Batman Returns

 Το 1992 ο Batman "Επιστρέφει" με ίδιο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη. Αυτή την φορά όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με όχι έναν απλό τρελό, αλλά δόλιο και πονηρό τον Πιγκουίνο, τον οποίο υποδύεται ο Danny DeVito και την καρδιά του που θα την κλέψει μια γατούλα!

Ένα παραμορφωμένο αγοράκι, ρίχνεται στον ποταμό της Γκόθαμ Σίτι από τους κατατρομαγμένους γονείς του. Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, το αγόρι, Όσβαλντ Κόμπλποτ, επανέρχεται στην επιφάνεια ως Πινγκουίνος και εκβιάζει τον Μαξ Σρεκ να τον βοηθήσει να βρει τους γονείς του. Όταν ο Πινγκουίνος και η κατάστασή του γίνεται είδηση, ο Σρεκ σκέφτεται ένα σχέδιο να βγάλει τον Πινγκουίνο δήμαρχο, με σκοπό να παγιώσει τον έλεγχό του στην πόλη και να ολοκληρώσει το έργο του σταθμού παροχής ενέργειας, με το οποίο ασχολείται. Ο Μπάτμαν όμως πιστεύει ότι ο Πινγκουίνος και η συμμορία του είναι υπεύθυνοι για το θάνατο αρκετών παιδιών. Ψηλά στον ουρανό ανάβει το σήμα - νυχτερίδα ανάμεσα στους ουρανοξύστες και τότε o Batman και  η Κατγούμαν εμφανίζονται.

 Ο Μάικλ Κίτον δέχτηκε να επαναλάβει το ρόλο του με μια σημαντική αύξηση της αμοιβής του, ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ανέτ Μπένινγκ είχε αρχικά επιλεγεί για το ρόλο της Κατγούμαν, αλλά δεν μπορούσε να δεχτεί λόγω της εγκυμοσύνης της. Οι Ρακέλ Γουέλς, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Λένα Όλιν, Έλεν Μπάρκιν, Σερ, Μπρίτζετ Φόντα και Σούζαν Σαράντον διεκδίκησαν το ρόλο επίσης μα στο τέλος κέρδισε η καλύτερη Μισέλ Φάιφερ, η οποία πήρε  3 εκατομμύρια δολάρια καθώς και ποσοστά από τις εισπράξεις. Και ο ρόλος του Πινγκουίνου, είχε πολλούς μνηστήρες και πριν καταλήξει στον Ντάνι ΝτεΒίτο, υποψήφιοι για το ρόλο ήταν οι Μάρλον Μπράντο, Τζον Κάντι, Ντάστιν Χόφμαν, Μπομπ Χόσκινς και Κρίστοφερ Λόιντ.

 Ο Τιμ Μπάρτον, από την άλλη είχε ανάμεικτα συναισθήματα από το πρώτο Μπάτμαν και είχε πει "Θα επιστρέψω μόνο αν η συνέχεια προσφέρει κάτι καινούριο και συναρπαστικό", το 1989, "Διαφορετικά είναι η πιο χαζή ιδέα". Τελικά Ο Μπάρτον αποφάσισε να σκηνοθετησει την ταινία "Ο Ψαλιδοχέρης" που αποδείχθηκε ακόμα πιο χαζή ιδέα.

 

Director: Writers: (Batman characters), (story), Stars:, ,

 

π.

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger