Platoon

 Ο Chris Taylor (Charlie Sheen) εγκαταλείπει τις σπουδές του και κατατάσσεται εθελοντής στο στρατό. Η θητεία του θα είναι ένας χρόνος στον πόλεμο του Βιετνάμ. Κοντά στα σύνορα της Καμπότζης, ο ιδεαλιστής Chris θα αντικρίσει το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και θα διαπιστώσει πως απέχει πολύ από εκείνο που πίστευε. Συμπολεμιστές του να δολοφονούν αμάχους, βιασμούς του τοπικού πληθυσμού και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι λίγα μόνο από αυτά που θα βιώσει, μετατρέποντας τον αναπόφευκτα σε ένα στυγνό δολοφόνο.

 Ο μοναδικός λογικός μέσα στην παραφροσύνη του πολέμου, ο λοχίας Elias, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που θυμίζει ακόμα λίγο από άνθρωπο, θα σταθεί δίπλα του θυμίζοντας του συχνά πυκνά πως το μόνο κέρδος που θα έχει από αυτόν τον πόλεμο είναι να καταφέρει να τραυματιστεί δυο φορές και να επιζήσει, ώστε να γυρίσει πιο γρήγορα σπίτι του...

  Πολεμική δραματική περιπέτεια το Platoon αποτέλεσε την πρώτη από την σειρά ταινιών με θέμα τον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι επόμενες Born on the Fourth of July & Heaven & Earth δεν είχαν την ίδια απήχηση και βέβαια την ίδια αξία. Στέκεται περισσότερο στον ανθρώπινο παράγοντα χωρίς να αναλώνεται σε ανούσιες πιου-πιου σκηνές καταλήγοντας σε ένα παραλήρημα fear-free του πρωταγωνιστή, που ξεχώρισε τον νεαρό τότε αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο Charlie Sheen. 

 Σκηνές αποκρουστικές κατά διαστήματα, εκπληκτικές ερμηνείες και άλλα πολλά  από αυτά που μπορεί να άκουσες ότι συνέβησαν στον πόλεμο του Βιετνάμ μα ποτέ δεν αποδείχθηκαν, παρουσιάζονται σε μια εξαιρετική ταινία 120 λεπτών...Καλή προβολή...!




Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger