Recent Movies

Dark Water

H Dahlia (Jennifer Connelly) και η κόρη της Cecilia (Ariel Gade) κάνουν  μια νέα αρχή μετά το χωρισμό της από τον σύζυγο της Kyle (Dougray Scott). Μετακομίζουν στο Roosevelt Island της Νέας Υόρκης, σε ένα σκοτεινό διαμέρισμα μιας παλιάς πολυκατοικίας προσπαθώντας να μειώσουν τα υψηλά έξοδα την στιγμή που η Dahlia διεκδικεί την κηδεμονία της κόρης της. Από την πρώτη στιγμή που θα γνωρίσει τον λιγομίλητο επιστάτη της πολυκατοικίας Veeck (Pete Postlethwaite) και αργότερα τους νεαρούς ενοίκους που περιφέρονται ύποπτα στους ορόφους, συμπεραίνει πως η διαμονή της δεν θα είναι εύκολη. Μια διαρροή στο επάνω διαμέρισμα και το μαύρο νερό που στάζει στο δικό της θα κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Όταν δε το γεγονός αυτό συνδυαστεί με την "φανταστική" φίλη της μικρής Ceci, Natasha που ζήσει και εκείνη στο κτίριο, θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά του οικήματος μα και της ίδιας της Dahlia...
 Θρίλερ τρόμου, remake του ομωνύμου Γιαπωνέζικου παραγωγής 2002 το παραπάνω, είναι γνωστή η λατρεία άλλωστε των Αμερικάνων στα Γιαπωνέζικα θρίλερ βλ. Ring, του οποίου επίσης συγγραφέας είναι ο Koji Suzuki.
 Βασισμένο στην ανθολογία τρόμου "Honogurai mizu no soko kara" η πρώτη ταινία σαφώς πιο τρομακτική και σκοτεινή από την αμερικανιά που προβλήθηκε το 2005. Η Αμερικάνικη version στηρίζεται απόλυτα στην πρωταγωνίστρια Jennifer Connelly και στην εξαιρετική  ερμηνεία της καθώς και σε εκείνη της μικρής Ariel Gade που αποτέλεσε έκπληξη η αλήθεια είναι. Ο σκηνοθέτης προσέγγισε την υπόθεση βασισμένος σε ερμηνείες σαν αυτές δημιουργώντας μια πιο σκοτεινή εκδοχή της αρχικής ταινίας, με λιγότερες σκηνές που τρομάζουν τον θεατή αλλά περισσότερη αγωνία. Στο ερώτημα αν τα κατάφερε η απάντηση παραμένει ίδια όπως στις περισσότερες μεταφορές, αν όχι σε όλες τις... Προτιμούμε το αρχικό, καλή προβολή!!!







Spider-man 2

 Τοποθετημένη δύο χρονιά μετά την πρώτη ταινία, ο Πίτερ Πάρκερ προσπαθεί να διαχειριστεί την προσωπική του ζωή καθώς και τα καθήκοντά του ως Spider-Man, αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον - η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ - αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, Νόρμαν Όζμπορν.
 Ο κύριος κακός είναι ο Δρ. Όττο Οκτάβιους, που χάνει τα λογικά του μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα στο οποίο σκοτώνεται η σύζυγός του. Χρησιμοποιώντας τα μηχανικά του πλοκάμια, ο Οκτάβιους, με το όνομα πλέον "Δρ. Οκτάπους" απειλεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της Νέας Υόρκης...







Director: Sam Raimi Writers: Stan Lee, Steve Ditko, Stars: Tobey Maguire, Kirsten Dunst and Willem Dafoe 

π.

The Beach

Ο νεαρός φοιτητής Richard (Leonardo DiCaprio) ταξιδεύει στην Ασία και την Ταυλάνδη για τις καλοκαιρινές του διακοπές με σκοπό να ζήσει κάτι διαφορετικό. Εκεί θα γνωρίσει ένα μάλλον σχιζοφρενή Σκοτσέζο, τον Daffy (Robert Carlyle). Ο Daffy ισχυρίζεται πως έχει ένα χάρτη για μια παραλία ενός εξωτικού  μη χαρτογραφημενου νησιού και πείθει τον νεαρό να ακολουθήσει. Το επόμενο πρωί ο Richard βρίσκει τον Daffy νεκρό, έχοντας τον χάρτη στα χέρια του ξεκινά την αναζήτηση για την παραλία. Στο δρόμο θα γνωρίσει και ένα ζευγάρι νεαρών Γάλλων, τον Étienne (Guillaume Canet) και την Françoise (Virginie Ledoyen) και μαζί θα συνεχίσουν προς τον επίγειο παράδεισο. Όταν τελικά θα φτάσουν, συναντούν μια ομάδα φυσιολατρών που τους υποδέχονται ένθερμα.  Ζουν το όνειρο σε ένα πραγματικό παράδεισο μα σύντομα θα διαπιστώσουν πως η παραλία κρύβει μυστικά όχι τόσο παραδεισένια...
 Σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο Danny Boyle και με πρωταγωνιστές τους Leo DiCaprio, Daniel York και την πανέμορφη Γαλλίδα Virginie Ledoyen, "Η Παραλία" προβλήθηκε το 2000 και έλαβε ίσως τις πιο αρνητικές κριτικές που έχει λάβει ταινία που πρωταγωνιστεί ο DiCaprio. Δικαίως αφού για δραματική περιπέτεια δε φτουράει!
 Από την άλλη μαγευτικά τοπία και παραλίες που δε βάζει ο νους του ανθρώπου παρουσιάζονται στην παραπάνω ταινία. Οφείλουμε να αναφέρουμε βέβαια πως το μισό σκηνικό είναι κατασκευασμένο, με αποτέλεσμα μάλιστα να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της ταινίας αφού χρειάστηκε να φυτευτούν μέχρι και δέντρα στην παράλια του νησιού Phi Phi Le, όπου και έγιναν τα γυρίσματα.
 Ντυμένη μουσικά με μεγάλες επιτυχίες των Moby, Faithless, The Chemical Brothers και Bob Marley η ταινία από σκηνοθεσία, τοπία και μουσική σκίζει... Από σενάριο η αλήθεια είναι ότι χάσκει λίγο, μα αν είστε λάτρεις των παραπάνω τότε θα χρειαστεί να διαθέσετε 119 λεπτά για να τα απολαύσετε...













ዞር





Savages

Δυο φίλοι (Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch) που καλλιεργούν ένα σπάνιο είδος μαριχουάνας και μοιράζονται την ίδια γυναίκα (Blake Lively), ένας διεφθαρμένος μπάτσος (John Travolta) διεκδικεί το μερτικό του,  μια πρόταση από το μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών που απορρίπτεται και η Βασίλισσα της κοκαΐνης (Salma Hayek) που δεν έχει μάθει να χάνει. Που καταλήγει η ιστορία; Σε "αγριότητες", του Oliver Stone!
 Η νέα παραγωγή του διάσημου σκηνοθέτη αποτελεί μεταφορά του ομωνύμου βιβλίου του Don Winslow (The Death and Life of Bobby Z, About Tommy Flynn). 
 Ένα θρίλερ δράσης διαφορετικό και άγριο που απογειώνεται με την συμμετοχή λαμπερών αστέρων βλ. Salma Hayek, John Travolta, Benicio Del Toro και φυσικά την σκηνοθετική υπογραφή του Stone. Από 25 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους...



 




ዞር
  

World Without End

 Η λέξη δράμα είναι η μόνη που πραγματικά μπορεί να χαρακτηρίσει αυτή την σειρά, που ειλικρινά πρεπει να γύρισαν για να βρουν δουλειά περισσότεροι κομπάρσοι. Ξέρετε όσοι παρακολουθούμε σειρές, ότι είναι θέμα υπομονής και να δούμε που το πάει ο ποιητής, μα στην συγκεκριμένη σειρά ο ποιητής πρέπει να είχε δεχθεί λοβοτομή.
 Εντάξει το βρήκαμε τώρα και ότι γράφτηκε σε βιβλίο να το κάνουμε σειρά ή ταινία....
  Στην σειρά αυτή, οι παραγωγοί της, προφανώς θέλησαν να καλύψουν το κενό που άφησαν πίσω οι σειρές "Merlin", "Excalibur" και "Kamelot", αλλά φίλτατοι κάποιος λόγος θα υπήρχε που κόπηκαν αυτές οι σειρές
 Μία δήθεν κακιασμένη και πολύ ατάλαντη βασίλισσα, μέσα σε σκοτεινές εποχές όπου η θρησκεία και η διαπλοκή κάνουν κουμάντο είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που μπορείς να κρατήσεις απο τα δύο πρώτα επεισόδια. Πραγματικά θα ήθελα να πω πολλά για αυτή την σειρά αλλά δεν έχω. Δεν υπάρχει θέμα, δεν υπάρχει πλοκή, δεν υπάρχουν χαρακτήρες και δεν υπάρχει λόγος να την δείτε




Emmy Awards 2012

 Την Κυριακή το βράδυ έγινε η 64η απονομή των βραβείων κοινού για τις τηλεοπτικές σειρές, γνωστά και ως " Όσκαρ της τηλεόρασης " ή ως τηλεοπτικών βραβείων Emmy.

  Βλέπετε στο εξωτερικό έχουν λόγο να κάνουν μεγάλες γιορτές 64 χρόνια και όχι να αναλώνονται σε καταστάσεις Bollywood σε στάδια, γιατί τα μπουζούκια δεν έχουν δουλειά....
 Για τον λόγο αυτό βεβαίως εκεί κλέβουν την παράσταση και μεγάλοι αστέρες. Κάποια από τα δημοφιλή ονόματα που παρεβρέθηκαν στην απονομή ήταν ο Tom Hanks, η Kameron Diaz και πολλοί πολλοί άλλοι.
 Την παράσταση, και τα βραβεία, έκλεψαν οι σειρές "Modern Family", "Game of thrones" και "Homeland", οι οποίες πήραν πέντε βράβεια η πρώτη και από έξι η δεύτερη και η τρίτη, ενώ και οι τρεις ήταν υποψήφιες σε πολλές κατηγορίες και πολλές φορές βρέθηκαν και αντιμέτωπες.
 Νικητές ήταν επίσης το "Game Change" με 5 βραβεία, στη κατηγορία "Mini-series" ,  "Hatfields & McCoys" με 4 βραβεία, "American Horror Story" με 2 βραβεία και την μικρή της σειράς να παίρνει το βραβείο της καλύτερης πιτσιρίκας σε σειρά για πέρυσι. Συνεχίζουμε με πολύ γνωστές σειρές στην Ελλάδα. "Breaking Bad" με μόλις ένα βραβείο για "supporting actor", "Two and a half Men" με 3 βραβεία, ένα για τον Jon Cryer (Alan Harper) και ένα για την Κathy Bates (Charlie Harper "Sheen" το μεγαλείο σου). Tέλος η πολύ γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων, που μετράει πολλούς θαυμαστές στην χώρα μας, "Futurama" πήρε ένα βραβείο για τα πολύ καλά φωνητικά των ηθοποιών.



Μείνετε συντονισμένοι στο 
 για να μαθαίνετε ποίες σειρές πρέπει να δείτε......



Copper

 To BBC America μας μεταφέρει στο 1860, όπου τα απονεινάρια ενός εμφυλίου πολέμου ζουν και αναπνέουν και φορτώνουν όλες τις κακές τους συνήθειες στην κοινωνία. Μία Νέα Υόρκη που οργανώνεται και δομείται με φόντο την διαπλοκή, την διαφορά, τις συμμορίες και τις φυλετικές και ταξικές διακρίσεις, χωρισμένη σε περιοχές βάση του κοινωνικού στάτους των κατοίκων της, η Νέα Υόρκη μας δίνει μία μορφή που λίγο πολύ θέλει να την φέρει στα ίσια της.
 Ο ντετέκτιβ Kevin Corcoran, ιρλανδός στην καταγωγή, μαζί με τον συνεργάτη και πολύ καλό του φίλο, Francis Maguire, ΔΕΝ είναι οι αδιάφθοροι, κάθε άλλο θα έλεγα, μα δεν χαρίζουν κάστανο σε ότι μπαίνει μπροστά τους. Ιρλανδοί στην καταγωγοί και καθόλου χαρισματικοί με τον λόγο επιλύουν υποθέσεις αστυνομικές, ενώ οι εποχή και οι καταστάσεις θυμίζουν κάτι από "Συμμορίες της Νέας Υόρκης" (Gangs of New York).
 Η σειρά αυτή βρίσκεται στο πέμπτο επεισόδιο και είναι μία από τις πολύ επιτυχημένες αμερικάνικες σειρές για φέτος, που όπως όλα δείχνουν προς το παρόν θα είναι η χρονιά των αστυνομικών σειρών!




Gangs of New York

 Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης, είναι ο τίτλος αμερικανικής ιστορικής ταινίας παραγωγής 2002 σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε και σε σενάριο των Τζέι Κοκς, Στίβεν Ζαϊλίαν και Κένεθ Λόνεργκαν. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίο του Χέρμπερ Άσμπουρι, το οποίο περιγράφει πραγματικά γεγονότα.
 Στις αρχές του 1860 κι ενώ η Αμερική υπέφερε από τον εμφύλιο πόλεμο, στη Νέα Υόρκη μια άλλη μάχη ξεκινούσε. Στα «Πέντε Σημεία» (Five Points) της Νέας Υόρκης οι συγκρούσεις των ντόπιων, αυτών δηλαδή που ήταν γεννημένοι στην Αμερική και απόγονοι Άγγλων προτεσταντών μεταναστών, με τους Ιρλανδούς και Ιταλούς μετανάστες έκανε την περιοχή πολύ επικίνδυνη. Στο κέντρο αυτών των αναταραχών εκτυλίσσεται η ιστορία του Άμστερνταμ Βάλον, γιο του αρχηγού των μεταναστών, που αφού βγαίνει από το ορφανοτροφείο αναζητά το φονιά του πατέρα του, τον Μπιλ τον "Χασάπη" για να πάρει εκδίκηση...
 Η ταινία αυτή αυτή στην Ελλάδα έγινε η έκτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι πρωταγωνιστής ήταν ο  Leonardo DiCaprio, στις δόξες του τότε (μη με ρωτήσετε γιατί!).
 Μεγάλη επιτυχία του box office, αλλά και των Oscar.Είχε δέκα υποψηφιότητες αλλά δεν κέρδισε καμία. Παρόλα αυτά πήρε δύο χρυσές σφαίρες μία για την σκηνοθεσία και άλλη μία, για το τραγούδι των U2 που ακούγεται. 




 π.

The Campaign




 Ο Δημοκρατικός Cam Brady (Will Ferrell) μέλος ήδη του Κογκρέσου και υποψήφιος για πέμπτη συνεχή φορά, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί καθώς παίζει κυριολεκτικά χωρίς αντίπαλο. Οι ερωτικές του προτιμήσεις όμως και η απίστευτη γκάφα του να αφήσει ερωτικό μήνυμα στον τηλεφωνητή μιας τοπικής οικογένειας, τον έχουν φέρει σε πολύ δεινή θέση. Έτσι οι "επιχειρηματίες" της Νότιας Καρολίνας  Glen (John Lithgow) και Wade Motch (Dan Aykroyd) βρίσκουν την ευκαιρία να κατεβάσουν έναν υποψήφιο με σημαντικές πιθανότητες να βγει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους. Το όνομα αυτού; Marty Huggins (Zach Galifianakis).

 Είναι ο υπεύθυνος του τοπικού γραφείου τουρισμού και δεν έχει ιδέα από πολιτική! Όπως γρήγορα διαπιστώνει και ο αντίπαλος του Cam, δεν έχει ιδέα από τίποτα!! Όμως ο Marty δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη...  Κωμωδία με μπόλικη δόση πολιτικής σάτιρας το Campaign γνωστό και ως Dog Fight and Rivals. Με τον "καμένο" Will Ferrell και τον απίστευτο Zach Galifianakis στους κεντρικούς ρόλους. Έχει λάβει αρκετά καλές κριτικές, από το trailer φαίνεται να τις αξίζει. Το αν όλες οι στιγμές γέλιου είναι μαζεμένες στο trailer θα το μάθουμε στις 11 Οκτωβρίου...

 Εμείς θα ρισκάρουμε προτείνοντας την από τώρα για πίτσα, dvd και πικέ κουβερτούλα!!!



ዞር


Taken

  O Bryan Mills (Liam Neeson), πρώην πράκτορας της CIA προσπαθεί να κερδίσει λίγο από το χαμένο χρόνο με την κόρη του Kim (Maggie Grace). Εκείνη του ζητά να ταξιδέψει με την φίλη της στο Παρίσι. Μη θέλοντας να της το χαλάσει και πιεζόμενος από την πρώην σύζυγο του Lenore (Famke Janssen), της το επιτρέπει. Όταν ο Bryan ανακαλύπτει ότι οι νεαρές ακολουθούν την περιοδεία των U2 στην Ευρώπη και δεν πρόκειται για ένα απλό ταξίδι, εκείνες έχουν ήδη πέσει θύματα απαγωγής από σωματέμπορους...
 Με αφορμή την συνέχεια του Taken που έρχεται σύντομα, είδαμε (ξανά) τη μεγάλη επιτυχία του 2008 με πρωταγωνιστή τον Liam Neeson σε ένα ρόλο που του ταιριάζει πολύ περισσότερο από εκείνους του απαντημένου συζύγου η του μοναχικού sniper!
 Περιπέτεια με καταιγιστικούς ρυθμούς, δράση και κλοτσοπατινάδα. Χωρίς τα ειδικά εφέ αλλά με ήρωα που κάνει παπάδες και δολοφονεί κατά βούληση, πάντα για να σώσει την κόρη του! 
 Αμερικανιά απόλυτη αν και Γαλλικής παραγωγής το Taken, έχει παρει τα εύσημα που του πρέπουν και μαζι μια θέση στην κατηγορία ταινιών που μετά από κάποιο διάστημα, αξίζει να ξαναδείς...
 Προτείνεται πριν πάτε κινηματογράφο για το Taken 2, που αναμένεται ακόμα καλύτερο, να ξαναρίξετε μια ματιά! Καλή προβολή!


 




Director:Pierre Morel  Writers:Luc Besson,Robert Mark Kamen  Stars:Liam Neeson, Maggie Grace and Famke Janssen


ዞር
  

Resident Evil: Retribution

 Όλος ο κόσμος έχει πλέον προσβληθεί από τον θανατηφόρο T-virus που εξαπέλυσε η Umbrella Corporation, στις εγκαταστάσεις της οποίας ξυπνάει η τελευταία ελπίδα του κόσμου, Alice, κατά κόσμον  Milla Jovovich, για να συνειδητοποιήσει πως ότι έζησε ήταν απλά ένα όνειρο και τώρα ξεκινάει ο πόλεμος!!!
 Μετά τις 5 πρώτες ταινίες το μοντέλο – ηθοποιός Milla Jovovich, μαζί με το άλλο της μισό και σκηνοθέτη των πετυχημένων ταινιών, Resident Evil, που ξεπήδησαν μέσα από τις κονσόλες παιχνιδιών για να συναρπάσουν τους θαυμαστές τους, έχουν γίνει πλέον ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια σε κάθε πρεμιέρα. Η δε πρωταγωνίστρια sex-symbol για πολλούς, ευελπιστεί όπως η ίδια λέει να μην είναι η τελευταία φορά που θα εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη στον ρόλο της Alice. Και γιατί να είναι άλλωστε, αφού η νέα ταινία έχει πολλά στοιχεία από τις παλιές, πράγμα καλό για τους λάτρεις του Resident, και από θέμα δράσης και εφέ το trailer της ταινίας μας πείθει ότι αυτή η ταινία αξίζει να την δεις στο σινεμά… οπότε εισιτήριο, pop-corn προσδεθείτε και απολαύστε!



π.

The Bourne Legacy



  Και η Μπουρνιάδα συνεχίζεται... Στις 4 Οκτωβρίου ξεκίνησε να προβάλλεται σε όλα τα σινεμά η ταινία που φέρει τον τίτλο

“The Bourne Legacy”.





 Μετά τις τρεις πετυχημένες ταινίες που είχε «οικοδομήσει» ο «αρχιτέκτονας» του Bourne, Tony Gilroy, οι οποίες έφεραν στο ταμείο 1 δις δολάρια, από το διεθνές box office, έρχεται η συνέχεια. Βέβαια στην νέα ταινία αλλάζουν όλα. Ο Βourne δεν υπάρχει πια και την θέση του παίρνει ο νέος ήρωας Άαρον Κρος, ο οποίος είναι και αυτός θύμα του προγράμματος Τρέντστοουν, χωρίς όμως την αμνησία.
 Οι παραγωγοί της τριλογίας θέλησαν να συνεχίσουν την προσοδοφόρα ταινία, η οποία ξεκίνησε από το βιβλίο του Robert Ludlum, δημιουργώντας κάποια ερωτηματικά στους φαν της τριλογίας. Αυτό που δεσπόζει περισσότερο στα διεθνή forum είναι το κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η εκμετάλλευση του ονόματος του Bourne χωρίς να παίζει ο ίδιος. Θεωρώ ότι η απάντηση θα δωθεί από τους ίδιους του φαν και από το κατά πόσο θα τους σαγηνεύσει αυτή η νέα ταινία.
 Στο δια ταύτα λοιπόν, από το trailer της ταινίας και από κάποιες σκηνές που μας έδωσαν ως bonus οι παραγωγοί αντιλαμβανόμαστε μία εξαιρετική ταινία δράσης. Δεν είναι τα τόσα εφέ, αυτό ίσως να το έκανε και ψεύτικο, όπως και στην περίπτωση του “Μission Impossible 4”. Είναι καλοδουλεμένο με εξαιρετικά πρωτότυπες σκηνοθετικές λήψεις, αν και αυτή την φορά λείπει η χειροκίνητη κάμερα που προσέφερε ένα ρεαλιστικότερο τόνο στα προηγούμενα φιλμ.
 Λίγα λόγια και για τον πρωταγωνιστή ο οποίος έχει μεγάλο βιογραφικό αν και ακόμα δεν είναι και πολύ γνωστός. Ο Jeremy Renner γνωστός τώρα τελευταία από την συμμετοχή του στην ταινία “Avengers” ως Hawkeye, έχει αρχίσει να κερδίζει ένα δικό του κοινό και το Hollywood του δίνει μία ιδιαίτερη προσοχή αφού το παιδί πείθει. Μαζί του και ο υπέροχος Edward Norton όπου τα λόγια είναι περιττά μετά την συμμετοχή του στο “American History X” , “Hulk”, “Fight Club” και η λίστα συνεχίζεται…
 Aν όλα πάνε καλά, υπάρχει περίπτωση στην επόμενη ταινία, σύμφωνα με τον Φρανκ Μάρσαλ, παραγωγό της, να δούμε και τους δύο μαζί να δρουν, Άαρον Κρος και Τζέισον Μπορν.




π.


The Possesion

 Από την εποχή των μύθων και της παράδοσης του μεταφυσικού και των πρώτων θρίλερ, τα φαντάσματα, τα αποκυήματα της φαντασίας δηλαδή, γνωστά και ως “poltergeist”, ήταν η πηγή έμπνευσης όλων των ταινιών τρόμου. Τα ψυχολογικά θρίλερ βασίστηκαν σε σύγχρονους για την εποχή αστικούς μύθους, για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταρχάς ήταν εύκολο υλικό έμπνευσης, το οποίο μάλιστα εάν ήταν και πολύ γνωστό τότε γινόταν και η καλύτερη διαφήμιση, δεν χρειαζόταν και πολλά εφέ, καθώς δεν υπήρχαν τα “splatter” τότε, και έτσι αρκέστηκαν στα απλά θορυβώδη φαντάσματα και τους μύθους γύρω από τους βρικόλακες.
 Έτσι πλέον, όταν ακούμε για ένα θρίλερ το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία ή σε πολύ γνωστό μύθο, το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε κάτι παλιό, το οποίο πιθανότατα κάποτε να είχε ξανά γυριστεί κιόλας όπως στην περίπτωση του “The Amityville Horror” το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα όλες τις έντονες αποχρώσεις της δημιουργίας ενός θρίλερ, ήταν μύθος έγινε βιβλίο, από τον Jay Anson ως “The Amityville Horror: True story” το 1977 και μετά ταινία το 1979. Το remake της ταινίας έγινε πολύ γνωστό και μάλιστα ανέδειξε και το ταλέντο του Ryan Reynolds το 2005 και μετράει πολλές εναλλαγές και συνέχειες ιδίως στο παρελθόν.
 Στην ταινία μας όμως… το “The Pοssesion”, είναι μία από αυτές τις ταινίες, βασίζεται δηλαδή σε έναν μύθο αλλά πολύ πρόσφατο αυτή την φορά.  Ο μύθος του ξεκίνησε εδώ και μία οχταετία από το e–bay, όπου ‘ταλαιπωρημένος’ από κακοτυχία, εξαιτίας ενός κουτιού ένας φοιτητής αποφάσισε να το πουλήσει για να το ξεφορτωθεί και μετατράπηκε σε διαδικτυακή μανία. Θα σκεφτεί κανείς πόση κακοτυχία να σου φέρει ένα κουτί;! Αρκετή θα απαντήσω εγώ αν σκεφτείς ότι θα στην πέσει ένας εβραϊκός δαίμονας, dibbuk το όνομα του κατά την παράδοση.
 Στην ταινία πρωταγωνιστούν γνωστοί και μη εξαιρετέοι Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan και Kyra Sedgwick. Η ταινία στο πρώτο της μισό σου δίνει μία ήπια αρχή και σε βάζει σιγά σιγά στο δεύτερο μισό που σου δίνει πιο έντονες καταστάσεις και συναισθήματα με το νεαρό κορίτσι να αλλάζει συμπεριφορά και τους δύο γονείς με την βοήθεια της επιστήμης και της εβραϊκής κοινότητας να προσπαθούν να το σώσουν από την υπερφυσική οντότητα. Για μένα απλά πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ της τελευταίας πενταετίας…




Director: Ole Bornedal
Writers: Juliet Snowden, Stiles White Stars: Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan and Kyra Sedgwick

π.



Spider-man 3

 Η ταινία αρχίζει με τον Πίτερ Πάρκερ να απολαμβάνει την επιτυχία του ως Spider-Man, ενώ η Μέρι Τζέιν Γουάτσον συνεχίζει την καριέρα της στο Μπρόντγουεϊ. Ο Χάρι Όζμπορν επιδιώκει ακόμα εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα του και ένας κατάδικος δραπετεύει και πέφτει σε έναν επιταχυντή σωματιδίων και μετατρέπεται σε άμμο, παίρνοντας όποιο σχήμα θέλει. Μια εξωγήινη μάζα πέφτει στη Γη και εισχωρεί στη στολή του Πίτερ, επηρεάζοντας την συμπεριφορά του προς το χειρότερο. Όταν καταφέρνει να απαλλαχθεί, αυτή η μαύρη μάζα βρίσκει καταφύγιο στον Έντι Μπροκ, έναν αντίπαλο φωτογράφο, και ο Πίτερ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση.
 Στην τελευταία ταινία της τριλογίας, ο Spidy, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένας δυνατό εχθρό, τον εαυτό του και τον καλύτερο φίλο του.
 Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία αυτής της τριλογίας πρέπει να το κάνει άμεσα!




 

Director: Sam Raimi Writers: Sam Raimi, Ivan Raimi, Stars: Tobey Maguire, Kirsten Dunst and Topher Grace

 

π.

X-Men: First Class

 To 2011 κάποιοι σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλό να δούμε τον λόγο και τον τρόπο που δημιουργήθηκαν οι Χ-men. Κατά την γνώμη μου όχι και τόσο επιτυχημένη προσπάθεια, η οποία επέδειξε απίστευτη έλλειψη φαντασίας, ιδιαίτερα προς τις δυνάμεις των πρωταγωνιστών. Κάπου στο τέλος βέβαια σώθηκε η ταινία αν και πάλι θα προτιμούσα να γυρίσουν το ακυρωμένο "spin-off" του Magneto...





 

 

 

Perception

Από τους παραγωγούς του "Smallville" και του "Enterprise" Kenneth Biller και Mike Sussman, έρχεται αυτό τον χειμώνα μία νέα δραματική-αστυνομική σειρά.
 Ο βασικός χαρακτήρας της σειράς, Daniel Pierce, γνωστός από τα πολύ πετυχημένα "Law and order" και "Will and Grace" παίζει έναν ρόλο που θυμίζει λίγο πολύ Sherlock. Αυτή την φορά όμως δεν πρόκειται για ντετέκτιβ, αλλά για έναν ειδικό συνεργάτη του FBI, που στην πραγματική του ζωή είναι καθηγητής ψυχολογίας. Η πάρα πολύ καλή αντίληψη όμως που έχει για τα πράγματα και τις καταστάσεις γύρω του τον καθιστούν κατάλληλο για να βρίσκει δολοφόνους και να διαλευκάνει τον γρίφο του ανθρώπινου μυαλού. Τι κι αν είναι λίγο ψυχωτικός και βλέπει παραισθήσεις(;) έχει δίπλα του πάντα τον πιστό του φίλο Γουάτσον..εεε Max Lewicki να τον επαναφέρει.  
 H αλήθεια βέβαια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα...think out of the box και καλή απόλαυση!

 

Killer Joe


 Ένας έμπορος ναρκωτικών σε απόγνωση, ο Chris Smith (Emile Hirsch), φτάνει στο σημείο να οργανώσει δολοφονήσει την μητέρα του ώστε να εισπράξει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής. Θεωρεί πως δικαιούχος είναι η μικρότερη αδερφή του Dottie (Juno Temple). Για την "δουλειά" προσλαμβάνει τον Joe Cooper (Matthew McConaughey) τον ντετέκτιβ που συμπληρώνει εισόδημα με συμβόλαια θανάτου. Ένας είναι ο κανόνας για να αναλάβει την αποστολή, τα χρήματα μπροστά, αυτό είναι αδύνατο για τον Chris και τον πατέρα του Ansel (Thomas Haden Church), οπότε η μικρή και αλλοπαρμένη Dottie φαντάζει σαν μια καλή εγγύηση...

 Αμερικανιά δράσης φαίνεται εκ πρώτης όψεως, με έντονα τα στοιχεία του Νότου, χαρακτηρισμένη ως μαύρη κωμωδιό-περιπέτεια και όχι μόνο!
 Ο McConaughey παρουσιάζεται σε ένα διαφορετικό ρόλο από αυτόν του ατσαλάκωτου μορφονιού, που συνήθως υποδύεται. Σκηνοθετημένη από τον Friedkin που τα χρόνια και αν επέρασαν παραμένει πάντα ένα επίκαιρο και φρέσκο δημιουργικό μυαλό...Καλή προβολή...!



The Terminal

Ο Viktor Navorski (Tom Hanks) πολίτης της (φανταστικής) Krakozhia, χώρας της Ανατολικής Ευρώπης ταξιδεύει στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο JFK. Μια έκπληξη όμως τον περιμένει εκεί καθώς ενώ βρισκόταν στον αέρα στην χώρα του έγινε πραξικόπημα, έτσι οι Η.Π.Α δεν αναγνώριζαν την Krakozhia πια ως επίσημο κράτος και δεν του επιτρέπουν την είσοδο σε Αμερικανικό έδαφος. Απ' την άλλη ούτε να τον διώξουν μπορούν καθώς το διαβατήριο του δεν είναι έγκυρο πλέον! Ο Viktor μη γνωρίζοντας γρι Αγγλικά προσπαθεί να συνεννοηθεί με τους υπευθύνους του αεροδρομίου χωρίς αποτέλεσμα. Οι μέρες περνούν και γίνονται μήνες και ο ήρωας μας κάνει φίλους, μαθαίνει την γλώσσα, ερωτεύεται την όμορφη αεροσυνοδό Amelia (Catherine Zeta-Jones) και βολεύεται μια χαρά ως μόνιμος κάτοικος πια του Terminal 1, περιμένοντας καρτερικά τη μέρα που η Krakozhia θα είναι και πάλι ελεύθερη...
  Δραματική κωμωδία που λέγεται πως είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, όσο περίεργο και αν ακουστεί, έχει συμβεί και μάλιστα στην πραγματικότητα ο "εγκλωβισμένος" έμεινε  στο αεροδρόμιο της Γαλλίας για 18 ολόκληρα χρόνια! Αν και τίποτα τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την εταιρεία παραγωγής η άποψη που υπάρχει είναι πως περιγράφει την περιπέτεια του Ιρανού πρόσφυγα Mehran Karimi Nasseri, που έμεινε στο αεροδρόμιο του Charles de Gaulle από το 1988 μέχρι το 2006.
  Στα της ταινίας τώρα, πρόκειται για μια όμορφη κωμωδία, με ευχάριστες αλλά και πιο φορτισμένες  συναισθηματικά στιγμές. Ο Spielberg περιγράφοντας την πραγματικά απίστευτη περιπέτεια του πρωταγωνιστή και αφήνοντας πίσω του τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθετεί τους Tom Hanks και Catherine Zeta-Jones, αποδίδοντας εξαιρετικο αποτέλεσμα. Μπόνους στην ταινία οι χαρακτήρες του Ινδού Gupta Rajan (Kumar Pallana) και της Dolores Torres (Zoe Saldana)...Καλή προβολή...









ዞር

  

Unleashed (Danny the Dog)

 Ένας άνθρωπος μεγαλωμένος σαν σκύλος, γνωστός και ως Danny The Dog (Jet Li), είναι η προστασία του μεγάλο-τοκογλύφου Bart (Bob Hoskins). Ο Danny έχει εκπαιδευτεί να είναι απόλυτα υποταγμένος στο αφεντικό του, άκακος και ήρεμος μέχρι να του βγάλει το κολάρο που έχει στο λαιμό του. Τότε μεταμορφώνεται σε μια φονική μηχανή σκοτώνοντας για λογαριασμό του Bart. Σε μια απόπειρα δολοφονίας του αφέντη του ο Danny θα ξεφύγει και τραυματισμένος θα καταλήξει σε μια αντικερί όπου θα τον περιθάλψει ένας τυφλός μουσικός, ο Sam (Morgan Freeman). Εκείνος και η εγγονή του Victoria (Kerry Condon) τον μαθαίνουν σιγά-σιγά πως να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος και με τη βοήθεια της μουσικής αφήνει πίσω του την παλιά ζωή, ανακαλύπτοντας τον ίδιο του τον εαυτό, για πρώτη φορά ως μέλος μιας οικογένειας.

 Το παρελθόν όμως δεν τον ξεχνά και ο Bart επιστρέφει για να πάρει πίσω ότι του ανήκει. Την πρώτη φορά η ελευθερία χαρίστηκε στο Danny, τώρα θα πρέπει να την κερδίσει...

 Θρίλερ δράσης και πολεμικών τεχνών το Unleashed γνωστό περισσότερο με τον τίτλο Danny The Dog. Προβλήθηκε το 2005 και έλαβε ανάμεικτες κριτικές. Δε θα μπούμε καν στη διαδικασία να σχολιάσουμε σκηνοθετικά, ερμηνευτικά κ.λ.π, άλλωστε η αξία των Freeman και Hoskins υποκριτικά είναι δεδομένη αν και οι δυο αμφότερες (ερμηνείες) χάνονται μπροστά στην αταλαντοσύνη του Li!

 Η ταινία εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και μέχρι εκεί μας αρκεί. Η παραπάνω ποτέ δεν πλασαρίστηκε σαν κάτι διαφορετικό απο ταινία πολεμικών τεχνών με ολίγον από συναίσθημα...Προτείνεται λοιπόν, εάν ψάχνεται κάτι τέτοιου είδους. Δεν θα μείνετε εντυπωσιασμένοι, σίγουρα όμως θα είστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την επιλογή αυτή...






ዞር
  

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger