Carrusel

To Carrusel είναι μία μεξικάνικη σειρά, από τις πολλές που έχουν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, αλλά η πιο επιτυχημένη σίγουρα! Είναι παραγωγής 1989 και καλύπτει την καθημερινή ζωή σε ένα δημοτικό σχολείο του Μεξικού. Μέσα από την πλοκή της σειράς, ξεχωρίζει πολύ εύκολα ο στόχος των σεναριογράφων, να δείξουν το μεγάλο χάσμα μεταξύ των τάξεων στην μεξικάνικη κοινωνία, αλλά και το πως επηρεάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις ακόμα και στην παιδική ηλικία. Ειδικά, όταν αρχίζει να φαίνεται η ρομαντική πλευρά της φιλίας ενός μαύρου αγοριού προς την λευκή πλούσια συμμαθήτρια του.
Στην Ελλάδα γνώρισε ιδιαίτερη απήχηση από το παιδικό και όχι μόνο κοινό. 
Βασικό ρόλο στην σειρά παίζει η δεσποινίς Χιμένα που είναι μία καλή και ευγενική γυναίκα που αποφασίζει να διδάξει στο δημοτικό σχολείο ονόματι "Primaria Mundial" όπου φοιτούν παιδιά που θεωρούν το σχολείο μεγάλη αγγαρεία. Όταν όμως η δεσποινίς Χιμένα αρχίζει να διδάσκει τα παιδιά αρχίζουν να την συμπαθούν τόσο μέχρι που την αισθάνονται σαν δεύτερη μητέρα τους όπως και το σχολείο γίνεται για αυτά το δεύτερο σπίτι τους. Από εκεί και πέρα η δεσποινίς Χιμένα παίρνει μέρος στις περιπέτειες των παιδιών και τους μαθαίνει το νόημα της ζωής.
Σε κάποια επεισόδια η δεσποινίς Χιμένα παθαίνει ένα ατύχημα που την εμποδίζει από το να πάει στο σχολείο και έτσι για αρκετό καιρό τα παιδιά μένουν χωρίς δασκάλα. Έρχεται όμως η στιγμή που φέρνουν στα παιδιά καινούργια δασκάλα με το όνομα Σουζάνα όμως τα παιδιά δεν την θέλουν γιατί αγαπούν την δεσποινίδα Χιμένα. Μετά από καιρό όμως την συμπαθούν και αισθάνονται μεγάλη την απώλεια της όταν φεύγει.
Όσον αφορά τους χαρακτήρες που πρωταγωνιστούσαν δύσκολα ξεχνούνται.... Η δεσποινίς Χιμένα είναι δασκάλα, ο Σιρίλο είναι ένα φτωχό παιδί, γιος ξυλουργού, που είναι ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του Μαρία Χοακίνα, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται καθώς είναι σνομπ και τον θεωρεί κατώτερο. Η Μαρία Χοακίνα είναι μια μικρή πλούσια, κόρη ενός διάσημου γιατρού. Η Λάουρα Κινιόνες είναι μία ευτραφής και ευσυγκίνητη μικρή, που περνάει τη μέρα με ένα μεγάλο σάντουιτς στο χέρι, και ποτέ δε χάνει την ευκαιρία να αναστενάξει και να πει "Αααχ τι ρομαντικό! O Κοκιμότο είναι ένα πραγματικό πειραχτήρι αλλά καλό παιδί. Πάντα με την κορδέλα του Καράτε στο κεφάλι ήταν ένας από τους σωματοφύλακες-ακόλουθους του Πάμπλο Γκέρρα. Ο Νταβίντ, ένας Εβραίος μαθητής με σγουρά ξανθά μαλλιά και αγγελικό πρόσωπο. Ο μικρός Νταβίντ δε χάνει το χρόνο του όσον αφορά στις κοπέλες, και είναι ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του Βαλέρια. Η Βαλέρια είναι η κοπέλα του Νταβίντ. Είναι μια χαρούμενη μικρή που δεν μπορεί να σταματήσει να κάνει φάρσες. Ο Χάιμε είναι ένα παιδί ταπεινό, πολύ αδέξιο αλλά παράλληλα πολύ γενναίο και έτοιμο να υπερασπιστεί οποιαδήποτε στιγμή το φίλο του Σιρίλο. Ο Πάμπλο είναι ένα παιδί πολύ άτακτο που κάνει διαρκώς φάρσες οι οποίες πολλές φορές ξεπερνάνε τα όρια. Συνηθίζει να πειράζει την αδερφή του Μαρσελίνα και να κάνει άσχημες φάρσες στο Σιρίλο εκμεταλλευόμενος την αφέλειά του. Η Μαρσελίνα είναι η αδερφή του Πάμπλο και το αντίθετο του παράλληλα, είναι γλυκιά και καλή και αναγκάζεται να υπομένει τα πειράγματα του αδερφού της διαρκώς. Ο Ντανιέλ είναι ένας από τους μαθητές υποδείγματα της τάξης, και αρχηγός της Ομάδας Σωτηρίας. Η Κάρμεν μια μικρή ευγενική, τρυφερή και αξιαγάπητη που πρέπει να υπομείνει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι γονείς της για να τα βγάλουν πέρα. Ο Χόρχε είναι ένα παιδί πλούσιο, φαντασμένο και κακομαθημένο από τη μητέρα του, που πιστεύει πως είναι ανώτερος από τα υπόλοιπα παιδιά λόγω της οικονομικής του κατάστασης. Ο Μάριο είναι ένα φτωχό παιδί που ζει με τον πατέρα του και τη μητριά του, η οποία του φέρεται πολύ άσχημα καθώς δεν τον θεωρεί γιο της. Η Μαργαρίτα είναι μια μικρή από το Μοντερρέυ που μετακομίζει στην πόλη του Μεξικό με τη μητέρα της. Όταν φτάνει πολιορκείται από το Νταβίντ προκαλώντας τη ζήλια και την οργή της Βαλέρια. Η Κλημεντίνη είναι μια μαθήτρια η οποία αρχικά ήταν μαθήτρια της κυρίας Χιμένα, όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο γιατί οι γονείς της μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα βρέθηκαν στο νοσοκομείο της Γκουανταλαχάρα. Η Κλημεντίνη αναγκάστηκε λοιπόν να μείνει με τις θείες του πατέρα της Ματιλντε και Ρόζα, οι οποίες την κρατούσαν κλεισμένη στο σπίτι. Η Ομάδα Σωτηρίας αναλαμβάνει να τη σώσει από κει.



                                       
                                             π.
                       

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger