Recent Movies

Skandalistis


Το blog που τα έχει όλα!!! Μπήκες, τα έμαθες όλα, τα είδες όλα !!! Ενημερωτικό-ψυχαγωγικό skandalistis












Tv Island

 To Tv Island είναι ένα blog που αποσκοπεί στη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις αγαπημένες μας σειρές. Εξειδικευμένο blog tv-island












http://tv-island.blogspot.gr/



Picantiko

"Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet"












Τραπουλόχαρτο


Το blog <<Τραπουλόχαρτο>> είναι πλέον κοντά σας, με περιεχόμενο κατάλληλο για όλες τις... ορέξεις. Ενημερωτικό - ψυχαγωγικό trapouloxarto



aerostato-news2


 Ηλεκτονική εφημερίδα - βλέποντας την ενημέρωση από ψηλά.

 Επιστήμη - Κόσμος - Οικονομία - Πολιτική - Πολιτισμός - Τεχνολογία - Αθλητισμός! Ενημερωτικό blog aerostato-news2









tokounavi.gr

Για την καθημερινή σου ενημέρωση - ενημερωτικό blog tokounavi.gr















grizos gatos

Οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και απόψεις είναι εδώ! Ενημερωτικό-ειδησεογραφικό-ψυχαγωγικό blog grizos gatos













Gameofthrones


Ένα blog για τους Έλληνες λάτρεις της σειράς Game Of Thrones! Εξειδικευμένο blog gameofthrones











Himaira


Ο σκοπός του blog είναι η ενημέρωση και η προβολή της αλήθειας για όσα γίνονται γύρω μας.

 Μέσα σε αυτά η ψυχαγωγία και το χιούμορ δεν λείπουν! Ενημερωτικό - ψυχαγωγικό blog himaira






Svouranews


Είμαστε στη svoura για την ενημέρωση σας, για την Καστοριά και όχι μόνο! Ενημερωτικό blog svouranews


http://svouranews.blogspot.com/

Psaxoulenios




Εδώ θα βρείτε πικάντικα νέα από όλο το κόσμο psaxoulenios-ενημερωτικό ψυχαγωγικό blog



http://psaxoulenios.blogspot.com/

STAR FM 93,3


 Ραδιοφωνικός σταθμός δυτικής Μακεδονίας

 online • radio • on air


 Ακούστε μας ζωντανά απ όπου κι αν βρίσκεστε μέσω internet εδώ!




http://www.star-fm.gr/


The Dark Knight

 Η ταινία είναι βασισμένη στο χαρακτήρα Μπάτμαν της DC Comics και αποτελεί συνέχεια του Batman Begins (2005) και τη δεύτερη προσθήκη στη σειρά ταινιών Μπάτμαν σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Κρίστιαν Μπέιλ επαναλαμβάνει το ρόλο του ως Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν ενώ επιστρέφουν και οι Μάικλ Κέιν στο ρόλο του Άλφρεντ Πένιγουορθ, Γκάρι Όλντμαν στο ρόλο του Τζέιμς Γκόρνον και Μόργκαν Φρίμαν στο ρόλο του Λούσιους Φοξ. Στο καστ προστίθενται ο Χιθ Λέτζερ στο ρόλο του Τζόκερ, ο Άαρον Έκχαρτ στο ρόλο του Χάρβεϊ Ντεντ/Διπρόσωπου και η Μάγκι Τζίλενχαλ, η οποία αντικαθιστά την Κέιτι Χολμς στο ρόλο της Ρέιτσελ Ντοζ.

 Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Μπάτμαν κατάφερε πρώτον να εξολοθρεύσει τον Ρα'ς Αλ Γκουλ και το σχέδιό του να καταστρέψει την Γκόθαμ και δεύτερον να νικήσει το Δόκτoρ Τζόναθαν Κρέιν ή αλλιώς Το Σκιάχτρο, ο οποίος ήθελε να γεμίσει την πόλη με φονικές τοξίνες. Ο Μπάτμαν προσπαθεί ακόμα να επαναφέρει την τάξη στην Γκόθαμ, μαζί με τη βοήθεια του Επιθεωρητή Τζέιμς Γκόρντον και του πρόσφατα διορισμένου Γενικού Εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ. Αλλά μια καινούρια απειλή χτυπάει την Γκόθαμ. Ο Σκοτεινός Ιππότης αντιμετωπίζει έναν ψυχοπαθή εγκληματία που ονομάζεται Τζόκερ και θα προσπαθήσει να σταματήσει τον ίδιο και τα σατανικά σχέδιά του.

 Η έμπνευση του Νόλαν για την ταινία ήταν η πρώτη εμφάνιση του Τζόκερ στα κόμικς το 1940, αλλά και η σειρά κόμικς του 1996 Batman: The Long Halloween, στην οποία επανεφευρίσκεται η προέλευση του Διπρόσωπου. Η ταινία γυρίστηκε κυρίως στο Σικάγο.  Aφού είχε ολοκληρώσει τις σκηνές του για την ταινία, ο Χιθ Λέτζερ πέθανε από τοξικό συνδυασμό φαρμάκων, γεγονός που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον κοινού και Τύπου. Πριν επιβεβαιωθεί ότι ο Χιθ Λέτζερ πήρε το ρόλο του Τζόκερ τον Ιούλιο του 2006, οι Πολ Μπέτανι, Άντριεν Μπρόντι, Στιβ Καρέλ και Ρόμπιν Γουίλιαμς εξέφρασαν ενδιαφέρον να υποδυθούν το ρόλο. Ωστόσο ο Νόλαν ήθελε να συνεργαστεί με τον Λέτζερ σε αρκετά πρότζεκτ στο παρελθόν και ήταν σύμφωνος στη χαοτική ερμηνεία που ήθελε να δώσει ο Λέτζερ στο χαρακτήρα. Ο Χιθ Λέτζερ κέρδισε πάνω από 20 βραβεία υποκριτικής. Η ίδια η ταινία έλαβε 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της ταινίας Ντικ Τρέισι με τις περισσότερες υποψηφιότητες που έλαβε ποτέ ταινία βασισμένη σε κόμικ. Κέρδισε δύο βραβεία: β' ανδρικού ρόλου και μοντάζ ηχητικών εφέ. Ο Λέτζερ είναι ο πρώτος ηθοποιός που κερδίζει το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου μετά θάνατον και ο δεύτερος ηθοποιός, μετά τον Πίτερ Φιντς o οποίος βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Το Δίκτυο (Network, 1976) που κερδίζει Όσκαρ υποκριτικής.




 

Νιπκ.ελ

Προσωπικό ιστολόγιο















http://nipk.gr/

Batman



 Ένας φανταστικός χαρακτήρας comic που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics τον Μάιο του 1939 Μαζί με τον Σούπερμαν  αποτελούν τους πρώτους υπερήρωες και είναι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες ιστοριών κόμικς. Ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν έχουν μεταφερθεί και σε πολλά άλλα μέσα όπως στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.


 Ο Μπρους Γουέιν, διάσημος φιλάνθρωπος πάμπλουτος, δημιουργήθηκε από  τους Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίγκερ, για να εκδικείται κάθε βράδυ την δολοφονία των γονιών του και να κρατάει ασφαλή την Gotham City.Οι σημαντικότεροι εχθροί του Μπάτμαν είναι οι Τζόκερ, Κάτγουμαν, Διπρόσωπος, Πιγκουίνος, Γρίφος, Πόιζον Άιβι, Μίστερ Φρήζ, Σκιάχτρο και η οργάνωση Μαύρο Γάντι. Όλους αυτούς θα του συναντήσουμε στις ταινίες του Ανθρώπου Νυχτερίδα. 

 Η επιτυχία της πρώτης ταινίας "Batman" το 1989 οδήγησε σε "αλυσιδωτές αντιδράσεις". Η ταινία αυτή σηματοδότησε την αρχή της σειράς ταινιών με τρεις συνέχειες. Το 1992 κυκλοφόρησε η συνέχεια Batman Returns με τους Κίτον και Μπάρτον να επιστρέφουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη σκηνοθεσία αντίστοιχα, το 1995 κυκλοφόρησε το Batman Forever και το 1997 το Batman & Robin σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ.  Το 2005 η σειρά επαναπροσδιορίστηκε με το Batman Begins σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν με τον Κρίστιαν Μπέιλ να υποδύεται τον Μπάτμαν. Το Batman Begins ξεκίνησε τη δική του τριλογία με τις συνέχειες The Dark Knight, 2008 και The Dark Knight Rises, 2012, όλες με τη συμμετοχή των Νόλαν και Μπέιλ στη σκηνοθεσία και στον πρωταγωνιστικό ρόλο αντίστοιχα.



      


π.


Batman Begins

 Μετά από μια σειρά ανεπιτυχών πρότζεκτ να μεταφερθεί ξανά ο Μπάτμαν στη μεγάλη οθόνη, ύστερα από την καλλιτεχνική αποτυχία Μπάτμαν & Ρόμπιν (Batman & Robin) το 1997, οι Κρίστοφερ Νόλαν και Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ ξεκίνησαν να δουλεύουν στην ταινία στις αρχές του 2003 και στόχευαν για έναν σκοτεινότερο και πιο ρεαλιστικό τόνο, με ανθρωπιά και ρεαλισμό ως τη βάση της ταινίας. Ο στόχος ήταν να κάνουν το κοινό να νοιαστεί τόσο για τον Μπάτμαν όσο και για τον Μπρους Γουέιν. Η ταινία βασίστηκε κυρίως σε παραδοσιακά σταντς και μινιατούρες και ελάχιστα στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ένα καινούριο Μπάτμομπιλ και κοστούμι κατασκευάστηκαν ειδικά για την ταινία.
  
 Το Batman Begins αποδείχτηκε καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και αποτέλεσε την πρώτη ταινία της τριλογίας του "Σκοτεινού Ιππότη".

 Η ταινία πραγματεύεται το ξεκίνημα του σκοτεινού ήρωα Μπρους Γουέιν και την απόκτηση της μυστικής του ταυτότητας. Ο Μπρους σε μικρή ηλικία βλέπει τη δολοφονία των γονιών του και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Μεγαλώνοντας ταξιδεύει σε διάφορες χώρες με στόχο να νικήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες και να εκπαιδευτεί στην αποκρυπτογράφηση και την αντιμετώπιση εγκληματιών. Όταν επιστρέφει στην πόλη του, την Γκόθαμ Σίτι, αποφασίζει να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα που αναπτύσσεται ραγδαία. Στο πλευρό του βρίσκονται ο έντιμος σμηναγός Τζιμ Γκόρντον και η βοηθός εισαγγελέα Ρέιτσελ Ντος. Ο πιστός υπηρέτης του, ο Άλφρεντ, και ο Λούσιος Φοξ, ένας μέτοχος της εταιρίας του, της Wayne Enterprises, τον ωθούν να υιοθετήσει μια μορφή που θα συμβολίζει τη δύναμη του καλού και θα τον βοηθάει να φιλτράρει τον πόνο, το θυμό και τις φοβίες του. Έτσι δημιουργείται το alter-ego του, ο Batman. Το “Batman Begins” έρχεται να λύσει όλες αυτές τις απορίες, με ασταμάτητη δράση και απαράμιλλα σκοτεινή ατμόσφαιρα. 

 Μια από τις πρώτες σκηνές στο Batman Begins με τον Μπρους Γουέιν να πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι μεταφέρθηκε από το The Man Who Falls. Το Batman: The Long Halloween σε σενάριο του Τζεφ Λόεμπ και σε σχέδιο του Τιμ Σέιλ, επηρέασε τον Γκόγιερ στο γράψιμο του σεναρίου, με τον κακό Καρμίν Φαλκόνε να αποτελεί ένα από τα πολλά στοιχεία που προσαρμόστηκαν από τον κόμικ στην ταινία. Στο σενάριο υπήρχε αρχικά η πρόθεση να προστεθεί ο χαρακτήρας του Χάρβεϊ Ντεντ/Διπρόσωπος, αλλά αντικαταστάθηκε από έναν νέο χαρακτήρα, τη Ρέιτσελ Ντοζ όταν οι συγγραφείς συνειδητοποίησαν όταν θα τον αδικούσαν.




Μylefkada.gr

Ενημερωτική ειδησεογραφική ιστοσελίδα mylefkada.gr
















Lo Imposible (The Impossible)

 Η οικογένεια Bennet φτάνει στο εξωτικό Khao Lak της Ταϊλάνδης για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ένας επίγειος παράδεισος με όλες τις ανέσεις είναι στην διάθεση τους σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον για το ζευγάρι και τα παιδιά τους Lucas, Thomas, Simon. Όλα αυτά όμως μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου του 2004...

 Δραματική ταινία που παρουσιάζει μέσα από τα μάτια μιας οικογένειας Ισπανών τουριστών, το χρονικό της μεγάλης καταστροφής που στέρησε τη ζωή σε πάνω από 230.000 ανθρώπους. Ο Enrique και η María Belón, μαζί με τρία παιδιά τους κατάφεραν να επιβιώσουν από το καταστροφικό τσουνάμι και μας μεταφέρουν την ιστορία όπως εκείνοι την έζησαν. Το Impossible μένει "διακριτικά" επικεντρωμένο στην περιπέτεια των Δυτικών τουριστών, αφήνοντας απ' έξω τον πόνο και την απόγνωση των κατοίκων της περιοχής. Έχει τα ελαφρυντικά του από την άλλη καθώς η ταινία αποτελεί προσωπική μαρτυρία συγκεκριμένων ανθρώπων και δεν στερεί τίποτα από την πιστότητα και την τραγικότητα του συμβάντος. 


 Εξαιρετικές οι ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών Ewan McGregor & Naomi Watts, με αυτές των τριών παιδιών όμως να ξεχωρίζουν και να αποτελούν την ευχάριστη (όσο είναι δυνατόν) έκπληξη της ταινίας. Last but not least, o Juan Antonio Bayona, με μια σκηνοθεσία για πολλά βραβεία που καθηλώνει με το τρομακτικό πρώτο 10λεπτο του τσουνάμι και έπειτα με τον επί 114 λεπτά βομβαρδισμό του θεατή με συναισθήματα και εικόνες βιβλικής καταστροφής που καταγράφει με την κάμερα του, αποδίδοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα...Καλή προβολή...!



Platoon

 Ο Chris Taylor (Charlie Sheen) εγκαταλείπει τις σπουδές του και κατατάσσεται εθελοντής στο στρατό. Η θητεία του θα είναι ένας χρόνος στον πόλεμο του Βιετνάμ. Κοντά στα σύνορα της Καμπότζης, ο ιδεαλιστής Chris θα αντικρίσει το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και θα διαπιστώσει πως απέχει πολύ από εκείνο που πίστευε. Συμπολεμιστές του να δολοφονούν αμάχους, βιασμούς του τοπικού πληθυσμού και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι λίγα μόνο από αυτά που θα βιώσει, μετατρέποντας τον αναπόφευκτα σε ένα στυγνό δολοφόνο.

 Ο μοναδικός λογικός μέσα στην παραφροσύνη του πολέμου, ο λοχίας Elias, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που θυμίζει ακόμα λίγο από άνθρωπο, θα σταθεί δίπλα του θυμίζοντας του συχνά πυκνά πως το μόνο κέρδος που θα έχει από αυτόν τον πόλεμο είναι να καταφέρει να τραυματιστεί δυο φορές και να επιζήσει, ώστε να γυρίσει πιο γρήγορα σπίτι του...

  Πολεμική δραματική περιπέτεια το Platoon αποτέλεσε την πρώτη από την σειρά ταινιών με θέμα τον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι επόμενες Born on the Fourth of July & Heaven & Earth δεν είχαν την ίδια απήχηση και βέβαια την ίδια αξία. Στέκεται περισσότερο στον ανθρώπινο παράγοντα χωρίς να αναλώνεται σε ανούσιες πιου-πιου σκηνές καταλήγοντας σε ένα παραλήρημα fear-free του πρωταγωνιστή, που ξεχώρισε τον νεαρό τότε αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο Charlie Sheen. 

 Σκηνές αποκρουστικές κατά διαστήματα, εκπληκτικές ερμηνείες και άλλα πολλά  από αυτά που μπορεί να άκουσες ότι συνέβησαν στον πόλεμο του Βιετνάμ μα ποτέ δεν αποδείχθηκαν, παρουσιάζονται σε μια εξαιρετική ταινία 120 λεπτών...Καλή προβολή...!




The Damned United

 O Brian Clough  ένας άνθρωπος πεισματάρης όσο και χαρισματικός κατάφερε το ακατόρθωτο να ανεβάσει την Derby County, ομάδα που πάλευε να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία, στην πρώτη και μετά 3 χρόνια να την στέψει Πρωταθλήτρια Αγγλίας! Η επιτυχία του αυτή σε συνδυασμό με την αποχώρηση του μεγάλου Don Revie για την Εθνική Αγγλίας, θα τον φέρει στην μεγάλη ομάδα της Leeds United του 74', για 44 εφιαλτικές ημέρες....

 Ταινία βιογραφική, αναφέρεται στην ζωή ενός προπονητή με ιδιαίτερη προσωπικότητα που κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιτυχημένους αλλά και αποτυχημένους προπονητές. Η σύντομη θητεία του στην πρωταθλήτρια Leeds ασχολείται με το δεύτερο σκέλος, της αποτυχίας του δηλαδή να ξεχωρίσει με μια ομάδα που τα είχε όλα, έδρα, χρήματα, παίκτες. Δεν είχε αυτό που ήθελε ο Clough, ψυχή! Γι αυτό και άντεξε μόλις 44 ημέρες στο τιμόνι της. 

 Ταινία για ποδοσφαιρόφιλους κατά κύριο λόγο και μετά για όλους τους υπόλοιπους, εύκολα χαρακτηρίζεται αυτό που πολύ απλά λέμε...Ταινιάρα!!! ...Καλή προβολή...







ዞር 

Vikings

 Η σειρά προβάλλεται από το κανάλι History και είναι γυρισμένη στην Ιρλανδία, εμπνευσμένη από το ιστορικό έπος του Viking βασιλιά Ragnar Lothbrok, έναν από τους πιο δημοφιλείς Νορβηγούς ήρωες. 

 Μέσα στην πλοκή της σειράς χρησιμοποιούνται όλες οι πληροφορίες γύρω από τις πρώτες λεηλασίες και εμπορικές κινήσεις μεταξύ των βορείων, των σκανδιναβών βαρβάρων με τις χώρες τις Δύσης. Από την άλλη πλευρά όμως ξεχωρίζει ένα λαμπρό μυαλό με ηγετικές ικανότητες τόσο στην θάλασσα, όσο και στην πιο κλειστή κοινωνία των βαρβάρων. Εννοείται βέβαια πως δεν θα αργήσουν να φανούν οι εχθρότητες, οι δολοπλοκίες και η δίψα για εξουσία, το θέμα όμως είναι να γίνεται με εντυπωσιακό τρόπο. Το χουμε συναντήσει σε πολιτισμένες κοινωνίες, το χουμε δει σε φανταστικές (Game Of Thrones) είναι φαινόμενο κάθε εποχής, και τώρα θα το δούμε με πιο αδίστακτο τρόπο!

 Διαφορετική θα την έλεγα αυτή την σειρά με μία φυλή που δεν είχε ασχοληθεί άλλο κανάλι και αν δε το κανε το History δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το κάνει κάποιο άλλο. Οι χαρακτήρες και τα γεγονότα έχουν ιστορική βάση και ο μύθος του Ragnar είναι αρκετά διαδεδομένος. 


 

The Following

 Νέα σειρά από το κανάλι FOX, με πολύ δυνατούς πρωταγωνιστές και πλοκή καλοδουλεμένη, τόσο που συνήθως συναντάς μόνο σε ταινίες και μάλιστα πετυχημένα θρίλερ.

 Δυνατό σημείο της σειράς είναι οι πρωταγωνιστές της. Kevin Bacon και James Purefoy γνωστός από τις ταινίες "John Carter" και "Solomon Kane", είναι οι δύο που θα απασχολήσουν κυρίως σε αυτή την σειρά. Ο Bacon είναι ένας πρώην πράκτορας του FBI που τερμάτισε νωρίς την καριέρα του, γιατί τραυματίστηκε σοβαρά από τον Purefoy και το έριξε στο ποτό. Ο Purefoy ήταν ένας σοβαρός επιστήμονας, καθηγητής λογοτεχνίας σε κολέγιο με μία μεγάλη συμπάθεια στον Πόε. Δυστυχώς αυτό και μία ισχυρή ποσότητα από ψυχολογικά τον οδήγησαν να σκοτώνει νεαρές κοπέλες με φρικτούς τρόπους, ώσπου τον έπιασε ο Bacon. 

 Αυτό είναι μόνο η αρχή της σειράς και για την ακρίβεια μία παράλληλη ιστορία πίσω από τα σημερινά γεγονότα. Στο σήμερα ο Purefoy έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο "θαυμαστών" και δολοφόνων κατα συρροή, οι οποίοι μιμούνται τον μέντορα τους. Αυτό θα ξαναβάλει στο παιχνίδι τον Bacon και θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι μυστηρίου και κυνηγητού με σκοπό ο Purefoy να γράψει το τελευταίο του βιβλίο.

 Μία δραματική σειρά δράσης με αρκετά καλή ποιότητα. Εμένα με κέρδισε από το πρώτο δευτερόλεπτο για να είμαι ειλικρινής, με το τραγούδι "Sweet Dreams" με το οποίο ξεκινάει το πρώτο επεισόδιο. Εξαιρετικοί οι ηθοποιοί και η παραγωγή της Warner φαίνεται για ακόμη μία φορά πολύ πετυχημένη.






Πως θα ήταν το Game of Thrones το 1995


 Μία ξεχωριστή έμπνευση είχαν φέτος οι παραγωγοί της δημοφιλούς σειράς. Για πρώτη φορά στα χρονικά τα trailer τα οποία παίζονται, εκτός από τα κανονικά, βγαίνουν και σε χιουμοριστικές εκδόσεις.




 Ένα από αυτά τα trailer είναι και το παρακάτω :








π.

Senna 2010

 21 Μαρτίου 1960, σε μια μικρή συνοικία του São Paulo γεννήθηκε ο άνθρωπος που έμελλε να αφήσει εποχή στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το όνομα αυτού Ayrton Senna da Silva...

 Από την ηλικία των τεσσάρων άρχισε να δείχνει την κλίση του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στα επόμενα 3 χρόνια από τότε είχε μάθει να οδηγεί και απέκτησε το πρώτο του καρτ στα 13, όπου και ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες στο Interlagos.

 Αφού κατέκτησε ότι υπήρχε στη Βραζιλία μεταπήδησε στην Αγγλία και στα μονοθέσια και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την British Formula 3, όπου κατέκτησε και αυτήν, κάνει το ντεμπούτο του το 1984 στην Formula 1, με την μικρή σχετικά ομάδα τότε Toleman-Hart. Από εκεί μέχρι το δυστύχημα που όλοι γνωρίζουν ή έχουν ακούσει το 94' μεσολάβησαν πολλά, πρωταθλήματα, απίστευτες επιδόσεις και ρεκόρ που έκαναν μέχρι και 17 χρόνια να σπάσουν!

 Αυτά και ακόμη περισσότερα, παρουσιάζει το βιογραφικό ντοκιμαντέρ "Senna" που προβλήθηκε το 2010 θυμίζοντας στους παλιούς και γνωρίζοντας στους νέους τον καλύτερο οδηγό (και ψηφισμένα) στην ιστορία της Formula 1. Χωρίς φόβο, χωρίς όρια, χωρις συγκρίσεις, αυτός ήταν ο Ayrton Senna!


Καλή προβολή...



Goal III: Taking on the World


 Γερμανία, Ιούνιος 2006. Ο Μεξικανός σταρ του ποδοσφαίρου Σαντιάγκο Μούνεζ παίζει αντίπαλος με τους πρώην συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης και Άγγλους παίκτες Τσάρλι Μπρεθγουάιτ και Λίαμ Άνταμς στην ύστατη προσπάθεια να σηκώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFΑ. Ο Σάντι θέλει να κερδίσει το κύπελλο για ένα σπουδαίο λόγο: να το αφιερώσει στον πρόσφατα χαμένο πατέρα του αλλά και την οικογένειά του που βρίσκεται πίσω στο Λος Άντζελες. Αντίστοιχα, ο Τσάρλι και ο Λίαμ θέλουν απλά να προσπαθήσουν να σταματήσουν τον επί 40 χρόνια πόνο των Τριών Λεόντων. Για τους τρεις χαρισματικούς ποδοσφαιριστές ο δρόμος για την επιτυχία είναι γεμάτος πειρασμούς.

 Ο θρίαμβος και η ήττα σε κάθε αγώνα της ζωής, στην τρίτη κατά σειρά ταινία “Goal”, όπου ο Santiago δεν είναι πλέον σε πρώτο πλάνο παρά μόνο για να ξεπεράσει τον χαμό του συμπαίκτη του. Αυτή η ταινία είναι ξεκάθαρα το τέλος μίας τριλογίας που δεν έχει πια τίποτα να δώσει. Τα  καρτούν γραφικά που ενσωμάτωναν την ταινία με πραγματικούς παίχτες κούρασαν και η ιστορία κάπως έπρεπε να τελειώσει. Γεγονός το οποίο φάνηκε και από το μπάτζετ το οποίο χρησιμοποιήθηκε που ομολογουμένος  ήταν πολύ χαμηλό. Χρήματα και πάθος σε σχέσηε με τις προηγούμενες δύο παραγωγές λοιπόν, απουσιάζουν αισθητά.





Director: Andrew Morahan Writers: Mike Jefferies (screenplay), Piers Ashworth Stars: JJ Feild, Leo Gregory, Kuno Becker

π.

Game Of Thrones S3

 Δύο εβδομάδες έμειναν για να ξεκινήσουμε να παρακολουθούμε στις οθόνες μας την τρίτη χρονιά της πιο πετυχημένης σειράς εποχής.

 Το "Game Of Thrones " επιστρέφει και το κοινό του περιμένει να ξεκινήσει ο πόλεμος, όπου τα "λιοντάρια " θα διασταυρώσουν τα ξίφοι τους με "Λύκους" και με "Δράκους". Οι φατριές των επίδωξων βασιλιάδων φόρεσαν τις πανοπλίες τους την περασμένη σεζόν, και είναι έτοιμες να διαλύσουν τις πανοπλίες των εχθρών στην ερχόμενη.


 Η δεύτερη σεζόν μας υποσχέθηκε ότι ο πόλεμος έρχεται, συγκεκριμένα με μία μάχη στο έννατο επεισόδιο που κάνει αντίστοιχες σκηνές του  Hollywood να ξεθωριάζουν. Αν και κάπου στην μέση δημιουργείται μια μικρή κοιλιά τα τελευταία δύο επεισόδια αποζημιώνουν και με το παραπάνω. Robb και Snow αν και σε διαφορετικά μέρη θα αναγκαστούν να παλέψουν με τους δαιμόνες τους και τους όρκους και τις υποσχέσεις που έχουν πάρει.Ο Rob θα τον καταπάτησει και θα ακολουθήσει την καρδιά του μάλλον μςε τραγικά αποτελέσματα,ο Snow oχι ακόμα αλλά του ξημερώνουν καινούργιες περιπέτειες. Ο Stannis Baratheon ήταν απο τους καινούργιους χαρακτήρες της σειράς και ενα βαρύ όπλο για την συνέχεια.


 Κοφτεροί διάλογοι,εκπληκτικές σκηνές,φοβερή φωτογραφία,η ανάπτυξη των χαρακτήρων γίνεται με έναν τέλειο τρόπο και εννοείται οτι δεν λείπουν και οι ανατροπές.Το μεγάλο ατου της σειράς είναι αναμφισβήτητα η εικόνα της. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που έχουν καταφέρει στο "Game Of Thrones" είναι η αξιοποίηση τών δεύτερων χαρακτηρών σε τέτοιο σημείο που ο θεατής να τους συμπαθεί αρκετά και να γίνονται και αγαπημένοι του.


 Όσον αφορά την τρίτη σεζόν που θα κάνει πρεμιέρα στις 31/3/2013 σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελείται από μεγαλύτερα επεισόδια, δέκα στον αριθμό, με το πρώτο και το τελευταίο να είναι τα μεγαλύτερα όλων. Δέκα εβδομάδες λοιπόν, με ένα πόλεμο με έναν νικητή και πολλούς ηττημένους, με τους τίτλους τις σεζόν να αποκαλύπτονται απο το 1 εώς το 10  Valar Dohaeris – Dark Wings, Dark Words – Walk of Punishment – And Now His Watch is Ended – Kissed by Fire – {no title yet} – The Bear and the Maiden Fair– {no title yet}– The Rains of Castamere – Mhysa. 



  


Creators: David BenioffD.B. Weiss Stars: 

π.

Goal II: Living the Dream

Αυτή τη φορά το όνειρο είναι αληθινό. H συνέχεια την προηγούμενης παραγωγής του 2005 με τον ίδιο πρωταγωνιστή, αυτή την φορά να αγωνίζεται σε μεγαλύτερα σαλόνια. Η ιστορία του ποδοσφαιριστή Santiago Munez που δέχεται την πρόταση μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου θα έχει την ευκαιρία να παίξει δίπλα σε μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου, ταυτόχρονα όμως θα ανακαλύψει και το άσχημο πρόσωπο της επιτυχίας.

 Ο Santiago ζει το ποδοσφαιρικό του όνειρο αλλά όπως είναι φυσικό η δόξα φέρνει μπελάδες ειδικά όταν έχεις σχέση με θερμόαιμη Αγγλίδα που μένει μόνιμα στην Αγγλία και εσύ εισαι πασίγνωστος παίχτης της «Βασίλισσας», μένεις μόνιμα Ισπανία και κάνεις παρέα με το κακό παιδί του ποδοσφαίρου.

 Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία μικρή επιτήδευση πλέον από την ΦΙΦΑ που φυσικά ποτέ δεν φαίνεται κορεσμένη από άποψη κερδών, αλλά η αλήθεια είναι ότι σαν φίλαθλο και σαν σινεφιλ, η παρέλαση μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου σε αυτή την ταινία με χαροποίησε, με ενθουσίασε και με κόλλησε ελαφρώς με αυτό το έργο. Δεν τίθεται θέμα, βεβαίως υποκριτικής ικανότητας, σημασία για το έργο έχει η δόξα, η φήμη και η μπαλίτσα.



Director: Jaume Collet-Serra Writers: Mike Jefferies (screenplay), Adrian Butchart (screenplay),  Stars: Kuno Becker, Alessandro Nivola, Anna Friel

π.

Goal: The Dream Begins

 Το όνειρο ενός νεαρού άντρα να γίνει διάσημος ποδοσφαιριστής, τον οδηγεί σε ένα απολαυστικό ταξίδι μοναδικών εμπειριών και απίστευτης φήμης και δόξας. Ξεκίνησε μικρός με την οικογένεια του λαθραία από το Μεξικό για να ζήσει μία απλή ζωή καθαριστή στην Καλιφόρνια, χωρίς όμως να ξεχάσει ποτέ την μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Μέχρι που του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παίξει για την Newcastle και μετά από πολύ κόπο να γίνει ο αγαπημένος της κερδίδας.

 Λάσπη, βροχή και ένας διαφορετικός τρόπος ποδοσφαίρου από τον αμερικάνικο θα κάνουν την ζωή δύσκολη στον πολλά υποσχόμενο Santiago, που άφησε κρυφά το σπίτι του για να ακολουθήσει το όνειρο του καθώς ο πατέρας του είχε άλλα σχέδια γι αυτόν. Από τα παραπάνω, μπορεί κάποιος εύκολα να συμπεράνει, ότι πρόκειται για την τυπική ιστορία προσωπικής επιτυχίας, που στηρίζεται στο χιλιοειπωμένο μοτίβο όπου ο νεαρός, φτωχός, πλην όμως ταλαντούχος, γίνεται αστέρι χάρη σε έναν μεγαλύτερο παίκτη εν αποστρατεία, αφού έρθει σε αντιπαράθεση με τον ορθολογιστή πατέρα του και τους συμπαίκτες του που τον χλευάζουν και, τέλος πάντων, βάζει το νικητήριο γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο και κερδίζει το κορίτσι.

 Αρκετά συμπαθητική ταινία ειδικά για τους ποδοσφαιρόφιλους. Εμένα προσωπικά μου άρεσε αν και δεν είναι για να την δεις πανω από δυο – τρεις φορές. Γιατί να το κάνεις άλλωστε αφού οι παραγωγοί του φρόντισαν και για τις δύο συνέχειες του που είναι το ίδιο αξιόλογες.




Director: Danny Cannon  Writers: Mike Jefferies (story), Adrian Butchart (story),  Stars: Kuno Becker, Alessandro Nivola, Anna Friel

π.

Batman and Robin

 Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο ρόλο του Μπρους Γουέιν, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο ρόλο του Mr. Freeze, η Ούμα Θέρμαν στο ρόλο της Poison Ivy, ο Κρις Ο' Ντόνελ στο ρόλο του Ρόμπιν και η Αλίσια Σιλβερστόουν στο ρόλο της Μπάτγκερλ, δεν ήταν αρκετοί για να σώσουν το ναυάγιο της τελευταίας ταινίας του sequel Batman που έβγαλε η Warner.

 Στη Γκόθαμ Σίτι, ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν προσπαθούν να σταματήσουν τον Mr. Freeze από το να κλέψει διαμάντια. Η βοτανολόγος Δόκτωρ Πάμελα Άισλι εργάζεται μαζί με τον Δόκτωρ Τζέισον Γούντρου, έναν τρελό επιστήμονα του οποίου η έρευνα σταματά απρόοπτα όταν η χρηματοδότησή του από τη Wayne Enterprises κόβεται. Ο Γούντρου δουλεύει πάνω σε έναν ορό, τον "Venom" και η Πάμελα ανακαλύπτει ότι χρησιμοποίησε τον ορό πάνω σε έναν κατάδικο και τον μεταμόρφωσε στον μυώδη Bane. Ο Γούντρου της δίνει διάφορες τοξίνες και η Πάμελα μεταμορφώνεται στη σαγηνευτική Poison Ivy και σκοτώνει τον Γούντρου φιλώντας τον με τα τοξικά χείλη της. Πίσω στη Γκόθαμ, η Μπάρμπαρα Γουίλσον, ανιψιά του Άλφρεντ Πενιγουόρθ, επισκέπτεται ξαφνικά την Έπαυλη Γουέιν και ως Batgirl φαίνεται η μόνη που μπορεί να αντισταθεί στις φερομόνες της Poison Ivy.


 Για το ρόλο του Batman, ο Βαλ Κίλμερ προτίμησε να μην επιστρέψει. Ο Σουμάχερ διάλεξε τον Τζορτζ Κλούνεϊ καθώς πίστευε ότι μπορούσε να δώσει μια πιο ελαφριά ενσάρκωση του χαρακτήρα από ότι ο Μάικλ Κίτον. Πιθανή για το ρόλο της Poison Ivy ήταν η Ντέμι Μουρ. Με προϋπολογισμό 125.000.000 δολάρια, το Μπάτμαν & Ρόμπιν άνοιξε στην 1η θέση με 42,8 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο του τριήμερο και παγκοσμίως απέφερε 238,2 εκατομμύρια δολάρια, αυτό όμως δεν κρύβει το ότι ήταν η χειρότερη και η πιο κακογυρισμένη ταινία του Batman. Περισσότερο ακόμη και από την σειρά του '68!





Batman Returns

 Το 1992 ο Batman "Επιστρέφει" με ίδιο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη. Αυτή την φορά όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με όχι έναν απλό τρελό, αλλά δόλιο και πονηρό τον Πιγκουίνο, τον οποίο υποδύεται ο Danny DeVito και την καρδιά του που θα την κλέψει μια γατούλα!

Ένα παραμορφωμένο αγοράκι, ρίχνεται στον ποταμό της Γκόθαμ Σίτι από τους κατατρομαγμένους γονείς του. Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, το αγόρι, Όσβαλντ Κόμπλποτ, επανέρχεται στην επιφάνεια ως Πινγκουίνος και εκβιάζει τον Μαξ Σρεκ να τον βοηθήσει να βρει τους γονείς του. Όταν ο Πινγκουίνος και η κατάστασή του γίνεται είδηση, ο Σρεκ σκέφτεται ένα σχέδιο να βγάλει τον Πινγκουίνο δήμαρχο, με σκοπό να παγιώσει τον έλεγχό του στην πόλη και να ολοκληρώσει το έργο του σταθμού παροχής ενέργειας, με το οποίο ασχολείται. Ο Μπάτμαν όμως πιστεύει ότι ο Πινγκουίνος και η συμμορία του είναι υπεύθυνοι για το θάνατο αρκετών παιδιών. Ψηλά στον ουρανό ανάβει το σήμα - νυχτερίδα ανάμεσα στους ουρανοξύστες και τότε o Batman και  η Κατγούμαν εμφανίζονται.

 Ο Μάικλ Κίτον δέχτηκε να επαναλάβει το ρόλο του με μια σημαντική αύξηση της αμοιβής του, ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ανέτ Μπένινγκ είχε αρχικά επιλεγεί για το ρόλο της Κατγούμαν, αλλά δεν μπορούσε να δεχτεί λόγω της εγκυμοσύνης της. Οι Ρακέλ Γουέλς, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Λένα Όλιν, Έλεν Μπάρκιν, Σερ, Μπρίτζετ Φόντα και Σούζαν Σαράντον διεκδίκησαν το ρόλο επίσης μα στο τέλος κέρδισε η καλύτερη Μισέλ Φάιφερ, η οποία πήρε  3 εκατομμύρια δολάρια καθώς και ποσοστά από τις εισπράξεις. Και ο ρόλος του Πινγκουίνου, είχε πολλούς μνηστήρες και πριν καταλήξει στον Ντάνι ΝτεΒίτο, υποψήφιοι για το ρόλο ήταν οι Μάρλον Μπράντο, Τζον Κάντι, Ντάστιν Χόφμαν, Μπομπ Χόσκινς και Κρίστοφερ Λόιντ.

 Ο Τιμ Μπάρτον, από την άλλη είχε ανάμεικτα συναισθήματα από το πρώτο Μπάτμαν και είχε πει "Θα επιστρέψω μόνο αν η συνέχεια προσφέρει κάτι καινούριο και συναρπαστικό", το 1989, "Διαφορετικά είναι η πιο χαζή ιδέα". Τελικά Ο Μπάρτον αποφάσισε να σκηνοθετησει την ταινία "Ο Ψαλιδοχέρης" που αποδείχθηκε ακόμα πιο χαζή ιδέα.

 

Director: Writers: (Batman characters), (story), Stars:, ,

 

π.

Batman Forever

 Μία πανστρατιά κακών θα κάνει την εμφάνιση της στην τρίτη ταινία του Batman, "Batman Forever". Ο Riddler, ο Twoface, θα κυνηγήσουν αυτή τη φορά τον νέο Batman  Βαλ Κίλμερ. 

 Ο Σκοτεινός Ιππότης της Γκόθαμ Σίτι έχει να αντιμετωπίσει δύο ισχυρούς κακούς. Τον Χάρβεϊ Ντεντ που μετά από ένα ατύχημα έγινε ο Διπρόσωπος και τον εφευρέτη Έντουαρντ Νίγκμα ή αλλιώς Ο Γρίφος. Ο Διπρόσωπος κατηγορεί τον Batman για το παραμορφωμένο πρόσωπό του και απλά τον θέλει νεκρό. Ο Γρίφος είναι ένας εφευρέτης που εργαζόταν για τη Wayne Enterprises και ζηλεύει την επιτυχία του Μπρους Γουέιν και χρησιμοποιεί γρίφους για να δείξει την ανωτερότητά του απέναντι στον Γουέιν. Ο Batmanν θα βρει υποστήριξη στην ψυχίατρο Τσέις Μερίντιαν, η οποία κάνει μελέτη πάνω στους κακοποιούς και εγκληματίες και τρέφει αισθήματα για τον Batman. Στο πλάι του Ανθρώπου Νυχτερίδα θα βρεθεί ο ακροβάτης του τσίρκου Ντικ Γκρέισον ή αλλιώς Robin, ο οποίος θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Διπρόσωπο για το φόνο της οικογένειάς του. Η Γκόθαμ είναι για μία ακόμη φορά μια σκοτεινή και απειλητική πόλη, την οποία ο Μπάτμαν θα πρέπει να σώσει, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους δικούς του εφιάλτες καθώς ξαναζεί το θάνατο των γονιών του στα όνειρά του.

 Aν και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία οι παραγωγοί θεώρησαν ότι θα μπορούσε να πάει και καλύτερα. Βέβαια αυτή η ταινία ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες δύο στον τόνο και στο ύφος της, ενώ υπήρχαν και πολλές διαμάχες μεταξύ καστ και σκηνοθέτη. Ο Σουμάχερ ήθελε αρχικά να μεταφέρει το κόμικ του Φρανκ Μίλερ Batman: Year One. Το στούντιο απέρριψε την ιδέα του καθώς επιθυμούσε η τρίτη ταινία να είναι sequel και όχι prequel.  

 Η παραγωγή προχώρησε γρήγορα με τη Ρενέ Ρούσο να παίρνει το ρόλο της Τσέις Μερίντιαν. Ο Μάικλ Κίτον αποφάσισε να μην επαναλάβει το ρόλο του και απέρριψε αμοιβή ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ρόλος δόθηκε μέρες αργότερα στον Βαλ Κίλμερ και η παραγωγή αποφάσισε ότι η Ρούσο ήταν πολύ μεγάλη για τον Κίλμερ με αποτέλεσμα να δοθεί ο ρόλοςο ρόλος στη Νικόλ Κίντμαν. Ο Κίλμερ δέχτηκε το ρόλο χωρίς να διαβάσει το σενάριο και χωρίς να ξέρει ποιος θα σκηνοθετήσει. Πριν ο ρόλος καταλήξει στον Βαλ Κίλμερ, υποψήφιοι για το ρόλο ήταν οι Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ρέιφ Φάινς, Γουίλιαμ Μπάλντουιν και Τζόνι Ντεπ. Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς εξέφρασε ενδιαφέρον να υποδυθεί τον Γρίφο αλλά τελικά ο ρόλος κατέληξε στον Τζιμ Κάρεϊ.


2


Director: Writers: (characters), (story), Stars:, , |


 

π.

Batman I

 H πρώτη ταινία του Batman  έγινε το 1989 και ξεκίνησε πολύ δυναμικά με καλά ονόματα στο ροστερ της. Στο ρόλο του Batman  ήταν ο Michael Keaton, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον Joker - Jack Nicholson, ενώ η σαγηνευτική παρουσία της  Kim Basinger έδινε τον γυναικείο τόνο που χρειαζόταν η ταινία και έκανε τον Μπρους Γουέιν τον επιτυχημένο επιχειρηματία και καζανόβα που του ταιριάζει.

 Στο παρασκήνιο τώρα, το Μπάτμαν δεν πήρε το πράσινο φως από το στούντιο παρά μόνο μετά την επιτυχία της ταινίας "Ο Σκαθαροζούμης", που σκηνοθέτησε ο Μπάρτον, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε πείσει για τις ικανότητες του. Αρκετοί ηθοποιοί πρώτης κατηγορίας θεωρήθηκαν πιθανοί για το ρόλο του Μπάτμαν. Ο Νίκολσον δέχτηκε το ρόλο του Τζόκερ κάτω από αυστηρούς όρους που απαιτούσαν υψηλή αμοιβή και μερίδιο από τις εισπράξεις. Έτσι η ταινία αυτή σηματοδότησε την αρχή της σειράς ταινιών με τρεις συνέχειες. Το 1992 κυκλοφόρησε η συνέχεια Batman Returns με τους Κίτον και Μπάρτον να επιστρέφουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη σκηνοθεσία αντίστοιχα, το 1995 κυκλοφόρησε το Batman Forever και το 1997 το Batman & Robin σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ. 

 Η ιστορία της πρώτης ταινίας βρίσκει την Γκόθαμ Σίτι υπό τον έλεγχο του εγκληματία Γκρίσομ και οι αστυνομικές αρχές να είναι διεφθαρμένες. Μια μυστηριώδης φιγούρα, ο Μπάτμαν, ξεκίνησε να προστατεύει τους αθώους και να δώσει τη μάχη κατά του εγκλήματος. Δύο δημοσιογράφοι, η Βίκι Βέιλ και ο Αλεξάντερ Νοξ, είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης Μπάτμαν. Παρεβρίσκονται στο πάρτυ του εκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν σε μια προσπάθειά τους να πάρουν πληροφορίες από τον Επιθεωρητή Τζέιμς Γκόρντον. Αντι γι' αυτό γνωρίζουν τον Μπρους Γουέιν. Ο Μπρους και η Βίκι  αμέσως συνδέονται ρομαντικά. Ο Batman θα ανακαλύψει την λύτρωση μόλις μάθει ότι ο Joker είναι ο δολοφόνος των γονιών του και στο τέλος του έργου η πόλη δέχεται ένα σήμα από τον Μπάτμαν με την υπόσχεση ότι όποτε ανάψουν το σήμα, ο Μπάτμαν θα καταφτάνει για βοήθεια.



 


Director: Writers: (Batman characters), (story), Stars:, ,

π.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger