Boy A

 Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Τρίγκελ, η ταινία μιλάει για την θρυλική δεύτερη ευκαιρία. Τι σημαίνει να σου δίνεται, τι πρέπει να αντιμετωπίσεις για να την εκμεταλλευτείς και στην τελική ποιος την αξίζει.

 Του πήραν το όνομα για να του δώσουν τη ζωή. Έχοντας φυλακιστεί σε μικρή ηλικία και έχοντας χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του ο Jack Burridge (Andrew Garfiled) αποφυλακίζεται σε ηλικία 24 ετών. Υπό την προστασία του μέντορα του Terry (Peter Mullan)  και αφού αλλάζει το όνομα του, προσπαθεί να αφήσει πίσω το παρελθόν του και να ενταχθεί στην κοινωνία ξανά. Βλέπουμε τον Jack στην προσπάθεια του να κάνει φίλους, να εργαστεί, να διασκεδάσει, να ερωτευτεί και να ζήσει την ελευθερία του. Έχοντας θέληση για ζωή παλεύει να καλύψει τον χαμένο χρόνο του και να απολαύσει όσα δεν πρόλαβε. Μαζί με τη ζωή του βλέπουμε και τις ζωές των ανθρώπων που τον περιβάλουν και τον νοιάζονται χωρίς να γνωρίζουν το παρελθόν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θυμούνται εκείνο το παλιό έγκλημα και που ένιωσαν δικαιωμένοι πριν από χρόνια με την τιμωρία που επιβλήθηκε στα ανήλικα παιδιά. Εκείνοι που για το όνομα της δημοσιογραφίας είναι πρόθυμοι να καταστρέψουν ζωές και θυμούνται τα πάντα. Δίνοντας πρόσωπο στους φόβους του Jack και γίνονται εμπόδιο στο να προχωρήσει. 

 Η ταινία προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα συμπόνιας ενώ ταυτόχρονα βάζει το ερωτηματικό του τι θα κάναμε εμείς, όχι στην θέση του πρωταγωνιστή αλλά της κοινωνίας. Με ένα συγκλονιστικό φινάλε το Boy A αφήνει το τέλος στην κρίση του θεατή. 

 Να σημειωθεί ότι το πως και το γιατί διαπράχθηκε το έγκλημα, είναι μόνο ένα μικρό παραθυράκι στην ταινία με σκοπό να εξηγήσει και όχι να το δικαιολογήσει την πράξη...Καλή προβολή...!





Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger