Batman I

 H πρώτη ταινία του Batman  έγινε το 1989 και ξεκίνησε πολύ δυναμικά με καλά ονόματα στο ροστερ της. Στο ρόλο του Batman  ήταν ο Michael Keaton, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον Joker - Jack Nicholson, ενώ η σαγηνευτική παρουσία της  Kim Basinger έδινε τον γυναικείο τόνο που χρειαζόταν η ταινία και έκανε τον Μπρους Γουέιν τον επιτυχημένο επιχειρηματία και καζανόβα που του ταιριάζει.

 Στο παρασκήνιο τώρα, το Μπάτμαν δεν πήρε το πράσινο φως από το στούντιο παρά μόνο μετά την επιτυχία της ταινίας "Ο Σκαθαροζούμης", που σκηνοθέτησε ο Μπάρτον, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε πείσει για τις ικανότητες του. Αρκετοί ηθοποιοί πρώτης κατηγορίας θεωρήθηκαν πιθανοί για το ρόλο του Μπάτμαν. Ο Νίκολσον δέχτηκε το ρόλο του Τζόκερ κάτω από αυστηρούς όρους που απαιτούσαν υψηλή αμοιβή και μερίδιο από τις εισπράξεις. Έτσι η ταινία αυτή σηματοδότησε την αρχή της σειράς ταινιών με τρεις συνέχειες. Το 1992 κυκλοφόρησε η συνέχεια Batman Returns με τους Κίτον και Μπάρτον να επιστρέφουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη σκηνοθεσία αντίστοιχα, το 1995 κυκλοφόρησε το Batman Forever και το 1997 το Batman & Robin σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ. 

 Η ιστορία της πρώτης ταινίας βρίσκει την Γκόθαμ Σίτι υπό τον έλεγχο του εγκληματία Γκρίσομ και οι αστυνομικές αρχές να είναι διεφθαρμένες. Μια μυστηριώδης φιγούρα, ο Μπάτμαν, ξεκίνησε να προστατεύει τους αθώους και να δώσει τη μάχη κατά του εγκλήματος. Δύο δημοσιογράφοι, η Βίκι Βέιλ και ο Αλεξάντερ Νοξ, είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης Μπάτμαν. Παρεβρίσκονται στο πάρτυ του εκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν σε μια προσπάθειά τους να πάρουν πληροφορίες από τον Επιθεωρητή Τζέιμς Γκόρντον. Αντι γι' αυτό γνωρίζουν τον Μπρους Γουέιν. Ο Μπρους και η Βίκι  αμέσως συνδέονται ρομαντικά. Ο Batman θα ανακαλύψει την λύτρωση μόλις μάθει ότι ο Joker είναι ο δολοφόνος των γονιών του και στο τέλος του έργου η πόλη δέχεται ένα σήμα από τον Μπάτμαν με την υπόσχεση ότι όποτε ανάψουν το σήμα, ο Μπάτμαν θα καταφτάνει για βοήθεια.



 


Director: Writers: (Batman characters), (story), Stars:, ,

π.


Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. devmovies - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger