Recent Movies

DreamGirls

  Oι "The Dreamettes" είναι ένα πολλά υποσχόμενο γυναικείο μουσικό σχήμα που βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα.Τα κοριτσια θα συμμετέχουν σε ενα διαγωνισμό στο περίφημο Θέατρο Apollo και εκεί θα προσελκύσουν τον ενδιαφέρον του Κέρτις Τέιλορ ενός φιλόδοξου μάνατζερ. Αν και χάνουν το πρώτο βραβείο, δεν πτοούνται και σκοπεύουν να γίνουν σούπερ σταρ. Αλλάζουν τη σύνθεση του γκρουπ, το όνομά τους σε "The Dreams" αλλά και τον ήχο τους, που γίνεται πιο ελαφρύς και προσιτός στο ακροατήριο. Παρά την άνοδό τους στα σκαλιά της παγκόσμιας φήμης, οι κοπέλες δεν είναι ευτυχισμένες και θα κληθούν να πάρουν μια μεγάλη απόφαση...  




Director:Bill CondonWriters:Bill Condon, Tom Eyen 

Space Jam

 Ο Μπαγκς Μπάνι μαζί με τους υπόλοιπους Looney Tunes  απαγάγονται απο εξωγήινους που έχουν σκοπό να τους χρησιμοποιήσουν ώστε να αυξήσουν τον τουρισμό στον πλανήτη τους. Ο δαιμόνιος Bugs Bunny  θα κλείσει μια συμφωνία, ένα αγώνα μπάσκετ και αν νικήσουν κερδίζουν την ελευθερία τους...Από αυτόν τον σπουδαίο αγώνα δεν θα μπορούσε να λείπει ο κορυφαίος μπασκεμπολίστας όλων των εποχών, Michael Jordan, καθώς και άλλοι μεγάλοι αστέρες όπως Charles Barkley, Patrick Ewing!
 Όλοι οι αγαπημένοι παιδικοί μας ήρωες ήταν εδώ και μας χάρισαν πολλές και καλές στιγμές γέλιου...






ዞር  
 

The Ugly Truth

 Η Abby (Katherine Heigl) είναι μια workaholic γυναίκα που εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια του Sacramento. Είναι όμορφη, άλλα τόσο σχολαστική, που η προσωπική της ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Εκτός αυτού, η εκπομπή στην οποία είναι παραγωγός δεν έχει μεγάλη ακροαματικότητα. Μια νύχτα, μετά από ένα καταστροφικό ραντεβού, το μάτι της πέφτει στην εκπομπή ' The Ugly Truth ' του Mike Chanway (Gerard Butler) που σχολιάζει καυστικά τις 'αδύνατες' σχέσεις ανδρών και γυναικών. Θίγεται με αυτό που ακούει και του τηλεφωνεί. Ο Mike όμως είναι έτοιμος για τα επιχειρήματα της και της επιβάλλεται. 
 'Ενα σωρό στερεότυπα για την αιώνια μάχη των δύο φύλων, μέσα από μία ρομαντική κομεντί με ψίγματα ευαισθησίας. Αξίες που βασίζονται στα αρχέγονα ένστικτα και την περίτεχνη σκηνοθετική επιμέλεια!
 Ντυμένη με soundtrack όλο το "top chart" της προηγούμενης περιόδου, δεν πρόκειται για καμία κωμωδία μεγατόνων, αλλά βγάζει γέλιο και μερική αλήθεια!!!


Director:Robert Luketic Writers:Nicole Eastman, Karen McCullah Lut Stars:Katherine Heigl, Gerard Butler and Bree Turner

π.

 

Heroes

 Το Heroes είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά δημιουργημένη από τον Τιμ Κρίνγκ. H σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στις (Η.Π.Α) στις 25 Σεπτεμβρίου του 2006 στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC παρακολουθεί τη ζωή έντεκα κοινών κατά τα άλλα ανθρώπων από τη στιγμή που ανακαλύπτουν ότι διαθέτουν υπερφυσικές ικανότητες όπως τηλεπάθεια, ταξίδια στο χρόνο κ.α. Όσο οι χαρακτήρες ανακαλύπτουν τις ικανότητες του και συναντιούνται μεταξύ τους συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να ενωθούν για να προλάβουν την επερχόμενη καταστροφή.
  Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της σειράς, οι πρωταγωνιστές δεν ανακαλύπτουν απλώς το τι σημαίνει να έχει κανείς υπερδυνάμεις, αλλά αποκαλύπτουν και το γενικότερο σχέδιο πίσω από την προέλευση αυτών των δυνάμεων. Οι ζωές τους διασταυρώνονται καθώς προσπαθούν να αποφύγουν έναν κοινό εχθρό που έχει σαν σκοπό να εκμεταλλευθεί τις δυνάμεις τους για δικό του όφελος.
 Oι αλήθεια είναι ότι το τέλος της σειράς δεν με ενθουσίασε κιόλας, κάτι το οποίο είναι το "Α" και το "Ω" για μία σειρά. Πέρα από αυτό όμως, είναι μία σειρά με πολλές συγκινήσεις, και με έντονη δράση που σε "κολλάει" !


 

Ice Age 4: Continental Drift

 Ο χορός των Ηπείρων ξεκινά!!!


Η γνωστή παρέα των τριών επιστρέφει το καλοκαίρι του 12' με νέες περιπέτειες. Ο Scrat προσπαθεί να κρύψει το βελανίδι του και ως συνήθως εινια η αιτία που ξεκινά κοσμοϊστορικά γεγονότα! Προκαλεί σεισμική δραστηριότητα και αυτή διαχωρισμό των Ηπείρων. Ο Mani, ο Shid και ο Diego βρίσκονται πάνω σε ένα παγόβουνο και ανακαλύπτουν ένα νέο κόσμο σε μια, όπως αναμένεται, ταινία κινουμένων σχεδίων με πολύ γέλιο!!!




 

La délicatesse

  Επιστροφή στον έρωτα για την νεαρή Νάταλι που μετά από 3 χρόνια πένθους για τον χαμό του συζύγου της ξαφνικά μια ωραία πρωία, χωρίς να μπορεί μάλλον να συγκρατήσει τις ορμές τις φιλάει τον πρώτο συνάδελφο που συναντά μπροστά της!
  Μη πάει το μυαλό σας σε κάνα ντριγκαδόρικο, γαλλικό-πρόστυχο, είναι ο ορισμός του ρομάντζου με περίπου 2 καλές μουσικές υποκρούσεις σε ανύποπτο χρόνο πεταμένες στην ταινία. Είναι κατά κύριο λόγο γλυκανάλατη κλασικά όπως την περιμένεις οπότε μην ταλαιπωρηθείς μέχρι το κινηματογράφο, αν πάλι δεν μπορείς να αντισταθείς στο ρομαντικό ραντεβουδάκι με το πρόσωπο και  "έλα να σε πάω κινηματόγραφο που είμαι και ρομαντικός και σινεφίλ", πάνε σε θερινό που ξαερίζει...





Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Ένας απ΄ τους σπουδαιότερους προέδρους των Η.Π.Α και μια απο τις πιο ισχυρές προσωπικότητες όλων των εποχών ο "Avraham Linkoln" υπήρξε κυνηγός βρυκολάκων!
Αυτό μας παρουσιάζει ο "Τim Burton" μαζί με τον σκηνοθέτη "Timur Bekmambetov" δίνοντας ένα κάποιο ενδιαφέρον στις βαμπιρο-ταινίες που η αλήθεια είναι τον τελευταίο καιρό έχουν ξεθωριάσει, με πρόσφατο παράδειγμα το "Dark Shadows". Ο "Linkoln" (Benjamin Walker), το πρωί πρόεδρος και το βράδυ κυνηγός προσπαθεί να αποτρέψει την κυριαρχία των βρυκολάκων  στην Αμερική.
  Με αρκετή δράση καθώς φαίνεται και σε 3D φυσικά, έρχεται  στις 26 Ιουλίου και αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα...





ዞር


The Amazing Spider-Man

Η ταινία αυτή έρχεται στους κινηματογράφους στις 12/7 και αναμένεται να μην συγκινήσει ιδιαίτερα τους φίλους της θρυλικής αράχνης. Είναι η τέταρτη ταινία που βγαίνει με τον Spiderman, αλλά αυτή την φορά η ταινία αποτελεί "reboot" της ιστορίας. Μιας ιστορίας όμως εντελώς διαφορετικής από αυτή που έχουμε συνηθίσει οι θαυμαστές του Spidy.
 Μετά την ανακοίνωση από την Sony ότι Spiderman 4  δεν θα υπάρξει, αμέσως σκέφτηκαν ότι η επόμενη έκδοση θα είναι βασισμένη στην θρυλική σειρά του '60 "The Amazing Spider-Man". Η μόνη σχέση με το comic όμως είναι ότι εδώ η "αράχνη" χρησιμοποιεί συνθετικό ιστό που παρασκευάζει ο ίδιος και όχι οργανικό όπως στις προηγούμενες ταινίες.
Πάμε όμως στην μεγάλη ανακρίβεια της ταινίας. Ο θείος Μπέν ζει, ζει και βασιλεύει. Ο Spiderman  έγινε υπερ-ήρωας γιατί έχασε, εξαιτίας της αμέλειας του, μέσα από τα χέρια του, τον αγαπημένο του θείο, που ήταν σαν δεύτερος πατέρας του. Και θα σκεφτείς, "τώρα πως θα γίνει όλα αυτά που πιστεύει;" Έλα ντε!
 Ανακρίβεια, υπ' αριθμόν 2, είναι ότι οι δυνάμεις του αρχίζουν και αναπτύσσονται μόνες τους κατά την εφηβική του ηλικία, πράγμα που δημιουργεί ένα μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση των γονιών του. Ο SpiderMan δεν είχε έμφυτες δυνάμεις τις απέκτησε μετά από τσίμπημα αράχνης (και συγκεκριμένα "μαύρης χήρας"..neeerd). Τέλος οι γονείς του δεν εξαφανίστηκαν αλλά πέθαναν. Αυτομάτως η πλοκή του έργου, που θέλει την αράχνη να ψάχνει τους γονείς του, δεν είναι σωστή!
 Εγώ την ταινία θα πάω και θα την δω, μόνο και μόνο γιατί όπως θα καταλάβατε είναι ο αγαπημένος μου ήρωας, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα γυρίσω και θα ρίχνω μπινελίκια εδώ πέρα!!!!





Director: Marc Webb Writers: James Vanderbilt, Alvin Sargent

Requiem for a Dream

 Ο Χάρι είναι ο ναρκομανής μοναχογιός της Σάρα, μιας χήρας που ζει μόνο για να χαϊδεύει ένα νέο κουτί με σοκολατάκια και να αναβοσβήνει την τηλεόραση στο αγαπημένο της πρόγραμμα: Ένα σόου για «πετυχημένους» ανθρώπους. Ένα τηλεφώνημα, ότι τάχα επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στο σόου, δίνει νέο νόημα στη ζωή της: Η Σάρα ζει πλέον για να εμφανιστεί στην τηλεόραση με το κόκκινο καλό της φόρεμα, μα πρέπει πρώτα να κάνει μια θυσία: Να χάσει κιλά, διότι τα σοκολατάκια την έκαναν εύσωμη πια, έναντι του φορέματος.
 Το Requiem For A Dream μας βάζει στην αποσαθρωμένη ζωή των ανθρώπων των Αμερικανικών μεγαλουπόλεων. Οι ερμηνείες στηρίζουν την ταινία και μάλιστα η Ellen Burstyn προτάθηκε για το βραβείο Oscar ΑΑ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία βασίζεται στο πετυχημένο βιβλίο του Huber Selby Jr, Last Exit To Brooklyn και ουσιαστική δύναμή της είναι οι ρόλοι. Οι χαρακτήρες αυτοί, που καθένας με τον δρόμο του ζουν την κόλαση του εθισμού και φτάνουν στο χείλος της καταστροφής. 
 Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του παγκοσμίου κινηματογράφου ever. Πρόκειται για μία από τις πιο αρρωστημένες ψυχικά και συναισθηματικά ταινίες ever. 


 

The Shield

  "I don't step aside. I step up."

Αυτές είναι οι περιπέτειες της ειδικής ομάδας δράσης ενός αστυνομικού τμήματος του Λος Αντζελες, που λειτουργεί σύμφωνα με τις ακραίες μεθόδους του αρχηγού της, Βικ Μακέυ. Βίαιο αστυνομικό θρίλερ.
 To Shield φέρνει τους δρόμους του LA  στο σαλόνι μας. Όχι χολιγουντιανούς, με αστραφτερά χαμόγελα, cool ανθρώπους, ωραία ντυσίματα, μεγάλα αυτοκίνητα. Αλλά τους δρόμους ενός Λος Άντζελες που ποτέ πριν δεν είχαμε δει στην οθόνη, μεγάλη ή μικρή. Ένα Λος Άντζελες με γειτονιές-γκετο, που η βία και η εγκληματικότητα είναι το μοναδικό lifestyle. Που οι φυλετικές ταραχές το συγκλονίζουν. Που ο ρατσισμός της αστυνομίας πάει χέρι-χέρι με τον ρατσισμό των συμμοριών.
 O Michael Chiklis γνωστός και από τους" Fantastic 4", μαζί με την ομάδα του δίνει σημασία στην αστυνομική περιπέτεια. Όσοι γνωρίσατε τις αστυνομικές σειρές μέσα από τρελές σκέψεις, ασυνάρτητα ψυχολογικά διαγράμματα, που σας εντυπωσίαζαν χωρίς να τα καταλάβετε και αναλύσεις ούρων για να βρεθεί ο ένοχος (CSI), ξεχάστε τα . Το " The Shield" είναι η αυθεντική αστυνομική σειρά που όλοι θα πρέπει να δείτε. Προσοχή, η ωμή βία και ο τσαμπουκάς που χρησιμοποιούν οι πρωταγωνιστές της, να μην χρησιμοποιηθεί ως μέτρο σύγκρισης....δε θα βρείτε παρόμοια σειρά! Η σειρά είχε σαρώσει Emmy και χρυσές σφαίρες...


Orphan

"Κάτι τρέχει με την...Esther"

Στο τοπικό ορφανοτροφείο, ένα ζευγάρι, ο John και η Kate Coleman που πρόσφατα έχουν βιώσει την απώλεια ενός αγέννητου παιδιού, με τα όποια προβλήματα αυτό προκάλεσε στον γάμο τους και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους, βρίσκουν στο πρόσωπο της Esther "Isabelle Fuhrman" το παιδί που δεν κατάφεραν να φέρουν στη ζωή. Η μικρή από την Ρωσία μπαίνει στο σπίτι τους και σύντομα ξεκινούν να συμβαίνουν πράγματα ανεξήγητα, καταστάσεις ανησυχητικές που γίνονται αντιληπτές μόνο από την Kate. Οι προσπάθειες που κάνει να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο του κοριτσιού πέφτουν στο κενό αφού δεν γίνεται πιστευτή από τον σύζυγο της λόγω της πρόσφατης κατάθλιψης και επιρροής της κρίσης της από τον αλκοολισμό...Γρήγορα θα φτάσουν στο δρόμο που δεν έχει γυρισμό...
 Η θριλεράρα η απίστευτη, το ξέρω δεν είναι δόκιμος όρος, ούτε καν υπαρκτός, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει. Από τα καλύτερα θρίλερ της 10ετιας τουλάχιστον, που θα σε κάνει πολλές φορές να νιώσεις το ρίγος αγωνίας και έκπληξης που τόσα χρόνια είχες να νιώσεις λόγω των υπερβολικών ταινιών τρόμου με τους "αιμοσταγείς δολοφόνους" που καθάριζαν μια στρατιά αθώους. Δεν χρειάζεται να καθαρίσεις όλο το χωριό για να μπεις στην κατηγόρια "θρίλερ" αγαπητέ ατάλαντε,τυχαίε  σκηνοθέτα... Πάρε παράδειγμα από τον Jaume Collet-Serra, απλό λιτό και απέριττο  "Το Ορφανό"...






Μemento

 Ο Lenard Shelby φορά ακριβά ευρωπαϊκά κοστούμια, οδηγεί το τελευταίο μοντέλο της Τζάγκουαρ, αλλά ζει σε φτηνά ανώνυμα μοτέλ, πληρώνοντας με ένα παχύ ρολό χαρτονομίσματα. Παρόλο που μοιάζει με επιτυχημένο επιχειρηματία, η μόνη του απασχόληση είναι η αναζήτηση εκδίκησης: πρέπει να εντοπίσει και να τιμωρήσει τον άνθρωπο που βίασε και σκότωσε τη γυναίκα του. Με την αστυνομία να μην ασχολείται με την υπόθεσή του, η απόδοση δικαιοσύνης αποτελεί πλέον το σκοπό της ζωής του. Η δυσκολία στην αναζήτηση του δολοφόνου της γυναίκας του επαυξάνεται από το γεγονός ότι ο Lenard υποφέρει από μια σπάνια και ανίατη μορφή απώλειας μνήμης. Παρόλο που μπορεί να ανακαλεί λεπτομέρειες πριν από το γεγονός που στιγμάτισε τη ζωή του, ο Lenard δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη πριν από 15 λεπτά, πού βρίσκεται, πού πάει και γιατί. Ως πρώην ερευνητής για λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας έχει συναντήσει κάποιον που είχε παρόμοιο πρόβλημα και σε συνδυασμό με την πειθαρχεία που διαθέτει και το ισχυρό κίνητρο, προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με τους πλέον ευφάνταστους τρόπους. Στοιχειωμένος από όσα έχει απολέσει, χτίζει τη ζωή του γύρω από σημειώματα, φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα, χάρτες, ακόμη και τατουάζ που αντικαθιστούν την ικανότητά του να δημιουργεί αναμνήσεις και του υπενθυμίζουν ποιος είναι, ποιον πρέπει να εμπιστεύεται και ποιον όχι.
 Είναι ένα θρίλερ με πολύ πρωτότυπο σενάριο το οποίο δεν σχολιάζεται εύκολα, ούτε και περιγράφεται. Μάλιστα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο πήρε και το πρώτο βραβείο σεναρίου!!!
 Ένας Christopher Nolan με καταπληκτικό στύλ, για μία εξίσου εκπληκτική ταινία...


Safe

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα "πουλήσει" έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός.
 Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν.
 Aκαταμάχητος,  σκληροτράχηλος, δυνατός, γρήγορος, μία ανεξάντλητη μηχανή φάπας, με λίγα λόγια ο Jason Statham στην νέα του ταινία "SAFE", η οποία αναμένεται να έχει ανάλογη επιτυχία με το "Transporter".! Statham Vs  Triads.. Mετά Vs Ρώσους.. Μετά Vs διεφθαρμένους μπάτσους.. Το ξύλο να σημειωθεί ότι είναι πιο άγριο απο ότι ήταν στο  "Transporter" και αυτό το κυριλέ τύπου "πώς το θέλετε το ποδαράκι σε νάρθηκα ή σε παϊδάκια?!" παύει να υπάρχει και σε αυτή την ταινία, ξεκάθαρα όσοι τις φάνε παίρνουν τα πόδια τους στον ώμο!!







  π.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

 Προς μεγάλη του έκπληξη ο Joel (Jim Carrey) ανακαλύπτει πως η φίλη του Clementine (Kate Winslet) έσβησε τις αναμνήσεις της σχέσης τους από την μνήμη της. Σε κατάσταση απόλυτης απελπισίας έρχεται κι αυτός σ’ επαφή με τον εμπνευστή και εφευρέτη της διαδικασίας, Δρ. Χάουαρντ Μίρτσβιακ στην κλινική Λακούνα, και του ζητά να σβήσει και από τη μνήμη του την Clementine. Καθώς οι αναμνήσεις του Τζόελ σιγά σιγά εξαφανίζονται, αυτός αρχίζει να ανακαλύπτει και πάλι την αγάπη του για την Clementine. Από τα βάθη των…υπολειμμάτων του μυαλού του, θα προσπαθήσει να διακόψει τη διαδικασία. Κι ενώ ο Δρ. Μίρτσβιακ και οι βοηθοί του τον κυνηγούν μέσα στον λαβύρινθο των δικών του αναμνήσεων, είναι πια σαφές πως ο Joel δεν μπορεί να βγάλει την Clementine από το μυαλό του.
  Μία ταινία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία αυθεντική ρομαντική δράμα-κομεντί.
Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα σεναριακή ιδέα με αξιοσημείωτη πλοκή, με πολύ γρήγορη σκηνοθεσία και με πολύ σπουδαίες ερμηνείες από την εκπληκτική
Kate Winslet και τον Jim Carrey, που καταλήγει να παρασύρει το θεατή και να τον κάνει να βιώσει όλα τα συναισθήματα που βιώνουν και οι ήρωες. Τα παιχνίδια που κάνει με το χρόνο αποκαλύπτονται σταδιακά και είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα. Αφού παρακολούθησα την ταινία πραγματικά αναρωτήθηκα γιατί και εμείς στην ζωή μας να μην συναντάμε τόση χαριτωμένη τρέλα. Τρέλα που ανοίγει άλλες πτυχές της ζωής μας και του έρωτα.



π.

Amelie

Είναι γαλλική ρομαντική κομεντί παραγωγής 2001 σε σκηνοθεσία Ζαν Πιερ Ζενέ και σε σενάριο του ίδιου μαζί με τον Γκιγιόμ Λοράν. Τη μουσική έγραψε ο Γιαν Τιρσέν και πρωταγωνιστεί η Οντρέ Τοτού.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ντροπαλής σερβιτόρας που αποφασίζει να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων του περιβάλλοντός της προς το καλύτερο, ενώ παλεύει με τη δική της απομόνωση.
 Το Amelie έλαβε διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο και απέσπασε πολλά βραβεία και υποψηφιότητες σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές διοργανώσεις.
 Η Amelie είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε απομονωμένη από τα υπόλοιπα παιδιά. Ο πατέρας της Ραφαέλ, ένας πρώην στρατιωτικός γιατρός, πιστεύει ότι πάσχει από υπέρταση λόγω του γρήγορου ρυθμού της καρδιάς της. Αυτό όμως συμβαίνει κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με τον πατέρα της, καθώς η μόνη φορά που την αγγίζει είναι όταν την εξετάζει. Η μητέρα της, Αμαντίν πεθαίνει όταν η Amelie είναι μόλις 6 ετών. Από τότε ο πατέρας της αποτραβιέται ακόμα περισσότερο και αφιερώνει τη ζωή του στο να φτιάξει στον κήπο του ένα μάλλον εκκεντρικό μνημείο για την Αμαντίν. Ακόμα πιο μόνη η Amelie, αναπτύσσει μια παράξενη φαντασία.
Σήμερα, γυναίκα πλέον, η Amelie εργάζεται ως σερβιτόρα, σε μια μικρή καφετέρια στη Μονμάρτη. Η πελατεία του μαγαζιού είναι συχνά πολύ εκκεντρική. Στα 23 της χρόνια, έχοντας ζήσει αποτυχημένες σχέσεις, η Αμελί βρίσκει τη χαρά της ζωής σε απλές απολαύσεις, αφήνοντας τη φαντασία της να καλπάζει.
Στις 31 Αυγούστου 1997, η Amelie σοκάρεται όταν ακούει το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και γλιστράει από τα χέρια της το μπουκάλι που κρατούσε, το οποίο σπάει το πλακάκι. Κάτω από το πλακάκι, βρίσκει ένα μεταλλικό κουτί με παιδικά αναμνηστικά σουβενίρ από ένα αγόρι που κάποτε ζούσε στο διαμέρισμά της, δεκαετίες πριν. Εντυπωσιασμένη από την ανακάλυψή της, αποφασίζει να εντοπίσει τον τώρα ενήλικο άντρα και να του επιστρέψει το κουτί, κάνοντας μια συμφωνία με τον εαυτό της: αν τον βρει και τον κάνει ευτυχισμένο, θα αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή της στο να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους.
 Η συνέχεια στις οθόνες, με καλή παρέα..δε καρφώνω περισσότερα!



Director:Jean-Pierre Jeunet Writers:Guillaume Laurant, Jean-Pierre Jeunet Stars:Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz and Rufus

 

                                                  π.

Cars I-II

Kατσαοοο!!!!

Ο Κεραυνός McQueen ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ανερχόμενο με πολύ ταλέντο και υπεροψία επίσης, βρίσκεται στο δρόμο για την Καλιφόρνια όπου και θα διεξαχθεί ένας μεγάλος αγώνας Κυπέλλου. Ο McQuenn θα χαθεί και θα βρεθεί σε μια μικρή ξεχασμένη πόλη, "Το Μπουζί της Ωραίας Ελένης"!!! Εκεί θα γνωρίσει ένα απίστευτο γερανό αυτοκίνητων, τον Μπάρμπα, ένα πρώην αγωνιστικό, τον Δρ.Χατσον  αλλά και την όμορφη Πόρσε, Σαλυ...
 Πολύ ευχάριστο anime-cartoon από την Pixar της Disney, που μας χάρισε στιγμές γέλιου και καταπληκτικές ατάκες (βλ. Μπάρμπα),  το 2006 όταν και κυκλοφόρησε.




Directors: John Lasseter, Joe Ranft Writers: John Lasseter, Joe Ranft Stars: Owen Wilson, Bonnie Hunt and Paul Newman









Το 2011 ο Κεραυνός McQueen επιστρέφει με όλη του την παρέα, αυτή το φορά διεκδικώντας την νίκη στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων αυτοκίνητου. Η περιπέτεια τους ξεκινά με το πρώτο τους Υπερατλαντικό ταξίδι που προορισμό έχουν την Ιαπωνία από εκεί στην Ιταλία καταλήγοντας στην Αγγλία και το Λονδίνο. Το ταξίδι τους επιφυλάσσει εκπλήξεις αφού θα κληθούν να εξαρθρώσουν μια διεθνή σπείρα εγκληματίων και τον επικεφαλή της, καθηγητή Ζούνταπ (όπως το στρογγυλοφάναρο)...
 Τρελά γκάζια, καμμένα λάστιχα, κυνηγητό, πλούσια εφέ και ένας ολόκληρος κόσμος πλήρως "αυτοκινητοποιημένος",στην συνέχεια των αγαπημένων Αυτοκινήτων της Disney...





Directors: John Lasseter, Brad Lewis Writers: Ben Queen, John Lasseter  Stars: Owen Wilson, Larry the Cable Guy and Michael Caine


ዞር  

Rock Of Ages

 Το blog μας δεν θα μπορούσε να λείψει από την πρεμιέρα του Rock of Ages! Έτσι λοιπόν βρήκαμε αφορμή να επισκεφτούμε για πρώτη φορά φέτος θερινό κινηματογράφο παρέα με ένα δροσιστικό αναψυκτικό, αλλά και με κουνούπια που όπως φάνηκε καταχάρηκαν (δεχτήκαμε πολλά τσιμπήματα…)
  Στο θέμα μας όμως τώρα…το Rock Of Ages είναι μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ που είχε παιχτεί στο Broadway. Η ταινία εξελίσσεται στο Hollywood του ’80 όπου το ροκ είχε την πλήρη αποδοχή του mainstream και αφηγείται την ιστορία της Sherri (
Julianne Hough), μιας επαρχιώτισσας που φτάνει στην πόλη για να εκπληρώσει τα όνειρα της. Εκεί θα γνωρίσει τον Drew (Diego Boneta) και ο έρωτας τους θα μας ταξιδέψει σε μια εποχή όπου ινδάλματα της ροκ σαν τον Stacee Jaxx (Tom Cruise) βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους.
  Ευχάριστη εντύπωση μας έκανε τόσο η μεταμόρφωση του Tom Cruise σε rock είδωλο, όσο και οι Alec Baldwin στο ρόλο του Dennis Dupree, ιδιοκτήτη του θρυλικού rock stage “Bourbon”, και Russell Brand στο ρόλο του Lonny, φίλου και συνεργάτη του Dennis, με την ιδιαίτερη σχέση τους!
Δημοφιλή τραγούδια από Foreigner, Twisted Sister, Bon Jovi, Poison, Def Leppard, Joan Jett, Extreme κλπ, είτε ολόκληρα είτε σε περίτεχνες μίξεις, εξυπηρετούσαν άμεσα το concept και αποτέλεσαν τον κύριο όγκο της μουσικής της ταινίας .
  Η βραδιά πέρασε ευχάριστα ακούγοντας αγαπημένα all-time-classic hits από κορυφαίες ροκ μπάντες της εποχής. Την προτείνουμε εννοείται στους οπαδούς μιας εποχής που κατά παράξενο τρόπο αναβιώνει στη σύγχρονη Αμερική, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να περάσουν ένα ευχάριστο δίωρο σε ένα κινηματογράφο που μετατρέπεται σε μουσική σκηνή!
 
Καλή προβoλή!




Director: Adam Shankman Writers: Justin Theroux, Chris D'Arienzo  Stars: Julianne Hough, Diego Boneta and Tom Cruise


EviKapa


Big Fish

Ένας αθεράπευτα παραμυθατζής πωλητής, λίγο πριν ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι της ζωής του  κάνει αυτό που ξέρει καλά, διηγείται τις ιστορίες του, με λίγη... ή πολύ δόση υπερβολής. Ο  γιος του ενήλικος πια και έχοντας ξεφύγει προ πολλού από την φάση που τα πίστευε όλα αυτά και μαγευόταν από τις ιστορίες του πατέρα του, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ιστορία της ζωής του, παίρνοντας μέρος και εκείνος σε μια περιπλάνηση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. 
 Εξαιρετικό από όλες τις απόψεις το Big Fish του Daniel Wallace φερμένο από τον επίσης εξαιρετικό παραμυθά Tim Burton , μας μιλά για την ανάγκη που δημιουργείται στον σύγχρονο τρόπο ζωής, για να ευχάριστο διάλειμμα από όλα και επιστροφή στον μαγικό κόσμο της φαντασίας και των παραμυθιών...



Director: Tim Burton Writers: Daniel Wallace, John August 

Rain Man

 Ένας επιτυχημένος και τρομερά εγωπαθής πωλητής αυτοκίνητων, ο Charlie Babbitt (Tom Cruise) επιστρέφει στο Σινσινάτι, του Οχάιο για την κηδεία του πάτερα του αλλά και να ξεκαθαρίσει τα κληρονομικά. Εκεί θα μάθει ότι έχει ένα αδελφό τον Raymond (Dustin Hoffman) που πάσχει από αυτισμό.Ο Raymond  είναι ο κληρονόμος όλης της περιουσίας του πάτερα τους και ο Charlie αποφασισμένος να πάρει τα χρήματα αυτά καθώς πιέζεται οικονομικά θα απαγάγει τον αδερφό του από το άσυλο. Η περιπέτεια στην οποία πρόκειται να εμπλακούν θα αλλάξει την ζωή και των δυο ριζικά...

 Μια παραγωγή του 88', με σπουδαίες πραγματικά ερμηνείες από τους δυο πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα του Hofman (δικαίως του χάρισε και το χρυσό αγαλματάκι), "Ο άνθρωπος της Βροχής" μας  μιλάει για τον αυτισμό και για το σύνδρομο του σαβάντ, σε μια εποχή που θεωρείτο taboο. Δημιουργούν μια άκρως συγκινητική ιστορία που σε γεμίζει με συναισθήματα και σίγουρα όταν περάσουν και τα 130 λεπτά διάρκειας της, είσαι πεπεισμένος/η πλέον, ότι έκανες την σωστή επιλογή που την είδες...




Director: Barry Levinson Writers: Barry Morrow, Ronald Bass

The Shining


Ο Jack Nicholson υποδύεται τον Τζακ Τόρανς, ο οποίος αναλαμβάνει ως διαχειριστής στο ερημικό αλλά πολυτελές ξενοδοχείο Όβερλους μαζί με την γυναίκα του και τον γιό του. Για τον Τόρανς ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το ξενοδοχείο - ή μήπως όχι; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το συγκλονιστικό μείγμα διαστροφής και δολοφονίας.
 Εξαίσιο ψυχολογικό θρίλερ το οποίο πλέον έχει γίνει κλασσικό. Η ερμηνεία του Τζάκ Νίκολσον είναι τόσο πειστική που μπορεί να σας αφήσει άφονους. Υπάρχουν πολλές στιγμές αυθεντικής τρέλας κυρίως στα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας. Δυστυχώς η ταινία δεν άρεσε στον Στίβεν Κίνγκ, ο οποίος έγραψε και το ομώνυμο βιβλίο, αλλά προτιμάει μια άλλη εκδοχή του έργου του που έχει γυριστεί ως τηλεταινία.Ο King οραματιζόταν την αυτούσια μεταφορά του μυθιστορήματός του στην μεγάλη οθόνη.
 Η σκηνοθεσία αξεπέραστη, που η τεχνική της διδάσκεται σε σχολές κινηματογραφιστών μέχρι και σήμερα. 
 Ποτέ δε θα ξαναδούμε άδεια δωμάτια να φαντάζουν τόσο τρομαχτικά, ποτέ δε θα απολαύσουμε τόσο πολύ τα ακίνητα πλάνα με τη μουσική-γρατζουνίσματα να σου τεντώνουν τα νεύρα, και πιθανότατα ποτέ δε ξαναδούμε έναν τόσο τρομαχτικό χαρακτήρα






In Time

"Ο χρόνος είναι χρήμα και ζωή..."

Κάπου στο 2161, το γονίδιο της ηλικίας σταματά στα 25 χρόνια για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός του πλανήτη. Έτσι όλοι καλούνται μετά τα 25 να δουλέψουν για την ζωή τους κυριολεκτικά, πρέπει όλοι οι άνθρωποι να βρουν με οποιοδήποτε τρόπο χρόνο! Τα χρήματα έχουν αντικατασταθεί και τώρα όλα αγοράζονται με χρόνια, μέρες, ώρες. 
 Στο γκέτο της πόλης Dayton συναντάμε τον Will Salas (Justin Timberlake) που ζει με την μητέρα του Rachel (Olivia Wilde), αφού σώσει την ζωή του Henry Hamilton (Matt Bomer) θα ξυπνήσει με άπλετο χρόνο στην διάθεση του, πράγμα που αμέσως τον κάνει καταζητούμενο. Βρίσκει διέξοδο στην πόλη  New Greenwich μετά τον θάνατο της μητέρας του, εκεί που κατοικούν οι πλούσιοι, θα γνωρίσει την Sylvia (Amanda Seyfried) και η περιπέτεια τους μόλις έχει ξεκινήσει μέσα σε μια ανελέητη μάχη με τον χρόνο...
 Καλή περιπέτεια το Ιn Time, με την πολύ καλή Amanda Seyfried και τον "εντάξει" Justin Timberlake, με ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο, κυνηγητό, πιστολίδι και τύποις αγωνία συμπληρώνουν 100 περίπου λεπτά που αν μη τι άλλο περνάνε ευχάριστα...





Director: Andrew Niccol Writer: Andrew Niccol

The Prestige


Κάθε μαγικό κόλπο αποτελείται από τρία μέρη. Μέρος πρώτο, η Υπόσχεση: Ο μάγος δείχνει στο κοινό κάτι φαινομενικά απλό και συνηθισμένο. Μέρος δεύτερο, η Ανατροπή: Ο μάγος μετατρέπει αυτό το συνηθισμένο σε κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Στο μεταξύ το κοινό πασχίζει να ανακαλύψει το μυστικό, το οποίο όμως δε θα βρεθεί ποτέ. Γι' αυτό υπάρχει το τρίτο μέρος, το «Prestige», στο οποίο ξεδιπλώνεται όλη η δεξιοτεχνία του μάγου και το κοινό γίνεται μάρτυρας τρομερών φαινομένων, στα οποία ποτέ δε φανταζόταν ότι θα παραστεί. Η ταινία του Christopher Nolan συνιστά αφ' εαυτής ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο, ο σκηνοθέτης των «Memento» και «Batman begins» είναι ο μάγος και όλοι εμείς, οι θεατές της σκοτεινής αίθουσας, είμαστε το περίεργο και διψασμένο για θαύματα κοινό.
 Ο Alfred και ο Robert είναι δύο -πρώην συνεργάτες- μάγοι, στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, που μετά από ένα τραγικό ατύχημα ξεκινούν έναν ανελέητο αγώνα εντυπωσιασμού. Το παιχνίδι παίζεται μόνο βρώμικα και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι ένας από τους δύο παίχτες να αποσυρθεί, οριστικά. Ο Christopher Nolan, έχοντας στη διάθεσή του ένα all-star-cast (Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson) και μια πανάκριβη παραγωγή, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υπερθέαμα, του οποίου το φινάλε σχεδόν απαιτεί το χειροκρότημα. Ακόμη κι ο αγαπημένος David Bowie κάνει ένα πέρασμα ως Nikola Tesla, χωρίς δυστυχώς να αποδίδει τα αναμενόμενα.
 Κορυφαία από άποψη ποιότητας και εμπορικότητας μαζί, μπορεί να ιδωθεί και σαν μια αλληγορία πάνω στην τέχνη του κινηματογράφου, μιας τέχνης που διαρκώς μας εξαπατά - κι ας μας αποκαλύπτει όλο και περισσότερο τα μυστικά και τα τρικ της.

π.

Buried


Ο Paul Conroy (Ryan Reynolds) ξυπνάει μέσα σε μια παλιά κάσα κλειδαμπαρωμένος και θαμμένος.
Χωρίς να έχει μνήμη για αυτό που συμβαίνει και πως κατέληξε εκεί προσπαθεί να βρει τρόπο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο για να τον σώσουν. Στη διάθεση του έχει ένα zippo, ένα φακό, μολύβι, μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο, που του δίνουν την ελπίδα πως ίσως καταφέρει τελικά να βγει ζωντανός...

Τρομερά ιντριγκαδόρικο, τύπου θρίλερ το Buried, με πρωταγωνιστή τον πραγματικά πολύ καλό ηθοποιό Reynolds, να δίνει μια δυνατή ερμηνεία και να σου κράτα το ενδιαφέρον, προκαλώντας εναλλαγή συναισθημάτων, στην περισσότερη ώρα της ταινίας. Δεν προτείνεται για κανένα λόγο σε κλειστοφοβικούς, νομίζω αυτό γίνεται αντιληπτό και απ' το poster...




Director: Rodrigo Cortés Writer: Chris Sparling

The Bucket List

 Ένας μεγιστάνας και ένας μηχανικός κάνουν τις "επιθυμίες στο παρά πέντε"  πραγματικότητα....

 Ο πάμπλουτος  Edward Cole (Jack Nicholson), ιδιόκτητης της κλινικής που νοσηλεύεται πάσχει απ' την επάρατη νόσο. Στο διπλανό κρεβάτι βρίσκεται ο Carter Chambers ένας μηχανικός με παιδιά, σκυλιά εγγόνια και δάνεια! Βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο γιατί πολύ απλά πριν αρρωστήσει ο Edward είχε θέσει ως απαράβατο κανόνα ότι δεν θα υπάρχουν μονόκλινα δωμάτια στο νοσοκομείο του.Οι δυο τους μετά τους κλασικούς γεροντο-καυγάδες, γίνονται φίλοι και αποφασίζουν να φτιάξουν μια λίστα με όλα αυτά που δεν έχουν κάνει στη ζωή τους. Ο Edward κάνει δώρο στον Carter τα έξοδα για να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες του και ο δεύτερος του χαρίζει την φιλία και την παρέα του...

 Γλυκιά και στενάχωρη ταυτόχρονα ταινία, παρουσιάζει πραγματικά προβλήματα που έχουν συμβεί δυστυχώς στις οικογένειες των περισσοτέρων, με τρόπο πιο όμορφο όμως και με μια δόση αισιοδοξίας. Περιττό δε, να αναφέρω για τις ερμηνείες και των δυο πρωταγωνιστών αμφοτέρων... 


Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger