Million Dollar Baby

 Ένα αμερικάνικο όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Όμως δημιουργείται το ερώτημα τι αξίζει περισσότερο η δόξα και το χρήμα ή μια ευτυχισμένη οικογένεια;

 Το Million Dollar Baby είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 2004, σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ.Το σενάριο έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολ Χάγκις, ενώ η ιστορία βασίζεται σε μικρές ιστορίες του F.X. Toole. Ο Frankie Dunn (Κλιντ Ίστγουντ) προπονητής και μάνατζερ πυγμάχων έχει ένα μικρό γυμναστήριο στο Los Angeles όπου συγκεντρώνονται επίδοξοι μποξέρ. Μόνος σύντροφός του και βοηθός στις δουλειές του γυμναστηρίου είναι ο Scrap( Μόργκαν Φρίμαν), πρώην πυγμάχος που κάποτε ο Frankie είχε υπό την καθοδήγησή του. Την ίδια στιγμή, μια σερβιτόρα, η Maggie Fitzgerald (Χίλαρι Σουάνκ) εμφανίζεται στο γυμναστήριο παρά τις δηλώσεις του Frankie, ότι δεν προπονεί κοπέλες.

Η Maggie παρά την άρνηση του Frankie ξεκινάει την προπόνηση και βρίσκει σύμμαχο της τον Scrap. Παίρνει μέρος σε αγώνες και κερδίζει. Βοηθάει οικονομικά την οικογένειά της παρόλο που δεν αποδέχονται αυτό που κάνει. Η Maggie όμως έρχεται αντίπαλη σε έναν αγώνα με την "The Blue Bear", πρώην πόρνη που έχει τη φήμη ως ένα βρώμικο μαχητή. Μετά από ένα πολύ σκληρό αγώνα η Maggie καταλήγει με σπάσιμο στο λαιμό και τετραπληγική .Όλοι οι γιατροί επιβεβαιώνουν πως η Maggie δεν θα ξανασηκωθεί. Ο μόνος άνθρωπος που της συμπαραστέκεται είναι ο Frankie σε αντίθεση με την οικογένειά της που θέλει να την εκμεταλλευτεί μόνο οικονομικά. Ο Frankie δεν αντέχει τις απόπειρες αυτοκτονίας της Maggie και βρίσκει ως μόνη λύση την ευθανασία παρά την αρχική του άρνηση. Μια ένεση αδρεναλίνης φέρνει το τέλος.

 Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για μια ταινία γύρω από τον μικρόκοσμο του μποξ, το Million Dollar Baby καταλήγει να είναι μια ιστορία βαθιάς αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Ο Frankie βλέπει στο πρόσωπο της Maggie την κόρη του με την οποία έχει αποξενωθεί, ενώ εκείνη βλέπει ένα στοργικό υποκατάστατο της προβληματικής της οικογένειας. Η ταινία κέρδισε 4 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου και του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο των κριτικών κινηματογράφου της Αμερικής, πράγμα που φαίνεται και από τα βραβεία σκηνοθεσίας που κέρδισε από τις ενώσεις κριτικών Νέας Υόρκης και Σικάγου.

Παραλειπόμενα:

• Είναι η 25η ταινία που σκηνοθετεί ο Κλιντ Ίστγουντ , η 57ηστην οποία παίζει και η 21η που είναι παραγωγός.
• Η Χίλαρι Σουάνκ πέρασε από πολύ δύσκολη και επίπονη εκπαίδευση για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον ρόλο της, η οποία της απέφερε 9 κιλά μυϊκής μάζας παραπάνω.
•Συνεργάστηκε με κορυφαίους προπονητές πυγμαχίας και παρακολούθησε πάνω από 150 αγώνες από κοντά για να μελετήσει τους αθλητές. Επίσης «χτυπήθηκε» με επαγγελματίες του είδους.
• Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι ο μοναδικός υποψήφιος για Όσκαρ αυτή τη χρονιά που παίζει κάποιον φανταστικό χαρακτήρα, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρώτου ανδρικού ρόλου υποδύονται υπαρκτά πρόσωπα. Η ταινία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων λόγω του ιδιαίτερου τέλους...Καλή προβολή...!

 
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger