Batman



 Ένας φανταστικός χαρακτήρας comic που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics τον Μάιο του 1939 Μαζί με τον Σούπερμαν  αποτελούν τους πρώτους υπερήρωες και είναι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες ιστοριών κόμικς. Ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν έχουν μεταφερθεί και σε πολλά άλλα μέσα όπως στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.


 Ο Μπρους Γουέιν, διάσημος φιλάνθρωπος πάμπλουτος, δημιουργήθηκε από  τους Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίγκερ, για να εκδικείται κάθε βράδυ την δολοφονία των γονιών του και να κρατάει ασφαλή την Gotham City.Οι σημαντικότεροι εχθροί του Μπάτμαν είναι οι Τζόκερ, Κάτγουμαν, Διπρόσωπος, Πιγκουίνος, Γρίφος, Πόιζον Άιβι, Μίστερ Φρήζ, Σκιάχτρο και η οργάνωση Μαύρο Γάντι. Όλους αυτούς θα του συναντήσουμε στις ταινίες του Ανθρώπου Νυχτερίδα. 

 Η επιτυχία της πρώτης ταινίας "Batman" το 1989 οδήγησε σε "αλυσιδωτές αντιδράσεις". Η ταινία αυτή σηματοδότησε την αρχή της σειράς ταινιών με τρεις συνέχειες. Το 1992 κυκλοφόρησε η συνέχεια Batman Returns με τους Κίτον και Μπάρτον να επιστρέφουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη σκηνοθεσία αντίστοιχα, το 1995 κυκλοφόρησε το Batman Forever και το 1997 το Batman & Robin σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ.  Το 2005 η σειρά επαναπροσδιορίστηκε με το Batman Begins σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν με τον Κρίστιαν Μπέιλ να υποδύεται τον Μπάτμαν. Το Batman Begins ξεκίνησε τη δική του τριλογία με τις συνέχειες The Dark Knight, 2008 και The Dark Knight Rises, 2012, όλες με τη συμμετοχή των Νόλαν και Μπέιλ στη σκηνοθεσία και στον πρωταγωνιστικό ρόλο αντίστοιχα.



      


π.


Share this article :

1 σχόλιο:

  1. I think this is one of the most important info for me.
    And i am glad reading your article. But
    wanna remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really
    nice : D. Good job, cheers

    My weblog; payday loans uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger