Vanishing point‏

 Ένα πολύ κλασσικό action road movie, μια από τις πιο αυθεντικές ταινίες καταδίωξης. Σε όλη την διάρκεια της ταινίας εξελίσσεται μια συναρπαστική καταδίωξη, σʼ αυτό βοηθάει και το αμάξι του ήρωα μας που είναι ένα φοβερό dodge challenger muscle car.Tι κι αν η ταινία είναι γυρισμένη το 1971, χωρίς να βασίζεται σε εφέ είναι άκρως θεαματική λόγω του αμαξιού(για τους λάτρεις του είδους), του τρόπου οδήγησης(δράσης) και τέλος λόγω των τοπίων της νοτιοδυτικής Αμερικής. 

 Από την συγκεκριμένη ταινία έχει εμπνευστεί κι ο  Tarantino το Deathproof, o οποίος χρησιμοποίησε επίσης το αμάξι. Ο ήρωας μας είναι λιγομίλητος, μοναχικός και σκληρός, δεν το νοιάζει τίποτα άλλο εκτός του να οδηγεί, αναλαμβάνει παραδόσεις αυτοκινήτων από πολιτεία σε πολιτεία της Αμερικής, πρώην οδηγός αγώνων  απογοητευμένος κι εξόριστος από την κοινωνία κάνει αυτή την δουλειά. Το στυλ κι η συμπεριφορά του ήρωά μας μοιάζει αρκετά με του Ryan Gosling στο Drive(πιο άσχημος βέβαια). 

 Η ιστορία έχει ως εξής, ο Kowalski(ήρωας μας), βάζει ένα στοίχημα σε πόση ώρα θα κάνει την παράδοση ενός αυτοκινήτου και ξεκινάει η περιπέτεια μας, στο δρόμο θα συναντήσει αρκετές προκλήσεις. Στο ταξίδι του θα βρει κάποιους αρκετά συμπαθητικούς συμμάχους, ο πιο ωραίος χαρακτήρας είναι ένας τυφλός ο οποίος κάνει ραδιοφωνική εκπομπή κι επειδή είμαστε σε μια εποχή που δεν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας και επαρκείς νόμοι, ακούει την συχνότητα της αστυνομίας και δίνει οδηγίες στον πρωταγωνιστή μας, ο οποίος ακούει μια φωνή να τον καθοδηγεί.

 Αρκετά καλογυρισμένη για το είδος της , ο κεντρικός χαρακτήρας(Barry Newman) από ένα σημείο και μετά απλά τρέχει για να ξεφύγει απʼ όλα και κάνει άνω κάτω όλη την αστυνομία δημιουργώντας στους πολίτες συμπάθειες κι εμπάθειες ταυτόχρονα, πιστεύω όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή ότι θέλουμε να ξεφύγουμε απʼ όλα, οπότε καλή προβολή σε όλους...!

                                                                                                                                                        




 
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger