The Angels' Share

 Μια ευχάριστη βρετανική κοινωνική κωμωδία με μικρές πινελιές δράματος σε σκηνοθεσία Ken Loach ο οποίος είναι ειδικός στο να μας παρουσιάζει πάντα με αστείρευτη ρεαλιστικότητα το πως είναι η ζωή στα κατώτερα στρώματα της βρετανικής κοινωνίας. 

 Η ταινία κατάφερε νʼ αποσπάσει το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο φεστιβάλ Καννών 2012 καθώς κι άλλα βραβεία μικρότερης βαρύτητας σε άλλα φεστιβάλ. Ο ήρωας μας είναι ένας νέος άντρας ο Robbie (Paul Brannigan) ο οποίος έχει ποινικό μητρώο, δεν μπορεί να βρει δουλειά, η κοπέλα του είναι έγκυος και έχει καταδικαστεί σε κάποιες ώρες κοινωνικής εργασίας. Εκεί θα γνωρίσει κι άλλους νέους μικρο-απατεώνες που έχουν καταδικαστεί από τις αρχές και έτσι συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα ωρών κοινωνικής εργασίας. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Harry (John Henshaw) o οποίος είναι ένας μοναχικός τύπος που έχει επικεντρωθεί πραγματικά σʼ αυτά τα παιδιά καθώς πιστεύει σʼ αυτά και στην δουλειά του και προσπαθεί να τα καθοδηγήσει. 

 Σε όλη την διάρκεια της ταινίας ο Robbie ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί με το να βρεθεί στην φυλακή , θα καταφέρει νʼ αποφύγει τις κακοτοπιές με την καινούργια του παρέα και ν΄αλλάξει την ζωή του; Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ ζωντανοί και η ταινία αρκετά ρεαλιστική. Μια πραγματική έκπληξη καθώς μας γεμίζει μʼ αισιοδοξία και μας δείχνει πως εμείς ορίζουμε την μοίρα μας και μπορούμε να την αλλάξουμε έχοντας θέληση και τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να γίνουμε καλύτεροι , η αγάπη του πρωταγωνιστή για την κοπέλα του και τον γιο του τον γεμίζει με δύναμη κι αποτελεί το κύριο μέσο ώστε να παλέψει για να πετύχει μαζί βέβαια με την απαραίτητη βοήθεια του καθοδηγητή του που λειτουργεί ως φίλος του. Βλέπουμε το νόημα της δεύτερης ευκαιρίας στους ανθρώπους και πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει κάποιος να την εκμεταλλευτεί. 

 Οι ηθοποιοί είναι φρέσκοι και η σκηνοθεσία του Ken Loach μας δείχνει πως πραγματικά το διασκεδάζει και δεν προσπαθεί να κάνει ακόμα μια ταινία και θεωρώ σημαντικό πως το βγάζει αυτό στον θεατή. Βγάζει γέλιο και σου αφήνει θετική σκέψη, κάτι που το χρειαζόμαστε !




Stellas Constantinos


Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger