American Beauty

 Tο American Beauty είναι μια δραματική αμερικάνικη ταινία του Σαμ Μέντες (1999). Ο Λέστερ ευκατάστατος οικογενειάρχης των προαστίων, συνειδητοποιεί βαθμιαία την αβάσταχτη κενότητα της υλιστικής του καθημερινότητας.

 Αρκεί το πρώτο πλάνο του πρωταγωνιστή ώστε να νιώσεις την τραγικότητα της ιστορίας : "Κοιτάξτε με, αυνανίζομαι στο μπάνιο... Αυτό είναι το αποκορύφωμα της ημέρας, από δω και πέρα όλα θα είναι κατήφορος". Η μητέρα βρίσκει ενδιαφέρον μόνο στις πωλήσεις ενώ η έφηβη κόρη που έχει δικαίως χάσει πάσα ιδέα, ερωτεύεται τον ευαίσθητο γιο του φασίστα γείτονα. Η έκρηξη είναι αναμενόμενη.Η υπαρξιακή κρίση του πατέρα θα πάρει σοβαρές διαστάσεις από τη στιγμή που αρχίζει να έλκεται από μια συμμαθήτρια της κόρης του και να συμπεριφέρεται εντελώς αντικοινωνικά.

 Στόχος του Μέντες είναι να αναδείξει την δυσωδία του ανεκπλήρωτου και του ανολοκλήρωτου, της δυστυχίας, της μοναξιάς αλλά και την αυτοαπελευθέρωση, τη λύτρωση και την σεξουαλικότητα. Εξαιρετικές οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών και δυνατός ο ρυθμός και η ροή της ταινίας, που σταδιακά κλιμακώνεται. Το American Beauty προτάθηκε για οκτώ βραβεία Όσκαρ και τελικά βραβεύτηκε με πέντε: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α΄ ανδρικού ρόλου (Kevin Spacey), σεναρίου και φωτογραφίας.

 Το αμερικάνικο όνειρο λάμπει στο ολόχρυσο, φανταχτερό του περιτύλιγμα. Η ομορφιά πολλές φορές θαμπώνει, κοιτάξτε καλύτερα...




Director:  Writer:  Stars: , ,
girly
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger