The Treasure of the Sierra Madre

 Συναρπαστική περιπέτεια με μικρές δόσεις western, πολύ κλασσική ταινία, ένα αριστούργημα της 7ης τέχνης. Σκηνοθεσία John Houston (σκηνοθέτησε και το΄The Maltese Falcon΄) στα καλύτερα του και πρωταγωνιστής ο Humphrey Bogart στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του. Μετά από αυτή την ταινία θεωρώ δεδομένο ότι ο θεατής θα κολλήσει με τον Bogart. Πολύ δυνατό σενάριο, εξαιρετική σκηνοθεσία και καταπληκτικές ερμηνείες. Είναι η πιο αντιπροσωπευτική ταινία που ασχολείται τόσο διεξοδικά με την έννοια της απληστίας και που αυτή οδηγεί, μας παραθέτει επίσης πως η μεγαλομανία του ανθρώπου για δύναμη και πλούτο μας οδηγούν σχεδόν μαθηματικά στην παράνοια. 

 Η υπόθεση μας εξελίσσεται στην πόλη Ταμπίκο του Μεξικού (από τις πρώτες ταινίες του Hollywood που έγιναν γυρίσματα εκτός Η.Π.Α) όπου ο ήρωας μας είναι ο Dobbs(Bogart) ένας Αμερικανός  που ζητιανεύει για να ζήσει καθώς δεν μπορεί να βρει δουλειά ώστε να τα βγάλει πέρα, γνωρίζει λοιπόν έναν ακόμα Αμερικάνο τον Curtin στην ίδια κατάσταση μʼ αυτόν και προσπαθούν να επιβιώσουν. Μετά από συνεχείς απογοητεύσεις θα συναντήσουν ένα γέρο πολυλογά που μιλάει για τις περιπέτειες του ως χρυσοθήρας , δεν θα το σκεφτούν πολύ και η περιπέτεια μας θʼ αρχίσει, οι 3 άντρες θα ξεκινήσουν για κυνήγι θησαυρού στα βουνά της Sierra Madre. 


 Πολλές ηθικές συγκρούσεις μεταξύ ενός σοφού γέρου και ενός παρανοϊκού μεσήλικα που πλαισιώνονται από έναν νέο άνδρα που απλώς διαλέγει το μέρος του ενός ή του άλλου. Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να πλουτίσουν και ποιο θα είναι το τίμημα; Η ταινία απέσπασε 3 Oscar (σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και Βʼ Ανδρικού ρόλου)και πληθώρα άλλων βραβείων και θεωρώ μεγάλο σκάνδαλο το ότι δεν κατάφερε να πάρει και το Αʼ Ανδρικού. Είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, πολύ υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Καλή προβολή σε όλους...!

Ένα μικρό μέρος της ταινίας του 1948 προβάλλεται εδώ...




  
Stellas Constantinos

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger