Home » , , , , » Lethal Weapon I, II, III, IV

Lethal Weapon I, II, III, IV

Φονικό όπλο Νο 1

Με αυτή την ταινία ο Mel Gibson και ο Danny Glover    έμειναν στην ιστορία ως το καλύτερο δίδυμο δράσης όλων των εποχών! 
Ο αστυνομικός Μέρτοου (Ντάνυ Γκλόβερ) είναι 50 ετών, οικογενειάρχης και περιμένει με αγωνία την ημερομηνία συνταξιοδότησής του. Ο αστυνομικός Ριγκς (Μελ Γκίμπσον) από την άλλη, είναι ένας ριψοκίνδυνος ντετέκτιβ που δεν τον ενδιαφέρει το αν θα ζήσει ακόμα μια μέρα. Όταν αναγκάζονται να συνεργαστούν, το ένα απρόοπτο ακολουθεί το άλλο.
Μια ταινία δράσης, μία καταιγιστική περιπέτεια, που ακόμα και αν γυρίστηκε το 80 παραμένει μία από τις κλασσικές ταινίες που βλέπουμε με νοσταλγία. Κάτι ανάλογο με το "πολύ σκληρός για να πεθάνει". Η σύνθεση αυτή της ταινίας όπως και των υπόλοιπων της σειράς συνδυάζει πολλά είδη ταινιών. Είναι τόσο δράμα όσο κωμωδία, αλλά και περιπέτεια!



Director:Richard Donner    Writer:Shane Black

                       

Φονικό όπλο Νο 2
                                                      
Μετά το πρώτο φονικό όπλο η επιτυχία έχει και συνέχεια. Ο αυτοκαταστροφικός Ρίγκς βρήκε επιτέλους οικογένεια στο σπίτι του φιλήσυχου Μέρτοου. Η σχέση βέβαια που έχουν αναπτύξει πλέον είναι σχέση αδερφοσύνης με τον έναν να φυλάει τα νώτα του άλλου, και οι δύο μαζί να καταστρέφουν ότι βρεθεί στον δρόμο τους! 
Σε αυτή την ταινία, βρίσκονται στα ίχνη ενός Νότιοαφρικανού διπλωμάτη, ο οποίος χρησιμοποιεί την αμνηστία του προκειμένου να αναπτύξει διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες. Το δεύτερο μέρος της σειράς φαίνεται να έχει μια πιο χιουμοριστική νότα, ενώ μέχρι το τέλος της ταινίας οι νοτιοαφρικανοί ναζί πρόκειται να γευτούν το μένος και την εκδίκηση του Ρίγκς!




Director:Richard Donner    Writer:Shane Black

 

Φονικό όπλο Νο3
                                                 

Έτσι αισίως φτάσαμε στο 1992, και η τρίτη ταινία του καταστροφικότερου μείγματος αστυστομικών έγινε πραγματικότητα. Ο τρελός Ρίγκς έγινε πιο σοβαρός. μέχρι και για γάμο πάει και ο μεγάλος Μέρτοου (i m to old for these) περιμένει πλέον κ επίσημα την σύνταξη του! Βέβαια έχουν βρει ένα τρίτο για να ξεσπάνε και οι δύο όλες τις ατάκες τους, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Leo Getz
Λαθρέμποροι όπλων, φονιάδες μπάτσων, και διεφθαρμένοι πρώην μπάτσοι πρόκειται να αντιμετωπίσουν το ντουέτο της καταστροφής!



Director:Richard Donner    Writer:Shane Black

 

Φονικό όπλο Νο4
                                                  
Ίσως και η καλύτερη ταινία από τις 4 που έχουν βγει αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια.  Ριγκς και Μέρντοου, Mel Gibson και ο Danny Glover, εναντίον Jet Li. To δίδυμο επιστρέφει αυτήν τη φορά για να κυνηγήσει έναν στυγερό Ασιάτη εγκληματία που έχει σκοπό να παραχαράξει κινέζικα χαρτονομίσματα και να εξαπολύσει ελεύθερους τους αρχηγούς της κινέζικης μαφίας!


Director:Richard Donner    Writer:Shane Black

 

 

                                                   π.

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger