Home » , , , , » Law Abiding Citizen

Law Abiding Citizen

Ο Κλάιντ Σέλτον είναι ένας καλός οικογενειάρχης του οποίου η γυναίκα και η κόρη δολοφονούνται άγρια κατά τη διάρκεια μίας ληστείας στο σπίτι τους. Όταν οι δολοφόνοι συλλαμβάνονται, την υπόθεση αναλαμβάνει ο Νικ Ράις, ένας φιγουρατζής εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας. Ο Νικ προτείνει σε έναν από τους υπόπτους μία ελαφριά ποινή, με αντάλλαγμα να καταθέσει εναντίον του συνενόχου του. Περνούν δέκα χρόνια. Εκείνος που γλύτωσε τη φυλακή βρίσκεται νεκρός και ο Κλάιντ Σέλτον παραδέχεται ότι τον σκότωσε. Στη συνέχεια στέλνει τελεσίγραφο στον Νικ: ή θα προσπαθήσει να «διορθώσει» την αδικία που υπέστη η οικογένειά του ή «παίκτες - κλειδιά» στην υπόθεση θα βρεθούν νεκροί. Ο Σέλτον θα κάνει πράξη τις απειλές του, ενορχηστρώνοντας από το κελί του μία σειρά από διαβολικές δολοφονίες που δεν μπορεί κανείς ούτε να προβλέψει, ούτε να σταματήσει...

 Αυτή η ταινία έχει δύο κομμάτια. Το ένα έχει ενδιαφέρον και το άλλον όχι. Για να κατανοήσεις και να λύσεις το πασλ πρέπει να αφήσεις στην άκρη λίγο την λογική σου και να μην ανακατέψεις κάποια κενά που υπάρχουν με το κυρίως θέμα. Η αλήθεια είναι ότι από μία ταινία εκδίκησης όλοι θα περίμεναν να τους συνεπάρει. Η σειρά φόνων και η πλοκή έχουν ενδιαφέρον όμως και το σενάριο στην πλαισίωση του, είναι αρκετά δυνατό. 

 Οι σκηνές των φόνων, όμως, είναι αναμενόμενες μέσα στην πρωτοτυπία τους και σε συνδυασμό με μερικά ανεξήγητα κενά στην αφήγηση, το αρχικό σχέδιο που έχει στο στόχαστρο το παραδικαστικό σύστημα κολλάει στην επαναπαυμένη αισιοδοξία ολόκληρου του επιτελείου. 

 Συμπερασματικά έχω να πω, "καλή ιδέα, χρειαζόταν περισσότερη δουλειά, κακό αποτέλεσμα" !

  

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger