X-Men

 X-MEN 

 Σε όλη την τριλογία, η γενικότερη ιστορία αφορά στη σύγκρουση μεταξύ κοινών και μεταλλαγμένων ανθρώπων και παραπέμπει σε κοινωνικά φαινόμενα όπως ο ρατσισμός και ο φόβος προς το διαφορετικό. Το όλο σκηνικό λοιπόν στήνεται στην πρώτη ταινία της σειράς, όπου ο θεατής γνωρίζει της δύο βασικές παρατάξεις της υπόθεσης: την ομάδα μεταλλαγμένων με το όνομα X-Men, του φιλικού προς τους ανθρώπους καθηγητή Εξέβιερ και την Αδελφότητα των Μεταλλαγμένων  του Μαγκνίτο, παλιού φίλου του καθηγητή, ο οποίος όμως είναι εχθρικός απέναντι στην ανθρωπότητα γιατί τη θεωρεί υπεύθυνη για την περιθωριοποίηση και την κακομεταχείριση των ομοίων του. 140 λεπτά δράσης και ειδικών εφέ με αποκορύφωμα τη σκηνή στο Άγαλμα της Ελευθερίας, όπου ο Γούλβεριν παλεύει με το Σέιμπερτουθ και σώζει τη Ν. Υόρκη από το Μαγκνίτο, με τη σύμπραξη των υπόλοιπων X-Men. Η ταινία απέσπασε κυρίως καλές κριτικές και γοήτευσε με τη σκοτεινή ατμόσφαιρά της. Το 2000 βρέθηκε στο top 10 των ταινιών της χρονιάς με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως.



 
 X-MEN UNITED

 Η συνέχεια του X-Men θεωρείται από πολλούς η καλύτερη ταινία κόμικ όλων των εποχών και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα τα sequel, αφού ξεπέρασε από κάθε άποψη την αυθεντική, πρώτη ταινία. Αυτή τη φορά, οι X-men καλούνται να αντιμετωπίσουν το συνταγματάρχη Γουίλιαμ Στράικερ, παλιό γνώριμο του Γούλβεριν αφού αυτός οφείλεται για το αδαμάντιο που καλύπτει το σκελετό του, ο οποίος θέλει να αφανίσει δια παντός όλους τους μεταλλαγμένους του πλανήτη. Παράλληλα, παρακολουθούμε το Γούλβεριν να αναζητά τις ρίζες του και να αναπτύσει ένα ειδύλλιο με την Τζην Γκρέι ενώ γνωρίζουμε καινούργιους ήρωες όπως το Νάιτκροουλερ ή αλλιώς Κουρτ Βάγκνερ, τον Πάιρο και τον Κολοσσό.

Director:Bryan Singer Writers:Zak Penn, David Hayter, Stars:Patrick Stewart, Hugh Jackman and Halle Berry

 

 X-MEN THE LAST STAND

 

 Το παρελθόν: δύο άνδρες επισκέπτονται ένα μεσοαστικό, αμερικάνικο σπίτι και προτίθενται να περιθάλψουν το 'προβληματικό' κορίτσι της οικογένειας. Το χθες: Η Jean, εκλεκτή του Καθηγητή Xavier, θυσιάζεται στην τελευταία μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο στρατιές μεταλλαγμένων. Σήμερα: η ισχυρότερη από όλους του μεταλλαγμένους επιστρέφει στη ζωή. Μόνο που στη θέση της Jean ξυπνά Η Φοίνιξ, ικανή για τον μεγαλύτερο όλεθρο. Παράλληλα, το αντίδοτο της μετάλλαξης έχει αρχίσει να δοκιμάζεται στους πρώτους εθελοντές που ονειρεύονται την κανονικότητα. Ο Καθηγητής Xavier συνεχίζει να δέχεται στο καταφύγιό του τους απόκληρους μίας κοινωνίας, η οποία αρνείται τη διαφορετικότητα. Στην αντίπερα όχθη, ο Magneto βγαίνει στους δρόμους και ετοιμάζει τη δική του στρατιά. Κάθε μεταλλαγμένος πρέπει τώρα να διαλέξει σε ποια πλευρά θα σταθεί όταν ο τελευταίος μεγάλος πόλεμος ξεσπάσει.


 Επιστροφή στο παρελθόν για να γνωρίσουμε την ιστορία του πιο γνωστού και σκληροτράχηλου Χ-men. Ο Wolverine μας αποκαλύπτει τις εμπειρίες του, την συμφωνία που είχε κάνει με τον στρατηγό Στράικερ και την καταστροφή που έφερνε στο πέρασμα του, σε μία ζωή που άφησε πίσω του και πλέον δεν θυμάται τίποτα. 
 Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, ένα "spin-off" πολύ πετυχημένο για prequel, για να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Αν και οι φανατικοί της Marvel δεν το έχουν και πολύ ανάγκη.


Director:Gavin Hood Writers:David Benioff, Skip Woods, Stars:Hugh Jackman, Liev Schreiber and Ryan Reynolds

 

X-Men: First Class

 

 To 2011 κάποιοι σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλό να δούμε τον λόγο και τον τρόπο που δημιουργήθηκαν οι Χ-men. Κατά την γνώμη μου όχι και τόσο επιτυχημένη προσπάθεια, η οποία επέδειξε απίστευτη έλλειψη φαντασίας, ιδιαίτερα προς τις δυνάμεις των πρωταγωνιστών. Κάπου στο τέλος βέβαια σώθηκε η ταινία αν και πάλι θα προτιμούσα να γυρίσουν το ακυρωμένο "spin-off" του Magneto.

 

 Bάλε χερι για να δεις το trailer... 

 

 




Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger