Home » , , , , » The Lord of The Ring: The Fellowship of the Ring

The Lord of The Ring: The Fellowship of the Ring

 Μυθιστόρημα φαντασίας του Άγγλου συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Γράφτηκε κατά διαστήματα ανάμεσα στο 1937 και το 1949, αν και το μεγαλύτερο του μέρος δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών διαδραματίζεται κατά την Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης, ενός φανταστικού κόσμου που κατοικείται από διάφορες ανθρωποειδείς φυλές: Χόμπιτ, Ξωτικά, Ανθρώπους, Νάνους και Ορκ.

 Η ιστορία του επικεντρώνεται γύρω από το Ένα Δαχτυλίδι το οποίο κατασκεύασε ο Σκοτεινός Άρχοντας Σάουρον κατά τη Δεύτερη Εποχή. Ξεκινώντας από το ήσυχο Σάιρ η ιστορία εξελίσσεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Μέσης Γης και ακολουθεί την πορεία του πολέμου του Δακτυλιδιού. Η τεράστια επιτυχία του Άρχοντα των Δακτυλιδιών έχει εμπνεύσει τη δημιουργία σύντομων ιστοριών, έργων τέχνης, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μουσικής. Ραδιοφωνικές, θεατρικές και κινηματογραφικές μεταφορές του έχουν γίνει κατά καιρούς.

 Στην Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, ο Σάουρον κατασκευάζει 19 μαγικά δαχτυλίδια. Τα 3 τα χαρίζει στα ξωτικά, τα 7 στους νάνους και τα 9 στους μεγάλους βασιλάδες των ανθρώπων ως ένδειξη φιλίας. Αργότερα όμως, κατασκευάζει ενα ακόμα,το Ένα Δαχτυλίδι (δαχτυλίδι δύναμης)που μεσα βάζει ολη τη μοχθηρία του και ένα πολύ μεγάλο μέρος της δύναμης του.Το κατασκευάζει με σκοπό να κατακτήσει την Μέση Γη αι να εξουσιάσει όλα τα υπόλοιπα (Ένα δαχτυλίδι για να τα εξουσιάζει όλα.Ένα δαχτυλίδι για να τα βρει,ένα δαχτυλίδι για να τα φέρει όλα και στο σκοτάδι να τα ενώσει). Η Τελευταία Συμμαχία των Ξωτικών και Ανθρώπων σχηματίζεται για να αντιμετωπίσουν τον Σκοτεινό Άρχοντα και κατά τη διάρκεια μιας μάχης στο Βουνό του Χαμού, ο πρίγκιπας Ισίλντουρ παίρνει το σπασμένο σπαθί του πατέρα του, Βασιλιά Ελέντιλ και κόβει τα δάχτυλα του Σάουρον και έτσι τον χωρίζει από το Δαχτυλίδι. Επειδή όμως η ζωτική δύναμη του Σάουρον συνδέεται με το Δαχτυλίδι, ο Σκοτεινός Άρχοντας δεν καταστρέφεται τελείως. Ο Ισίλντουρ όμως, διεφθαρμένος από την δύναμη του Δαχτυλιδιού, αρνείται να το κασταστρέψε. Εξήντα χρόνια μετά, μία νέα συμμαχία θα πρέπει να καταφέρει να καταστρέψει το δαχτυλίδι.

 Ταινία για την οποία τα λόγια είναι περιττά, οποιαδήποτε κριτική και να γίνει δεν μπορεί να αγγίξει το μεγαλειώδες δημιούργημα της αμερικάνης σκηνοθεσίας που μετέφερε το έργο του Τόλκιν που έχει αφήσει εποχή. Η δυναμική της ταινίας βασίζεται στην εκμετάλλευση της μαγείας, της φαντασίας και της έντονης δράσης. Η επιλογή των ηθοποιών ειναι αρκετά καλή, προσωπικά δεν συμπαθώ τον Elijah Wood (Green Street Hooligans) ή Φρόντο στην ταινία καθότι ως φάτσα είναι αντιπαθητική απλά.

 Μετά την πρωτη ταινία "Συντροφιά του Δαχτυλιδιού" θα ακολουθήσουν άλλες δύο το ίδιο έντονες με την "Επιστροφή του Βασιλιά" να ξεχωρίζει!





Director: Writers:  (novel), ,   Stars:, ,

 

π.

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger