Band Of Brothers

Αληθινά γεγονότα περιγράφονται από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και χωρίς ίχνος υπέρβολής, φανφάρας και χαζό-αμερικανιάς μετουσιώνονται σε μια μοναδική σκηνοθετικά & ερμηνευτικά μίνι σειρά 10 επεισοδίων της HBO.

 Άνδρες από διάφορα μέρη των Η.Π.Α κατατάσσονται εθελοντές στο στρατό το 42' στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,ο καθένας για τους δικούς του λόγους αλλά όχι απαραίτητα διαφορετικούς αφού οι περισσότεροι απ' αυτούς για τα 50 δολάρια παραπάνω μισθό, δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετέχουν στην 101η Αερομεταφερόμενη μονάδα του 2ου Συντάγματος, σχηματίζοντας τον 5ο λόχο γνωστό ως "easy company". 

 Ο Υπολοχαγός Ουίντερς διοικητής του λόχου αφού εκπαιδεύει σκληρά για 2 χρόνια οδηγεί τους στρατιώτες του από την γνωστή απόβαση στην Νορμανδία μέχρι την "Αετοφωλιά" του Χίτλερ στις Αυστριακές Άλπεις.Μας εκθέτει στην διαδρομή,στην ωμή πραγματικότητα του πόλεμου που έζησαν οι στρατιώτες,χωρίς να σταματούν οι συνέπειες του σε πεποιθήσεις ή σύνορα. Ταυτόχρονα μεταφέρει  ιδέες και αξίες σαφώς επηρεασμένες από εκείνη την εποχή,αξίες που σήμερα φαντάζουν       μάλλον "ξεφτισμένες",παραδίδοντας μαθήματα ήθους,γενναιότητας,πίστης στους ανθρώπους,στην δύναμη της θέλησης αλλά και τoυ συνόλου.

 Η απόλυτη πολεμική σειρά ,παρουσιάζει σε ισορροπία όλα τα παραπάνω,σπουδαίο και λίγα λέω το Band Of Brothers προβλήθηκε το 2001 και σίγουρα οι Τομ Χανκς κ' Στιβεν Σπιλμπεργκ θα αισθάνονται υπερήφανοι για το δημιούργημα τους...Καλή προβολή...!





Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger