Dark Water

H Dahlia (Jennifer Connelly) και η κόρη της Cecilia (Ariel Gade) κάνουν  μια νέα αρχή μετά το χωρισμό της από τον σύζυγο της Kyle (Dougray Scott). Μετακομίζουν στο Roosevelt Island της Νέας Υόρκης, σε ένα σκοτεινό διαμέρισμα μιας παλιάς πολυκατοικίας προσπαθώντας να μειώσουν τα υψηλά έξοδα την στιγμή που η Dahlia διεκδικεί την κηδεμονία της κόρης της. Από την πρώτη στιγμή που θα γνωρίσει τον λιγομίλητο επιστάτη της πολυκατοικίας Veeck (Pete Postlethwaite) και αργότερα τους νεαρούς ενοίκους που περιφέρονται ύποπτα στους ορόφους, συμπεραίνει πως η διαμονή της δεν θα είναι εύκολη. Μια διαρροή στο επάνω διαμέρισμα και το μαύρο νερό που στάζει στο δικό της θα κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Όταν δε το γεγονός αυτό συνδυαστεί με την "φανταστική" φίλη της μικρής Ceci, Natasha που ζήσει και εκείνη στο κτίριο, θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά του οικήματος μα και της ίδιας της Dahlia...
 Θρίλερ τρόμου, remake του ομωνύμου Γιαπωνέζικου παραγωγής 2002 το παραπάνω, είναι γνωστή η λατρεία άλλωστε των Αμερικάνων στα Γιαπωνέζικα θρίλερ βλ. Ring, του οποίου επίσης συγγραφέας είναι ο Koji Suzuki.
 Βασισμένο στην ανθολογία τρόμου "Honogurai mizu no soko kara" η πρώτη ταινία σαφώς πιο τρομακτική και σκοτεινή από την αμερικανιά που προβλήθηκε το 2005. Η Αμερικάνικη version στηρίζεται απόλυτα στην πρωταγωνίστρια Jennifer Connelly και στην εξαιρετική  ερμηνεία της καθώς και σε εκείνη της μικρής Ariel Gade που αποτέλεσε έκπληξη η αλήθεια είναι. Ο σκηνοθέτης προσέγγισε την υπόθεση βασισμένος σε ερμηνείες σαν αυτές δημιουργώντας μια πιο σκοτεινή εκδοχή της αρχικής ταινίας, με λιγότερες σκηνές που τρομάζουν τον θεατή αλλά περισσότερη αγωνία. Στο ερώτημα αν τα κατάφερε η απάντηση παραμένει ίδια όπως στις περισσότερες μεταφορές, αν όχι σε όλες τις... Προτιμούμε το αρχικό, καλή προβολή!!!







Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger