Νύφες - Brides



1922 – Καταστροφή της Σμύρνης. Όλα τόσο ρευστά στον πολιτικό τομέα όμως ο έρωτας δεν ξεχνιέται ακόμα και μέσα στις ρυπές του πολέμου. 700 γυναίκες ελληνικής, ρωσικής και τουρκικής καταγωγής ξεκινούν το ταξίδι τους από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Νέα Υόρκη με σκοπό να παντρευτούν έναν άγνωστο, έχοντας στα χέρια τους μόνο μια φωτογραφία.
Μέσα στο υπερωκεάνιο King Alexander ταξιδεύει o  χρεωκοπημένος αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις ο οποίος εγκαταλείπει την κάλυψη του πολέμου στη Μικρά Ασία και επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. Η Νίκη, μοδίστρα από τη Σαμοθράκη ταξιδεύει στο Σικάγο για να παντρευτεί τον Πρόδρομο, που δεν έχει δει ποτέ, στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής της η οποία δεν άντεξε και γύρισε πίσω.
 Ο Νόρμαν ταξιδεύει στην Α' θέση ενώ η Νίκη με τις υπόλοιπες νύφες στην Γ' θέση. Ο Νόρμαν εμπνέεται από όλες αυτές τις γυναίκες και θέλει να τις φωτογραφίσει με τα νυφικά τους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ερωτευτεί τη Νίκη και η Νίκη αυτόν. Στη διάρκεια του ταξιδιού ο Νόρμαν συγκρούεται με τον καπετάνιο και έναν προαγωγό που σχεδιάζει να πουλήσει τις Ρωσίδες κοπέλες που νομίζουν ότι πηγαίνουν να παντρευτούν ενώ ο ανιψιός του καπετάνιου ερωτεύεται μια από τις ρωσίδες νύφες, τη Χάρω, φίλη της Νίκης, που αν και είναι ερωτευμένη με κάποιον, πηγαίνει να παντρευτεί άλλον και τελικά αυτοκτονεί πριν ακόμα φτάσει στον προορισμό της.
 Μια πολυδιαφημισμένη  παραγωγή με σημαντικά ονόματα στο επιτελείο της Παντελής Βούλγαρης, Μάρτιν Σκορσέζε, Σταμάτης Σπανουδάκης και η γνωστή συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιανή.
Θεωρήθηκε "υπερπαραγωγή" για τα ελληνικά δεδομένα, και στηριζόμενη στην επιτυχία της ταινίας "Πολίτικη Κουζίνα" της προηγούμενης χρονιάς, αναμενόταν ότι θα γίνει κι αυτή μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτά, ήταν μία εισπρακτική επιτυχία. Το σενάριο της ταινίας κυκλοφόρησε σε βιβλίο τον Σεπτέμβριο του 2004 από τις εκδόσεις 'Καστανιώτη'.





Girly
 
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger