα που έχει ακούσει κι έτσι ο πρωταγωνιστής μας βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ενός μικρού παιδιού. Γνωρίζουμε ότι κάθε κοινωνία σε θέματα που αφορούν παιδιά είναι πολύ ευαίσθητη,το περιστατικό λοιπόν παίρνει γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις και η κοινωνία σπιλώνει τον ήρωα μας ως παιδεραστή (χωρίς να σκεφτούν ούτε για μια στιγμή ότι μπορεί να είναι αθώος ο άλλοτε αγαπητός τους φίλος). 

 Θα καταφέρει ο ήρωας μας να αποδείξει την αθωότητα του και ν΄ απαλλαχθεί από την ρετσινιά του παιδεραστή; Εξαιρετική ερμηνεία(Mads Mikkelsen) ,η ταινία ασχολείται με ένα απίστευτα ευαίσθητο θέμα που θέλει μεγάλη προσοχή και η επιτυχία του Vinterberg είναι το πως καταφέρνει να κινείται συνεχώς στα όρια της ηθικής΄.Απολαύστε την...!




 Stellas Constantinos

Before...Tribute

 Κάθε εννέα χρόνια συναντάμε τον Jesse και την Celine, ένα ξεχωριστό και πολύ ερωτευμένο ζευγάρι.

 Έτσι λοιπόν και φέτος κρατώντας την παράδοση μετά το Before Sunrise (1995) και το Before Sunset (2004), βρίσκουμε και πάλι το ανδρόγυνο, μαζί με τις δίδυμες κόρες τους αυτή τη φορά στις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα να μοιράζονται μαζί μας το τρίτο μέρος μιας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης...


                  

Grown Ups 2

 Αυτή τη φορά, οι ενήλικες είναι αυτοί που θα πάρουν μαθήματα από τα παιδιά τους σε μια γεμάτη εκπλήξεις ημέρα, την τελευταία ημέρα του σχολείου. Έχουν στον πλευρό τους Σακίλ Ο’ Νιλ σε ρόλο αστυνομικού, και τους Τέιλορ Λότνερ του Λυκόφωτος αλλά και Άντι Σάμπεργκ του SNL σε ρόλους γυμνασιόπαιδων.

 Οι καλύτεροι κωμικοί του Hollywood, σύμφωνα με τα δικά μου γούστα πάντα, Adam Sandler, Kevin James, David Spade και Chris Rock, έρχονται πάλι ως τρελό παρεάκι με τις οικογένειες τους να μας πεθάνουν στα γέλια. Δεν είναι υπερβολή η ταινία Grown ups το απέδειξε και το βίντεο που ακολουθεί το επαληθεύει επίσης . Υπομονή έως τις 7/11 .....










Snitch

 Ο επιχειρηματίας John Matthews (Dwayne Johnson) διεισδύει ως μυστικός πράκτορας σε μια εγκληματική συμμορία για χάρη του γιου του Jason (Rafi Gavron). Ο νεαρός κατηγορείται για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, πέφτοντας θύμα πλεκτάνης και κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση. Στο παιχνίδι εμπλέκεται και η φιλόδοξη εισαγγελέας Joanne Keeghan (Susan Sarandon) όπου αρνείται να δρομολογήσει αλλού την έρευνα κατηγορώντας κάποιον άλλο, αλλά δέχεται να βοηθήσει τον John στο θανάσιμα επικίνδυνο εγχείρημά του...

  Ένα θρίλερ δράσης βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Μια επιβλητική ιστορία που απευθύνεται στην άγνωστη και δολοφονική συνέπεια του πολέμου των ναρκωτικών, με τον Dwayne "The Rock" Johnson στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

  Αυτό που θα δούμε απέχει αρκετά από αυτό που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε από τον εν λόγω "μασιστα" ηθοποιό! Το "Καρφί" είναι περισσότερο δραματικό και καταπιάνεται με το πως βιώνει ο απελπισμένος πατέρας την κατάσταση που βρίσκεται ο γιος του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του. Η προσθήκη της Susan Sarandon στο cast προσδίδει και το απαραίτητο κύρος, δίνοντας το κάτι παραπάνω ερμηνευτικά σε σχέση με τον μπουλοτάρανδο Johnson που ακόμα ψάχνει πια γκριμάτσα του πάει περισσότερο!!! Από 13 Ιουνίου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!




Casablanca

 H πιο κλασσική ταινία όλων των εποχών με τον αστέρα της εποχής Bogart να συναντάει το πάνθεον των αθανάτων, μετά από την πιο σημαντική ερμηνεία της καριέρας του.

 Η Καζαμπλάνκα είναι ρομαντικό δράμα παραγωγής 1942, σκηνοθετημένο από τον Mάικλ Κερτίζ. Πρωταγωνιστούν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και η Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Η ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.

 Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Καζαμπλάνκα, ο Ρικ Μπλέιν, ένας εξόριστος Αμερικανός, διευθύνει το μεγαλύτερο κέντρο διασκέδασης της πόλης. Ο κυνικός Μπλέιν έχει στην κατοχή του δυο πολύτιμες άδειες διακίνησης. Όταν ο Γερμανός Στρατηγός Στράσερ καταφτάνει στην Καζαμπλάνκα, ο αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας Ρενώ κάνει ότι μπορεί για να τον ευχαριστήσει, υπόσχεται επίσης να του παραδώσει τον διάσημο Τσέχο αρχηγό της Αντίστασης Βίκτορ Λάζλο. Ο Λάζλο εμφανίζεται στο κέντρο διασκέδασης του Ρικ μαζί με τη σύζυγό του Ίλσα με την οποία ο Ρικ είχε ερωτική σχέση για μικρό διάστημα στο Παρίσι. Ο Ρικ που είναι ακόμα ερωτευμένος με την Ίλσα είναι πικραμένος μαζί της, καθώς τον άφησε χωρίς λέξη. Όταν ο Ρικ καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους τον άφησε η Ίλσα οι δυο τους σχεδιάζουν να το σκάσουν μαζί χρησιμοποιώντας τις άδειες διακίνησης. Το αρχικό τους σχέδιο αλλάζει όμως όταν στην ιστορία μπλέκονται, ο Στράσερ, ο Ρενώ και ο σύζυγος της Ίλσα, Βίκτορ.

 Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, με ειδική μνεία στις ερμηνείες των Μπόγκαρτ και Μπέργκμαν. Έλαβε περαιτέρω διαφήμιση τον Ιανουάριο του 1943 όταν έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες την ίδια περίοδο με τη διάσκεψη της Καζαμπλάνκα. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1942, οι κριτικοί της Νέας Υόρκης τη συμπεριέλαβαν στη λίστα με της καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Σήμερα θεωρείται ως η καλύτερη ταινία όλων των εποχών που μπορείς να την δεις ξανά και ξανά!





Director: Michael Curtiz  Writers: Julius J. Epstein, Philip G. Epstein Stars: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid 


π.

Epic

 Ένα μαγευτικό ταξίδι στο μυστικό κόσμο των Φυλλανθρώπων ξεκινά και μας μεταφέρεται μέσα από τα μάτια της έφηβης M.K.(Amanda Seyfried). Όταν η μικρή Mary Katherine θα βρεθεί μυστηριωδώς στον κόσμο τους θα πρέπει να λάβει μέρος σε μια μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού, που προστατεύουν τη φύση και του κακού, που θέλουν να την καταστρέψουν. Στη μάχη αυτή θα έχει συντροφιά της ένα σύνολο αστείων και ξεχωριστών χαρακτήρων που θα κρίνουν την συνέχιση της ύπαρξης του μυστικού Βασιλείου του δάσους αλλά και του δικού μας κόσμου...

 Νέα ταινία σε ψηφιακή μορφή έρχεται από την FOX και τους δημιουργούς των Rio και Ice Age, με την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Chris Wedge. Μια περιπέτεια και πάλι μετά την πολυαγαπημένη και επιτυχημένη "Εποχή των Παγετώνων" από την ομάδα της Blue Sky Studios που παρουσιάζουν, χρησιμοποιώντας τελευταία τεχνολογία, σε υψηλή ποιότητα την δράση και την περιπέτεια σε ένα μαγικό κόσμο.

 Πληθώρα διάσημων ηθοποιών και τραγουδιστών δανείζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές, ανάμεσα τους η τραγουδίστρια Beyoncé Knowles (Queen Tara) αλλά και οι Colin Farrell (Ronin) και Pitbull (Bufo). Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και σε 3D...Καλή προβολή...!

Από 6 Ιουνίου στους κινηματογράφους



Two Mothers

 Γυναικεία υπόθεση οι "Ιδιαίτερες αδυναμίες"... Η συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2007) και η σκηνοθέτιδα Αν Φονταίν («Nettoyage à sec», «Ναταλί», «Ούτε στον εχθρό μου») ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν στην κινηματογραφική οθόνη μια ρομαντική, ερωτική και συνάμα αρκετά προκλητική ιστορία.

 Δύο γυναίκες, η Λιλ (Ναόμι Γουότς) και η Ροζ (Ρόμπιν Ράιτ) είναι φίλες από τα παιδικά τους χρόνια. Η γυναικεία αυτή φιλία φτάνει σε σημείο να φανεί σε τρίτους ακόμα και ομοφυλοφιλική. Οι δύο όμορφες σαραντάρες περνούν ξένοιαστα τη ζωή τους στην αυστραλέζικη εξοχή έχοντας η κάθε μια έναν εικοσάχρονο γιο. Όμως ξαφνικά έρχονται τα πάνω κάτω. Η κάθε μία ερωτεύεται το γιο της άλλης και ξεκινά ένα παράξενο ερωτικό παιχνίδι χωρίς όμως να καταστραφεί μια φιλία αλλά αντίθετα να δυναμώνει.

 Ένα χιαστό σχήμα που σίγουρα δε φαντάζει φυσιολογικό όμως δημιουργεί άπειρα ερωτηματικά όσον αφορά τον έρωτα και τις κοινωνικές συμβάσεις. Ας παρεκτραπούμε λοιπόν μαζί τους...Καλή προβολή...!!!





 Girly



Vanishing point‏

 Ένα πολύ κλασσικό action road movie, μια από τις πιο αυθεντικές ταινίες καταδίωξης. Σε όλη την διάρκεια της ταινίας εξελίσσεται μια συναρπαστική καταδίωξη, σʼ αυτό βοηθάει και το αμάξι του ήρωα μας που είναι ένα φοβερό dodge challenger muscle car.Tι κι αν η ταινία είναι γυρισμένη το 1971, χωρίς να βασίζεται σε εφέ είναι άκρως θεαματική λόγω του αμαξιού(για τους λάτρεις του είδους), του τρόπου οδήγησης(δράσης) και τέλος λόγω των τοπίων της νοτιοδυτικής Αμερικής. 

 Από την συγκεκριμένη ταινία έχει εμπνευστεί κι ο  Tarantino το Deathproof, o οποίος χρησιμοποίησε επίσης το αμάξι. Ο ήρωας μας είναι λιγομίλητος, μοναχικός και σκληρός, δεν το νοιάζει τίποτα άλλο εκτός του να οδηγεί, αναλαμβάνει παραδόσεις αυτοκινήτων από πολιτεία σε πολιτεία της Αμερικής, πρώην οδηγός αγώνων  απογοητευμένος κι εξόριστος από την κοινωνία κάνει αυτή την δουλειά. Το στυλ κι η συμπεριφορά του ήρωά μας μοιάζει αρκετά με του Ryan Gosling στο Drive(πιο άσχημος βέβαια). 

 Η ιστορία έχει ως εξής, ο Kowalski(ήρωας μας), βάζει ένα στοίχημα σε πόση ώρα θα κάνει την παράδοση ενός αυτοκινήτου και ξεκινάει η περιπέτεια μας, στο δρόμο θα συναντήσει αρκετές προκλήσεις. Στο ταξίδι του θα βρει κάποιους αρκετά συμπαθητικούς συμμάχους, ο πιο ωραίος χαρακτήρας είναι ένας τυφλός ο οποίος κάνει ραδιοφωνική εκπομπή κι επειδή είμαστε σε μια εποχή που δεν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας και επαρκείς νόμοι, ακούει την συχνότητα της αστυνομίας και δίνει οδηγίες στον πρωταγωνιστή μας, ο οποίος ακούει μια φωνή να τον καθοδηγεί.

 Αρκετά καλογυρισμένη για το είδος της , ο κεντρικός χαρακτήρας(Barry Newman) από ένα σημείο και μετά απλά τρέχει για να ξεφύγει απʼ όλα και κάνει άνω κάτω όλη την αστυνομία δημιουργώντας στους πολίτες συμπάθειες κι εμπάθειες ταυτόχρονα, πιστεύω όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή ότι θέλουμε να ξεφύγουμε απʼ όλα, οπότε καλή προβολή σε όλους...!

                                                                                                                                                        




 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger