Gangs of New York

 Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης, είναι ο τίτλος αμερικανικής ιστορικής ταινίας παραγωγής 2002 σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε και σε σενάριο των Τζέι Κοκς, Στίβεν Ζαϊλίαν και Κένεθ Λόνεργκαν. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίο του Χέρμπερ Άσμπουρι, το οποίο περιγράφει πραγματικά γεγονότα.
 Στις αρχές του 1860 κι ενώ η Αμερική υπέφερε από τον εμφύλιο πόλεμο, στη Νέα Υόρκη μια άλλη μάχη ξεκινούσε. Στα «Πέντε Σημεία» (Five Points) της Νέας Υόρκης οι συγκρούσεις των ντόπιων, αυτών δηλαδή που ήταν γεννημένοι στην Αμερική και απόγονοι Άγγλων προτεσταντών μεταναστών, με τους Ιρλανδούς και Ιταλούς μετανάστες έκανε την περιοχή πολύ επικίνδυνη. Στο κέντρο αυτών των αναταραχών εκτυλίσσεται η ιστορία του Άμστερνταμ Βάλον, γιο του αρχηγού των μεταναστών, που αφού βγαίνει από το ορφανοτροφείο αναζητά το φονιά του πατέρα του, τον Μπιλ τον "Χασάπη" για να πάρει εκδίκηση...
 Η ταινία αυτή αυτή στην Ελλάδα έγινε η έκτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι πρωταγωνιστής ήταν ο  Leonardo DiCaprio, στις δόξες του τότε (μη με ρωτήσετε γιατί!).
 Μεγάλη επιτυχία του box office, αλλά και των Oscar.Είχε δέκα υποψηφιότητες αλλά δεν κέρδισε καμία. Παρόλα αυτά πήρε δύο χρυσές σφαίρες μία για την σκηνοθεσία και άλλη μία, για το τραγούδι των U2 που ακούγεται. 




 π.
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger