The Great Gatsby


 Η ιστορία μας ξεκινά το καλοκαίρι του 22' όταν ο Nick Carraway (Tobey Maguire) θέλοντας να αλλάξει τη ζωή του, μετακομίζει στην Νέα Υόρκη από τις Μεσοδυτικες πολιτείες. Συγκεκριμένα θα εγκατασταθεί στο Long Island στην "φανταστική" πόλη του Egg. Γείτονας του θα είναι ο πολυεκατομμυριούχος Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), ένας μυστηριώδης και πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας, με έφεση στα πάρτι! Η πολυτελέστατη έπαυλη του και ο ξεχωριστός τρόπος ζωής του Jay σύντομα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του Nick, που θα τον ακολουθήσει στον λαμπερό κόσμο των πλουσίων, τα πάρτι και τις ψευδαισθήσεις του χρήματος, οδηγώντας τον έτσι στην πραγματοποίηση του δικού του Αμερικάνικου Ονείρου...

 Το Movie's On Me είδε και σας παρουσιάζει την νέα ταινία του Baz Luhrmann (Australia, Moulin Rouge) που βασίζεται στο κλασσικό ομότιτλο μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald. Ένα ρομαντικό δράμα με ωραία σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια εποχής, από μια Νέα Υόρκη βουτηγμένη στο χρήμα, το αλκοόλ και την παρανομία. Εκεί που βασιλεύουν τα χαλαρά ήθη και ο ανεύθυνος τρόπος ζωής τον πλουσίων, στοιχεία που συχνά αναφέρονταν στα βιβλία του σπουδαίου Fitzgerald. Μεταφερόμαστε μέσα από την εύστοχη και πομπώδη αφήγηση του Nick, σε ένα κόσμο που ακούγεται ονειρεμένος αλλά απέχει αρκετά από αυτό που στο τέλος βλέπει ο θεατής. Το βιβλίο μεταφέρεται αρκετά πιστά σεναριακα, ακολουθώντας τα βήματα ενός καταθλιπτικού, αλκοολικού βετεράνου στρατιώτη στην καλύτερη φάση της ζωής του, που αναπολεί χρόνια μετά.


 Σκηνοθετικά η ταινία χαρακτηρίζεται παραφουσκωμενη και πληθωρικοτατη. Ερμηνευτικά από την άλλη, ο DiCaprio αποδίδει χαλαρά τον ρόλο του χωρίς να οπτικοποιεί την αφήγηση του Maguire, ενώ ξεχωρίζουν ο πολύ καλός Joel Edgerton στον ρόλο του απατημένου συζύγου, Tom Buchanan και η πρωτοεμφανιζόμενη Αυστραλη Elizabeth Debicki στο ρόλο της Jordan Baker...απλά γιατί είναι πρώτο-εμφανιζόμενη! Να τονίσουμε δε πως το 3D είναι τουλάχιστον αχρείαστο στην συγκεκριμένη ταινία και μεγάλο fail !!!...Καλή προβολή...!
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger