The Football Factory

 Η αλήθεια είναι ότι στην Αγγλία δεν είναι κ ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον τρόπο ζωής τους. Η καθημερινότητα τους , τα τηλεοπτικά προγράμματα, το κράτος που αρμέγει τους μισθούς, η αντικαπνιστική υστερία και η ασταμάτητη βροχή σπάει νεύρα. Τρία πράγματα όμως δεν θα πάψουν ποτέ να λατρεύουν: Το ποδόσφαιρο, το πιοτί και τη Βασίλισσα.

 Οι πλησιέστερες μπυραρίες στα γήπεδα είναι το στέκι τους και η ομάδα τους ο θεός τους. Η βία των γηπέδων που είχε ως αρχή την Αγγλία, όπως και το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 60 και πολεμήθηκε με πολλά νομοσχέδια που μόνο αποτέλεσμα είχαν να εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. «Εμείς τους μάθαμε το παιχνίδι, δεν δικαιούνται να κερδίζουν», ήταν μία από τις λογικές που συνόδευε τις ευρωπαϊκές αποτυχίες.

 Όλα τα παραπάνω ερευνά το βιβλίο του John King, που αναλύει την έλλειψη ηλιοφάνειας σε σχέση με τους θερμόαιμους Άγγλους οπαδούς. Είναι μια ιστορία ανδρών που αναζητούν την ταυτότητά τους, μια αυτοεπιβεβαίωση, την ένταξη σε ένα σύνολο, τη διαφυγή από έναν άνοστο τρόπο ζωής. Δεν πρόκειται απλά για ένα μυθιστόρημα με θέμα το χουλιγκανισμό είναι ένα βιβλίο και ένα έργο που κάθε κάθε ποδοσφαιρόφιλος με τάσεις αυτοσεβασμού οφείλει να τιμήσει, από έναν σκηνοθέτη που ξέρει να αναλύει το φαινόμενο στην κοινωνία, στα γήπεδα, στην ψυχοσύνθεση του οπαδού, αλλά και τα αίτια του. ”Χρειάζομαι τη βία για να αισθανθώ ζωντανός”





Director: Nick Love Writers: John King (novel), Nick Love Stars: Danny Dyer, Frank Harper, Tamer Hassan

π.

Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Actually when someone doesn't know afterward its up to other users that they will help, so here it happens.

    Here is my weblog - pay day loans uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger