The Shining


Ο Jack Nicholson υποδύεται τον Τζακ Τόρανς, ο οποίος αναλαμβάνει ως διαχειριστής στο ερημικό αλλά πολυτελές ξενοδοχείο Όβερλους μαζί με την γυναίκα του και τον γιό του. Για τον Τόρανς ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το ξενοδοχείο - ή μήπως όχι; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το συγκλονιστικό μείγμα διαστροφής και δολοφονίας.
 Εξαίσιο ψυχολογικό θρίλερ το οποίο πλέον έχει γίνει κλασσικό. Η ερμηνεία του Τζάκ Νίκολσον είναι τόσο πειστική που μπορεί να σας αφήσει άφονους. Υπάρχουν πολλές στιγμές αυθεντικής τρέλας κυρίως στα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας. Δυστυχώς η ταινία δεν άρεσε στον Στίβεν Κίνγκ, ο οποίος έγραψε και το ομώνυμο βιβλίο, αλλά προτιμάει μια άλλη εκδοχή του έργου του που έχει γυριστεί ως τηλεταινία.Ο King οραματιζόταν την αυτούσια μεταφορά του μυθιστορήματός του στην μεγάλη οθόνη.
 Η σκηνοθεσία αξεπέραστη, που η τεχνική της διδάσκεται σε σχολές κινηματογραφιστών μέχρι και σήμερα. 
 Ποτέ δε θα ξαναδούμε άδεια δωμάτια να φαντάζουν τόσο τρομαχτικά, ποτέ δε θα απολαύσουμε τόσο πολύ τα ακίνητα πλάνα με τη μουσική-γρατζουνίσματα να σου τεντώνουν τα νεύρα, και πιθανότατα ποτέ δε ξαναδούμε έναν τόσο τρομαχτικό χαρακτήρα






Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger