Recent Movies

Orange Is the New Black

  Ακόμα μία δραματική σειρά για αυτό το καλοκαίρι. Μία τακτική που είδαμε και στην περίπτωση του "House of Cards", η δημοσίευση δηλαδή όλων των επεισοδίων σε μία μέρα δοκιμάστηκε έκανε επιτυχία και την ξανασυναντάμε αυτό το καλοκαίρι σε μία πολύ καλά στημένη παραγωγή.

 Έχουμε δει φυλακές και φυλακές, αντρικές κυρίως, άντε και ανηλίκων. Εδώ θα συναντήσουμε γυναίκες που βρέθηκαν στην λάθος μεριά του νόμου. Οκ μην περιμένετε να δείτε σκληρές εικόνες στα υπόγεια της φυλακής ή και σπουδαία διδάγματα τύπου "Αmerican History X" αλλά το να βρίσκεται ξαφνικά μία μορφωμένη κοπελίτσα μέσα την φυλακή από την μία μέρα στην άλλη για ένα αδίκημα που διέπραξε 10 χρόνια πριν είναι κάπως βαρύ.

 Από το κέντημα στην αποψίλωση και την αγγαρεία βρίσκεται η Taylor Schilling, την οποία γνωρίζουμε από το "ARGO" που έκανε μεγάλη επιτυχία με την αληθοφάνεια του, κατά πολλούς πραγματική ιστορία. Το ίδιο αναμένεται και για το "Orange is the new Black" με τίτλο πολύ έξυπνος και μεταφορικό. Βέβαια όπως είναι της μόδας και σαν ένα ακόμα κοινό σημείο με το "House of Cards" βλέπουμε ηθοποιούς πολύ γνωστούς από μεγάλες παραγωγές. Μαζί με την προαναφερθείσα Taylor Schilling βλέπουμε τον αξέχαστο και πολύ αστείο Jim Levenstein από το "Αmerican Pie" σε έναν λίγο διαφορετικό ρόλο βέβαια.





Under The Dome

 Μία μυστήρια και αόρατη δύναμη κάνει την εμφάνιση της και περικλείει σαν θόλος μία μικρή επαρχιακή πόλη της Αμερικής. Εκεί άλλωστε συμβαίνουν και όλα τα περίεργα. Οι κάτοικοι της πόλης Chester Mill χωρίστηκαν από τις οικογένειες τους, από τους φίλους τους και από τους αγαπημένους τους.

 Η μισή πόλη εντός του θόλου γρήγορα συνειδητοποιεί τι συμβαίνει και αναζητά τρόπους για να βρει πως θα τον διαλύσει. Βέβαια τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά καθώς ο κόσμος αγριεύει, αλλά και οι περισσότεροι έχουν πολλά μυστικά που δεν μπορούν πλέον να μείνουν κρυφά.

 Άλλη μία νουβέλα από τον Στέφεν Κινγκ που μεταφέρεται στην μικρή οθόνη και μία σειρά φαντασίας που θα κρατήσει. Ως θέμα με την πρώτη ματιά δεν είναι και πολύ εντυπωσιακό. Τι δουλειά έχει ένα κατά πολλούς εξωγήινο κατασκεύασμα σε μία τέτοια πόλη και ποια η σκοπιμότητα του?! Δεν αμφισβητώ το ταλέντο του Κινγκ, ούτε και περιμένω κάτι ρεαλιστικό σε μία σειρά επιστημονικής φαντασίας, αλλά καλό θα ήταν να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Βέβαια επειδή πολλά έχουν δει τα ματάκια μας περιμένω να δω που το πάει. Προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι από την υποκριτική ικανότητα των ηθοποιών αλλά θα συνεχίσω να το παρακολουθώ διότι αυτό που συμβαίνει μέσα στον θόλο είναι πολύ ενδιαφέρον. Τόσο που ξεχνάς ότι υπάρχει κ ο θόλος και για να είμαι ειλικρινής .. ΠΟΙΟΣ ΘΟΛΟΣ!?


The White Queen

The White Queen” είναι η ονομασία μίας νέας βρετανικής δραματικής σειράς, βασισμένης στην ιστορική νουβέλα “The Cousins War”. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στο BBC Oneστις 16 Ιουνίου 2013.

 Είναι η ιστορία μίας γυναίκας που βίωσε τις έριδες για τον θρόνο της Αγγλίας από την θέση της βασίλισσας. Το έτος 1464 ο Οίκος των Γιόρκς διεκδικεί βίαια την βασιλεία από τον Οίκο των Λάνκαστερ, με τρεις γυναίκες μόνο να προσπαθούν να αποκτήσουν δύναμη, Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort and Anne Neville, τα ονόματα τους.

 Σειρά με έντονη πλοκή και δράση, με κύριο στοιχείο το όμορφο αγγλικό τοπίο και το στυλ της βασιλικής αυλής. Η εντυπώσεις που μένουν από μία νέα σειρά “εποχής” είναι ιδιαίτερα καλές καθώς είναι και λίγο της μόδας. Μετά από τις επιτυχίες των “Game of Thrones” και “Vikings” το κοινό αναζητά αντικαταστατά και στην περίπτωση του “The White Queen” μπορεί να το βρει.

 Η παραγωγή της σειράς είναι ιδιαίτερα καλή ενώ και οι ηθοποιοί ξεχωρίζουν θετικά. Η σειρά παρόλα αυτά δεν θα έλεγα ότι είναι ιδανική για καλοκαίρι αλλά περνάει σίγουρα πολύ ευχάριστα η ώρα… Την συνιστώ ανεπιφύλακτα..




π.


Raging Bull


 Μια ταινία η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, για να καταλάβει κανείς αν είναι καλή αρκεί να μάθει ότι την έχει σκηνοθετήσει ο Μartin Scorcese κι ότι πρωταγωνιστεί ο Robet De Niro. Αμερικανική παραγωγή του 1980, αυτοβιογραφική ταινία με έντονα στοιχεία δράματος. Θα τολμούσα να την θεωρήσω την καλύτερη ταινία του Scorcese. Απέσπασε 2 Oscar(Α΄ ανδρικού ρόλου και Μοντάζ) μια Χρυσή Σφαίρα(A' ανδρικού ρόλου) και πληθώρα άλλων βραβείων. Η απήχηση της στους θεατές ακόμα και σήμερα μας δείχνει οτι ο Scorcese σίγουρα άξιζε το Oscar καλύτερης ταινίας. Αν αγαπήσατε τον Robert De Niro στο The Godfather Part 2, σας υπόσχομαι ότι ως Jake LaMotta στο Raging Bull θα τον λατρέψετε, δίχως υπερβολή είναι απλά συγκλονιστικός. 

 Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Jake LaMotta(Robert De Niro) ενός ιδιόρρυθμου Ιταλοαμερικανού μποξέρ μεσαίων βαρών. ʼΟσοι νομίζετε ότι είναι ακόμη μια ταινία με μποξ κάνετε λάθος, η ταινία εστιάζει στον Jake LaMotta έναν βίαιο μποξέρ που ξεχειλίζει από οργή και θυμό, με χαμηλή αυτοεκτίμηση, σεξουαλικά ανασφαλή που παραλύει από ζήλια και στις επιπτώσεις που έχει αυτή η βίαιη συμπεριφορά όχι μόνο στην ζωή του, αλλά και στις σχέσεις του με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Γιʼ αυτόν το ring δεν είναι απλά ένα μέρος που δίνει αγώνες, αποτελεί το σημείο εξιλέωσης του, την οποία την βρίσκει είτε τιμωρώντας τους αντιπάλους του είτε τον εαυτό του. Συμπρωταγωνιστής είναι ο ιδιαίτερα συμπαθής Joe Pesci ο οποίος υποδύεται εξαιρετικά τον αδελφό και manager του πυγμάχου μας και αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρόλος αυτός που ήταν κι ο πρώτος του σημαντικός ήρθε σε μια εποχή που είχε αποφασίσει να παρατήσει την ηθοποιία. Οι σκηνές από τους αγώνες μποξ είναι απίστευτες κι εξαιρετικά σκληρές, ειδικά για την εποχή. 

 Ένας λόγος που η ταινία γυρίστηκε ασπρόμαυρη είναι λόγω αυτών των σκηνών, δεν ήθελε ο Scorcese να φανεί τόσο αίμα σε μια έγχρωμη ταινία. Τα πλάνα στους αγώνες είναι πολύ κοντινά κι η αργή κίνηση χρησιμοποιείται με μαεστρία, η κάμερα για πρώτη φορά σε ταινία με αγώνες μποξ είναι μέσα στο ring. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πραπανίσια κιλά που εμφανίζεται να έχει ο De Niro όταν υποδύεται τον Jake LaMotta σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πραγματικά, ήταν δική του απόφαση να διακοπούν τα γυρίσματα για κάποιο διάστημα ώστε να πάρει βάρος και πήρε 27 κιλά. Ο Scorcese πίστευε ότι η ταινία δεν θα είχε εμπορική επιτυχία και παρόλα αυτά την πραγματοποίησε μαζί με τον De Niro περισσότερο για κάνουν κάτι για εαυτούς τους κι αυτό την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη. Θεωρείται από πολλούς η καλύτερη ταινία της δεκαετίας του ʼ80 κι όχι άδικα, σίγουρα αν σʼ αρέσει ο κινηματογράφος είναι μια ταινία που πρέπει να έχεις δει. 

 Τέλος θα πω ότι ο Jake LaMotta(De Niro) κάνει τον Rocky(Sylvester Stallone) να θέλει να βάλει τα κλάματα και δεν υπερβάλω καθόλου...Απολαύστε την!




Director: Writers: ,   Stars: , ,

Stellas Constantinos

Red 2

 Ντυμένο με λίγες νότες από AC\DC μας ήρθε το trailer της δεύτερης ταινίας Red... Shoot to thrill για τον Φρανκ Μοσες, που για ακόμη μία φορά θα του χαλάσουν τα ήρεμα χρόνια της σύνταξης του.

 Αφού μετά την μέτρια επιτυχία της πρώτης ταινίας ο Bruce Willis, ζει πλέον με την όμορφη και κατά πολύ μικρότερη τηλεφωνήτρια, θα συναντήσει τυχαία παλιούς γνώριμους και συνεργάτες για να του επισημάνουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι σύντομα θα αρχίσει κυνηγητό... έτσι τα γερόντια βρίσκονται ξανά εν δράση..

 Βόμβες και γκεστ σταρ δίνουν και παίρνουν με την γνωστή ένταση που προκαλεί ο συγκεκριμένος ηθοποιός να ταράζει το καλοκαίρι μας. Anthony Hopkins και Catherine Zeta-Jones δίνουν την δική τους δυναμική στην ταινία που από την Πέμπτη 18/7 θα μπορείτε να απολαύσετε στους κινηματογράφους....





Turbo

 Εάν είστε ακόμη κολλημένοι, και θεωρείτε ότι τα σαλιγκάρια είναι αργά σαν τις χελώνες, τότε δεν έχετε ιδέα...

 Η απάντηση έρχεται από την Dreamworks, που μέσα στο 2013 θα παρουσιάσει τρεις νέες ταινίες κινουμένων σχεδίων, τους Croods, τις περιπέτειες μιας προϊστορικής οικογένειας, το Mr Peabody and Sherman, βασισμένο σε σειρά κινουμένων σχεδίων του ’60 και το Τurbo, το πιο "need for speed" σαλιγκάρι που φαντασιώνεται μια μέρα να γίνει το γρηγορότερο του κόσμου. Τη φωνή στο  σαλιγκάρι δανείζει ο Ράιαν Ρέινολντς η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2013, ο οποίος αναμένεται φοβερός μήνας καθώς τότε περιμένουμε και το "Despicable me 2".

 Κύριοι, βάλτε μπροστά τις μηχανές σας...ακολουθεί trailer!!! (Το trailer επενδύεται μουσικά από το Τιck of the Clock των Chromatics)...Απο 18 Ιουλίου στους κινηματογράφους!!!




π.

Graceland

 Κάτι ανάμεσα στο "Miami Hit" και "21 Jumpstreet" θυμίζει το νέο δημιούργημα του καναλιού "usa".

 Το Graceland είναι μία κόπια πολλών σειρών δράσης, βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα και κακό. Το όνομα της σειράς δόθηκε από το σπίτι στο οποίο κατοικούν άρτια εκπαιδευμένοι μυστικοί πράκτορες, που χάριν της ανωνυμίας τους απολαμβάνουν και την θαλπωρή της Καλιφόρνια με ότι συνεπάγεται αυτό ! Το γκρουπάκι αυτό είναι μία μίξη πρακτόρων του FBI και της Δίωξης ναρκωτικών, ενώ υπάρχει και κάποιος του τελωνείου έτσι για να μας βρίσκεται. Graceland λέγεται το σπίτι που κατοικούν, το οποίο είχαν κατασχέσει από έναν έμπορο ναρκωτικών, που ήταν μεγάλος θαυμαστής του Έλβις.

 Για να μην μακρυγορούμε όμως η σειρά έχει θεματάκι ωραίο και όσο πάει γίνεται και καλύτερο. Από δράση είναι φουλ και οι ωραίες παρουσίες κάνουν πιο ευχάριστη την παρακολούθηση της συγκεκριμένης σειράς..Δεν θα έλεγα ότι είναι και η πιο πετυχημένη για φέτος αλλά ποιά είναι άλλωστε.. μέχρι και το Game of Thrones μας απογοήτευσε!



The Innocents

 Ταινία τρόμου του 1961 την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Jack Clayton ειδικός στο να μεταφέρει λογοτεχνικά έργα στην μεγάλη οθόνη. Η ταινία έρχεται ένα χρόνο μετά το 'Psycho' του ʼHitchcockʼ δείχνοντας μας ότι είναι μια εποχή άνθησης για τέτοιου είδους ταινίες καθώς το 1963 ακολουθεί και το 'The Haunting' του Robert Wise.

 Η αλήθεια είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα θα την κατατάσσαμε στην κατηγορία ψυχολογικό θρίλερ κι όχι τρόμου. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το γνωστό σε όλους μας ʼΤhe Others (2001)' με την Nicole Kidman (που ίσως τώρα πια που παίρνει ρόλους ματαιόδοξης γυναίκας που θέλει να μείνει νέα, να μας χαρίσει καμιά καλή ερμηνεία) έχει βασιστεί στην ταινία μας.

 Η ιστορία μας ξεκινάει με έναν εύπορο κύριο να προσλαμβάνει μια γκουβερνάντα για να προσέχει τ΄ορφανά ανίψια του καθώς αυτός έχει την κηδεμονία αλλά είναι πολυάσχολος κι επιθυμεί νʼ απαλλαγεί από το βάρος της ανατροφής των παιδιών.

 Η γκουβερνάντα και πρωταγωνίστρια μας λέγεται 'Mrs Givens' και την υποδύεται η Deborah Kerr στον καλύτερο ρόλο της καριέρας της. Στην αρχή φτάνοντας  στην απομακρυσμένη έπαυλη στην εξοχή που ζουν τα παιδιά, θα συναντήσει ένα επιβλητικό Γοτθικό αρχοντικό με απέραντους κήπους και λίμνη κι όλα μοιάζουν ιδανικά. 

 Στην πορεία όμως θα μάθει κάποια σκοτεινά μυστικά που κρύβει το σπίτι που σε συνδυασμό με την περίεργη συμπεριφορά των παιδιών και κάποιων άλλων γεγονότων θα πειστεί ότι τα παιδιά είναι δαιμονισμένα και θα προσπαθήσει να τα σώσει ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Πολύ ιδιοφυής ταινία ειδικά για την εποχή της και το ιδιαίτερο είναι ότι αφήνει τον θεατή νʼ αποφασίσει αν θʼ αποδεχθεί το μεταφυσικό (φαντάσματα,δαιμονισμούς κ.τ.λπ) ή αν όλη η ιστορία προκύπτει από την πλούσια φαντασία της γκουβερνάντας καθώς είναι κόρη ιερέα, εμφανώς καταπιεσμένη σεξουαλικά, που έχει μεγαλώσει σε αυστηρό θρησκευτικό περιβάλλον και φαίνεται να παρερμηνεύει τα τραύματα που έχουν αποκτήσει τα παιδιά λόγω των άσχημων εμπειριών τους και της εγωιστικής συμπεριφοράς του θείου τους. 

 Η ταινία είναι  ατμοσφαιρική και σʼ αυτό βοηθάει η ασπρόμαυρη εικόνα που  μαζί με την βοήθεια κεριών που χρησιμοποιούνται σε πολλές σκηνές , της δίνουν ένα γοτθικό σκοτεινό στυλ. Δεν πρέπει να ξεχάσω την ιδιαίτερη αρχή της ταινίας καθώς ακούμε μια ανατριχιαστική μουσική για αρκετά δευτερόλεπτα βλέποντας μαύρη οθόνη κι έτσι μας βάζει γρήγορα στο κλίμα. Οι ερμηνείες της πρωταγωνίστριας και των δύο παιδιών είναι πραγματικά εξαιρετικές. 
 Το τέλος της ταινίας είναι προκλητικό ακόμα και για την εποχή μας, δείτε το αξίζει...




Stellas Constantinos

 Η ταινία προέρχεται από την Χιλή και θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε δραματική, όμως καλύτερα της ταιριάζει ο όρος ιστορική καθώς βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό σε ένα κράτος και συγκεκριμένα της Χιλής. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Pablo Larrain, νεαρός χιλιανός σκηνοθέτης με θετικά δείγματα δουλειάς μέχρι σήμερα, με το ʼNoʼ νʼ αποτελεί την πιο ώριμη δουλειά του. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Gael Garcia Bernal τον οποίο βλέπουμε  μετά από καιρό σε ρόλο που του ταιριάζει και μας θυμίζει παλιές καλές του ερμηνείες όπως στο "The Motorcycle Diaries". Αρκετές διακρίσεις για το "No" με σημαντικότερη το βραβείο "Τέχνης του Σινεμά" στο φεστιβάλ Καννών και μια υποψηφιότητα για Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2012. 

 Η ιστορία μας διαδραματίζεται στην Χιλή το 1988, η χώρα βρίσκεται υπό την δικτατορία του στρατηγού Pinochet, ξένες δυνάμεις μετά από πολλές πιέσεις υποχρεώνουν τον Pinochet να νομιμοποιήσει την εξουσία του μέσω δημοψηφίσματος. Ο λάος καλείται νʼ αποφασίσει "Yes" or "No". Το 'Yes' του χιλιανού λαού νομιμοποιεί την δικτατορία του Pinochet για 8 επιπλέον χρόνια  και το ʼNo' σημαίνει την πτώση της δικτατορίας και τη διενέργεια εκλογών για νʼ οριστεί νέα κυβέρνηση στη χώρα. Έτσι έχουμε δύο πλευρές που συγκρούονται, τον δικτάτορα και την αντιπολίτευση. Για 27 μέρες κάθε μια πλευρά θα έχει 15ʼ τηλεοπτικού χρόνου ώστε να πείσει τους αναποφάσιστους πολίτες. Εκεί εμφανίζεται κι ο πρωταγωνιστής μας Rene Saaverda (Gael Garcia Bernal) o οποίος είναι ένας ευφυής πετυχημένος διαφημιστής που θʼ αναλάβει να οργανώσει την προεκλογική καμπάνια του ʼΝοʼ. Θα καταφέρει να ξεπεράσει όλους τους κινδύνους και νʼ αντεπεξέλθει στις πιέσεις που θα του ασκήσει το άλλο στρατόπεδο; 

 Η ταινία επικεντρώνεται στην ψυχολογία του καταπιεσμένου κι αναποφάσιστου πολίτη και μας δείχνει την δύναμη της διαφήμισης μέσω της τηλεόρασης και πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτή ακόμα κι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Επίσης δίνει έμφαση στο πως μια εξουσία χρησιμοποιεί το φόβο ως κύριο όπλο για να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να κρατήσει ομήρους τους πολίτες, ρίχνοντας λάσπη μέσω των ΜΜΕ, δημιουργώντας τους την εντύπωση ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα οδηγήσει στο χάος και την καταστροφή. Παράλληλα μας δείχνει πόσο σημαντική είναι για μια κυβέρνηση η διατήρηση της ψευδαίσθησης στους πολίτες ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν και να γίνουν πλούσιοι, πράγμα τελείως αναληθές(κάτι το οποίο έχουν κάνει επιστήμη στις ΗΠΑ, American Dream). Αρκετά καλή ερμηνεία του Gael Garcia Bernal κι εξαιρετική ροή της υπόθεσης καθώς ενώ η ταινία καταπιάνεται μʼ ένα πολύ σοβαρό θέμα δεν γίνεται σε κανένα σημείο κουραστική. Καταπληκτική σκηνοθεσία, έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές εικόνες αρχείου εποχής δίχως να μας θυμίζουν ντοκιμαντέρ πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο. 

 Ο Larrain έχει προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια πραγματοποιώντας τα γυρίσματα με παλιές κάμερες της δεκαετίας του ʼ80 και κινηματογραφώντας σε πλαίσιο 3:4, προσφέροντας μας μια τρομερή αίσθηση ρεαλιστικότητας. Αυτή η ταινία αποτελεί μάθημα για όλους...






Stellas Constantinos


The Angels' Share

 Μια ευχάριστη βρετανική κοινωνική κωμωδία με μικρές πινελιές δράματος σε σκηνοθεσία Ken Loach ο οποίος είναι ειδικός στο να μας παρουσιάζει πάντα με αστείρευτη ρεαλιστικότητα το πως είναι η ζωή στα κατώτερα στρώματα της βρετανικής κοινωνίας. 

 Η ταινία κατάφερε νʼ αποσπάσει το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο φεστιβάλ Καννών 2012 καθώς κι άλλα βραβεία μικρότερης βαρύτητας σε άλλα φεστιβάλ. Ο ήρωας μας είναι ένας νέος άντρας ο Robbie (Paul Brannigan) ο οποίος έχει ποινικό μητρώο, δεν μπορεί να βρει δουλειά, η κοπέλα του είναι έγκυος και έχει καταδικαστεί σε κάποιες ώρες κοινωνικής εργασίας. Εκεί θα γνωρίσει κι άλλους νέους μικρο-απατεώνες που έχουν καταδικαστεί από τις αρχές και έτσι συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα ωρών κοινωνικής εργασίας. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Harry (John Henshaw) o οποίος είναι ένας μοναχικός τύπος που έχει επικεντρωθεί πραγματικά σʼ αυτά τα παιδιά καθώς πιστεύει σʼ αυτά και στην δουλειά του και προσπαθεί να τα καθοδηγήσει. 

 Σε όλη την διάρκεια της ταινίας ο Robbie ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί με το να βρεθεί στην φυλακή , θα καταφέρει νʼ αποφύγει τις κακοτοπιές με την καινούργια του παρέα και ν΄αλλάξει την ζωή του; Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ ζωντανοί και η ταινία αρκετά ρεαλιστική. Μια πραγματική έκπληξη καθώς μας γεμίζει μʼ αισιοδοξία και μας δείχνει πως εμείς ορίζουμε την μοίρα μας και μπορούμε να την αλλάξουμε έχοντας θέληση και τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να γίνουμε καλύτεροι , η αγάπη του πρωταγωνιστή για την κοπέλα του και τον γιο του τον γεμίζει με δύναμη κι αποτελεί το κύριο μέσο ώστε να παλέψει για να πετύχει μαζί βέβαια με την απαραίτητη βοήθεια του καθοδηγητή του που λειτουργεί ως φίλος του. Βλέπουμε το νόημα της δεύτερης ευκαιρίας στους ανθρώπους και πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει κάποιος να την εκμεταλλευτεί. 

 Οι ηθοποιοί είναι φρέσκοι και η σκηνοθεσία του Ken Loach μας δείχνει πως πραγματικά το διασκεδάζει και δεν προσπαθεί να κάνει ακόμα μια ταινία και θεωρώ σημαντικό πως το βγάζει αυτό στον θεατή. Βγάζει γέλιο και σου αφήνει θετική σκέψη, κάτι που το χρειαζόμαστε !




Stellas Constantinos


We're the Millers

 Ο Ντέιβιντ Μπερκ (Τζέισον Σουντέικις) είναι ένας μικροέμπορος μαριχουάνας και η πελατεία του αποτελείται απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς – από σεφ μέχρι πολυάσχολες μαμάδες. Σίγουρα όμως, δεν περιλαμβάνει παιδιά – έχει κι αυτός τις αρχές του. Τι θα μπορούσε λοιπόν να πάει στραβά; Τα πάντα! Παρόλο που προσπαθεί να κρατάει χαμηλούς τόνους για προφανείς λόγους, σύντομα θα ανακαλύψει με άσχημο τρόπο ότι τελικά καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη: όταν θα επιχειρήσει να βοηθήσει κάποιους νεαρούς της περιοχής, θα δεχτεί επίθεση από ένα τρίο νταήδων, οι οποίοι θα του πάρουν ό,τι χρήμα και «πραμάτεια» έχει πάνω του, αφήνοντάς τον καταχρεωμένο στον προμηθευτή του, Μπραντ (Εντ Χελμς).

 Για να ρεφάρει – και να διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα – ο Ντέιβιντ πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα φορτίο με εμπόρευμα, για λογαριασμό του Μπραντ. Πείθοντας με το ζόρι τους γείτονές του – την κυνική στρίπερ Ρόουζ (Τζένιφερ Άνιστον), τον επίδοξο πελάτη του, Κένι (Γουίλ Πούλτερ) και την γεμάτη τατουάζ και πίρσινγκ πιτσιρίκα Κέισι (Έμα Ρόμπερτς), καταφέρνει να καταστρώσει το σχέδιό του. Μια ψεύτικη σύζυγο, δύο υποτιθέμενα παιδιά και ένα τεράστιο γυαλιστερό RV αργότερα, οι «Μίλερ» είναι ήδη καθοδόν προς τα σύνορα για ένα εορταστικό σαββατοκύριακο που θα κάνει πάταγο.

 Στην κωμωδία δράσης, “We’re The Millers,” πρωταγωνιστούν η Τζένιφερ Άνιστον (“Friends”, “Horrible Bosses”) και ο Τζέισον Σουντέικις (“The Campaign”). Δίπλα τους, η Έμα Ρόμπερτς (“The Art of Getting By”), ο Νικ Όφερμαν (“21 Jump Street”), η Κάθριν Χαν (“The Dictator”), ο Γουίλ Πούλτερ (“The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader”) και ο Έντ Χελμς (ταινίες “Hangover”).

 Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ (“Dodgeball: A True Underdog Story”) και το σενάριο των Μπομπ Φίσερ, Στιβ Φάμπερ (“Wedding Crashers”), Σον Άντερς και Τζον Μόρις (“Hot Tub Time Machine”).Aπο 22 Αυγούστου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!!!




Vive la France

 Όταν θες να τραβήξεις τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σου κάνεις τα πάντα, όταν πρόκειται για τη χώρα σου όμως!?!?! Τότε κάνεις τρομοκρατικό χτύπημα!!!

 Έτσι σκέφτηκε και ο γιος του Πρόεδρου μιας μικρής χώρας, του Taboulistan. Γι αυτό το σκοπό προσέλαβε δυο γενναίους βοσκούς τον Muzafar (José Garcia) και τον Ferouz (Michaël Youn) θέτοντας τους ως στόχο να ανατινάξουν τον Πύργο του Άιφελ! Οι ήρωες μας περισσότερο αφελείς παρά κακοί καταλήγουν να μπλέξουν σε μια περιπέτεια δίχως τελειωμό. Επικίνδυνα περάσματα μέσα από στρατιές εθνικιστών, εχθρικοί ντόπιοι και αποκορύφωμα όλων?...Η γραφειοκρατία!!! Για καλή τους τύχη θα γνωρίσουν την Marianne Bouvier (Isabelle Funaro) μια Γαλλίδα δημοσιογράφο που θα τους βοηθήσει πιστεύοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες, δείχνοντας τους την άλλη Γαλλία με την άμεση εξυπηρέτηση, την φιλοξενία και τον πολιτισμό, μια χώρα ιδανική για να ζήσεις το όνειρο...Τελικά είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι!?!?!?!

 Μια κωμωδία που όπως όλα δείχνουν θα περάσει απαρατήρητη, αλλά εμείς σας την παρουσιάζουμε ένεκα του πρωτότυπου σεναρίου και του ευρωπαϊκού αέρα που φέρνει μαζί της. Από 4 Ιουλίου στους κινηματογράφους...Μη βιαστείτε μόνο!!!




Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger