The Hunt (Jagten)

 Ένα εξαιρετικά δυνατό κοινωνικό δράμα , που απέσπασε αρκετά βραβεία με σημαντικότερο όλων του  A΄ Ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Κανών για το 2012. Αν σας αρέσουν οι  σινεφίλ ταινίες πρέπει να την δείτε οπωσδήποτε. Σκηνοθεσία Τhomas Vinterberg, κατά την ταπεινή μου άποψη ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής μας ο οποίος έχει στο βιογραφικό του σημαντικές ταινίες όπως το "It's all about Love"(2003), ʽʼDear Wendy"(2004) και πάνω απʼ όλα το αριστούργημα "Festen"(1998). 

 O Vinterberg μας δείχνει με το "The Hunt" πως συνεχώς εξελίσσεται  και περνάει πολλά μηνύματα στον θεατή με κάθε ταινία του .Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο ηθοποιός ʼαποκάλυψηʼ κατά την γνώμη μου για το 2012 "Mads Mikkelsen" που μας έδειξε ότι μπορεί νʼ αντεπεξέλθει με επιτυχία σε διάφορους ρόλους (συναισθηματικούς-A Royal Affair,κοινωνικοδραματικούς-The Hunt, ψυχολογικού θριλερ-Hannibal series), αποδεικνύοντας πως μόνο μονοδιάστατος δεν είναι κι ότι σίγουρα θ΄ ασχοληθούμε μαζί του και στο μέλλον.

 Στην ταινία μας λοιπόν βρισκόμαστε σε ένα χωριό της Δανίας όπου ο κεντρικός μας ήρωας(Mads Mikkelsen) είναι ένας δάσκαλος o οποίος δουλεύει στο νηπιαγωγείο. Έχει πολύ καλή σχέση με όλους κι είναι αγαπητός και από τα παιδιά,παράλληλα όμως βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγο του και παλεύει για την επιμέλεια του γιου του. Όλα πάνε καλά έως ότου ένα μικρό κοριτσάκι λέει ένα ψέμα συνδυάζοντας στο μυαλό του πράγματα που έχει ακούσει κι έτσι ο πρωταγωνιστής μας βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ενός μικρού παιδιού. Γνωρίζουμε ότι κάθε κοινωνία σε θέματα που αφορούν παιδιά είναι πολύ ευαίσθητη,το περιστατικό λοιπόν παίρνει γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις και η κοινωνία σπιλώνει τον ήρωα μας ως παιδεραστή (χωρίς να σκεφτούν ούτε για μια στιγμή ότι μπορεί να είναι αθώος ο άλλοτε αγαπητός τους φίλος). 

 Θα καταφέρει ο ήρωας μας να αποδείξει την αθωότητα του και ν΄ απαλλαχθεί από την ρετσινιά του παιδεραστή; Εξαιρετική ερμηνεία(Mads Mikkelsen) ,η ταινία ασχολείται με ένα απίστευτα ευαίσθητο θέμα που θέλει μεγάλη προσοχή και η επιτυχία του Vinterberg είναι το πως καταφέρνει να κινείται συνεχώς στα όρια της ηθικής΄.Απολαύστε την...!




 Stellas Constantinos
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger