The Possesion

 Από την εποχή των μύθων και της παράδοσης του μεταφυσικού και των πρώτων θρίλερ, τα φαντάσματα, τα αποκυήματα της φαντασίας δηλαδή, γνωστά και ως “poltergeist”, ήταν η πηγή έμπνευσης όλων των ταινιών τρόμου. Τα ψυχολογικά θρίλερ βασίστηκαν σε σύγχρονους για την εποχή αστικούς μύθους, για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταρχάς ήταν εύκολο υλικό έμπνευσης, το οποίο μάλιστα εάν ήταν και πολύ γνωστό τότε γινόταν και η καλύτερη διαφήμιση, δεν χρειαζόταν και πολλά εφέ, καθώς δεν υπήρχαν τα “splatter” τότε, και έτσι αρκέστηκαν στα απλά θορυβώδη φαντάσματα και τους μύθους γύρω από τους βρικόλακες.
 Έτσι πλέον, όταν ακούμε για ένα θρίλερ το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία ή σε πολύ γνωστό μύθο, το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε κάτι παλιό, το οποίο πιθανότατα κάποτε να είχε ξανά γυριστεί κιόλας όπως στην περίπτωση του “The Amityville Horror” το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα όλες τις έντονες αποχρώσεις της δημιουργίας ενός θρίλερ, ήταν μύθος έγινε βιβλίο, από τον Jay Anson ως “The Amityville Horror: True story” το 1977 και μετά ταινία το 1979. Το remake της ταινίας έγινε πολύ γνωστό και μάλιστα ανέδειξε και το ταλέντο του Ryan Reynolds το 2005 και μετράει πολλές εναλλαγές και συνέχειες ιδίως στο παρελθόν.
 Στην ταινία μας όμως… το “The Pοssesion”, είναι μία από αυτές τις ταινίες, βασίζεται δηλαδή σε έναν μύθο αλλά πολύ πρόσφατο αυτή την φορά.  Ο μύθος του ξεκίνησε εδώ και μία οχταετία από το e–bay, όπου ‘ταλαιπωρημένος’ από κακοτυχία, εξαιτίας ενός κουτιού ένας φοιτητής αποφάσισε να το πουλήσει για να το ξεφορτωθεί και μετατράπηκε σε διαδικτυακή μανία. Θα σκεφτεί κανείς πόση κακοτυχία να σου φέρει ένα κουτί;! Αρκετή θα απαντήσω εγώ αν σκεφτείς ότι θα στην πέσει ένας εβραϊκός δαίμονας, dibbuk το όνομα του κατά την παράδοση.
 Στην ταινία πρωταγωνιστούν γνωστοί και μη εξαιρετέοι Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan και Kyra Sedgwick. Η ταινία στο πρώτο της μισό σου δίνει μία ήπια αρχή και σε βάζει σιγά σιγά στο δεύτερο μισό που σου δίνει πιο έντονες καταστάσεις και συναισθήματα με το νεαρό κορίτσι να αλλάζει συμπεριφορά και τους δύο γονείς με την βοήθεια της επιστήμης και της εβραϊκής κοινότητας να προσπαθούν να το σώσουν από την υπερφυσική οντότητα. Για μένα απλά πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ της τελευταίας πενταετίας…




Director: Ole Bornedal
Writers: Juliet Snowden, Stiles White Stars: Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan and Kyra Sedgwick

π.



Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger