Recent Movies

Snatch

Στην εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου, ένας Ιρλανδός οργανώνει μια ευφυέστατη απάτη με διαμάντια. Στο παιχνίδι εμπλέκονται ένας τσιγγάνος πυγμάχος, κλεπταποδόχοι, Αμερικανοί γκάνγκστερ, οργανωτές παράνομων πυγμαχικών αγώνων και άλλα "λουλούδια" του λονδρέζικου υποκόσμου.
  Ο Turkish είναι ένας παράνομος οργανωτής αγώνων πυγμαχίας μπαίνει σε μπελάδες όταν τον πλησιάζει ο μεγαλο-κακοποιός Brick Top και του ζητά να στήσει έναν αγώνα. Στο μεταξύ μια ληστεία διαμαντιού πάει στραβά άλλα το 84ων καρατίων διαμάντι έχει εξαφανιστεί. Ο εγκέφαλος της ληστείας είναι όμως δυσαρεστημένος, και αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία για να το βρει. Μαζί του θα τον βοηθήσουν ο Dough The Head και ο Bullet Tooth Tony. Φυσικά οι ιστορίες περιπλέκονται μεταξύ τους και οι ανατροπές είναι συνεχείς προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μπερδευτήκατε; Στην μεγάλη οθόνη τα πράγματα είναι πιο κατανοητά.
 Ο Guy Ritchie επιστρέφει μετά τις Καπνισμένες Κάνες προσπαθώντας να κρατήσει συστατικά της πρώτης του επιτυχίας.
 H αλήθεια είναι ότι δεν θα τα πολυκαταφέρει, καθώς η συνταγή είναι ίδια. Βέβαια Brad pit και statham κάνουν ότι μπορούν. Από την άλλη μεριά βέβαια το ξανάβλεπα κάποια στιγμή αρκετά εύκολα.



Director:Guy RitchieWriter:Guy Ritchie

 

 

π.

The Woman in Black

    "Εκείνη βρίσκεται πάντα εκεί..."

Ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς (Daniel Radcliffe) ζει με τον τετράχρονο γιο του Joseph (Misha Handley) και την νταντά (Jessica Raine), καθώς η σύζυγος του Stella (Sophie Stuckey) πέθανε στη γέννα. Αναγκάζεται να τον αφήσει για λίγο στο Λονδίνο για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Ιλ Μαρς. Όταν φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής. Και η ανησυχία του Άρθουρ μεγαλώνει όταν μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα ντυμένη στα μαύρα αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του. Σύντομα διαπιστώνει πως οι ντόπιοι τον κρατούν μακριά από ένα θανάσιμο μυστικό...
 Βασισμένο στην κλασική ιστορία φαντασμάτων, "Η Γυναίκα με τα Μαύρα"  της Susan Hill's, μια μάλλον μέτρια ταινία η παραπάνω, αποτέλεσε την ευκαιρία για τον "Harry Potter" να κάνει και κατ άλλο τώρα που ενηλικιώθηκε, την οποία όμως και απόλεσε...Αν έχεις δει πάνω από 3 θρίλερ δε θα σε συγκινήσει αλλά μπορείς παρ' όλα αυτά να την δεις σε dvd...


Charlie and the Chocolate Factory

Ο Tim Burton αναλαμβάνει να μπολιάσει με νοσηρή ειρωνεία το ηθικοπλαστικό παραμύθι του Roald Dahl και, σε γενικές γραμμές, δεν τα καταφέρνει άσχημα: Αξιοποιεί στο έπακρο την ερμηνευτική πλαστελίνη ονόματι Johnny Depp, κάνει υπόγειες σινεφίλ αναφορές και τελικά χρησιμοποιεί τη διασκεδαστική περιήγηση στο εργοστάσιο σοκολάτας ως όχημα κοινωνικής αλληγορίας.
 Τα περισσότερα βράδια στο σπιτικό των Bucket, το δείπνο είναι μία νερωμένη σούπα από λάχανο, την οποία όμως ο νεαρός Charlie με μεγάλη χαρά μοιράζεται μαζί με τη μητέρα του, τον πατέρα του και τους τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες του. Κάθε βράδυ, το τελευταίο πράγμα που ο Charlie βλέπει από το παράθυρό του είναι το επιβλητικό εργοστάσιο σοκολάτας. 
 Για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, κανένας δεν έχει δει ούτε έναν εργάτη να μπαίνει ή να βγαίνει από το εργοστάσιο, ούτε κανένας είδε ποτέ του τον ίδιο τον ιδιοκτήτη Willy Wonka. Κι όμως κατά ένα μυστηριώδη τρόπο, ακόμη κατασκευάζονται μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, οι οποίες αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο. Απρόσμενα ένα πρωί, ο Willy Wonka θα κάνει μια απίστευτη ανακοίνωση. Προτίθεται να ανοίξει τις πόρτες του διάσημου εργοστασίου του και να αποκαλύψει «όλα τα μυστικά και τη μαγεία της σοκολάτας» σε πέντε τυχερά παιδιά. Εκείνα τα παιδιά που θα βρουν τα πέντε χρυσά εισιτήρια που έχει κρύψει σε πέντε σοκολάτες. Για τον Charlie αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη ευτυχία, όμως οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές, αφού παίρνει μόνο μία σοκολάτα το χρόνο, ως δώρο για τα γενέθλιά του.
 Αξίζει να την δεις την ταινία αν δεν την έχεις ξαναδεί. Σου προσφέρει, η αλήθεια είναι, ένα αίσθημα δικαίωσης προς το τέλος και σου δείχνει ότι η απληστία είναι ίσως το χειρότερο αμάρτημα. 





Director: Tim Burton Writers: Roald Dahl (book), John August

 

 

π. 


No Strings Attached


Η Emma (Natalie Portman) και ο Adam (Ashton Kutcher) είναι δύο καλοί φίλοι που έχουν μια υγιή σεξουαλική σχέση και μόνο αυτό. Κάποια χρόνια πριν η Emma απέρριπτε τον Adam χωρίς όμως τότε να έχει ιδέα κάποιος απ΄ τους δυο για τις ευεργετικές ιδιότητες του σεξ χωρίς δεσμεύσεις!!! Ξεκάθαρα αλλεργική η Emma στις σχέσεις και ο Adam αρνούμενος πεισματικά να δεσμευτεί, μέσα από την καθημερινή τους ..."επαφή", ανακαλύπτουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλο που σίγουρα ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμεναν ή ήθελαν...

Χλιαρή θα την έλεγα, δεν παρουσιάζει κάτι άλλο πέρα απ΄ το μοτίβο που πατάει, δεν έχει αυτό που λέμε απλά, υπόθεση. Δυσάρεστη δε τι λες, αλλά σίγουρα υποδεέστερη της "Friends With Benefits"...





Shutter Island

Η ιστορία εκτυλίσσεται το 54' με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο  Edward "Teddy" Daniels (Leonardo DiCaprio), μαζί με τον νέο του συνεργάτη  Chuck Aule (Mark Ruffalo) αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν την μυστηριώδη εξαφάνιση-δραπέτευση μιας ασθενούς της Rachel Solando (Patricia Clarkson), σε ένα νησί στα ανοικτά της Αμερικής. Φτάνουν λοιπόν στο Άσκλιφ, ψυχιατρικό νοσοκομείο για εγκληματίες. Και ενώ απ την αρχή αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν παει καλά με αυτό το μέρος, δε περιμένει με τίποτα αυτό που θα ακολουθήσει... Με αφορμή μια καταιγίδα που ξεσπά και απομονώνει τον Daniels αρχίζει να έρχεται όλο και πιο κοντά στην παρανοϊκή πλευρά του. Αποτέλεσμα αυτού να βρίσκεται και ο ίδιος στην θέση των εγκλείστων, πειραματόζωο στις ακραίες μεθόδους θεραπείας του Dr. John Cawley (Ben Kingsley), διευθυντή της κλινικής...Ίσως όλα τελικά να μην είναι όπως φαίνονται...
Ένα απ τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ και από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες με πρωταγωνιστή τον Leo Dicaprio. Σκηνοθετημένη από τον Martin Scorsese σε σενάριο της δικής μας Laeta Klogridis, "Το Νησί των Καταραμένων" είναι μια ταινία που σίγουρα πρέπει να δεις!!!




Director:Martin Scorsese Writers:Laeta Kalogridis ,Dennis Lehane Stars:Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer and Mark Ruffalo

ዞር  

Awake S1

 O Jason Issacs (Harry Potter, Brotherhood) υποδύεται τον ντετέκτιβ Μάικλ Μπρίτεν, που επιζεί ενός σοβαρού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Από εκείνη τη στιγμή ζει σε δύο πραγματικότητες. Στη μία έχει επιζήσει η γυναίκα του (Laura Allen του Terriers) και στην άλλη ο γιος του. Μη γνωρίζοντας ποια είναι αληθινή και ποια φανταστική, συνεχίζει να τις ζει και τις δύο.
  Στις 24 Μαΐου, λοιπόν, είδαμε και το τέλος αυτής της σειράς και όπως είχαμε προβλέψει σε μία από τις πρώτες αναρτήσεις του blog, η σειρά απέκτησε πολύ ενδιαφέρον. (Ας μη το κρίνουμε βιαστικά....έχει περιθώρια να αποκτήσει κι άλλο ενδιαφέρον! 23/3/2012)
 Οι  δύο πραγματικότητες που γνωρίσαμε μέσα από τα "όνειρα" του ντετέκτιβ Μπρίτεν, μας έκαναν οικεία την ψυχοσύνθεση του εν λόγω πρωταγωνιστή με τρόπο πρωτόγνωρο. Ταυτόχρονα, βέβαια, η σειρά με κάθε της επεισόδιο μας κέρδιζε όλο και περισσότερο, καθώς το στόρι έδειχνε να έχει μία συνεχή, σταθερή πλοκή πολύ προσεγμένη, με σκοπό να καταλήξει σε ένα τέλος λίγο περίεργο βέβαια, αλλά πολλά υποσχόμενο, για την συνέχεια της σειράς.
 Τα στοιχεία του "Awake", συνδυάζουν την αστυνομική περιπέτεια, με την διαφθορά και την συνωμοσία, μαζί με την ψυχική επαφή του δράματος. 
 
 
 

Chernobyl Diaries

Μια παρέα έξι φίλων από τις ΗΠΑ βρίσκονται για διακοπές στην Ευρώπη. Ο δρόμος τους θα τους φέρει στην πόλη Pripyat, που αποτελούσε τον τόπο κατοικίας των εργατών του πυρηνικού αντιδραστήρα Τσερνομπίλ, εγκαταλειμμένη πια μετά από το πυρηνικό δυστύχημα της δεκαετίας του 1980. Καθώς όμως, η παρέα περιδιαβαίνει την γύρω περιοχή και αφού βρίσκει ενδιαφέρον να εξερευνήσει το μέρος... ανακαλύπτει με τρόμο πως δεν είναι μόνη!!!
 Περισσότερα από 31 Μαΐου στους κινηματογράφους...αν πάτε, γιατί εγώ όχι!




Director: Bradley Parker Writers: Shane Van Dyke, Carey Van Dyke Stars: Jesse McCartney, Jonathan Sadowski and Olivia Dudley

ዞር  

Se7en

 Ο Ουίλιαμ Σόμερστ, είναι ένας βετεράνος αστυνομικός που βρίσκεται στα πρόθυρα της σύνταξης. Τον αναγκάζουν να εκπαιδεύσει τον ορμητικό και ανυπόμονο αντικαταστάτη του και έτσι γίνεται δίδυμο με τον ντετέκτιβ Ντέιβιντ Μιλς (Brad Pitt) σε μια έρευνα που παρασύρει όλο και πιο βαθιά στον διεστραμμένο κόσμο ενός πανούργου και σχολαστικού εγκληματία που διαλέγει και δολοφονεί τα θύματα του με βάση της επτά θανάσιμες αμαρτίες: Αδηφαγία - Απληστία - Οκνηρία- Ζηλοτυπία - Οργή - Φιλαυτία -Λαγνεία. 
 Ταινία σταθμός στο είδος του αστυνομικού θρίλερ, η απογείωση της καριέρας του David Finche. Η καλύτερη δημιουργία του. O πιο ταιριαστός ρόλος για τον ηθοποιό Morgan Freeman ... 
 H ωραιότερη ερμηνεία του ηθοποιού Kevin Spacey (εδώ άξιζε το αγαλματίδιο και ΟΧΙ στην ταινία American Beauty) ... 
 To πλέον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ τέλος που έχετε δει ποτέ σε ταινία (ξεχάστε εκείνο της ταινίας The Sixth Sense και δείτε ένα τέλος που θα σας σοκάρει!) ... 
 Με εκπληκτικές λοιπόν ερμηνείες, υποδειγματική σκηνοθεσία, σασπένς, μυστήριο, αλλά και ορισμένες γνήσιες σκηνές τρόμου, το καθηλωτικό και εφιαλτικότατο «Se7en», είναι ένα ανεπανάληπτο ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ που δε θα μπορούσε να μην έχει μείνει στην ιστορία, ως το ΑΠΟΛΥΤΟ ψυχολογικό θρίλερ! 



Top Gun

Ο Πιτ Μίτσελ (Tom Cruise), πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, έχει αποκτήσει τη φήμη του πιο παράτολμου χαρακτήρα μεταξύ των συναδέλφων του χάρη στις επικίνδυνες αποστολές που αναλαμβάνει. Τελικά οι προϊστάμενοί του τον επιλέγουν να φοιτήσει σε μία σχολή επίλεκτων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Μίτσελ, που το παρατσούκλι του είναι “Μάβερικ”, πηγαίνει στη σχολή αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του “Τοπ Γκαν”, δηλαδή του καλύτερου απόφοιτου της τάξης του. Δεν φαντάζεται όμως ότι εκεί θα γνωρίσει και τον έρωτα, στο πρόσωπο της Σαρλότ Μπλάκγουντ, που τυχαίνει να είναι η εκπαιδεύτριά του...
  Μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του '80, που γυρίστηκε με τις ευλογίες και τη συμπαράσταση του Αμερικανικού Πενταγώνου, καθώς εκθειάζει την ετοιμότητα και τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων διαφημίζοντας παράλληλα τη σχολή όπου εκπαιδεύεται η αφρόκρεμα των πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού. Σε επίπεδο περιεχομένου η ταινία, μονοδιάστατη αλλά πιασάρικη, απευθύνεται πιο πολύ στους φίλους των αιθέρων. 





Director:Tony ScottWriters:Jim Cash, Jack Epps Jr 

 Stars:Tom Cruise, Kelly McGillis and Val Kilmer

 

π.

Twilight Tribute

 Αν  είσαι από 12 έως 16 ετών κράτα αυτό το άρθρο στον σελιδοδείκτη σου και διάβασε το μετά τα 20!! Λοιπόν ξεκινάω...
 Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με μια 17χρονη, την Ισαμπέλα Σουάν (Kristen Stewart), η οποία μετακομίζει στην κωμόπολη του Φορκς και γνωρίζει έναν γοητευτικό συνομήλικο της ,τον Έντουαρντ Kάλεν (Robert Pattinson). Ο "χλωμός" νεαρός θα ανταποκριθεί στο φλερτ της νεοφερμένης Ισαμπέλας και ένα εφηβικό love story είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Όλα όμως αλλάζουν όταν θα βγει στην επιφάνεια η αλήθεια για τον Έντουαρντ που προκύπτει Βαμπίρ!..Εξ' ου και το χλόμιασμα!!! 
Στην πρώτη ταινία από τις 4 μέχρι τώρα, βλέπουμε μια πραγματικά βαρετή ιστορία με εκλάμψεις υποτυπώδους δραστηριότητας και ακατάσχετης ανοησίας. Το Twilight πλασαρίστηκε στην αρχή ως ταινία δράσης μετά ως ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε έναν βρικόλακα και μια κοινή θνητή και στο τέλος μας βγήκε σαπουνόπερα... Και έχει και συνέχεια!






Director:  Catherine Hardwicke






  Ερχόμαστε στο 2009 και συναντάμε την Μπέλα 
Σουάν να γιορτάζει τα 18α της γενέθλια με τον αγαπημένο της 104χρονο!...βρικόλακα,  Έντουαρντ Κάλεν, όταν λόγω ενός βαμπιροκυνηγητού που έχουν εξαπολύσει εναντίον του και της οικογένειας του, που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή στην αγαπημένη του, παίρνει την απόφαση να απομακρυνθεί από την Mπέλα για πάντα, ώστε να την κρατήσει ασφαλή.
Σε σύγχυση και κατάθλιψη ταυτόχρονα η νεαρή βρίσκει παρηγοριά στον εxtraboline-σμενο Τζέικομπ Μπλακ (Taylor Lautner) και την αγέλη του...
 Μπορώ να πω ότι κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με την πρώτη ταινία και αυτή...στο επίπεδο της θάλασσας δηλαδή! Για κάποιο λόγο σημείωσε εξίσου μεγάλη επιτυχία και έκοψε υπερβολικά πολλά εισιτήρια από τους απανταχού twilighters...Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...!!! 




Director: Chris Weitz









 Κάθε χρόνο τα ίδια και να σου το '10, η Μπέλα κι ο Έντουαρντ είναι πάλι μαζί, η βρικoλακίνα Βικτώρια όμως επιστρέφει και ζητά εκδίκηση και πάλι για τον θάνατο του αγαπημένου της James, αυτή τη φορά δημιουργώντας ένα στρατό από νέους βρικόλακες που διψάνε για αίμα! Η Μπέλα βρίσκεται ανάμεσα σε δυο κόσμους αυτόν των βρικολάκων και των λυκάνθρωπων, οι δυο κόσμοι θα πρέπει τώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιβιώσουν...
 Σε τούτη εδώ την ταινία, κάτι πάει να γίνει, όχι ότι δεν παίζουν λίγο τα μάτια σου προσπαθώντας να τα κρατήσεις ανοικτά αλλά τέλος πάντων έχει μια πινελιά δράσης που σε ωθεί, αν είσαι και καλός άνθρωπος, να την κάνεις την αγγαρεία και να δεις και την επόμενη που έρχεται... 







 Director: David Slade








 Το σωτήριο έτος 2011, μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα και την βαμπιρότητα,ο Έντουαρντ και η Μπέλα ενώνονται επιτέλους με τα δεσμά του γάμου.Ξεκινούν για το ταξίδι του μέλιτος αλλά η σύντομη ευτυχία των νεόνυμφων διαταράσσεται από την ταχύτατα εξελισσόμενη εγκυμοσύνη της Μπέλα, το μωρό που έχει μέσα της αποτελεί απειλή για την ζωή της και τους γύρω της. Σημαντικό ρολό στο πρώτο μέρος της "Χαραυγής" , παίζει ο Τζεικομπ που απομακρύνεται από την αγέλη του καθώς αντιτίθεται στο σχέδιο τους για την καταστροφή του εμβρύου και όντας παρόν στην γέννηση του μωρού "αποτυπώνει" στην κόρη του Έντουαρντ και της Μπέλα, Ρενεσμη... 
 Η τελευταία, μέχρι στιγμής, συνέχεια είναι λίγο-πολύ σαν το "Eclipse", είναι λίγο καλύτερο απ΄ τα δυο πρώτα και το ίδιο βαρετό αλλά με μια πινελιά δράσης, με το 3 μέρος.

  Συνοψίζοντας μέχρι τώρα έχουμε δει 4 ταινίες από την ομότιτλη σειρά βιβλίων του Stephenie Meyer, οι οποίες πρωτοτυπούν καθώς είναι η μοναδική σειρά ταινιών που έχει χρησιμοποιήσει τέσσερις διαφορετικούς σκηνοθέτες, προφανώς ο κάθε ένας προσπαθούσε να περάσει κάτι δικό του...αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ! Εκ του αποτελέσματος και από αυτό που είδαμε κρίνουμε με την μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα που είναι γνωστό της πάση ότι μας διακατέχει...Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη πατάτα που έχει δει αυτός ο πλανήτης μέχρι σήμερα! Και αυτό γιατί,  έχει κλέψει ότι μπορεί από σαπουνόπερες, έχει βάλει και το πολύ must ερωτοχτύπημα βρυκοόλακα-κοπέλας και όλο αυτό το έχει ποτίσει με διαλόγους χωρίς ουσία, σκηνές & τοπία άκρως καταθλιπτικά (εγώ προσωπικά στο Φορκς δε μένω), σε ναρκώνει τόσο  πολύ δε  που αναφωνείς "Σταμάτα" αντί να σηκωθείς και να το κλείσεις...
Τι να πω...αναμένουμε με αγωνία!!! το τελευταίο (δόξα το Θεό) μέρος  κατά το Νοέμβριο...



Βάλε χέρι για να δεις το trailer...







Επιτέλους ήρθε το τέλος!!!



Mετά τον ερχομό της Renesmee , η οικογένεια του Edward αναζητά συμμάχους σε άλλες οικογένειες βρικολάκων.  Καθώς οι Volturi εναντιώνονται στους Cullen ζητώντας την θανάτωση της μικρής. Βρικόλακες εναντίον βρικολάκων σε μια "επική μάχη που θα ζήσει για πάντα"...
 Από 15 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους θα ξεκινήσει να προβάλλεται το τελευταίο μέρος της σειράς ταινιών Twilight
 Δε θα έλεγα ότι το περιμένουμε με ανυπομονησία αλλά ενα κάποιο ενδιαφέρον θα έχει...Ελπίζουμε για το καλό τους!!!












The Green Mile

 Ο Paul Edgecomb (Tom Hanks) είναι υπεύθυνος  της πτέρυγας Ε σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα. Η συγκεκριμένη πτέρυγα είναι ο τελευταίος σταθμός των φυλακισμένων πριν την εκτέλεση τους, γνωστό και ως "τελευταίο μίλι" και λόγω του πράσινου πατώματος πράσινο μίλι. Ο Paul είναι ένας πολύ συνεπής φύλακας, χαμηλών τόνων, υπόδειγμα θα έλεγε κανείς. Όλα όμως ανατρέπονται με την άφιξη ενός ακόμα μελλοθάνατου, του John Coffey (Michael Clarke Duncan), ενός καλοκάγαθου γίγαντα που κατηγορείται για την δολοφονία 2 κοριτσιών. Όταν οι δυο τους γνωρίζονται, ο Paul καθώς και οι υπόλοιποι φύλακες της πτέρυγας ανακαλύπτουν το χάρισμα του Coffey να θεραπεύει...Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας θα παίξει ένας ακόμα κρατούμενος που θα μεταφερθεί εκεί.
 O Edgecomb είναι πια ένας ηλικιωμένος τρόφιμος γηροκομείου περιμένοντας καρτερικά το δικό του "τελευταίο μίλι" και διηγείται την συγκινητική ιστορία με τα υπερφυσικά γεγονότα που βίωσε, από την δεκαετία του 30 και το Πράσινο Μίλι...
 Μια εκπληκτική ταινία, υποψήφια για 4 oscar, μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Stephen King ,που δε χρειάζεται να περιμένεις το star να την ξαναβάλει, κατέβασε την και δες την άλλη μια φορά....  




Director:Frank Darabont Writers:Stephen King,Frank Darabont Stars:Tom Hanks, Michael Clarke Duncan and David Morse

ዞር  

Remember Me

  Καλοκαίρι του 2001 στη Νέα Υόρκη. Ο Robert Pattinson υποδύεται τον Tyler, έναν 21χρονο φοιτητή, επαναστάτη, που μετά την αυτοκτονία του αδερφού του βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση  με τον πολυεκατομμυριούχο πατέρα του (Pierce Brosnan). Κατηγορώντας τον συνεχώς για αδιαφορία προς τον ίδιο αλλά και την μικρότερη αδερφή του. Μια συγκυρία κι ένα στοίχημα θα φέρουν τον Tyler κοντά στην Ally (Emilie de Ravin). Την γνωρίζει για να πάρει εκδίκηση από τον αστυνομικό πατέρα της (Chris Cooper) αφού σε ένα τσακωμό που πήρε μέρος ο Tyler εκείνος τον έβαλε στη φυλακή. Σύντομα όμως τα σχέδια του αλλάζουν όταν αντιλαμβάνεται πόσο τον καταλαβαίνει η Ally. Αφού και εκείνη έχει ζήσει την απώλεια, όταν πριν από 10 χρόνια σκότωσαν τη μητέρα της μπροστά στα μάτια της. Και πριν από τα μισά της ταινίας ερωτεύονται. Ο Tyler αρχίζει να βρίσκει την ευτυχία και η ζωή του αποκτά νόημα αλλά όλα αυτά απειλούνται από κρυμμένα μυστικά που υπάρχουν και περίεργες καταστάσεις που θα συμβούν.
 Με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς οτι είναι άλλο ένα αισθηματικό νεανικό δράμα ( και γι αυτό το λόγο έκατσα να το δω). Όμως εκτός από τον έρωτα που παρουσιάζεται σχεδόν σε όλη την ταινία, κεντρίζουν το ενδιαφέρον και οι  δύο «προβληματικές» οικογένειες. Η ταινία πριν αρχίσει να κουράζει με τις σκηνές ανάμεσα στα δυο παιδιά και τoν έρωτα τους, με απρόσμενες καταστάσεις τραβάει ξανά το βλέμμα σου στην οθόνη. Έχει πανέξυπνους διαλόγους χωρίς σάλτσες αποφεύγοντας το μελόδραμα και δημιουργώντας ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Το ευφυές φινάλε της ταινίας σοκάρει και αναμφίβολα δεν είναι αυτό που περιμένεις. Ίσως για το τέλος της να αξίζει όλη η ταινία. Tο «Remember me» είναι μια ιστορία που βασίζεται τόσο στην αγάπη όσο και στην οικογένεια αλλά και τη σημασία του να ζεις με πάθος την κάθε μέρα.



Director: Allen Coulter Writer: Will Fetters

 

 

Melina

 

1408

 Ο Mike Enslin (John Cusack), συγγραφέας βιβλίων για στοιχειωμένα μέρη, πιστεύει μόνο σε ότι βλέπει καθώς στην μέχρι τώρα καριέρα του δεν έχει δει πότε του φάντασμα ή κάτι που να μην έχει λογική εξήγηση. Η έρευνα για το επόμενο βιβλίο του που αφορά στα πιο  διάσημα στοιχειωμένα μέρη του κόσμου θα τον φέρει να περάσει μια νύχτα στο ξενοδοχείο Ντολφιν, ένα πολυτελέστατο χώρο στην καρδιά της Νέας Υόρκης με πολλά μυστικά. Παρά τις προειδοποιήσεις του υπεύθυνου του ξενοδοχείου, Olin (Samuel L. Jackson), επιμένει να περάσει μία νύχτα στο δωμάτιο 1408, μια σουίτα που διαθέτει ειδικό ενδιαφέρον αφού όσοι ένοικοι την έχουν επισκεφτεί, έχουν βρεθεί νεκροί, με φρικτό τρόπο.Ο Enslin όμως θα παραμείνει αμετακίνητος στην επιμονή του να μάθει τι κρύβεται πίσω από το μυστήριο του δωματίου 1408. Λάθος του...
Ψυχολογικό θρίλερ τρόμου, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Stephen King και σκηνοθετημένο από τον Mikael Håfström, το  δωμάτιο 1408 είναι στην κατηγόρια των θρίλερ που καταρχήν συναρπάζουν, για λίγο το χάνεις, αλλά στο τέλος σου μένει η αίσθηση ότι είδες μια αρκετά καλή ταινία...





Director:Mikael Håfström Writers:Matt Greenberg, Scott Alexander  Stars:John Cusack, Samuel L. Jackson and Mary McCormack


ዞር  

From Hell

 Δεν είναι άλλη μία ταινία τρόμου, και αυτό είναι έκδηλο από την αρχή. Πέρα από το το τετριμμένο ερώτημα όλων των θρίλερ, "ποιος να ναι ο δολοφόνος", η κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ των Αλαν Μουρ και Έντι Κάμπελ, ξεχωρίζει περίτεχνα στο τοπ των ταινιών τρόμου.
 Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου αιώνα, σε ένα άκρως γοτθικό τοπίο. Πέντε πόρνες προσπαθούν βρουν τους άνδρες της μιας βραδιάς. Κινούνται σε μια άκρως συντηρητική κοινωνία, απειλούνται από τους προαγωγούς, κινδυνεύουν από αρρώστιες αλλά και από ένα μανιακό δολοφόνο. Τον Jack τον Aντεροβγάλτη. Μόνο ένας επιθεωρητής θα ενδιαφερθεί για την υπόθεσή τους. Ο Fred Abberline (Johnny Depp ), ένας άνθρωπος με το δικό του σκοτεινό παρελθόν, κατατρέχεται από αφόρητες μνήμες και εφιαλτικές σκέψεις. Χρησιμοποιεί όπιο για να ξεφεύγει από τους εφιάλτες και να κάνει μαντικές αναζητήσεις. Δίπλα του είναι πάντα ο πιστός βοηθός του Godley. Τη βοήθειά του προσφέρει και ο επιστημονικός σύμβουλος της βασιλικής οικογένειας William Gull, με την καθοδήγηση του οποίου θα φτάσουν στα ίχνη μιας μυστηριώδους οργάνωσης με πολύ σκοτεινή δράση.
 Τοπίο και Depp, και τα δύο βγαλμένα μέσα από το "Sleepy Hollow", με την μυστηριώδη και υποβλητική μορφή του Depp, που του δίνει την δυναμική του απολύτου ντετέκτιβ, που πρόκειται να ανακαλύψει τον απόλυτο δολοφόνο!
 Το θέμα του Jack του Aντεροβγάλτη πάντοτε τραβούσε το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Οι σκηνές των φόνων είναι αρκετά καλοδουλεμένες. Πολλοί θα αποπροσανατολιστούν από το ειδύλλιο μεταξύ των πρωταγωνιστών. Μην μπερδεύεστε όμως η ταινία είναι θρίλερ και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, για να καταφέρει να προσφέρει στο θεατή δυο ώρες ποιοτικού θρίλερ σε κάποια σκοτεινή αίθουσα.



Directors: Albert Hughes, Allen Hughes Writers: Alan Moore, Eddie Campbell

 

π.


The Notebook

 Το ημερολόγιο που κράτα ο Duke (James Garner) και διηγείται στην Allie Calhoun (Gena Rowlands) μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, σε μια επαρχία της Αμερικής, το Σίμπρουκ. Εκεί περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές η Allie με την οικογένεια της όπου γνωρίζει ένα νεαρό εργάτη τον Noah. Εκείνη είχε όλο το κόσμο στα πόδια της, εκείνος απ΄την άλλη δεν είχε δεκάρα, η διαφορετικές τους ζωές δεν του απέτρεψαν όμως από το να ερωτευτούν. Οι δυο τους δε συμφωνούσαν πολύ, σχεδόν καθόλου, είχαν όμως ένα κοινό, ήταν τρελοί ο ένας για τον άλλο..

 Το καλοκαίρι τελειώνει και η Allie  γυρίζει στην Ν.Υόρκη για σπουδές. Ο B'  Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά και ο Noah καλείται να πολεμήσει. Οι δυο τους χάνονται, μα το πάθος του για εκείνη δεν σβήνει και 365 γράμματα, ένα για κάθε μέρα μακρυά της το μαρτυρούν. Γράμματα που ποτέ  η Allie δεν έλαβε λόγω της μητέρας της. Μετά από χρόνια όμως και λίγο πριν παντρευτεί τον επίσης πλούσιο και εγκεκριμένο από τους γονείς Lon Hammond (James Marsden), συνειδητοποιεί πως κάτι έχει αφήσει στη μέση, κάτι έχει μείνει ανεκπλήρωτο. Όταν θα πάρει την απόφαση να επιστρέψει στο Σίμπρουκ, θα διαπιστώσει πως στην αγάπη δυο ανθρώπων δεν έχει χώρο η λογική...

Άκρως συγκινητική ιστορία, μεταφορά του Best Seller του  συγγραφέα Nicholas Sparks, ένα από τα καλύτερα love story εποχής, που εκτός από το να την δεις, το "Ημερολόγιο" αξίζει σίγουρα μια θέση στην ταινιοθήκη σου...


"Πίσω από κάθε μεγάλη αγάπη κρύβεται μια συναρπαστική ιστορία..."
 

Just Go With It

Ο Danny (Adam Sandler) είναι ένας πλαστικός χειρουργός που θέλει να φλερτάρει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις, όμως χρησιμοποιεί ένα 'αθώο' ψέμα για να πετύχει το στόχο του: φοράει βέρα κι ας είναι ανύπαντρος. Όταν όμως γνωρίζει και ερωτεύεται μια πανέμορφη και αρκετά μικρότερή του δασκάλα, την Palmer (Brooklyn Decker), αυτό το μικρό ψέμα θα αρχίσει να τον τρώει... Αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποφασίζει να 'εφεύρει' μια σύζυγο με την οποία υποτίθεται ότι σύντομα θα χωρίσει για χάρη της Palmer. Το ρόλο της δήθεν συζύγου αναλαμβάνει η επί χρόνια βοηθός του Danny, Katherine (Jennifer Aniston), μητέρα δύο παιδιών, τα οποία σύντομα αναγκάζονται να μπουν επίσης στο παιχνίδι καταλήγοντας σε ένα τρελό σαββατοκύριακο στη Χαβάη...
 Eκεί κάπου μπαίνει στο παιχνίδι και η Nicole Kidman, η οποία ως άσπονδη φίλη της Aniston, φέρνει τα πάνω κάτω στο ήδη κακοστημένο μπάχαλο!
 Κλασσική αμερικάνικη κομεντί, βασισμένη στο διασκευασμένο σενάριο του θεατρικού έργου “Cactus Flower”. Η ταινία κυλά αβίαστα, και χωρίς να έχει οποιοδήποτε σκηνοθετικό ή ερμηνευτικό “βάθος”, καταφέρνει να προκαλεί γέλιο και να δημιουργεί την ευχάριστη-ανάλαφρη ατμόσφαιρα που απαιτεί ο θεατής από μια ταινία αυτού του είδους.
 Προσωπικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα, είχα καιρό να γελάσω έτσι με τον Sandler!




Madagascar

 O Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, η  Γκλόρια ο ιπποπόταμος και ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη, κάνουν τη ζωή τους στο ζωολογικό κήπο του Central Park. Έχουν την καλύτερη φροντίδα και τα καλύτερα φαγητά, το μονό που έχουν να κάνουν για να τα διατηρήσουν,είναι απλά να ποζάρουν στους φωτογραφικούς φακούς των επισκεπτών του πάρκου.

 Η απορία για τον τρόπο ζωής των προγόνων τους όμως και η φαεινή ιδέα του Μάρτι για μια "μικρή" νυχτερινή βόλτα στη Νέα Υόρκη θα τους οδηγήσουν στην....Μαδαγασκάρη!!!! Εκεί μετά το πρώτο πολιτισμικό σοκ, θα γνωρίσουν τον Βασιλιά Τζούλιαν και το στρατό του και θα ζήσουν την περιπέτεια που πάντα αναζητούσαν...

 Ξεκαρδιστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων και με υπέροχη μουσική επένδυση, το "Madagascar" από την DreamWorks Animation , προβλήθηκε το 2005 και βραβεύτηκε ως η αγαπημένη ταινία των παιδιών για εκείνη τη χρονιά.








.

Turner & Hooch

Ένας σχολαστικός και εμμονικός με την καθαριότητα και την τυπικότητα αστυνομικός ο Det.Scott Turner (Tom Hanks) καλείται να "υιοθετήσει"... ένα σκύλο!!! Τον Hooch  (Beasley the Dog) που έχει μείνει χωρίς αφεντικό, αφού δολοφονούν τον γερο-Amos (John McIntire) φίλo του Turner. Ο Hooch δεν είναι αυτό που λες σκύλος για σπίτι, ούτε φανατικός της καθαριότητας, απ' την άλλη είναι σαλιάρης, λαίμαργος, τσαμπουκάς και πολύ ερωτιάρης!!! Και καθώς ο Turner προετοιμάζεται για την μετάθεση του σε μεγαλύτερο αστυνομικό τμήμα, αποφασίζει πριν φύγει να εξιχνιάσει την δολοφονία του φίλου του,συνεργάτη...θέλει δεν θέλει θα έχει τον Hooch!!!

Κωμική περιπέτεια από τα παλιά, με γέλιο, πιου-πιου και συναίσθημα, όλα τα έχει η ταινία που επισκίασε το "Λαγωνικό Κ-9", που είχε προβληθεί 4 μήνες νωρίτερα  το 89' και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα για Σάββατο μεσημέρι με ένα μπολ παγωτό...




Director: Roger Spottiswoode Writers: Dennis Shryack, Michael Blodgett Stars: Tom Hanks, Mare Winningham and Craig T. Nelson


ዞር  

The Usual Suspects

" Το μεγαλύτερο κόλπο που έκανε ποτέ ο διάβολος, είναι που έπεισε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει"
 Μετά από μία έκρηξη πάνω σε ένα πλοίο στο λιμάνι του San Pedro η αστυνομία ανακαλύπτει 27 πτώματα και  91 εκατομμύρια δολάρια. Μοναδικοί επιζήσαντες της έκρηξης είναι ένας Ούγγρος τρομοκράτης, μέλος του πληρώματος του πλο'ιου και ο Roger "Verbal" Kint, ένας μικροαπατεώνας με μερική αναπηρία, ο οποίος συλλαμβάνεται και ανακρίνεται.
 Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του θα ομολογήσει πως ακριβώς μπλέχτηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση, μαζί με 4 άλλους σεσημασμένους κακοποιούς. 
 Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri, Stephen Baldwin και Benicio Del Toro, παίζουν τόσο εξαιρετικά όσο και διακριτικά χωρίς να υπερκαλύπτουν την πλοκή του έργου. Υπάρχει λόγος που ταινίες σαν το "The Usual Suspects" δεν κυκλοφορούν συχνά. Χρειάζονται πειθαρχία στο γράψιμο , σταθερότητα στην σκηνοθεσία και περιορισμούς στις ερμηνείες. Ο κάθε ένας εδώ, κάνει την δουλειά του άψογα, κάτι που θεωρώ εξαιρετικά σπάνιο. Η σκηνοθεσία δεν επισκιάζει το σενάριο. Ο σκηνοθέτης γνωρίζει πως η δύναμη του βρίσκεται στη πλοκή, στους χαρακτήρες και τους ηθοποιούς που τους υποδύονται, κι έτσι παίζει όλα του τα χαρτιά σωστά, δημιουργώντας έτσι μία από τις καλύτερες ταινίες της σύγχρονης εποχής.
 Η ταινία "The Usual Suspects" ήρθε από το πουθενά, και κατέληξε ως μία από τις πιο καθοριστικές ταινίες της δεκαετίας του 90.



Director: Bryan Singer Writer: Christopher McQuarrie

 

π.






























Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger