Recent Movies

Before Midnight

 Κάθε εννέα χρόνια συναντάμε τον Jesse και την Celine, ένα ξεχωριστό και πολύ ερωτευμένο ζευγάρι. Έτσι λοιπόν και φέτος κρατώντας την παράδοση μετά το Before Sunrise (1995) και το Before Sunset (2004), βρίσκουμε και πάλι το ανδρόγυνο, μαζί με τις δίδυμες κόρες τους αυτή τη φορά στις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα να μοιράζονται μαζί μας το τρίτο μέρος μιας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης. Η ιστορία τους ξεκίνησε πριν 18 περίπου χρόνια σε ένα τρένο προς Βιέννη. Ο χρόνος τους περιορισμένος και η γνωριμία τους σχεδόν τυπική, το ενδιαφέρον και των δυο όμως θα τους φέρει ξανά κοντά 9 χρόνια μετά στο ρομαντικό Παρίσι, το μόνο που παραμένει ίδιο είναι οι λίγες μόλις ώρες που έχουν στην διάθεση τους! 

 Μετά την ιστορική αναδρομή επιστρέφουμε στο σήμερα όπου ο Jesse είναι πια ένας επιτυχημένος συγγραφέας και ζει με την Celine και τις δυο τους κόρες μόνιμα στο Παρίσι. Ο Jesse αισθάνεται πιεσμένος καθώς έχει απομακρυνθεί αρκετά από τον γιο του που ζει στην Αμερική ενώ η Celine βρίσκεται σε δίλημμα όσον αφορά την επαγγελματική της καριέρα. Οι διακοπές τους στο αγέρωχο και ανεπιτήδευτο τοπίο της Μάνης, ελπίζουν και οι δυο να τους δώσει μια ευκαιρία να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο, στηρίζοντας την σχέση τους και χωρίς να διαταράξουν την οικογενειακή τους γαλήνη...

 Οι χαρισματικοί Ethan Hawke και Julie Delpy επιστρέφουν στους ρόλους των Jesse και Celine στην τρίτη συνέχεια του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Richard Linklater. Αυτή τη φορά η κάμερα του μας ταξιδεύει παρέα με τους πρωταγωνιστές από το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή, συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη μέχρι την Πύλο και την Κορώνη. Ένα ταξίδι αναζήτησης, περισσότερο εσωτερικής, με φόντο και χρώμα καλοκαιρινής Ελλάδας λοιπόν, ξεκινά προς όλα τα μήκη και πλάτη της γης από τις 13 Ιουνίου...Καλή προβολή...!






The Hangover 3

Το επιτυχημένο sequel ολοκληρώνει τον κύκλο του με την τρίτη κατά σειρά ταινία. Στο τιμόνι βρίσκουμε πάλι τον επιτυχημένο σκηνοθέτη-σεναριογράφο Todd Phillips και πρωταγωνιστές την γνωστή παρέα των Phil, Alan, Doug και Stu ή αλλιώς...αγέλη!!!

 Όσο αφορά την υπόθεση αυτό που θα δούμε αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικό από τις προηγούμενες δυο ταινίες, αφού ούτε μπάτσελορ υπάρχει, ούτε πάρτι όπως χαρακτηριστικά έχει δηλωθεί από τους παραγωγούς κατά το promo. Κεντρικός ήρωας αναμένεται να είναι πάλι ο Alan (Zach Galifianakis) που μετά τον χαμό του πατέρα του θα πρέπει να εισαχθεί σε κλινική. H παρέα στηρίζει τον Alan συνοδεύοντας τον αλλά στη διαδρομή τα πράγματα εξελίσσονται πολύ διαφορετικά από ότι είχαν υπολογίσει...

 Η συνέχεια στις μεγάλες οθόνες από 30 Μαΐου...Καλή προβολή...!
 

Now You See Me

 Από τη μια η "ομάδα" με τους καλύτερους θαυματοποιούς στο κόσμο, από την άλλη μια επίλεκτη ομάδα του FBI και στη μέση...Πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια δολάρια και ένα κοινό που διψάει για θέαμα!!!

 Ο λόγος για την νέα ταινία των Boaz και Yakin Edward Ricourt, με την σκηνοθετική υπογραφή του Louis Leterrier (βλ.Τιτανομαχία) και ένα σύνολο πολύ καλών ηθοποιών να πλαισιώνουν τους γερο-λύκους μα μοναδικούς Morgan Freeman και Michael Caine. Η υπόθεση αφορά σε μια συμμορία αλα Ρομπέν των Δασών που χρησιμοποιούν την τέχνη των ψευδαισθήσεων ώστε να ληστεύουν τράπεζες στην μια άκρη του κόσμου ενώ ταυτόχρονα δίνουν παράσταση μπροστά σε κοινό...στην άλλη! Το αποκορύφωμα έρχεται όταν στο τέλος των παραστάσεων τα χρήματα από τις ληστείες,χαρίζονται απλόχερα στους ανυποψίαστους θεατές!

 Προφανώς και από μόνο του το στόρι που θέλει το χρήμα από τους λίγους να μοιράζεται απλόχερα στους αδύναμους πολλούς αποτελεί κράχτη, αν αναλογιστεί κανείς σε τι εποχές ζούμε. Ένα παραπάνω αν σε ενθουσιάζουν τα μαγικά κόλπα! Όταν σε αυτά δε προσθέσεις και την κοινωνική προσέγγιση της ταινίας, δε θέλει και πολύ σκέψη...Από 6 Ιουνίου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!




Fast & Furious 6

 Ο πράκτορας Luke Hobbs (Dwayne Johnson) μαζί με την συνεργάτιδα του Riley (Gina Carano) ερευνούν μια επίθεση σε ένα ρωσικό στρατιωτικό κομβόι, τα στοιχεία θα τους οδηγήσουν σε ένα πρώην στρατιωτικό των Βρετανικών ειδικών δυνάμεων, τον Shaw (Luke Evans). Όταν ο Hobbs θα χρειαστεί βοήθεια για την σύλληψη του, δε θα διστάσει να προτείνει μια ανεπίσημη συνεργασία στους καλύτερους του είδους, στον Dom και την συμμορία του! Το αντάλλαγμα θα είναι η πλήρη ασυλία για τις παρανομίες τους και μια πληροφορία για την αγαπημένη του Dom, Letty (Michelle Rodriguez)...

 To Movie's On Me παρουσιάζει την νέα καταιγιστικού ρυθμού και δράσης ταινία, Fast & Furious 6! Τέρμα η μυρωδιά λαδιού και βαλβολίνης των πρώτων ταινιών, πλέον έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή περιπέτεια που απλά συμπεριλαμβάνει και γρήγορα αμάξια.

 Για τους λάτρεις των heist ταινιών εκτιμώ πως θα τους αποζημιώσει απόλυτα η νέα συνέχεια της ιστορίας του Dom και της παρέας του. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους fan των βελτιωμένων αυτοκινήτων και της κόντρας, αφού γίνεται μια πολύ μικρή αναφορά (περίπου 3 λεπτά!) στα παραπάνω και αν εξαιρέσεις την συμμέτοχη των alfa romeo και dogde με την συλλεκτική Jullieta και Dodge Charger SRT8 2012 αντίστοιχα, το όλο concept, αμάξια, γκαζιές και νιτρομπουκάλες σταματούν εκεί.

 Δεν υπάρχουν και πολλά να αναφέρουμε σκηνοθετικά η σεναριακά, πέρα από το ότι όπως εξελίσσεται η συγκεκριμένη σειρά ταινιών δείχνει να μην έχει τέλος αφού και πετυχημένη χαρακτηρίζεται (ειδικά μετά το fast 5), εχει προσθήκες που κερδίζουν το ενδιαφέρον (βλ. Johnson,Carano) σε κάθε ταινία και περιλαμβάνει τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της απόλυτης περιπέτειας, εφέ, ταχύτητα και έγκλημα. Το αποτέλεσμα? Το Fast 6 και η συνέχεια της που έχει ήδη ανακοινωθεί!

Από 23 Μαΐου στους κινηματογράφους... Καλή προβολή...! 





ዞር
  

The Maltese Falcon

moviesonme.gr_295x38 photo moviesonmegr_295x38_zps53c696ca.gif Το Movie’ s On Me, κάνει πρεμιέρα στις κλασσικές ταινίες και διαλέξαμε πρώτη να σας παρουσιάσουμε μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το Γεράκι της Μάλτας, γνωστή και ως 5 Ένοχοι, 3 Εγκλήματα είναι Φιλμ Νουάρ παραγωγής 1941, σε σκηνοθεσία Τζον Χιούστον. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα του Ντάσιελ Χάμετ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στο ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ Σαμ Σπέιντ και η Μαίρη Άστορ στο ρόλο της femme fatale πελάτισσάς του.

 Ο Σαμ Σπέιντ και ο Μάιλς Άρτσερ είναι ιδιωτικοί ντετέκτιβ και ιδιοκτήτες του γραφείου Sam & Spade. Παρά το γεγονός ότι οι δυο τους είναι συνεργάτες, ο Σαμ δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Μάιλς. Μια μέρα τους επισκέπτεται στο γραφείο μια πανέμορφη γυναίκα  που τους συστήνεται ως κυρία Γουόντερλι και τους ζητάει να τη βοηθήσουν να βρει την αδελφή της. Ο Μάιλς αναλαμβάνει τις έρευνες και καταλήγει νεκρός. Από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα ο Σπέιντ βρίσκεται περικυκλωμένος από μια σειρά παράξενων και επικίνδυνων ανδρών που όλοι σχετίζονται με διαφορετικό τρόπο με την κυρία Γουόντερλι, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Μπρίτζιν Ο' Σόνεσι (ο Τζόελ Κάιρο με τις κάρτες επίσκεψης με άρωμα γαρδένιας, ο παχύσαρκος Κάσπερ Γκούτμαν και ο μπράβος του Γουίλμερ. Η Ο' Σόνεσι παρακαλεί τον Σπέιντ να την προστατέψει από τους άνδρες εκείνους που απειλούν τη ζωή της, ενώ η αστυνομία τον υποπτεύεται για το φόνο του Μάιλς. Περισσότεροι φόνοι πρόκειται να συμβούν, όλοι από εκείνους τους επικίνδυνους άνδρες που έχουν ως μοναδικό τους σκοπό την απόκτηση ενός αγάλματος γνωστού ως Το Γεράκι της Μάλτας.

 Η ταινία προτάθηκε για τρία βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το οποίο έχασε από την ταινία του Τζον Φορντ Η κοιλάδα της κατάρας. Ο Σίντνεϊ Γκρίνστριτ υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου έχασε επίσης από τον Ντόναλντ Κρισπ της ταινίας Η κοιλάδα της κατάρας. Παρά ταύτα αν είστε λάτρεις του παλιού η ταινία αξίζει. Για όσους δεν την έχετε δει, δείτε τη και για σας που την έχετε δει, ξαναδείτε τη !!!


After Earth

 Στο κοντινό μέλλον απ΄το σήμερα οι ανθρωπότητα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη Γη, μετά από ακραία κατακλυσμικά φαινόμενα, μετακομίζοντας στον πλανήτη Nova Prime...Κάπου στα 1000 A.E.(After Earth) μεταφερόμαστε, όταν πια όλα αυτά αποτελούν μακρινό παρελθόν και γνωρίζουμε τον Cypher Raige (Will Smith) ένα...διαστημο-μπάτσο, θα τον χαρακτηρίζαμε. Ο Cypher ηγείται του οργανισμού Ranger Corps που είναι υπεύθυνος για την σταθερότητα στην αποικία. Εκείνος και ο πρόσφατα στρατολογημένος γιος του Kitai (Jaden Smith), βρίσκονται σε ένα διαστημόπλοιο όταν μια βροχή μετεωριτών τους χτυπά οδηγώντας τους σε ένα αφιλόξενο και επικίνδυνο πλέον πλανήτη...Τη Γη...!

 Στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας After Earth βρίσκουμε μετά από 7 χρόνια τον Will Smith να πρωταγωνιστεί ξανά με τον γιο του Jaden. Τα χρόνια πέρασαν μετά το The Pursuit of Happyness και ο μικρός βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του στην ζωή όπως και στην συγκεκριμένη ταινία, εξελίσσεται σε ένα πολύ καλό ηθοποιό. 

 Οι πληροφορίες του Movie's On Me είναι καλές και σίγουρα η παραπάνω Sci-Fi ταινία είναι μια απ' αυτές που θα μας οδηγήσει στις μεγάλες αίθουσες. Από 6 Ιουνίου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!

Stand Up Guys


 Τρεις κολλητοί φίλοι, ο Val (Al Pacino), ο Doc (Christopher Walken) και ο Hirsch (Alan Arkin) ξανασυναντιούνται μετά από 30 χρόνια σχεδόν όταν ο πρώτος αποφυλακίζεται εκτίοντας ποινή για τους άλλους δυο. Τα χρόνια έχουν περάσει για τους τρεις ηλικιωμένους πρώην γκάνγκστερ μα εκείνοι φαίνεται να μην πιστεύουν το ίδιο και έχουν όρεξη για τρέλες!!! Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια τους να θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές επιδίδονται σε κάθε είδους παρανομία, σε κατανάλωση άφθονου αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και φυσικά...Σεξ, ακόμα και αν πρέπει να πάρουν μισό κουτί από το μαγικό xαπάκι ο καθένας! Προκαλούν το απόλυτo χάος μέσα σε μια μόλις βραδιά, την πρώτη τους μετά από 28 χρόνια. Ένα ένοχο μυστικό όμως του γερο-Dοc και ένα τελευταίο συμβόλαιο θανάτου που πρέπει να εκτελεστεί πριν ξημερώσει, θα τους χαλάσει το φινάλε αυτης της εκρηκτικής βραδιάς...

 Ταινία δραματική με έντονα κωμικά στοιχεία και πολύ έγκλημα το Stand Up Guys, σε ύφος απόλυτα ρετρό, με πρωταγωνιστές τρεις από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς παγκοσμίως. Σκηνοθετεί ο Fisher Stevens που συμπληρώνει μαζί με τους Al Pacino, Christopher Walken και Alan Arkin μια πολυβραβευμένη με Oscar, Grammy κ.λ.π. ομάδα και όλοι μαζί μας παρουσιάζουν σε 95 λεπτά μια επική νύχτα των παραπάνω γερο-γκάνγκστερ!
 Αναμφίβολα η πρόταση της εβδομάδας απο το Movie's On Me!

Από 23 Μαΐου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!




ዞር
  

The Great Gatsby


 Η ιστορία μας ξεκινά το καλοκαίρι του 22' όταν ο Nick Carraway (Tobey Maguire) θέλοντας να αλλάξει τη ζωή του, μετακομίζει στην Νέα Υόρκη από τις Μεσοδυτικες πολιτείες. Συγκεκριμένα θα εγκατασταθεί στο Long Island στην "φανταστική" πόλη του Egg. Γείτονας του θα είναι ο πολυεκατομμυριούχος Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), ένας μυστηριώδης και πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας, με έφεση στα πάρτι! Η πολυτελέστατη έπαυλη του και ο ξεχωριστός τρόπος ζωής του Jay σύντομα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του Nick, που θα τον ακολουθήσει στον λαμπερό κόσμο των πλουσίων, τα πάρτι και τις ψευδαισθήσεις του χρήματος, οδηγώντας τον έτσι στην πραγματοποίηση του δικού του Αμερικάνικου Ονείρου...

 Το Movie's On Me είδε και σας παρουσιάζει την νέα ταινία του Baz Luhrmann (Australia, Moulin Rouge) που βασίζεται στο κλασσικό ομότιτλο μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald. Ένα ρομαντικό δράμα με ωραία σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια εποχής, από μια Νέα Υόρκη βουτηγμένη στο χρήμα, το αλκοόλ και την παρανομία. Εκεί που βασιλεύουν τα χαλαρά ήθη και ο ανεύθυνος τρόπος ζωής τον πλουσίων, στοιχεία που συχνά αναφέρονταν στα βιβλία του σπουδαίου Fitzgerald. Μεταφερόμαστε μέσα από την εύστοχη και πομπώδη αφήγηση του Nick, σε ένα κόσμο που ακούγεται ονειρεμένος αλλά απέχει αρκετά από αυτό που στο τέλος βλέπει ο θεατής. Το βιβλίο μεταφέρεται αρκετά πιστά σεναριακα, ακολουθώντας τα βήματα ενός καταθλιπτικού, αλκοολικού βετεράνου στρατιώτη στην καλύτερη φάση της ζωής του, που αναπολεί χρόνια μετά.


 Σκηνοθετικά η ταινία χαρακτηρίζεται παραφουσκωμενη και πληθωρικοτατη. Ερμηνευτικά από την άλλη, ο DiCaprio αποδίδει χαλαρά τον ρόλο του χωρίς να οπτικοποιεί την αφήγηση του Maguire, ενώ ξεχωρίζουν ο πολύ καλός Joel Edgerton στον ρόλο του απατημένου συζύγου, Tom Buchanan και η πρωτοεμφανιζόμενη Αυστραλη Elizabeth Debicki στο ρόλο της Jordan Baker...απλά γιατί είναι πρώτο-εμφανιζόμενη! Να τονίσουμε δε πως το 3D είναι τουλάχιστον αχρείαστο στην συγκεκριμένη ταινία και μεγάλο fail !!!...Καλή προβολή...!

Wreck-It Ralph

 O Ralph είναι ο γνωστός Καταστροφέας σε ένα ξεπερασμένο πια βίντεο-παιχνίδι. Έχοντας βαρεθεί τον ρόλο του κακού που με το ζόρι του έδωσαν, έχει βαλθεί να αποδείξει πως είναι...Καλός! Έτσι ξεκινά την περιήγηση του σε όλα τα video games από την εποχή του μέχρι και το σήμερα αναζητώντας τον ρόλο που πάντα ήθελε. Στο πέρασμα του από γενιά σε γενιά θα συναντήσει πολλούς γνωστούς ήρωες αλλά και έναν τρομακτικό κακό που απειλεί να καταστρέψει όλα τα video games. Ο ρόλος που πάντα αποζητούσε θα του δοθεί και ο Ralph θα πρέπει να σώσει τον κόσμο του πριν εμφανιστεί το Game Over...

 Το Movie's On Me παρουσιάζει την νέα ταινία της Walt Disney, "Ραλφ, η επόμενη πίστα" που σκηνοθετεί ο βραβευμένος Rich Moore. Μια ιστορία ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική που μας μεταφέρει στον κόσμο των video games δείχνοντας μας την εξέλιξη τους στο πέρασμα των χρόνων. Πολύ ωραίοι, έξυπνοι διάλογοι από σημαντικούς ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες μας και μια πρωτότυπη ιστορία που αναμένεται να κερδίσει αρκετά βραβεία.
Η ταινία προβάλλεται και σε 3D..Καλή προβολή...!




Stoker

 H India (Mia Wasikowska) ένα κορίτσι αρκετά κλεισμένο στον εαυτό του, βιώνει κατά την διάρκεια των 18ων γενεθλίων της, την απώλεια του πατέρα της, Richard (Dermot Mulroney). Στην κηδεία του, εκείνη και η ολίγον ασταθής μητέρα της Evelyn (Nicole Kidman) θα γνωρίσουν για πρώτη φορά τον αδερφό του θανόντος, Charles (Matthew Goode). Έναν άνδρα γοητευτικό και κοσμογυρισμένο αλλά ταυτόχρονα σκοτεινό και αινιγματικό. Ο Charles τους ανακοινώνει πως θα ζήσει μαζί τους επ' αόριστον θεωρώντας χρέος του να βοηθήσει την Evelyn αλλά και να καλύψει το κενό του πατέρα στην India. Ο καιρός περνά και η νεαρή India υποψιάζεται πως οι σκοποί του μέχρι πρότινος άγνωστου άνδρα, δεν είναι τόσο αθώοι και ανιδιοτελείς, μα η ακαταμάχητη έλξη που νιώθει για εκείνον της αποσπά την προσοχή μπλέκοντας την σε ένα παιχνίδι αντιπαλότητας με την μητέρα της που νιώθει την ίδια ερωτική έλξη για τον Charles...

 Το Movie's On Me σας παρουσιάζει ένα σκοτεινό θρίλερ μυστήριου με έντονα στοιχεία δράματος που αναμένεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά. Όσο αφορά το σενάριο, υπογράφει ο χαρισματικός όπως αποδεικνύεται "εγκέφαλος" του Prison Break, Wentworth Miller. Χιτσκοκικο χαρακτηρίστηκε ήδη το φιλμ και δεν θα διαφωνήσουμε, αφού είναι ξεκάθαρη η αναφορά του Chan-wook Park στον μεγάλο σκηνοθέτη, μέσα από τα πλάνα που μεταφέρονται στον θεατή με μικρές, κρυμμένες λεπτομέρειες που βοηθούν την υποβόσκουσα ένταση να εκτονωθεί.

 Εξαιρετική ερμηνεία από τους πρωταγωνιστές που βοηθούν ένα σενάριο κατά διαστήματα αυθαίρετο, να δείξει στοχοθετημένο. Στο conclusion όπως λέμε και παραδοσιακά στη χώρα μας λοιπόν, η παραπάνω ταινία θα ενδιαφέρει γενικότερα εκείνους που αρέσκονται να βλέπουν κάτι παραπάνω από πιου-πιου, εφετζίδικες παραγωγές...Οι υπόλοιποι απλά προσπεράστε την!!!...Καλή προβολή...!


 

Before Sunrise (1995)

 Σαν ρομαντικό κορίτσι και γω δε θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστες τις δύο προηγούμενες ταινίες Before sunrise και Before sunset λόγω της επικείμενης πρεμιέρας του Before midnight.

 Δύο άγνωστοι ( Iθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί ) σε ένα τρένο αποφασίζουν να περάσουν μια μέρα μαζί στη Βιέννη μέχρι την επόμενη ανατολή. Έρωτας με την πρώτη ματιά ή ανάγκη να ζήσουν κάτι διαφορετικό για να μην υπάρξουν απωθημένα? Στην πορεία σίγουρα θα πάρουμε την απάντησή μας όμως έχουμε και εμείς ανάγκη να ονειρευτούμε μαζί τους. 

 Οι εικόνες της υπέροχης Βιέννης μαγεύουν καθένα από εμάς χωρίς να θέλουμε να χάσουμε στιγμή. Οι ώρες κυλούν και σιγά σιγά φτάνει η στιγμή του αποχωρισμού για να δοθούν οι πρώτες υποσχέσεις… Άραγε θα ξανασυναντηθούν?


The Call

 Η Jordan Turner (Halle Berry) είναι τηλεφωνήτρια της αστυνομίας ή πιο σωστά, χειρίστρια κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Μετά από χρόνια στη δουλειά αρχίζει να αναθεωρεί τα θέλω και τα πρέπει της στην ζωή, αφού οι δύσκολες καταστάσεις που ακούει από την άλλη άκρη του τηλεφώνου καθημερινά και καλείται να διαχειριστεί την έχουν καταστρέψει ψυχολογικά. Οι μέρες περνούν και εκείνη σκέφτεται πως η κάθε κλήση της θα είναι η τελευταία. Αυτή η κλήση που περίμενε αλλά και απευχόταν ταυτόχρονα, θα έρθει από την νεαρή Casey (Abigail Breslin) που βρίσκει τρόπο να καλέσει το 100, ούσα εγκλωβισμένη στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου έχοντας πέσει θύμα απαγωγής από ένα κατά συρροή δολοφόνο, . Η Jordan θα πρέπει να επιστρατεύσει όλα τα μέσα και την εμπειρία της ώστε να εντοπίσει και να φέρει πίσω ζωντανή, την μικρή Casey...

 Δραματικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Oscar, Halle Berry. Ο Brad Anderson σκηνοθετεί και μας παρουσιάζει την καθημερινότητα και τα βιώματα μιας τηλεφωνήτριας, όπως πολύ απλά συνηθίζουμε να λέμε. Ενός επαγγέλματος αρκετά υποτιμημένου τόσο στην ουσία, την χρησιμότητα όσο και στην αναγκαιότητα του. Σαφώς η ταινία δεν μένει εκεί αλλά στο πως αυτό το άτομο οφείλει και πρέπει να παραμείνει ψύχραιμο και να διαχειριστεί την ανάγκη του άλλου.

 Καλά λόγια ακούγονται για "Την κλήση¨ και μάλλον ισχύουν. Οπότε μιας που η απόλυτα ψυχοφθόρα δουλειά της εποχής μας έγινε και ταινία, τηλεφωνήτριες όλου του κόσμου ενωθείτε και στις 9 του Μάη πάμε σινεμά !!! ...Καλή προβολή...





Trance


 Ο Simon (James McAvoy), υπάλληλος σε οίκο δημοπρασιών, μπλέκεται σε μια ληστεία ενός σπάνιου πίνακα, με σκοπό τι άλλο? τα χρήματα. Κατά την διάρκεια της ληστείας τον χτυπούν στο κεφάλι και πέφτει αναίσθητος. Όταν συνέρχεται συνειδητοποιεί ότι δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν του και μαζί με αυτό δεν θυμάται και που έχει κρύψει τον πίνακα. Ο αρχηγός της συμμορίας, Franck (Vincent Cassel) με τον οποίο συνεργάστηκε, τον υποβάλλει στα γνωστά βασανιστήρια που κάνουν όλοι οι μαφιόζοι (έχουμε δει και 5 ταινίες και ξέρουμε!). Όταν θα διαπιστώσει πως ούτε αυτά έχουν αποτέλεσμα αφού δεν παίρνει τις απαντήσεις που θέλει, θα απευθυνθεί σε μια υπνοθεραπεύτρια, την Elizabeth (Rosario Dawson), με σκοπό να ξεκλειδώσει τις αναμνήσεις του Simon και να τους οδηγήσει στα κλοπιμαία...

 Ένα δραματικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Danny Boyle (βλ. 127 Hours, Trainspotting) με πρωταγωνιστές τους Vincent Cassel, James McAvoy και Rosario Dawson. Όσο αφορά την δομή και την πλοκή του σεναρίου θα κρατήσουμε μια επιφύλαξη καθώς δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε κάτι παραπάνω από αυτό που απλά περιγράφεται στην υπόθεση. Βέβαια ο Cassel συνηθίζει να συμμετέχει σε ιδιαίτερες, με την θετική έννοια, παραγωγές και γι' αυτό η επιφύλαξη αλλιώς θα προτείναμε να μείνετε μακρυά! Από 9 Μαΐου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...!




Iron Man 3

 Πρώτη επαφή με το νέο σκοτεινό και συγκρατημένο θα έλεγα "teaser trailer" του Iron Man 3 και ήδη σε κάνει να νιώθεις πόσο μακρυά είναι ο Μάιος. Έρχεται λοιπόν, με την υπόσχεση να αφήσει εποχή, και αυτή η ταινία, όπως και οι προηγούμενες δύο....

 Νέος κακός μπήκε στο παιχνίδι και σπαραλιάζει τη ζωή και το πνεύμα του Τόνι Σταρκ. Για ακόμα μία φορά στον ρόλο του αλαζόνα πολυεκατομμυριούχου "playboy", ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

 Το πρώτο trailer της ταινίας λοιπόν εστιάζει στις δραματικές στιγμές που πρόκειται να περάσει ο ήρωας μέσα σε αυτή την ταινία. Δεν αποκαλύπτει πολλά πράγματα, παρουσιάζει μόνο κάτι ψιλά από την δύναμη πυρός του Mandarin, και ένα μέρος του σχεδίου του. Ο κινέζος Mandarin βρίσκεται μπροστά από τον Iron Man με πολύ περισσότερες αξιώσεις από κάθε αντίπαλο του και μας αποκαλύπτει σιγά σιγά το σχέδιο του... Θα διδάξει τον Σταρκ πως είναι η ζωή του χωρίς τιμή, δόξα, χρήμα αλλά και την αγαπημένη του, θα τον διδάξει όμως ότι το πολυτιμότερο που είχε τόσα χρόνια ήταν η ευστροφία του και η ψυχή του. 

 Σαν δάσκαλος μας συστήνεται ο Mandarin, οπότε μάθημα πρώτο.......


The Croods

 Ένα ταξίδι ξεκινά στον προϊστορικό κόσμο για τον Grug (Nicolas Cage) και τη οικογένεια του, όταν η σπηλιά που τους προστάτευε καταστρέφεται μετά από σεισμό. Η αναζήτηση για νέο καταφύγιο θα τους οδηγήσει σε ένα κόσμο που ακόμα δημιουργείται και αποτελείται από φανταστικά πλάσματα. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι τους θα είναι και ένας νεαρός, ο Guy (Ryan Reynolds) που με τις μοντέρνες θεωρίες του θα επηρεάσει και θα αλλάξει εκείνα που μέχρι τώρα πίστευαν...

 Η DreamWorks Animation σε συνεργασία με την 20th Century Fox, φέρνουν στις οθόνες μας ένα animation που αναμένεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Μια ταινία για τον κόσμο όπως αυτός ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν, μας μεταφέρεται μέσα από καταπληκτικές εικόνες και μουσική. Με την συμμέτοχη δε, διάσημων ηθοποιών όπως οι: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες, το The Croods μας υπόσχεται σε συνδυασμό με τα παραπάνω 98 αξέχαστα λεπτά! Από 18 Απριλίου λοιπόν, ανακαλύπτουμε την φωτιά...Καλή προβολή...! 



Jack the Giant Slayer

 Στο μακρινό Βασίλειο του Cloister ζει ένα μικρο αγόρι, ο Jack. Το χωριατόπαιδο μεγαλώνει με τις ιστορίες του Βασιλιά Eriκ που νίκησε τους γίγαντες που κατέβηκαν από τον ουρανό και πλάθει διάφορα με το παιδικό του μυαλό για το τι κρύβεται πάνω από τα σύννεφα. 10 χρόνια μετά ο νεαρός πια Jack (Nicholas Hoult), ξεκινά για την πόλη, όπου και πείθεται να ανταλλάξει με ένα μοναχό, το άλογο του για κάποιους "μαγικούς" σπόρους. ΟιBryan Singer σπόροι θα αποδειχτούν όντως μαγικοί και ο Jack θα βρεθεί επικίνδυνα κοντά με τους ήρωες των παραμυθιών που άκουγε μικρός...

 Περιπέτεια φαντασίας η παραπάνω ιστορία βασίζεται σε Αγγλικά λαογραφήματα Jack and the Beanstalk & Jack the Giant Killer. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Bryan Singer που προσελήφθη το 2011 να τελειώσει ότι ξεκίνησε ο  D. J. Caruso το 05'. Δυστυχώς τα τελευταία άρθρα αφορούν ταινίες που δεν μας εντυπωσιάζουν ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν με μια πρώτη ματιά, μια από αυτές είναι και η παραπάνω. Αν παρόλα αυτά σας αρέσουν οι ιστορίες με γίγαντες, πριγκίπισσες, αρχαίους πολέμους και αλλά τέτοια, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο. Η ταινία προβάλλεται σε 2D &3D...Καλή προβολή...






ዞር

Broken City

  Σε μια πόλη διεφθαρμένη, ο Billy Taggart (Mark Wahlberg), ένας τίμιος και με υψηλό το αίσθημα δικαίου μέσα του αστυνομικός, συλλαμβάνεται για την δολοφονία ενός βιαστή-δολοφόνου ανηλίκων. Ο τότε φίλος του, διευθυντής της αστυνομίας, ζητά την βοήθεια του Δημάρχου Nicholas Hostetler (Russell Crowe), για να γλιτώσει τον Billy από την φυλακή. Εκείνος κλείνει την υπόθεση "θάβοντας" τα στοιχεία ενοχής του και ο Billy αποστρατεύεται από το σώμα. 7 χρόνια μετά όντας πια ιδιωτικός ντετέκτιβ στα όρια της χρεοκοπίας προσλαμβάνεται από τον Δήμαρχο Hostetler για να παρακολουθεί την σύζυγο του Cathleen (Catherine Zeta-Jones) που πιστεύει ότι τον απατά. Σύντομα ο Billy θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ηθική του, όπου θα πρέπει να επιλέξει πλευρά, όταν η έρευνα του τον οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο παιχνίδι, καλά κρυμμένο, που παίζεται πίσω από την πλάτη του...

 Περιπέτεια που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη το Broken City περιλαμβάνει ίντριγκες, προδοσίες και εγκλήματα και ένα πολύ δυνατό cast. Είναι η πρώτη σόλο κινηματογραφική απόπειρα του σκηνοθέτη Allen Hughes (From Hell), αφού επέλεξε χωριστούς δρόμους με τον αδερφό του Albert. Πάνω-κάτω υποψιαζόμαστε που θα κινηθεί και την εντύπωση που θα μας αφήσει μετά η ταινία, γι αυτό θα ρισκάρουμε λέγοντας να την δούμε σπίτι. Για εκείνους και εκείνες, που θα επιλέξουν το αντίθετο,προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους ...Καλή προβολή...!
 







 ዞር
  

Bates Motel

 Για τους λάτρεις του "Ψυχώ" το Movies on me παρουσιάζει την σειρά, prequel του έργου, Bates Motel. Η ιστορία πίσω από την προβληματική οικογένεια δολοφόνων που κατέκλησε το παγκόσμιο κοινό ως ταινία απο τον Χίτσκοκ.

 Η σειρά παρουσιάζει τα συμπλέγματα και του δεσμούς μίας οικογένειας διαφορετικής από τις άλλες. Από τα πρώτα επεισόδια είναι εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά. Μετά τον τραγικό θάνατο του συζύγου της Norma Bates εκείνη αποφασίζει να αγοράσει ένα μοτέλ στα περίχωρα της ειδυλλιακής παραθαλάσσια πόλης, White Pine Bay, αναζητώντας ένα νέο ξεκίνημα. Καθώς η Norma και ο Norman έχουν βολευτεί στο νέο τους σπίτι, ανακαλύπτουν ότι αυτή η πόλη δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, και οι ντόπιοι δεν είναι ιδιαίτερα ανοιχτοί να τους αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Της οικογένειας Bates όμως δεν της αρέσει να την περιπαίζουν και θα κάνει ότι χρειάζεται για να επιβιώσει και να προστατεύσει τα δικά της μυστικά.

 Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου και φτάνει στο τέλος της. Από το τέταρτο επεισόδιο κιόλας έγινε επίσημο ότι θα συνεχιστεί και για δεύτερη σεζόν. Στο cast της σειράς, εκτός από τους 2 κύριους χαρακτήρες της οικογένειας Bates, συμπεριλαμβάνονται, ο Max Thieriot στο ρόλο του, αδελφού του Bates, ο Nestor Carbonell (Lost) στο ρόλο του νευρικού σερίφη Alex Romero, ο Mike Vogell ως Zach Shelby, η Olivia Cooke ως Emma Decody μια φίλη της Norma και άτομο με ειδικές ανάγκες και την Nicola Peltz (The Last Airbender). 


Olympus Has Fallen

 Οι Η.Π.Α δέχονται τρομοκρατικό χτύπημα από μια ομάδα Κορεατών. Ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο που δεν προλαβαίνουν να αποτρέψουν και έχει ως μοναδικό στόχο τον Λευκό Οίκο και τον Πρόεδρο Asher (Aaron Eckhart). Ο πράκτορας Mike Banning (Gerard Butler), μέλος της ομάδας ασφάλειας του, βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στο μέχρι πρότινος ασφαλέστερο κτίριο του πλανήτη προσπαθώντας να σώσει τον Πρόεδρο των Η.Π.Α και να αποτρέψει την απαγωγή του...

 Ταινία καταιγιστικής δράσης η παραπάνω, αφιερωμένη στις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α όπως τόνισε και ο εκ των πρωταγωνιστών Aaron Eckhart. Σημαντικοί ηθοποιοί στους κεντρικούς ρόλους, ικανότατοι κράχτες για μια αμερικανιά χωρίς προηγούμενο, συνθέτουν ένα σύνολο άκρως εμπορικό. Κεντρική φιγούρα, ο "ξεπεσμένος" πράκτορας Banning ως άλλος John McClane (Die Hard) τα βάζει με όλους και φυσικά νικά, αποκαθιστώντας την φήμη του και σώζοντας τη ζωή του Πρόεδρου του, διατηρώντας το Happy Ending σε ταινίες τέτοιου είδους! 

 Στην σκηνοθεσία ο Antoine Fuqua γνωστός από το Training Day, μας υπόσχεται πως όλα τα παραπάνω βεβαιώνουν ότι τα χρήματα μας θα πιάσουν τόπο με αυτήν την εφετζίδικη παραγωγή. "Ο Όλυμπος έπεσε" λοιπόν, οπότε...το νου σας!!! Καλή προβολή...







Dead Man Down

 O Victor (Colin Farrell), πρώην μπράβος και δεξί χέρι ενός από τους κορυφαίους μαφιόζους της Νέας Υόρκης αναζητά εκδίκηση για την δολοφονία της γυναίκας και της κόρης του. Πεπεισμένος πως γι αυτό ευθύνεται ο "Νονός" για τον οποίο εργάζονταν, ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία για να τον ξεπληρώσει. Το σκηνικό περιπλέκεται περισσότερο όταν εμφανίζεται μια γυναίκα, η Beatrice (Noomi Rapace), θύμα της δράσης του υποκόσμου και εκείνη που διψάει για εκδίκηση. Πλέον και οι δυο μπλεγμένοι σε ένα παιχνίδι του υποκόσμου βρώμικο και σκοτεινό, ερωτεύονται και μαζί δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να φτάσουν στα άκρα, γιατί το αίμα πληρώνεται με αίμα...

 Η ταινία έχει απ΄ολα, έχει δράση,έγκλημα και τιμωρία, εκ πρώτης όψεως φαίνεται δραματικό θρίλερ περισσότερο και εκεί πιστεύουμε θα κινηθεί. Αποτελεί την πρώτη Αγγλόφωνη ταινία του Niels Arden Oplev που μετά το The Girl with the Dragon Tattoo και την μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία που είχε, σκηνοθετεί και πάλι την αγαπημένη του Noomi Rapace, αυτή τη φορά στο πλευρό της έχοντας το κακό παιδί του Hollywood, Colin Farrell. Δεν πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το νέο ανεξάρτητο θρίλερ που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας όπως δεν έγινε ούτε με το πολύ κοντινό του όσο αφορά την ατμόσφαιρα, Drive. Οι λάτρεις των Neo-noir ταινιών παρόλα αυτά θα μείνουν ευχαριστημένοι από το φιλμ. Η εκδίκηση έρχεται λοιπόν και θα είναι ισοπεδωτική...Καλή προβολή...!





Before Sunset (2004)

 Μεταφερόμαστε 9 χρόνια μετά στο Παρίσι το νούμερο ένα ρομαντικό προορισμό. Η συνάντηση γίνεται όχι όμως όπως την είχαν προγραμματίσει αλλά πάλι τυχαία (μοίρα ή έλλειψη εμπιστοσύνης στον έρωτα με την πρώτη ματιά???). 

 Τώρα πια πιο μεγάλοι με εμπειρίες και λάθη. Ίσως όμως ήρθε η ώρα να τα διορθώσουν, σύντομα θα το μάθουμε…

 Το ξέρω είναι “girly” ταινίες και απ’ ότι υποψιάζομαι και η τρίτη κατά σειρά με φόντο την αγαπημένη μου Μάνη, αλλά άνδρες και γυναίκες θα θέλουν να ζήσουν έστω και στο όνειρό τους αυτόν τον απροσδόκητο έρωτα, το πεπρωμένο, το κάρμα τους…







Girly

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger