Milk

 Ο Mr. Milk (1930-1978) εκτός από ακτιβιστής και πολιτικός, ήταν επίσης ο πρώτος  ομοφυλόφιλος που δεν ντρεπόταν να το παραδεχτεί και ωστόσο εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο της Αμερικής.  Το  1977, ψηφίστηκε ως επικεφαλής του νομαρχιακού συμβουλίου του San Francisco. Τον επόμενο χρόνο, τόσο αυτός όσο και ο δήμαρχος της πόλης πυροβολήθηκαν θανάσιμα από τον επικεφαλή του νομαρχιακού συμβουλίου μιας άλλης πόλης , τον  Dan White.

 Το «Milk» αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Gus Van Sant, που πάλευε από τη δεκαετία του '90 να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τα έργα και τις ημέρες του πρώτου δηλωμένου ομοφυλόφιλου πολιτικού που κατάφερε να εκλεγεί σε πολιτικό αξίωμα στις ΗΠΑ. Ένα στοίχημα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, αφενός γιατί η κινηματογραφική απεικόνιση της ομοφυλόφιλης κοινότητας είναι ένα δυσκολοχώνευτο θέμα για μερίδα του κοινού και εύκολα μπορεί να εξωκείλει σε γραφικότητες, αφετέρου γιατί οι ταινίες 'ντουντούκας' εύκολα καταλήγουν σε πομπώδη κηρύγματα.


 Σε κάθε περίπτωση όμως το «Milk» είναι μία από τις σημαντικότερες ταινίες, καταρχάς στην πολύ επιτυχημένη καριέρα του Sean Penn, και εν συνεχεία στο κινηματογραφικό χώρο που συνθέτει ένα μοτίβο κατά τον διακρίσεων και των προκαταλήψεων.




Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger