The Prestige


Κάθε μαγικό κόλπο αποτελείται από τρία μέρη. Μέρος πρώτο, η Υπόσχεση: Ο μάγος δείχνει στο κοινό κάτι φαινομενικά απλό και συνηθισμένο. Μέρος δεύτερο, η Ανατροπή: Ο μάγος μετατρέπει αυτό το συνηθισμένο σε κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Στο μεταξύ το κοινό πασχίζει να ανακαλύψει το μυστικό, το οποίο όμως δε θα βρεθεί ποτέ. Γι' αυτό υπάρχει το τρίτο μέρος, το «Prestige», στο οποίο ξεδιπλώνεται όλη η δεξιοτεχνία του μάγου και το κοινό γίνεται μάρτυρας τρομερών φαινομένων, στα οποία ποτέ δε φανταζόταν ότι θα παραστεί. Η ταινία του Christopher Nolan συνιστά αφ' εαυτής ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο, ο σκηνοθέτης των «Memento» και «Batman begins» είναι ο μάγος και όλοι εμείς, οι θεατές της σκοτεινής αίθουσας, είμαστε το περίεργο και διψασμένο για θαύματα κοινό.
 Ο Alfred και ο Robert είναι δύο -πρώην συνεργάτες- μάγοι, στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, που μετά από ένα τραγικό ατύχημα ξεκινούν έναν ανελέητο αγώνα εντυπωσιασμού. Το παιχνίδι παίζεται μόνο βρώμικα και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι ένας από τους δύο παίχτες να αποσυρθεί, οριστικά. Ο Christopher Nolan, έχοντας στη διάθεσή του ένα all-star-cast (Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson) και μια πανάκριβη παραγωγή, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υπερθέαμα, του οποίου το φινάλε σχεδόν απαιτεί το χειροκρότημα. Ακόμη κι ο αγαπημένος David Bowie κάνει ένα πέρασμα ως Nikola Tesla, χωρίς δυστυχώς να αποδίδει τα αναμενόμενα.
 Κορυφαία από άποψη ποιότητας και εμπορικότητας μαζί, μπορεί να ιδωθεί και σαν μια αλληγορία πάνω στην τέχνη του κινηματογράφου, μιας τέχνης που διαρκώς μας εξαπατά - κι ας μας αποκαλύπτει όλο και περισσότερο τα μυστικά και τα τρικ της.

π.
Share this article :

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger