Home » , , , , » I Am a Legend

I Am a Legend

"The last man standing on Earth is not alone!"

 Τίποτα από όσα έγιναν δεν έπρεπε να συμβεί...αλλά τελικά είναι πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου, όταν παλεύεις με ανίατες ασθένειες.
 Σε μία Νέα Υόρκη φάντασμα, γεμάτη από αγριόχορτα, άγρια ζώα κι εγκαταλελειμμένα κτήρια, περιφέρεται ο τελευταίος ίσως ανθρώπινος κάτοικος του πλανήτη, ο Will Smith. Μία ανυπολόγιστη καταστροφή έλαβε χώρα πριν τρία χρόνια όταν ένας ιός μετέτρεψε το σπουδαιότερο επιστημονικό επίτευγμα του αιώνα, τη θεραπεία του καρκίνου, σε σωστό εφιάλτη. Τώρα, ο Robert Neville (Will Smith) κρύβεται τη νύχτα σ' ένα σπίτι-φρούριο και τη μέρα, με μοναδική παρέα ένα σκύλο, αναζητά εφόδια και πιθανούς επιζώντες, παραμένοντας μακριά από ανήλιαγα μέρη, στα οποία κατοικούν εκείνοι που κάποτε ήταν άνθρωποι...
 Είναι η τρίτη μεταφορά του βιβλίου του Richard Matheson από το 1954, και μάλιστα αυτή την φορά με μεγαλύτερη επιτυχία, σε σύγκριση με  τα «28 Days Later» και «28 Weeks Later». 
 Η ταινία πραγματικά παρουσιάζει την μετάβαση προς την φθορά του είδους μας από ένα ακόμα εναέριο ιό, που μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά εύθραυστοι όσο ποτέ. Το πάθος για ζωή όμως ενός άντρα που στις φλέβες του κυλάει το αντίδοτο και η απομόνωση που βιώνει είναι αυτό που σε κρατάει στην ταινία, με τον Smith να μας θυμίζει πόσο καλός ηθοποιός είναι. 
 Αλγεινή εντύπωση όμως προκαλούν τα ψηφιακά εφέ σε ορισμένες περιπτώσεις και συγκεκριμένα στην αναπαράσταση των ζώων και των μεταλλαγμένων. Ενώ η μεταμόρφωση της πόλης δείχνει πειστική και είναι πετυχημένη, τα έμβια όντα παρουσιάζονται πρόχειρα, σαν να είναι προϊόντα ενός video-game με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στην κίνηση. 




Director: Francis Lawrence  Writers: Mark Protosevich, Akiva Goldsman

 

 

π.


 
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger