Braveheart

Η Σκωτία χωρίζεται βασικά σε δύο περιοχές, στις ορεινές περιοχές (Highlands), και στις πεδινές περιοχές (Lowlands). Αντίστοιχα οι κάτοικοί της, που είναι κυρίως κέλτικης προέλευσης, χωρίζονται σε ορεινούς (Χάιλαντερς - Highlanders) και πεδινούς (Λόουλαντερς - Lowlanders). Οι Χάιλαντερς είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους, τους πιο γνήσιους Σκωτσέζους, ζούνε στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Το 1286 έσπασε η διαδοχή των βασιλιάδων της Σκωτίας, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α' της Αγγλίας, ο οποίος τοποθέτησε τον Ιωάννη της Σκωτίας σαν υπο-βασιλιά. Η σχέση αυτή διεκόπη, οδηγώντας σε μια αποτυχημένη προσπάθεια των Άγγλων για καθολική κυριαρχία. Πρόκειται για το γνωστό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, με επιφανή τον Γουίλιαμ Γουάλας .
Αυτός είναι ο ρόλος που ενσαρκώνει ο Mel Gibson, στην ταινία Braveheart. Σε αυτή την ταινία που είναι ύμνος για τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ο Gibson με μία μνημειώδη παρουσία αποτυπώνει τον ρόλο του Γουάλας στην καρδιά μας και στην πρώτη θέση του βιογραφικού του.
 Σε αυτή την ταινία έκλαψαν και όσοι δεν το παραδέχονται. Ο ηρωισμός που εμπνέει το όνομα Γουάλας είναι επικός καθώς αγωνίστηκε με τα πιο αγνά κίνητρα, αυτά της αγάπης και της ελευθερίας και καταφέρνει να συσπειρώσει γύρω του άντρες έτοιμους να πεθάνουν για κάθε σκέψη και τόλμη του, πέρα από την δεδομένη στρατηγική των μορφωμένων αρχόντων.
Όσοι δεν έχετε δει αυτή την ταινία πρέπει να την δείτε οπωσδήποτε. Είναι το απαύγασμα της αντίστασης των Σκώτων στους Άγγλους, και η ταινία που χάραξε συναισθήματα σε ολο τον πλανήτη.

                                   
                        Βάλε χέρι να δεις το trailer...


Director: Mel Gibson  Writer:  Randall Wallace

 

                                         π.

Share this article :

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger