Home » , , , » The Usual Suspects

The Usual Suspects

" Το μεγαλύτερο κόλπο που έκανε ποτέ ο διάβολος, είναι που έπεισε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει"
 Μετά από μία έκρηξη πάνω σε ένα πλοίο στο λιμάνι του San Pedro η αστυνομία ανακαλύπτει 27 πτώματα και  91 εκατομμύρια δολάρια. Μοναδικοί επιζήσαντες της έκρηξης είναι ένας Ούγγρος τρομοκράτης, μέλος του πληρώματος του πλο'ιου και ο Roger "Verbal" Kint, ένας μικροαπατεώνας με μερική αναπηρία, ο οποίος συλλαμβάνεται και ανακρίνεται.
 Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του θα ομολογήσει πως ακριβώς μπλέχτηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση, μαζί με 4 άλλους σεσημασμένους κακοποιούς. 
 Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri, Stephen Baldwin και Benicio Del Toro, παίζουν τόσο εξαιρετικά όσο και διακριτικά χωρίς να υπερκαλύπτουν την πλοκή του έργου. Υπάρχει λόγος που ταινίες σαν το "The Usual Suspects" δεν κυκλοφορούν συχνά. Χρειάζονται πειθαρχία στο γράψιμο , σταθερότητα στην σκηνοθεσία και περιορισμούς στις ερμηνείες. Ο κάθε ένας εδώ, κάνει την δουλειά του άψογα, κάτι που θεωρώ εξαιρετικά σπάνιο. Η σκηνοθεσία δεν επισκιάζει το σενάριο. Ο σκηνοθέτης γνωρίζει πως η δύναμη του βρίσκεται στη πλοκή, στους χαρακτήρες και τους ηθοποιούς που τους υποδύονται, κι έτσι παίζει όλα του τα χαρτιά σωστά, δημιουργώντας έτσι μία από τις καλύτερες ταινίες της σύγχρονης εποχής.
 Η ταινία "The Usual Suspects" ήρθε από το πουθενά, και κατέληξε ως μία από τις πιο καθοριστικές ταινίες της δεκαετίας του 90.



Director: Bryan Singer Writer: Christopher McQuarrie

 

π.






























Share this article :

2 σχόλια:

  1. Kevin Spacey.....απλά ένας μικρός θεός στη συγκεκριμένη ταινία!
    Τρομερή ερμηνεία και πάρα πολύ καλό σενάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger