Batman Begins

 Μετά από μια σειρά ανεπιτυχών πρότζεκτ να μεταφερθεί ξανά ο Μπάτμαν στη μεγάλη οθόνη, ύστερα από την καλλιτεχνική αποτυχία Μπάτμαν & Ρόμπιν (Batman & Robin) το 1997, οι Κρίστοφερ Νόλαν και Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ ξεκίνησαν να δουλεύουν στην ταινία στις αρχές του 2003 και στόχευαν για έναν σκοτεινότερο και πιο ρεαλιστικό τόνο, με ανθρωπιά και ρεαλισμό ως τη βάση της ταινίας. Ο στόχος ήταν να κάνουν το κοινό να νοιαστεί τόσο για τον Μπάτμαν όσο και για τον Μπρους Γουέιν. Η ταινία βασίστηκε κυρίως σε παραδοσιακά σταντς και μινιατούρες και ελάχιστα στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ένα καινούριο Μπάτμομπιλ και κοστούμι κατασκευάστηκαν ειδικά για την ταινία.
  
 Το Batman Begins αποδείχτηκε καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και αποτέλεσε την πρώτη ταινία της τριλογίας του "Σκοτεινού Ιππότη".

 Η ταινία πραγματεύεται το ξεκίνημα του σκοτεινού ήρωα Μπρους Γουέιν και την απόκτηση της μυστικής του ταυτότητας. Ο Μπρους σε μικρή ηλικία βλέπει τη δολοφονία των γονιών του και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Μεγαλώνοντας ταξιδεύει σε διάφορες χώρες με στόχο να νικήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες και να εκπαιδευτεί στην αποκρυπτογράφηση και την αντιμετώπιση εγκληματιών. Όταν επιστρέφει στην πόλη του, την Γκόθαμ Σίτι, αποφασίζει να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα που αναπτύσσεται ραγδαία. Στο πλευρό του βρίσκονται ο έντιμος σμηναγός Τζιμ Γκόρντον και η βοηθός εισαγγελέα Ρέιτσελ Ντος. Ο πιστός υπηρέτης του, ο Άλφρεντ, και ο Λούσιος Φοξ, ένας μέτοχος της εταιρίας του, της Wayne Enterprises, τον ωθούν να υιοθετήσει μια μορφή που θα συμβολίζει τη δύναμη του καλού και θα τον βοηθάει να φιλτράρει τον πόνο, το θυμό και τις φοβίες του. Έτσι δημιουργείται το alter-ego του, ο Batman. Το “Batman Begins” έρχεται να λύσει όλες αυτές τις απορίες, με ασταμάτητη δράση και απαράμιλλα σκοτεινή ατμόσφαιρα. 

 Μια από τις πρώτες σκηνές στο Batman Begins με τον Μπρους Γουέιν να πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι μεταφέρθηκε από το The Man Who Falls. Το Batman: The Long Halloween σε σενάριο του Τζεφ Λόεμπ και σε σχέδιο του Τιμ Σέιλ, επηρέασε τον Γκόγιερ στο γράψιμο του σεναρίου, με τον κακό Καρμίν Φαλκόνε να αποτελεί ένα από τα πολλά στοιχεία που προσαρμόστηκαν από τον κόμικ στην ταινία. Στο σενάριο υπήρχε αρχικά η πρόθεση να προστεθεί ο χαρακτήρας του Χάρβεϊ Ντεντ/Διπρόσωπος, αλλά αντικαταστάθηκε από έναν νέο χαρακτήρα, τη Ρέιτσελ Ντοζ όταν οι συγγραφείς συνειδητοποίησαν όταν θα τον αδικούσαν.




Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger